Mi az, hogy biztosítási alkusz, az alkusz helye és szerepe - egy nemzetközi alkusz szemszögéből n Az Alkusz szerepe, az alkuszi etika. n A szolgáltatási.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Növekedés-támogatás M27 ABSOLVO. 2 Mi kell a növekedéshez?
Advertisements

4. Marketing előadás 2009.Március 4. A szervezetek beszerzése- a vállalatok „fogyasztói magatartása”
Aon – tények és számok Az Aon világ legnagyobb
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
Kockázat Olyan eshetőség, amikor tevékenységünk (döntésünk) tényleges eredménye eltér a tervezettől.
Általános biztosítás-gazdaságtani ismeretek
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT (CRM)
D ALE C ARNEGIE T RAINING  Dale Carnegie ® : A hagyomány  Alapítva: 1912  Cég-központ: New York City  DC Kutató-központok: New York, St.Louis, Washington.
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
BMBY.expert a mi szaktudásunk. Az Ön vezetése A vezető ingatlanközvetítők a BmBy.expert ©-et választják Önökben megvan a Vezető? Több kontrollal és átlátással.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
Michael E. Porter Berencsi Balázs GTK – GM ARFWIM
Első a piacon, első a Legjobb Munkahelyek között 2004.
tételsor 2. tétel A kistérség a korábbi együttműködési lehetőségek alapján megtartotta a soron következő ülését. Az ülés célja a logisztikai.
A vállalkozások környezete
Bg.5 téma A biztosítási piac.
Magyar Pénzügyi Közvetítő Zártkörű Részvénytársaság
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
Önkormányzati vagyongazdálkodás Kundi Viktória PhD hallgató november 19.
CRM Customer Relationship Management –
Az átalakulási formák felé mutató döntések célszerűsége a gazdálkodás, befektetés, működtetés, vagyoni érték szempontjából.
X. Magyar Vezérigazgató Találkozó Röjtökmuzsaj, szeptember Szükség van-e PR-ra? És ha igen, miért nem? EUROLEX Consulting MEDIA & PR.
VEZETŐI SZÁMVITEL © – A STRATÉGIAI MÓDSZEREK INTEGRÁLT MEGVALÓSÍTÁSÁRA – dr. Laáb Ágnes BME, egyetemi docens, kandidátus elé r hetőség:
1 Belső modellek a QIS4-ben Boziné Kristóf Katalin március 20.
MNB felügyeleti integráció
Képesítési Keretrendszerek Európában
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Tudásmenedzsment fejlesztések a tudásközösség – közösségi tudás – tudástőke hármas egységének jegyében az MTV-nél Móriczné Zvornik Csilla (MTV - humánerőforrás.
Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.
Bauer András - Berács József:
1 SzIT A szociális és munkaügyi szolgáltatások együttműködésének lehetősége, feltételei HEFOP folytatás Bajka Gábor tanácsadó Közép-magyarországi.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
Online értékesítés és marketing fogyasztóvédelmi szemmel Siklósi Máté.
A KTI az EU és a hazai közlekedéspolitika irányelveit követve a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve folyamatosan fejlődő,
Bizalmi/likviditási válság
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁS VESZÉLYE ÉS A HAZAI KLÍMAPOLITIKA Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium február 27.
Máth András, Ringier tanácsadó – OAG Szakmai Nap Marketing és kutatás hogyan segíthet a kutatás.
Autonómia és felelősségvállalás
Tényekre alapozott oktatáspolitika és gyakorlat ONK 2011, Szimpózium a tények, bizonyítékok természetéről, szerepéről az oktatásban Evidence Based Education.
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
Gazdasági Mediáció Konferencia április 28. vitából egyezség Varga Tamás, gazdasági mediátor Gazdasági Mediáció Konferencia Április 28. Varga.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia 2005
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Munkaszervezési ismeretek
WORKFLOW MENEDZSMENT MUNKAFOLYAMAT KEZELÉS
Duális képzés „kecskeméti” modellje és tapasztalatai
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Trunkó Barnabás Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Magyar Nemzeti Kereskedőház. ALAPÍTÓK: MAGYAR ÁLLAM (99%) és MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA (1%) Magunkról Kormány: Keleti Nyitás stratégia Új piacok,
Generali Alapkezelő – Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve © Jogi személyiség Bemutatkozás – Települési Önkormányzatok Országos.
Könyvelési gondjai vannak? A jogszabályok nehezen érthetőek? Segítségére lenne az adótanácsadás? Kevés az ideje, de tudni szeretne mindent a cégével kapcsolatban?
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Harsányi László: Munkafüzethez 1. MOME 1. 2 A számításba veendő öt alaptényező: Beszállítók (írók, nyomdák, stb.) alku-pozíciója Vásárlók (fogyasztók)
SZTE ÁOK Boros Mihály A szak- és továbbképzéssel kapcsolatos feladatok.
FAIR RENDSZERKONCEPCIÓ ÉS A BEVEZETÉS LÉPÉSEI DECEMBER 17.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
9. tétel.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Országos nagykereskedelmi menedzser
KORMÁNYZATI CÉLOK AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN
A kiváltást megvalósító intézmények (pályázók) támogatásának közvetlen módjai a projekttervezés időszakában EFOP VEKOP TÁRS projekt.
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
Felsőoktatási Szakképzés
Előadás másolata:

Mi az, hogy biztosítási alkusz, az alkusz helye és szerepe - egy nemzetközi alkusz szemszögéből n Az Alkusz szerepe, az alkuszi etika. n A szolgáltatási folyamat. n Specifikus-e a magyar piac ? n Mi a jövő ?

Az alkusz szerepe, alkuszi etika n Az ügyfél oldalán áll, ezért az ő érdekeit képviseli. n Vevőként jelenik meg a biztosítási piacon nem eladóként. n A biztosítókkal együttműködési megállapodásai vannak nem értékesítésiek. n Tanácsadói szerepkör, azt kell javasolni ami az ügyfélnek jó. Nincs önálló döntési jogkör.

Az Alkusz szerepe, alkuszi etika n Megfelelő szakmai tudás az adott területen, szakmai alapokon nyugvó szolgáltatás. n Az ügyfél tevékenységeinek ismerete. n Megbízhatóság, pontosság - mindkét irányba (ügyfél, biztosító). n Elfogulatlanság - függetlenség. Ez a legnagyobb kincs. n Nagyon könnyen el lehet veszíteni a nehezen kivívott bizalmat.

A szolgáltatási folyamat n Az alkuszi tevékenység iránti igény felkeltése. n Kockázatok felmérése, testreszabott kockázatkezelési és biztosítási program kidolgozása (mérnöki és gazdasági elemzések). n A kidolgozott biztosítási program megversenyeztetése a biztosítási piacon. n Az ajánlatok szakszerű, alkuszi etikának megfelelő elfogulatlan kiértékelése.

A szolgáltatás folyamata n A program életbe léptetése. n Folyamatos kezelése a programnak, beleértve a kockázati viszonyok alakulásának nyomon követését és a kárrendezésben való közreműködést. n A vállalt kötelezettségek megvalósulásának figyelemmel kísérése mindkét irányába. n Adminisztráció megkönnyítése az ügyfél és a biztosító részére is.

Specifikus-e a magyar piac ? n Több időt kell eltölteni az ügyfelekkel, hogy megismerjék mire is van szükségük. n A magyar biztosítási piac igen versenyképes (volt már rá példa, hogy jobb árat lehetett elérni mint pl. Londonban). n A piaci szereplők nem mindig úgy viselkednek, ahogy azt szerepükből / tevékenységükből adódóan kellene. (pl. a biztosító az alkuszt ne ügynökének tekintse)

Mi a jövő ? n Megjelennek a minőségi vevők. n A tanácsadói szerepkör dominanciája. n Tranzakciós szerep csökkenése. n Risk Management szolgáltatások elterjedése. n Szakmai specifikáció, kevés alkusz cég tud majd mindennel foglalkozni. n A munkafolyamatok nagymértékű számítógépesítése. n Elkerülhetetlen a tiszta piaci kép, ki kicsoda is valójában.