Rendszerfejlesztés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Összefoglalás Hardver,szoftver,perifériák Memóriák fajtái
Advertisements

Adatelemzés számítógéppel
ADATBÁZISOK.
Rendszertervezés CAD.
Valós idejű tesztlefedettség- monitorozás JEE környezetben Dr. Ferenc Rudolf, Szegedi Tudományegyetem Bakota Tibor, FrontEndART Szoftver Kft.
Rendszertervezés GIMP.
Az üzleti rendszer komplex döntési modelljei (Modellekkel, számítógéppel támogatott üzleti tervezés) Hanyecz Lajos.
Rendszerfejlesztés gyakorlat - © Fülöp Lajos
Piacképes programozói tudás a középiskolában
Az integrált áramkörök (IC-k) tervezése
Az ERP bevezetés „művészete” – avagy hogyan csináljuk mi.
INFORMÁCIÓRENDSZEREK FEJLESZTÉSÉNEK IRÁNYÍTÁSA.. Alkalmazás - projekt Alkalmazás - a vállalat tökéletesítésére irányuló új munkamódszer projekt - az új.
2. Rendszer fejlesztés
3. A programozás eszközei, programozás-technikai alapismeretek
Sapientia - Erdélyi Magyar TudományEgyetem (EMTE) Csíkszereda IRT 1 12-es Kurzus OMT modellek és diagramok OMT metodológia OMT (Object Modelling Technique)
Microsoft fejlesztőeszközök a szakképzésben Farkas Bálint Visual Studio 2008.
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Eszközök Tanszéke A programozás alapjai 1. (VIEEA100) 9. előadás.
Programozás alapjai A programozás azt a folyamatot jelenti, melynek során a feladatot a számítógép számára érthető formában írjuk le. C++, Delphi, Java,
Hatékony gyorsítótár használata legrövidebb utak kereséséhez Bodnár István, Fodor Krisztián, Gyimesi Gábor Jeppe Rishede Thomsen, Man Lung Yiu, Christian.
13.a CAD-CAM informatikus
Általános tájékoztatás az oklevélmellékletről
OBJEKTUMORIENTÁLT PROGRAM
16. Tétel. Adatbázis: Olyan adatgyűjtemény, amely egy adott feladathoz kapcsolódó adatokat szervezett módon tárolja, és biztosítja az adatokhoz való hozzáférést,
Vizuális modellezés Uml és osztálydiagram UML eszközök
Algoritmizálás Göncziné Kapros Katalin humaninformatika.ektf.hu.
Szoftverrendszerek fejlesztése
Java programozási nyelv 2. rész – Vezérlő szerkezetek
Osztott alkalmazások kezelése. VIR elosztott architektúra indítékai: - meglévő komponensek integrációja - WEB / Internet elterjedése (nemzetköziség) -
Nemzetközi informatikai projekt módszertan gyakorlati alkalmazása
Fejlesztési, stratégiai útmutató
Szoftvertechnológia Módszertanok.
Szoftvertechnológia Szoftvergyártás 2..
Szoftvertechnológia Bevezetés.
Szoftvertechnológia Rendszertervezés.
WEB MES (webes gyártásirányító rendszer) Kiss Miklós (G-5S8)
Objektumok. Az objektum információt tárol, és kérésre feladatokat hajt végre. Az objektum adatok (attribútumok) és metódusok (operációk,műveletek) összessége,
A valós világ modellezése. Az embert a valós világ modellezésekor a következő gondolatok vezérlik: Absztrakció Megkülönböztetés Osztályozás Általánosítás,
Adatfolyam modellezés az SSADM-ben
Anyagadatbank c. tárgy gyakorlat Féléves tematika Adatbázis alapfogalmak, rendszerek Adatmodellek, adatbázis tervezés Adatbázis műveletek.
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN
Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar A Műszaki Tervezés Rendszerei 2000/2001 tanév, I. félév 9. előadás Műszaki tervezőrendszerek.
Programtesztelés. Hibák keletkezésének okai nem egyértelmű vagy hiányos kommunikáció fejlesztés közben maga a szoftver bonyolultsága programozói (kódolási)
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
3.2. A program készítés folyamata Adatelemzés, adatszerkezetek felépítése Típus, változó, konstans fogalma, szerepe, deklarációja.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
Objektumorientált tervezés Út az objektumig Az objektum fogalma, jellemzői Objektummal kapcsolatos fogalmak Hardverfogalmak A rendszer modell nézetei Objektumorientált.
Rendszertervezés Alapfogalmak; Az informatikai rendszer
Programozás. Programozási nyelvek: Gépi nyelv A számítástechnika őskorában egyedüli lehetőség volt a gép bitsorozattal való programozása. Minden processzor.
Részecskenyom analízis és osztályozás Pálfalvi József MSc, Intelligens Rendszerek, Önálló labor 1.
Webes alkalmazásfejlesztés
Programozás, programtervezés
CMMI - VALIDÁCIÓ Suba Gergely.
Részecskenyom analízis és osztályozás Pálfalvi József MSc, Intelligens Rendszerek, Önálló labor 1. Egyetemi konzulens: dr. Dobrowiecki Tadeusz (BME MIT)
A cél-meghatározási, projektdefiniálási fázis Készítette: Szentirmai Róbert (minden jog fenntartva)
Szoftvermenedzsment A szoftver fogalma programmodulok rendszerdokumentáció konfigurációs adatok, és ezeket tároló fájlok felhasználói dokumentáció a szoftver.
S S A D M ELEMZÉSI ÉS TERVEZÉSI MÓDSZERTAN Structured Systems Analysis and Design Method.
Operációs rendszerek Fogalommeghatározás. Az operációs rendszer fogalma ???
EUCIP konferencia október 20. Cséfalvay Katalin Fejlesztés (BUILD) modul.
Operációkutatás I. 1. előadás
Adatstruktúrák Algoritmusok Objektumok
Programozási alapok.
Vállalatirányítási rendszerek bevezetése és tapasztalatai a KKV szektorban Oldal Zoltán vállalati tanácsadó Gy-M-S Kereskedelmi és Iparkamara KKV vezetők.
Operációs rendszerek.
„ÖSSZEFOGÁSBAN AZ ÉSZAK- HEGYHÁTÉRT”- EFOP
Az interaktív vizsga jellegzetes feladattípusainak áttekintése
Bevezetés a programozásba Algoritmikus gondolkodás
Igény a rendszerezett munkára
Bevezetés Tematika Számonkérés Irodalom
3. osztályban.
Algoritmusok és Adatszerkezetek I.
Előadás másolata:

Rendszerfejlesztés

Alapvető lépések Analízis Tervezés Kódolás, tesztelés Karbantartás

A karbantartásra fordított költségek sok esetben az összes költség 70%-át is kiteszik, ezért fontos, hogy A rendszer áttekintethető, külön-külön karbantartható modulokból álljon

Analízis Már a rendszerelemző megtalálja a rendszer lényegi objektumait. A rendszerelemző felépít egy objektummodellt, mely tartalmazza a valós világból kiragadott lényeges objektumokat és azok kapcsolatait, működési leírásait.

A rendszerelemző szorosan együttműködik a megrendelővel, hiszen Az ő problémájára keres megoldást A megfelelő terület szakembere ért legjobban az adott rendszerhez

Az ebben a szakaszban elkészített objektum modell azt írja le, hogy MIT kell csinálni és nem törődik azzal, hogy azt HOGYAN kell megvalósítani. Ebben a fázisban nincsenek számítógépre, programozásra jellemző fogalmak, adatszerkezetek.

Az analízis során meg kell határozni: A nagyobb alrendszereket - hogy az elvégzendő munka szétosztható,becsülhető legyen – első szintű modulra bontás Ki kell alakítani az adatszótárt, mely végigkíséri a rendszer életét. (rendszerben használt objektumok, fogalmak, terminológiák) Meg kell adni a rendszer által használt erőforrásokat, a hardver és a szoftver környezetet.

Tervezés Az analízis során létrejött objektum modellt – az adott hardver és szoftver körülményeket figyelembe véve – részletezze és kiegészítse az ún. implementációs objektumokkal.

A tervező pontosan meghatározza: Az egyes objektumok feladatait, megadja az implementációjukhoz szükséges adatszerkezeteket és algoritmusokat. Az objektumok közötti kapcsolatokat is implementációs objektumokkal valósítják meg.

A tervezési szakasz visszanyúlhat az analízis szakaszába, ha valamilyen ellentmondásra, vagy hiányosságra bukkannak. A modularitás miatt a változtatás feltehetően csak egyes objektumokat érint.

Kódolás, tesztelés Az objektum osztályokat és azok kapcsolatait ebben a szakaszban kell számítógépen megvalósítani. Ez jó terv esetén gyakorlott programozónak rutinfeladat.

Minél több már kész komponenst célszerű felhasználni, hiszen így jobban lehet a lényegre koncentrálni, másrészt a hibák száma is minimálisra csökkenthető.

A tesztelést először elemi objektumokra végezzük el, majd egyre nagyobb objektumok következnek.. Az egyes alrendszerek(modulok, csomagok) tesztelése után végül a teljes rendszert teszteljük.