MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, 2012. július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A magyar irodalom és nyelvtan vizsga a 8. évfolyamon
Advertisements

A Garay János Gimnáziumban
A temészet ABC- je Fakultáció 5. évfolyamosok számára.
Fáy András Közgazdasági Szakközépiskola
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
–– Hétköznapi munka több nyelv és kultúra metszéspontján Papp Annamária Nyelvi és kulturális sokszínűség Bemutatkozik.
Tisztelt Látogatóink! Szeretnénk rövid tájékoztatást adni az általános iskolában megvalósuló új tanulásszervezési eljárásokról és azok tartalmáról a TÁMOP.
Tarczy Lajos Alapiskola Hetény
Honvédelmi nevelési program
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Családkutatás-helytörténet TÁMOP pályázati foglalkozások keretében Előadás a MELTE-EME évi vándorgyűlésének szakmai konferenciáján: Helytörténet,
Az állatmenhely népszerűsítése
Digitális technika, digitális áramkörök
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Antalné Szabó Ágnes: A mentor szerepei és feladatai
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Beiskolázási tájékoztató december
COMENIUS PROGRAM.  „Egész életen át tartó tanulás programja“  Iskolák nemzetközi együttműködése Mi is az a Comenius?
Református közoktatás Pécsett A Polgári Leányiskola története
Raoul Wallenberg Humán Szakképző Iskola és Gimnázium.
Szegedi Tudományegyetem TÁMOP „XXI. Századi kompetenciaalapú gyakorló iskolák Szegeden – az óvodától az egyetemig.” „XXI. Századi kompetenciaalapú.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
TÁMOP „Együtt a tiszapartis tehetségekért” „Ezt írjuk - így mondjuk” Iskolai vers- és prózamondó és –író verseny.
Kompetencia-alapú oktatás Orosháza intézményeiben december 01. Információs nap HEFOP
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Így oktatunk mi Vagy legalábbis én… Obuch László.
Pályaorientációs tapasztalatok, hiányszakmák népszerűsítése Győrben
Pénziránytű pénzügyi ismeretterjesztő honlap fiataloknak Háttér információk Szalay György Pénzügyi Kultúra Központ november 27.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban Moldován István MultiMédia az oktatásban konferencia Zsigmond Király Főiskola,
Zalaegerszegi projektiroda 8900 Zalaegerszeg,Kosztolányi u. 10.
Ajánlás-változások Pedagógus-továbbképzés „Kongresszus után - a változások folyamatában” Konferencia Csillag Márta Budapest, május 27.
Az MKE 15. országos konferenciája
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Tájékoztató a 2009/2010. tanévi beiskolázásról. Írásbeli felvételi vizsgákról A 9. évfolyamra történő beiskolázás esetében a felvételi kérelmekről: Vagy.
5. Integratív oktatási modul. PhD Tudományos Napok 2011 április absztakt/poszterbemutató  7 előadás szekció  4 poszter szekció 14 előadás/poszter.
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
Tanulói laptopokkal a középszintű magyar érettségi felé
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
GYŐR A TÖRTÉNELEMBEN – A TÖRTÉNELEM GYŐRBEN Kísérleti tanterv a Xántus János Múzeum és a Kazinczy Ferenc Gimnázium együttműködésével az 5. évfolyam számára.
Innováció Intézményi fejlesztés Egyenlő hozzáférés
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Határtalanul Együtt egymásért a zene és a tánc világában HA /14 Premier Művészeti Szakközépiskola és Szakiskola.
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Egészségvédelem hónapról-hónapra
Határtalanul!.
A NEMZETI ALAPTANTERVHEZ ILLESZKEDŐ TANKÖNYV , TANESZKÖZ ÉS NEMZETI KÖZOKTATÁSI PORTÁL FEJLESZTÉSE TÁMop B/ Műhely
A tanulás segítése – a tanulás tanítása a napköziben
OKTATÁS ÉS TUDOMÁNYOS KUTATÁSI MINISZTÉRIUM PARLAMENTI KAPCSOLATOK ÉS KISEBBSÉGI OKTATÁS ÁLLAMTITKÁRSÁGA Borsos Károly László tanácsos Dunának, Oltnak.
Bognár Kornél Testnevelő tanár Csik Ferenc Általános Iskola És Gimnázium.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
1 A Világ – Nyelv Program és a nyelvi előkészítő évfolyam július 07.
„Az iskola dolga, hogy megtanítsa a tanulóknak hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás iránti étvágyat, hogy megtanítson bennünket a jól végzett munka.
VÁLTOZÓ KÖNYVTÁR A VÁLTOZÓ VILÁGBAN „Megőriztük a régit, s megújultunk az időben, ahogy kell.” Csukás István.
MODULÁRIS OKTATÁS A TANULÁS TANÍTÁSA Megvalósító: Kisné Takács Ágnes
Motiváció és ellenőrzés az informatika órákon
Família Nagycsaládosok Egyesülete
Miért szükségszerű a változás a természettudományok oktatásában?

Kedvenc prezentáció készítő szoftverem
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,
Programjaink matematikából a es tanévben
Programjaink matematikából a ös tanévben
Programjaink fizikából a es tanévben
Újjászülető oktatási tartalmak a nemzeti könyvtárban
POWERPOINT Bemutató készítése.
Előadás másolata:

MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr

Az ötlet, az indulás Korábbi pályázatok TÁMOP „Tudásdepo- Expressz”

Mikor és kinek? Mikor? 2 alkalommal hirdettük meg (2010/2011 és 2011/2012-es tanévben) Kinek? Győr város középiskolái számára, 2 fős csapatok részvételével Milyen formában? PowerPoint bemutató, mely legfeljebb diát tartalmaz. A diákon képeket és szöveget is meg kellett jeleníteni.

A pályázat célja Új formában felkelteni az érdeklődést A középiskolás korosztály megmozgatása A helyismereti kutatást közelebb hozni a diákokhoz A Győr történetének, helyismeretének felfedeztetése, lokálpatriotizmus

Ajánlott témakörök Irodalmi emlékhelyek Győrben A barokk Győr A török világ Győrben Egyháztörténeti emlékek Győrben Olimpikonok Győrben Egy adott iskola történetének bemutatása Lakókörnyezetem Győrhöz kötődő tudósok, művészek Győr gazdasági élete – múlt és jelen Híres győri családok

Beérkezett pályázatok témái Villányi László költő A repülőgépgyártás Győrben Az orsolyita templom Egyháztörténeti emlékek Győrött Bergmann család és cukrászda Győr A török Győr Újváros története A győri Xantus János Állatkert története A Baross Gábor Szakközépiskola története

Az értékelés  szakmaiság forráskezelés hivatkozások  tartalom és forma egysége  szóbeli elő- adás minősége  a prezentáció követelményei

Eredmények, tanulságok jelentkezés érkezett a város középiskoláiból. Volt olyan középiskola, ahonnan 12 pályaművet kaptunk. A döntőben 12 prezentáció versenyzett jelentkező, melyből 7 került be a döntőbe Levéltári és könyvtári kutatómunka Családfakutatások Érdekes témák, megközelítések Bravúros technikai megoldások A forrásmegjelölés hiányosságai

Csapatmunka eredménye

Jutalmazás „ Az iskola dolga, hogy megtaníttassa velünk, hogyan kell tanulni, hogy felkeltse a tudás utáni étvágyunkat, hogy megtanítson bennünket a jól elvégzett munka örömére és az alkotás izgalmára, hogy megtanítson szeretni, amit csinálunk, és hogy segítsen megtalálni azt, amit szeretünk csinálni.” (Szentgyörgyi Albert)