AMAZONAS Fõvárosa Manaus, 1,7 millió lakósa van.Rengeteg külföldi cégnek van gyára ott,mivel adó kedvezménybe részesülnek.Többször voltam én is ott és.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ahol az élet vize árad, Tiszta, mint a kristály,
Advertisements

Peterhof, vagy másképpen a Nyári Palota a legrégibb és a legleny ű göz ő bb valamennyi pétervári uralkodói rezidencia közül, 29 kilométerre fekszik a.
Az USA Környezetvédelmi Iroda szerint a világon elhasznált müanyag zacskók száma 500 billió és 1 trillió között mozog. National Geographic News September.
Megálltunk Hortobágyon Nézel ő dtünk Mez ő kövesden is sok szépet láttunk….
A vízhordó története. Egy vízhordozónak volt 2 nagy cserépedénye. Annak a botnak egy-egy végén lógtak, amit a nyakában hordott. Az egyik edényen volt.
Jó reggelt- Isten hozott !.
SZÉKELY HIMNUSZ. BORONGULJUNK A SZÉKELYFÖLDÖN
Folyószabályozás Kilépés START.
Természet Szerintem a természet nagyon jó dolog és igenis nagyon fontos .pl. mi lenne velünk növények nélkül? Vagy álatok nélkül ?Hát egyszerűen nem lennénk.
„Boldog, ki hinni tudja, hogy még a tenger tévedésből partra ér! Mit nem tudunk, épp arra volna szükség, s amit tudunk, semmit se ér.” Tengerár
S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA S ZÜL Ő FÖLDEM M IKOLA - S ZLOVÁKIA.
FELVIDÉKEN Határtalanul.
A Carpentaria öbölben, Észak-Ausztráliában, szeptember és november között egy páratlan szépségű természeti jelenség látható: a reggeli kötélfelhők.
Panasz utca Elköltöztünk
Készítette: Berényi Lili Sallai Andi
2012.FEBRUÁR 20-MÁRCIUS 13. Deák Ferenc Általános Iskola, Iregszemcse felső tagozat.
Foktő – Kalocsai repülőtér önkormányzati fejlesztése
Dél Amerika Dél-Amerika területe 17 840 000 km² a Föld felszínének kb. 3,5%-a ös adat szerint népessége több mint 371 000 000. Területe alapján a.
Alaszka.
UNITED WAY = Emberek az emberekért. Segítsd Te is a UNITED WAY szervezetet, hogy segíteni tudjon! A UNITED WAY olyan országok lakosait segíti, akik alapvető.
Hogy élted egyáltalán túl??
A vízhordó története.
A vízhordó története.
ISZTRIÁN, VELENCÉN Thier család nyaralása ben.
A HÍD. Régebben még az idő múlását különböző jelzésekkel érzékeltették. Például ha egy hajó miatt egy hidat kellett felemelni,kolomppal jelezték a kezdetét…
Szerelmes idézetek Sohasem beszéltek arról, hogy szeretik egymást. Úgy nőttek fel egymás mellett, mint két fa, amelynek gyökérzete közös talajban, ágazata.
MÜKÉNÉ.
Valami bűzlik a Marson…
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Hullám kemping.
A HOLD A Hold a Földhöz legközelebb eső égi test, mely a Föld körül km.-nyi közepes távolságban 27 nap 7 ó. 43 p. 11,5 mp. alatt kering.
5. NAP.
Fukusimai atomerőmű-baleset
K ÉSZÍTETTE : S ZOBI C SONGOR F ELKÉSZÍTŐ TANÁR : D OROGI L ILLA I SKOLA : P IPACSVIRÁG M AGYAR - A NGOL K ÉT T ANÍTÁSI N YELVŰ Á LTALÁNOS I SKOLA I SKOLA.
Dévényi Erika Boldognak lenni
Készítette: Rácz Imre Vince
ANGOL-AMERIKAI HETEK május II. Rákóczi Ferenc Általános és Művészeti Iskola, Óvoda, Könyvtár Készítette a 7. osztály kiscsoportja.
Rabat turizmusa ( ) Nagy Bettina. A város az Atlanti-óceán partján, Bou Regreg folyó bal partján fekszik. A folyó túlpartján helyezkedik el Salé,
Zene: Wild Theme (The Shadows) (The Shadows) Utazás Norvégiában Kattints az előrehaladáshoz.
Vannak pillanatok az életben, amikor a másik jelenlétét olyan nagyon hiányoljuk, hogy állandóan magunk mellett szeretnénk tudni.
Istenünk, sok-sok feszültség,
Nagy Istenem, ha nézem a világot,
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”
Mettlach. Saar-hurok (Saarschleife) Mettlach egy kerület 10 településsel. A név eredetére vannak különböző magyarázatok. Uralkodó vélemény a római-kelta.
Egy világváros gondjai
HULLÁM KEMPING.
Olaszország.
Horoszkóp teszt!.
1000 SZIGET A kanadai határnál az Ontario tó, az amerikai oldalról New York állam a határvonala annak az 1865 szigetből álló különleges, 1000 Sziget néven.
A feladat : Építsünk AVL-fát a következő adatokból:100,170,74,81,136,185,150,122,52,190,144 (Az AVL-fa olyan bináris keresőfa, amelynek minden csúcsára.
A vízhordó története.
Készítette: Gribunov Anton
Anglia- Portsmouth.
Így szólt hozzám a dédapám.
Törpeállamok.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Gondolatok a szexről.
Mentorprogram. A mentorok feladata, hogy segítik a külföldi hallgatókat az ügyintézésben, a beilleszkedésben és bármilyen felmerülő problémával hozzájuk.
ERZSÉBET KIRÁLYNÉ
3. A Kijevi Rusz és a magyarok
NEM MINDENNAPI FOTÓK Családi fotó Párizs számítógépi-játék üzlet. Valójában, a padlóburkolat teljesen sík. ‏
A vízi erőművek Készítette: Szilágyi Ákos Csatlós Bendegúz
2012 November Katalógus.
Ahol az élet vize árad, Tiszta, mint a kristály,
JÓ REGGELT !.
Mi számít? A műveim? Én mint költő?
A M E R I K A Amerika az öt kontinens egyike, területe 42 millió négyzetkilométer, ezzel a második legnagyobb földrész. Amerika lakossága 850 millió fő.
Előadás másolata:

AMAZONAS Fõvárosa Manaus, 1,7 millió lakósa van.Rengeteg külföldi cégnek van gyára ott,mivel adó kedvezménybe részesülnek.Többször voltam én is ott és láttam az egész Amazonást is.Érdekes,amikor a két folyó találkozik:Solimões, világos vize van és a Rio Negro aminek egész sötét a vize.A két folyó alkotja a Amazonas folyót,ami érdekes,hogy kilométerek hosszúságában a víz nem keveredik.Csak a folyó partján vannak házak és települések.Megközelíteni csak vizi vagy légi úton lehetséges. As rosas não falam-Mattar

Manaus-Opera Épült 1896-ban

Manaus-Opera

Kikötõ-Halászbárkák

A hal piac

Camarão piac

Jó étvágyat!

Igy tálalnak Manaus-ban.

Banán piac

Ilyen helyen és ilyen házakban lakik a népnek nagy része.

Rio Solimões

Rio Negro Solimões A két folyó alkotja a Rio Amazonas-t,de egy jó darabon át nem keveredik a két víz. A vizek találkozása

Csónakkal az Amazonáson

Delfin vár valamit

Itt boldogan élnek... A házak mind cölöpökre vannak építve az esõ miatt.

Táncol a család-indiánok

Rio Negro partján

Egy “kis” fa alsó része

Nézzétek az arányokat! Több,mint 1000 éves fa.

Pregissa

Kígyócska,hi

Éjjeli madár

Jabiru

Cacão Az a fehér rész a magja,ha megszárad abból van a kakaó

Cajú- és a virágja

Majmok

Tarantula-egy veszélyes pók fajta

Az éjjeli méhfajták háza

Szerelem a zöldben!

Teknõs evés közben

Caiman jacare

Védekezés Nézzétek a tüskéket

Socó boi

Pihenés ebéd után

Araras

Arara

Tucano

1890 és 1920 között nagyon fellendült a gumi anyagának,a latex termelése.Itt látható,hogy mint gyüjtötték a fából a gumi anyagát,a latexet,megvágták a fa kérgét és az egy edényben csöpögött be.