Hatékony diáktanács – minőségi diákélet – felelős állampolgárok "Bartók Béla " Elméleti Líceum diákönkormányzata.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifjúsági Egészségnap április 7.. Célcsoport és célok •18-28 éves korosztály •A felsőoktatásban tanuló hallgatók •Egészségmagatartás fejlesztése.
Advertisements

A projekt építési tevékenységének megvalósítása A megvalósítás menete: •Generál-kivitelező kiválasztása •Munkaterületek átadása • Heti koordinációs megbeszélések.
DIÁKVÁLLALKOZÁS TANÉV. Felmérés szeptember 1306 tanuló Iskola tanulóinak 96%-a Nemek aránya fiúlány %57%
Mit olvas az utca embere – Mit olvasunk mi?. Bevezetés  Az én személyes kíváncsiságom  Szövegértési kompetencia fejlesztése az 5-8. évfolyamokon (TÁMOP.
Széchenyi István Gimnázium
Komplex Instrukciós Program
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Mire jó a DÖK?.
INTERAKTÍV DIÁKÖNKORMÁNYZAT
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
Lilla útja a sikerig– a Lilla magazin kampánya szeptember 11.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
Pácsonyi Imre tankerületi igazgató
TÁMOP A „Lépéshátrány nélkül” hasznosítható végzettség megszerzésének támogatása c. pályázat
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
E-learning és a multimédia
Közösségfejlesztés a debreceni városrészekben
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
FŐVÁROSI OKTATÁSI ÉS PÁLYAVÁLASZTÁST TÁMOGATÓ PORTÁL Horváth Csaba Főpolgármester-helyettes Sajtótájékoztató október 2.
Az eseményszervezés formái, eszközei
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
A fogyasztóvédelmi társadalmi szervezetek működésének tapasztalatai Dr. Eitmann Norbert, elnök Közép-Magyarországi Fogyasztóvédelmi Egyesület június.
Civil Kezdeményezések Programja
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
A rendezvények előkészítése
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
ELEMÉR
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
Készítette: Gellénné dr. Nagy Valéria igazgató
avagy lehetőség a konfliktusok kezelésére a tanórán

 a nagykaposi iskolák és fiatalok képviselői.  alakuló gyűlésünk október 9.-én volt.  rendszeresen találkozunk a nagykaposi szabadidőközpont.
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Széchenyi István Gimnázium Dunaújváros Készítette: Terecskei András (tanuló) és Szücsné Dr. Harkó Enikő (igazgatóhelyettes) Előadók: Csathóné Zágoni Nóra.
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ ) II. SZAKASZ ” TÁMOP / Almárium – Trescsik Angéla Ne kerteljünk, tanuljunk lépésről.
TÁMOP „Tehetséghidak Program” című kiemelt projekt Utak és esélyek az Egyéni Tehetséggondozás területén.
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
Dr. Schiffer Csilla.  Negatív hatásai miatt (előítélet, félreértés, elutasítás) a címkézés elkerülése  Azok alapján való csoportba sorolás gyakori 
Matematikai projektek és jó gyakorlatok
PROJEKT-TERV Youth 2 Youth Innovációs Verseny Keretében Megvalósítandó Közösségi Készítette: Harmati Katalin, Lázi Alexandra, Perge Gábor /Sorsfordítók.
FELKÉSZÍTÉS AZ ORSZÁGGYŰLÉSI VÁLASZTÁSOKRA Down Alapítvány Az Értelmi Fogyatékosok Fejlődését Szolgáló Magyar Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145.
Csúcstermék=csúcsminőség? április Nem mindig az új a legjobb!
Társadalom bevonás stratégia és módszertan Ereifej Laurice vizes élőhelyek programvezető Siófok, november for a living planet© ÖKO ZRt. vezette.
TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása A projekt az Európai Unió támogatásával,
Tanórai szokásaim 5/14.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
Diákönkormányzat beszámolója 2010/2011 tanév I.Félév.
Diákönkormányzat beszámolója 2009/2010 tanév Alakuló megbeszélés Elnök: Túrós Kata Elnök: Túrós Kata Elnökhelyettes: Raffay Norbert Elnökhelyettes:
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
Az általános iskolából kilépő SNI tanulók pályaválasztását segítő ÁTVEZETÉSI terv Jálics Ernő Közoktatási Intézmény Kadarkút Mecsárné Jády Geraldine.
A tanulói létszám: 655 fő Szakmák: Cukrász Pincér Szakács.
Közösségi gyakorlat A Gyakorlóiskolában. TUDÁS Ismeri azokat a főbb módszereket, amelyekkel megismerheti a gyerekek kognitív, emocionális és erkölcsi.
Tervezési folyamat.
SZFP II. Mérés-értékelés Fejlesztési Szakterület
Tanítási filozófia Gyetvai Anna.
Regionális konferencia
Zalabéri Általános Iskola és AMI Diákönkormányzata ZaDök
MNGSZ Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 3
Előadás másolata:

Hatékony diáktanács – minőségi diákélet – felelős állampolgárok "Bartók Béla " Elméleti Líceum diákönkormányzata

Tartalom: 1. A program rövid bemutatása 2. A program célja: 3. Célcsoport 4. Igények, elvárt változások 5. A program részletes leírása 6. Előkészületek, felmerülő problémák, lehetséges megoldások 7. Elvárt eredmények 8. Programterv

1. A program rövid bemutatása A program célja a líceumi diákok felelős állampolgárrá nevelése és a diákok aktivizálása. A program első része a diákságot arra tanítja, hogyan képviselje saját érdekeit, hogyan szervezze meg iskolai életét, milyen lehetősége van arra, hogy kellemesebbé, emlékezetesebbé tegye azt illetve bemutatásra kerülnek a diákönkormányzat fontossága, feladatai. A program második része egy verseny, melynek célja a diákság aktivizálása, a passzív magatartás visszaszorítása.

2. A program célja: A program fő céljai a diákok felelős állampolgárrá nevelése és aktivizálása az iskola területén. Ezen belül feladataink: a DÖK megismertetése, szerepének tisztázása, a helyi igények feltérképezése és a diákok versenyekbe való bevonása.

3. Célcsoport: A programban közvetlenül az iskolában tanuló licista diákok vesznek részt, akik viselkedése példát mutat az elemi és gimnazista diákoknak, ez utóbbiak ezáltal közvetetten érintettek a Diákönkormányzat által szervezett programban. A Bartók Béla Elméleti Líceumnak mintegy 200 diákja van. A program mindegyik diákot közvetlenül is érint, hiszen vannak olyan tevékenységek (mint pl. a DÖK TV), amely órákon valósul meg. A versenysorozat próbáin szintén minden licis diák részt vehet, amennyiben csoportot alakít ki.

4. Igények, elvárt változások: Évek óta általános problémaként jelenik meg a diákok passzivitása, csak egy szűk csoport az, amely aktívan részt vesz vagy legalább követi a diákságot érintő kérdéseket. A diákok felelősségérzetének fejlesztésére keres megoldást ez a program és reményeink szerint a diákok aktivitását és felelősségteljesebb viselkedését fogja előidézni.

5. A program részletes leírása Az első rész a diákönkormányzatot ismertető kampány, illetve a diákság igényeinek felmérése, a második rész pedig egy verseny, mely több aktivizáló tevékenységből tevődik össze. Diákönkormányzat ismertető kampány - teadélután N.V.P kampány - verseny

Diákönkormányzat ismertető kampány A diákönkormányzat ismertető program része egy teadélután, ahol egy szabad beszélgetésen közvetlen módon tárgyalunk a diáksággal, megbeszéljük a felmerülő problémákat és ezek orvoslására a diákönkormányzat megoldásokat keres, indirekt módon felmérjük a diákság igényeit. Népszerűsítő anyagok (szórólapok, plakátok) segítségével megpróbáljuk a diákok érdeklődését felkelteni. Az ismertető kampány része a "DÖK TV"- résztevékenység, mely kreatív, ötletes formában szemlélteti a diákönkormányzat tevékenységeit, feladatait.

N.V.P kampány - verseny A projekt második része egy aktivizáló, felelősségtudatot fejlesztő verseny – NVP - nem vagyok passzív kampány. A résztvevők csoportokba tömörülve kell reszt vegyenek különböző ötletes próbákon, ezáltal hangsúlyt fektetve a közösségépítő és erősítő tevékenységekre. A verseny alatt reklámanyagokat osztogatunk. A rendezvény lefutási ideje után kiértékelést végzünk, feldolgozzuk az adatokat.

6. Előkészületek, felmerülő problémák, lehetséges megoldások A program lefutási ideje két hét, a program helyszíne a Bartók Béla Elméleti Líceum épülete. A rendezvény előtt helyzetfelméréseket végzünk, hogy nyomon követhető legyen a program által elért eredmény, fejlődés. A rendezvény reklámozása plakátok illetve sajtó (Juventus - diáklap) által történik. Ütemtervet készítünk, melyben feltüntetjük a résztevékenységeket, leosztjuk a feladatokat.

Problémák - megoldása Esetleges felmerülő problémák: - a diákok érdeklődésének hiánya, - az iskola vezetőségének korlátozó hozzáállása Lehetséges megoldások: - A diákok érdeklődését kampányolással kívánjuk kiváltani. - A vezetőséggel időben felvesszük a kapcsolatot, a tevékenységek pedig nem fogják zavarni az órák menetét.

7. Elvárt eredmények A program sikeres végezetével a diákság negatív, passzív hozzáállásának kiküszöbölésére számítunk és a diákönkormányzat arculatának javulására. Remélhetőleg a rendezvény által a diáktanács és a diákság közti kapcsolat, hozzáállás pozitív irányban változik. Passzív - aktív 70% - 40% Érdeklődés 25% - 45%

8. Programterv: a. Diákönkormányzat- ismertető kampány; b. NVP (nem vagyok passziv kampany); Helyzetfelmérés ( rendezveny előtt egy héttel ); Szügséges anyagok beszerzése; Értesítés, tájékoztatás, meghívások (sajtó értesítése, plakátok, meghívók küldése ); ( a reklámozás a rendezvény előtt 5 nappal kezdődik ); a. DÖK ismertető kampány: november 14 – november 21 1.,,DÖK TV'' 2. Teadélután Népszerűsítő anyagok kiosztása b. NVP- kampány: november 21 – november Versenyek 2. Díjkiosztás Rendezvény dokumentálása (információs anyagok összegyűjtése,archívum készítés); Értékelés ( értékelőlapok összegyűjtése, megvizsgálni mit sikerült megvalósítani az eredeti célokból);