Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 - pedig volt itt szép főtér  - egy középkori templom  - gyönyörű,motorcsónakok és yachtok ringatóztak a kikötőben  - a várba sajnos.
Advertisements

Képeslapok a Dunáról.
Világörökségünk A budai vár.
Készítette: Tóth Evelin
A DUNAKANYAR DIÁKSZEMMEL Szentendre
KAPOSVÁR A VIRÁGOK ÉS A FESTŐK VÁROSA....
Dóm kőtár, Pécs ( ).
Nagyszalonta.
október 27. csütörtök 19:30 Nemzeti Filharmonikus Zenekar november 27. vasárnap 19:30 Purcell Kórus Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken)
Hotel Árkádia*** Készítette: Bércesi Richárd. A szálloda I. •2010 nyarán kezdte meg működését •Helye: Pécs történelmi belvárosa, Hunyadi úton, Széchenyi.
IPAROSODÁS ÉS VÁROSFEJLŐDÉS KAPCSOLATA PÉCSETT A DUALIZMUS IDEJÉN
Molnár András bemutatja. STORNO HÁZ A HÁZBAN HUNYADI MÁTYÁS, LISZT FERENC ÉS SZÉCHENYI ISTVÁN IS MEGSZÁLLT!
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
A világ legnépszerűbb turisztikai desztinációi Készítette: Gyarmati Zoltán Hajdú Júlia.
Fényképek: 640x480!.
Schubert – Serenade / hegedű : Isaac Stern
Szóbeli felvételi Kérdéskidolgozás. Ember és természet 1.Melyek hazánk természeti kincsei? Őrség, Kardoskúti Fehértó, Füzéri vár, Ipolytarnóc, Hévízi-tó,
Közép-Magyarország turisztikai régió vonzerői
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Eger vonzerői Készítette: Panghy Bence.
Idegenvezetők világnapja Idegenvezetők világnapja történelmi bemutató óta számos országban ünneplik az Idegenvezetői Világnapot. Némely európai.
Készítette: Greges Dániel
Pécs turisztikai marketingje 2356/4
Gázi Kászim pasa dzsámija
K ESZTHELY TURIZMUSA K ESZTHELY FÖLDRAJZA Balaton nyugati végén, a Keszthelyi-öböl partján, a Zala folyó torkolatától északra fekszik A környéken.
Pécs turisztikai marketingje
P ÉCS TURISZTIKAI MARKETINGJE Készítette: Kálmán Aliz.
Pécs turizmusa.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Budapest turisztikai marketingje
Készítette: Kálmán Aliz.  Elhelyezkedése  Tudnivalók  Természeti képződményei  Kiránduló célpontok  Építészet  Híres szőlőfajtái  Üdülés.
Budapest turisztikai marketingje Készítette: Géra Gabriella.
Marosvásárhely Maros megye központja, mely nagyon híres a kultúrájáról, egyetemeiről, épületeiről, állatkertjéröl, fürdőjéről...
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Hunyadi János Született
Építészeti Emlékek Tanútja - Szocreál Tanösvény
Köszöntjük kedves vendégeinket a HKIK évi gazdasági évnyitóján!
Budapest mint világváros
Budapest mint világváros
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
BUDAPEST Készítette: Bugyinszki Fruzsi. A közel egy hónapig tartó vásár évente több mint fél millió látogatót vonz Magyarország és Európa minden tájáról.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Pécs, mint kulturális főváros. Kulturális főváros A Pécs 2010 Kulturális Főváros projekt Pécs városának az Európa kulturális fővárosa cím elhódítása köré.
Pécs  2000 éves mediterrán város a Mecsek hegység lábánál  Baranya megye székhelye  Lakosainak száma: több mint 160 ezer  Nevezetességei: ókeresztény.
Pécs-Megyeháza.
csodás Palotaszállója Isaac Stern – Massenet: Meditation
Tiszafüredi Halas Napok
Pécs a török megszállás idején
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Cegléd Prezentáció.
Utazás Budapest. Helyszín, időpont Idén, 33-dik alkalommal, március 5-7 között kerül megrendezésre a Hungexpo budapesti vásárcsarnokban, Budapest.
KIHÍVÁS A bemutatót készítette: kihivasottak_6: Zsámboki Csilla Tóth Judit Fári Anna.
Helyszín, időpont Pécs Lauber Dezső Városi Sportcsarnok (Dr. Veress Endre u. 10.) március 9-11.
Susann Nordströms Orkester - True Love
A világ 7. legszebb villamosvonalán
Világörökségek Magyarországon
SZÉKESFEHÉRVÁR.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. Monor.
Vallási emlékek és vallások a mai Magyarországon
Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola, 7. évfolyam
Retusált látképek Mennyire ismered Magyarországot?
Kolozsvár.
Kirándulás a Mura-vidéken és a Dráva vonzásában
Közgazdászpalánta verseny
Kolozsvár.
Segesvár június 8..
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Kolozsvár június 7..
Előadás másolata:

Pécs turisztikai marketingje 2356/04 Készítette: Fröhlich Noémi

Tartalomjegyzék Pécsről A város jelképei A város főteréről Pécs szülöttei Pécs, mint termék Szállodák Képek

Pécsről…. Baranya megye székhelye Megyei jogú város, az ország 5. legnagyobb városa Már az ókorban is lakott volt, neve Sophianae Kellemes éghajlatú és hangulatú, a mediterrán hangulatok városaként ismerik ben Európa kulturális fővárosa

A város jelképei Az ókorból az ókeresztény sírkamrák, melyek a világörökség részét képezik A püspökség, melyet még I. István alapított, mai jelképe a Székesegyház A török hódoltság idejéből pl.: Gázi Kaszim pasa dzsámija, mely a város főterén áll A közelmúltból pedig a Zsolnay Porcelángyár, melyet az EKF program keretében felújítottak

A város főtere, mint jelkép A Széchenyi tér a pécsi belváros közigazgatási, kereskedelmi és idegenforgalmi központjapécsi belváros A középkorban a város piactere volt, itt állt a városháza és a plébániatemplomközépkorban Széchenyi nevét 1864 óta viseli, előtte a legkülönbözőbb elnevezései voltak: Fórum, Városi piac, Főtér Széchenyi1864 A tér főbb látványosságai a Gázi Kászim pasa dzsámija, a Városháza, a Megyeháza, a Nádor Szálló, a Zsolnay- kút, az Irgalmasrendi templom, a Szentháromság- szobor és Hunyadi János bronz lovasszobraGázi Kászim pasa dzsámijaZsolnay- kút

A város híres szülöttei Beleznay Endre - színész Beleznay Endreszínész Bornemissza Gergely - végvári vitéz Bornemissza Gergelyvégvári vitéz Csorba Győző - Kossuth- és József Attila-díjas költő, műfordító Csorba GyőzőKossuth-József Attila-díjasköltő Dárdai Pál - labdarúgó Dárdai Pállabdarúgó Frei Tamás - újságíró, író, műsorvezető Frei Tamás Gera Zoltán - labdarúgó Gera Zoltánlabdarúgó Lauber Dezső - sportoló, építész Lauber Dezsőépítész Lovasi András - zenész Lovasi Andrászenész Victor Vasarely (szül. Vásárhelyi Győző) - festőművész Victor Vasarelyfestőművész Vujity Tvrtko - újságíró, riporter Vujity Tvrtkoújságíróriporter Zsolnay Vilmos - keramikusművész Zsolnay Vilmos

Pécs, mint turisztikai termék Jelentős, hiszen minden mindennel összefügg Sok rendezvény és program várja az ide látogatót Patinás éttermek és szállodák várják vendégeiket Alkalmas kikapcsolódásra, bevásárlásra és szórakozásra

Leghíresebb szállodáink Hotel Kikelet**** Hotel Palatinus**** Hotel Laterum***/**** Hotel Barbakán*** Hotel Árkádia***

Köszönöm a figyelmet!