„Magánpraxis 2013” konferencia, 1. nap, Budapest, 2013. január 25. (C) ALGY1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Márkaépítés – Hitelesség
GLOBÁLIS válság – TOTÁLIS csőd Előadás a „Kiutak a gazdasági válságból: a fenntartható fejlődés irányai” konferencián (Budapest, MTA, május 14.)
Innováció konferencia
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
MLBKT Konferenica 2012.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
TŐKEPIACI ÜGYLETEK.
Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A felnőttképzés jövőképe (Érdemes-e intézményi stratégiát alkotni?) Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesülete – országos konferencia (2008.
Agrárgazdaságtan II. Előadás
Kisvállalkozói Szakirány Belső vállalkozásokkal dinamizálni a nagyvállalatokat! Kisvállalkozói Szakirány!
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
2 A biztosítási piac 2013 első félévében 5,15%-ot nőtt (436 milliárdos díjbevétel)..
Hogyan gondolkodjunk az árakról Állnak a falak… BUDAPEST május 22.
SEK, május 9. Forrás: Baritz Sarolta Laura AZ ÜZLET MINT HIVATÁS – UTÓPIA VAGY REALITÁS? In Távlatok.
Agrárszövetkezetek Dr. Szabó Zoltán HANGYA „Fenntartható gazdaság, etikus vállalkozások, alternatív pénzügyi rendszerek” konferencia Budapest június.
A szűk keresztmetszetet okozó termelési tényező
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
Projektmenedzsment főosztály szerepe a Kereskedelmi és Hitelbank működésében Erdősi József főosztályvezető Pogátsnik Béla konzulens.
Divizionális (divíziós) szervezet
Amikor nem kell biztosíték: tőkefinanszírozás Török József Üzletfejlesztési igazgató Miskolc, március 21.
Tőkefinanszírozás biztosíték nélkül Török József Üzletfejlesztési igazgató Budapest, május 15.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
Tájékoztató jellegű információk!. Versenyképesség javítása külső befektetővel
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja „Túlélés és fejlődés a közösség részeként” Dakó Andrea Piac & Profit konferencia.
A szakdolgozat készítés minőségirányítási aspektusai
Mit ér a forint az egészségügyben ?
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
Corvinus Egyetem 1 Az önerős vállalati fejlesztő tevékenység és a vállalat köré szerveződő hálózatok tevékenységének összehangolása MTA Vezetés- és Szervezéstudományi.
Tudásszervezetek értékteremtésének anomáliái
A lineáris-funkcionális szervezeti forma
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Készen állunk az egészségbiztosítási piacnyitásra
Munkavédelem és controlling
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
7. A különböző megtakarítási formák összehasonlítása
Nyárnyitó Tini-nap „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen.” Gróf Széchenyi István.
Vállalkozás Pro és Contra
Belügyminisztérium Önkormányzati Feladatok Főosztálya
„Az igazi kérdés nem az, mennyit javultál tegnapi önmagadhoz képest, hanem, hogy milyen jól teszed a dolgod versenytársaidhoz képest.”
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Lesz-e növekedés az „elrugaszkodás éve (2012)” után? március 26. Dr. Molnár László Vezérigazgató GKI Gazdaságkutató Zrt. „2012 igazi rejtélye nem.
RIPPLN – AZ ÁTLÁTHATÓ KÖZÖSSÉG. Ripple = fodrozódás Ezt a szót használja az angol arra az esetre is, amikor egy vízbe ejtett tárgy, vagy vízcsepp maga.
A projekt általános szakmai célkitűzései
Az élet minősége apróságokon múlik.
Ugrás az első oldalra 1 Skaliczki Judit A teljes körű minőségirányítási rendszer bevezetésének lépései Debrecen, 2004.
Adómentes juttatási elemek: egészségbiztosítás
„Helyi márka kialakítása a Bakonyban” című projekt bemutatása
Sláger az adómentes cafeteria megoldások
Zöld út Bemutatkozik a Groupama Garancia Biztosító
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Hátrányból előnyt! - a gazdaságfejlesztés lehetséges útjai a kistelepüléseken Murakeresztúr IKSZT november 24.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Nyitó konferencia szakmai elemei 1.Duális képzési filozófia alapelemei (10 parancsolata) 2.Duális képzések nemzetközi gyakorlatának összefoglalása 3.Duális.
Az elégedett banki ügyfél
Merre vagy előre? Versus: Merre van az előre?
1 Egészség, biztosítás... Hidvégi Áron közvélemény- és piackutatási igazgató.
Globomax Zrt. külpiacra jutásának lépései: Előadó: Csonka László Globomax Zrt. kereskedelmi vezérigazgató helyettes Mi kell tehát a külpiacok meghódításához?
Biztos jelen, közös jövő!
GP Consulting Pénzügyi Tanácsadó Kft.
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
Üzleti terv bemutatása
Vállalati terv bemutató
VÁLLALKOZÁSI FORMÁK Mi szükséges egy üzleti vállalkozás sikeréhez?
Előadás másolata:

„Magánpraxis 2013” konferencia, 1. nap, Budapest, január 25. (C) ALGY1

A „leckénk”: „1) Nagy várakozással kezdett 2012-es év értékelése. Történt-e bármi, amit sikernek minősíthetünk? Bekövetkezett-e az áttörés, hiszen 2012 óta a cégek tehermentesen köthettek egészségbiztosítást a dolgozóik javára. Mi szól a biztosítók vezetői/ tulajdonosai számára az egészségbiztosítási piacra lépés ellen és mellette? Mekkora tőkét érdemes kockáztatni? 2) A biztosítók egyedül vagy egymással összefogva léphetnek fel eredményesebben a szolgáltatókkal folytatott tárgyalásokban? Lehetséges-e a szakmai összefogás? Egészségbiztosítás és/vagy egészségpénztár? Hogy áll a verseny, kiegészíti vagy kiszorítja egymást ez a két forma? 3) Kinek ajánljon a biztosító terméket? Célkeresztben a prémium ügyfelek vagy fapados terméket kínáljunk sok ügyfélnek? Önálló termék legyen, vagy kiegészítő módozat? Ha nem önálló, akkor az életbiztosítás vagy a lakásbiztosítás részeként adható el inkább? Jól eladható, hangzatos szolgáltatást kínáló terméket érdemes kidolgozni, vagy a társadalmi felelősségvállalás és az öngondoskodás erősítése is szempont az üzleti döntések mélyén?” (C) ALGY2

K.E 3 kérdése: ?! (4.-6.) 2. Egyedül vagy összefogva? (7.) 3. Kinek, s mit? (8-9.) (C) ALGY3

?! ∑: Fél-siker= „válámi ván, de ném az igázi” (A. Rajkin) (+) = „Siker”: a) 6 cég terméke (A.P.) >> 12 termékei, 3-4/cég b) Lényegében minden funkcióra van c) Professzionálisan megcsinált termékek d) Csak „pénzt-pénzért” = realitás-érzék (C) ALGY4

?! (folyt.1.) (-) = „Kudarc”: 1. Nem lett áttörés: lakosság alig tudja, politikát nem érdekli, nincs komoly bevétel, vállalati tudatban nincs benne, 1. Nincs szisztematikus piac-elemzés, ismeret= „fehér lyukak”, alany és tárgy szerint listázva (C) ALGY5

?! (folyt.2.) „Fél-siker” okai: 1. Felkészületlenség: mi volt a fiókban? 2. Nem összefogva, hanem „partizánkodva”… 3. Nem ismerték fel a GYEMSZI jelentőségét 4. Mo. „ideológiai gazdaságtana” = >>> Tulajdonosok: egy fillért se … (C) ALGY6

2. „Egyedül nem megy…” 1. Szakmai koordináció: „ki mit tud”/akar/vállal 2. Több-változatos eüg.biztosítási ajánlat:”mit (nem) tudunk mi?” (A… E-változatig) = elittől… a népbiztosításig (CSÉB) 3. Egyeztetés a GYEMSZI-vel= - mit (nem) tud az Állam nyújtani? - mit szervez(z)ünk ki? (eüg.pénztár, eüg.szolgáltató) 4. Mit akar a politika? = a) Választás a „maradék” modellekből b) Alkudozgatás >> Készül a „Nemzeti Eüg.Biztosítási Program” (NEBIP)= = 10 éves Magyar Biztosítási Stratégia ( ) része (C) ALGY7

3. Kinek, s mit? Kettős stratégiát javaslok: A) Közösen: csoportost; fő, önálló termékként; népbiztosítást ~ olcsót; „alap-biztosításként; „társadalmi felelősségként” = ez a „tánckar” >> egyedileg ráépülhet (pay-up) minden biztosító = ez hozza a pénzt… B) Egyedileg: egyénit; fő, önálló termék is és kiegészítő is kell, csak minőségit, drágát, nem kapcsolni máshoz, = ez a „szóló-tánc” = ez viszi a pénzt… (C) ALGY8

KÖSZÖNÖM megtisztelő figyelmüket! Dr. Asztalos László György pénzügypolitikus, CSc, a Corvinus egyetemi magántanára, a TPT elnöke www. tpt90.hu (C) ALGY9