KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA MÁJUS 21-22-23 Célunk: a nemzeti lovas hagyományok felelevenítésével.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Kóstoljon bele” a Vidék Ízébe!
Advertisements

Szóviv ő Bál – nem csak szóviv ő knek! A rendezvényr ő l… A Magyarországi Szóvivők Országos Egyesületének szervezésében immár VIII. alkalommal rendezzük.
Országos Tini Könyvtári Napok Szolnok, június 23. Illés Julianna,
© Contakter Iroda Kft Minden jog fenntartva! VV. ( Névadó szponzor neve) Balaton- Átrepülő Nemzetközi Hőlégballon Verseny és Fieszta Média, és szponzorációs.
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
I. KISTARCSAI NYÍLT TRIATLON VERSENY
MAGYAR LÁBTENISZ SZÖVETSÉGI VERSENYEK  Magyar Lábtenisz Szövetség.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
Fehér Miklós Dombóvár, május 12.
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Savaria Dance Festival (Szombathely). Mi is a Savaria Nemzetközi táncverseny?  A Savaria Nemzetközi Táncverseny az ország legkiemelkedőbb versenytáncos.
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A közművelődési tevékenység mint kohéziós erő egy kisvárosban
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA SZPONZORI CSOMAGOK - MEGJELENÉSI LEHETŐSÉGEK.
A NEMZETI VÁGTA- EGYEDÜLÁLLÓ
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
HÉTRÉTORSZÁG a szerek és porták fesztiválja Őrség augusztus
I. ALBA REGIA RÖPLABDA GÁLA
Nyeregszemle Ópusztaszeren – lovas hagyományőrző és ismeretszerző fesztivál – Kifejezetten a lovas hagyományokra épülő háromnapos rendezvény, melyet évente.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
TELEPÜLÉSHÁLOZATUNK. FALVAK ÉS A TANYÁK
KEZDÉS!!!!!!.
SZENT ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA
ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT
Középfokú képzés Magyarországon Nagy Mária szerk. (2003): Mindenki középiskolája. Országos Közoktatási Intézet, Bp.
Térszervezés a közoktatásban a statisztikai adatok tükrében A hazai helyzet reform előtt és után Gyimesi Péter MTA KRTK RKI Dunántúli Tudományos Intézet.
Európai Autómentes Nap és Mobilitási Hét Tatabányán Oláh András
Lovasiskolák, létesítmények turisztikai szolgáltatásai
MINŐSÍTŐ VIZSGÁZTATÁS KATONAI VIZSGAKÖZPONT (ILIAS RENDSZER)
Balatonfüredi Anna-Bál
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság munkája, tapasztalatai Budapest, május 21.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
MEGHÍVÓ A BTSSZ szeretettel meghív minden kedves Természetjárót a Budapesti Természetbarát Találkozóra Ideje: én. Helye: Biatorbágy,
GyermeknapNagyhajmás 2012.május 19.. Az ünnepélyes megnyitó után a Sásdi ÁMK kötélugró csapatának a bemutatója következett. A további programok közt szerepeltek:
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
1 1 NUSI-UPI, Sport XXI. Program Triatlon sportág 3 éve a programban ( ) Sportági keretösszeg: 25m Ft/év.
„Nemzeti Vágta Bikali Vágta a Nemzeti Vágta Előfutama.”
14.30 Regisztráció Köszöntő – Vértes Tibor, elnök Megnyitó – L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
OTP Pénztárak S A J T Ó T Á J É K O Z T A T Ó január 6. OTP PÉNZTÁRAK.
Kedves SPE tagok!    Idén májusban ismét megrendezésre kerül az SPE 2006 évi teniszversenye  – férfi egyéniben és párosban - melyre várjuk jelentkezéseteket.
Férjek Jótékonysági Golf Versenye szeptember 14. Old Lake Golf Club Anno 2008.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Bánki Hírmondó.
Út az ismeretlenből… Készítette: Vereb Imre testnevelés spec. koll. tanító.
vidékfejlesztési szakmai igazgató Bükk-Térségi LEADER Egyesület
 1960-ig növekedett a népességszám f ő volt a maximum  f ő  f ő  Az ország legritkábban lakott megyéje  Magas településs.
2014. szeptember Célkitűzéseink Nemzetiségeinknek évszázadokon keresztül megőrzött kulturális, gasztronómiai és etnográfiai értékeinek bemutatása.
2014. augusztus 13. (szerda) Koronázási Szertartásjáték főpróbája Nemzeti Emlékhely.
Tetétlen Község Önkormányzata szeretettel meghívja Önt és kedves családját, ismerőseit az Államalapító Szent István Király és az Új Kenyér ünnepe alkalmából.
Készítette: Horváth Viktória
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Párizs június 20 - Berlin június 28 Egy kivételes alkalom, amikor összekötheted a szórakozást és az üzleted. Találkozz a LEO vezetőkkel a világ minden.
Tiszafüredi Halas Napok
SZERETETTEL VÁRUNK szeptember én családoddal, barátaiddal, ismerőseiddel együtt a MATHIAS LOVASUDVARban, 2638 Királyháza (Kemence) tartandó.
Köszöntjük a Kálváriaparti Általános Iskolában! Mottónk: „Volt kicsi gyermek mind az, ki ma bölcs meg erős”
Merényi Ádám Takács Attila
Zemplénagárd.
(Ohrady). -Nagyszombati kerület -Dunaszerdahelyi járás Dunaszerdahelytől 6 km-re keletre fekszik.
“Közösségben az erő!” Helyi civil kezdeményezések projekt ötlet felhívás Vas megyében A Vas Megyei Civil Információs Centrum és a Vas Megyei Önkéntes Centrum.
10 km Esti tekergés Kékfestő ház Csáky kastély Református VÁR
Játék, szórakozás, egészség
Üdvözlünk Benneteket az Orion Lovassport Egyesület 2018
Előadás másolata:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT KISALFÖLD VÁGTA A NEMZETI VÁGTA ELŐFUTAMA MÁJUS Célunk: a nemzeti lovas hagyományok felelevenítésével a térségi összefogás erősítése.

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT A rendezv é ny főv é dn ö ke: dr. Szak á cs Imre A rendezv é ny v é dn ö kei: Szab ó Jenő – Gyirmót H á mori Gy ö rgy - Kapuvár T ó th J ó zsef P é ter - Lipót

A Nemzeti Vágtát idén először vidéki, kistérségi futamok előzik meg. Ezeken a rendezvényeken bemutatkozhatnak azok a települések is, amelyeknek nincs lehetősége a fővárosban megjelenni. A megmozdulás szűkebb hazánkban is több ezer embert mozgat meg. Részt vesznek a lovas sportok szerelmesei és hozzájuk csatlakozik a hagyomány őrzők népes tábora. Egyedi lehetőség nyílik a falvak kultúrájának bemutatására, és helyet biztosítunk a művészeknek is. Célunk, hogy a térségben élők kapcsolatai erősödjenek, megismerjék és elfogadják egymást, felülemelkedve a mindennapok gondjain és egységesítve a magyar nemzetet. Tóth Szilárd, a „Kisalföld Vágta A Nemzeti Vágta előfutamának” főszervezője KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT

Kisalföld Vágta A Nemzeti Vágta futamai: Várjuk azon települések és lovasaik jelentkezését, amelyek és akik szeretnének részt venni az 1200 méteres galopp versenyen. A futamok végső győztese kvalifikálja magát az országos Nemzeti Vágta versenyre és képviseli saját települését. Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Polgármesterek Futama - Pónifogathajtás: Minden településről a polgármesterek akadályhajtásban mérhetik össze tudásukat, elszántságukat, értékes díjat nyerve a település óvodájának. Pónifogatot szükség szerint biztosít a szervezőség. Nevezési díj: 1 zsák alma Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Versenyszámok: Celebek Futama - Galoppverseny: Minden településről a polgármesterek, és a közéleti hírességek 1000 méteres távon galoppversenyben mérik össze bátorságukat. A győztes lovas az általa képviselt alapítvány, egyesület számára nyer értékes nyereményt. Nevezési díj: 1 mázsa zab

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Falu Traktorosa Verseny: Minden településről várjuk a legjobb traktorosokat, akik összemérhetik ügyességüket és tudásukat, hogy aztán a győztes értékes díjat nyerjen a település iskolájának. Traktort a szervezőség biztosít. Nevezési díj: 1 mázsa zab Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Tell Vilmos Verseny: Várjuk a környék legélesebb szemű ijjászait, akik hagyományos magyar íjjal mérik össze tudásukat. Nevezési díj: 1 zsák alma Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Kisalföld Vadásza Verseny: A megye lovasíjjászai száguldó lovuk hátáról találnak célba, közülük a legpontosabb kezű vadász kapja a kitűntető címet. Nevezési díj: 1 zsák répa Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Falu Bikája Verseny: Keressük a környék legnagyobb súlyú bikáját! Igazi gazda verseny, ahol a legnagyobb példányokat vonultatják fel a nagyközönség elé. Nevezési díj: 1 kanna tej Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Toldi Verseny: Minden településről várjuk a legerősebb embert, hogy megtaláljuk Kisalföld Toldiját. Amatőr versenyzők jelentkezését várjuk. Nevezési díj: 1 mázsa kukorica vállon behozva Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Igás Verseny: Keressük a vidék legerősebb lovát. Cél, hogy minél rövidebb idő alatt elhúzzon az állat 50 méteren egy óriási súlyú szekeret. Nevezési díj: 1 mázsa árpa Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Kötélhúzó Verseny: Minden településről 20 fős csapatot várunk, minimum 5 női és 5 18 év alatti résztvevővel. Nevezési díj: 1 zsák répa Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Falu „Ördöge” verseny: Várjuk a falvak, városok legelevenebb „égetnivaló” gyerekeit 8 éves korig, akik csirkefogó és malackergető versenyszámokban bizonyíthatják, hogy méltóak nevükre. Nevezési díj: rajz a Nemzeti Vágta témakörben kiállításunkhoz Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Falu Kocsisa Verseny: „Kisalföld Kocsisa” trófeával térhet haza az a hajtó, aki a legjobb időeredmény alatt teljesíti az akadálypályát. Nevezési díj: 1 mázsa zab Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Kisalföld Sólyma Verseny: A legmagasabbra szálló lovas-kőfal magasugró verseny Nevezési díj: 1 mázsa árpa Versenyszámok:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Póni Vágta Gyerekeknek: Gyerekek pónijuk hátán igazi galoppversenyen vesznek részt a Kisalföld leggyorsabb pónija címért 2 kategóriában. Nevezési díj: rajz a Nemzeti Vágta témakörben kiállításunkhoz Versenyszámok:

PROGRAMOK: Péntek: 16.00Megnyitó Kulturális programok, fellépések 20.00Koncert 21.00Kertmozi: Magyar VÁNDOR KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT

PROGRAMOK: Szombat: 10.00Kapunyitás Magyar lófajták bemutatása 12.00Kisalföld Vágta előfutam I Lovas iskolák bemutatója I Kisalföld Vágta előfutam II Falu Traktorosa Verseny 14.00Kisalföld Vágta előfutam III Polgármesterek futama I Kisalföld Vágta előfutam IV Lovas iskolák bemutatója III Kisalföld Vágta előfutam V. KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT

PROGRAMOK: Szombat: Középkori lovagi torna 17.00Kisalföld Vágta előfutam VI Lovas íjász bemutató 18.00Kisalföld Vágta előfutam VII Polgármesterek futama II Kisalföld Vágta DÖNTŐ Falu Traktorosa Verseny 20.00Tüzes lovas show 20.30Koncert 21.30Tűzön járás KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT

PROGRAMOK: Vasárnap: 10.00Kapunyitás kötélhúzó verseny Falu Kocsisa Akadályhajtó Verseny Toldi Verseny I Igás Verseny Csikós és huszár bemutató 15.00Póni Vágta I. csoport Kisalföld Sólyma – Kőfalugró Verseny Falu Bikája Verseny 17.00Póni Vágta II. csoport Baranta trükk lovas bemutató Toldi Verseny II.. KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT

Széchenyi Csomag - 2x6 méteres kiállítási standhely a település bemutatkozására - 1 ló nevezése a Kisalföld Vágtára - 10 perc bemutatkozási lehetőség kulturális programmal - 3 fő VIP hely a tribünön ellátással - 3 db 2x1 méteres molinohely célegyenesben, egyéb forgalmas helyeken A csomag ára: forint +áfa Nevezési feltételek:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT Kinizsi Csomag - 2x6 méteres kiállítási standhely a település bemutatkozására - 3 db 2x1 méteres molinohely célegyenesben és egyéb forgalmas helyeken A csomag ára: forint +áfa Nevezési feltételek:

KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT A verseny győztese térítésmentesen kvalifikálja magát a Nemzeti Vágtán ! *Versenyen indíthat lovat magánszemély és cég is valamely településsel együttesen. Településenként több ló is indítható, áfa ellenében. Amennyiben a település nem tud kiállítani csapatot, lehetőség szerint –külön megállapodás alapján- lovat biztosíthatunk. Érdeklődni: Stemmer Józsefnél a telefonszámon lehet. A Kisalföld Vágta fődíjának értéke: Forint!

Kövesse a jó példát! KISALFÖLD VÁGTA A KISTÉRSÉG ÖSSZEFOGÁSÁÉRT