Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szabványosítás és a szabvány fogalma, feladata
Advertisements

Logisztika alapvetések.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 4. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
AZ EURÓPAI KIVÁLÓSÁG MODELL ÉS SZEREPE AZ EU CSATLAKOZÁSBAN STRATOSZ KIADVÁNY 2003.
A kontrolling alapjai:
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Tengelic, Anyagvizsgálat - mint szolgáltatás - napjainkban. Dr. Kovács Károly Ügyvezető igazgató, METALCONTROL Kft. Tanszékvezető, ME Műszaki.
Stratégia és minőségügy KERESSÜK MEG A MINŐSÉG 3 LEGJOBB SZINONÍMÁJÁT!
Innovációmenedzsment. A század jellemzői Az innováció marginálisból központi jelenséggé válik A gazdaság tercierizálódik (szolgáltatás-gazdaság)
A REGIONÁLIS INNOVÁCIÓ IRÁNYÍTÁSI RENDSZERÉNEK HÁLÓZATI MEGKÖZELÍTÉSE korreferátum ME RFK ülés Kecskeméti Főiskola, Gépipari és Automatizálási Műszaki.
Tantárgyi ismertető és Termékszerkezet elemzési példák
PROJEKTMÓDSZER „Copernicus az égitestek középpontjává
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Az EU oktatási és képzési rendszerének célkitűzései
MINŐSÉGMENEDZSMENT 3. előadás
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Bútoripari Technikusnak?
A számítástechnika és informatika tárgya
Interdiszciplináris ellátási lánc- versenyképes vállalat
Minőségmenedzsment 1. előadás
Vállalati EEM. Vezetési orientációk változása Termelés Értékesítés Marketing Stratégia Minőség Emberi tőke Tudástőke idő.
Minőségmenedzsment 2. előadás
4. Előadás Vállalatgazdálkodási alapok
Logisztika 6.előadás.
Műszaki Tervezés 3. előadás
Mérnöki készségek 1. ELŐADÁS.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék Dr. Kulcsár Gyula egyetemi adjunktus.
Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Alkalmazott Informatikai Tanszék 2012/13 1. félév 3. Előadás Dr. Kulcsár Gyula egyetemi docens.
Kulturális tőke (Capital cultural). A kulturális tőke halmozódása, a kultúra (magas kultúra) kialakulása már az ókorban elsősorban városi jellegű, erősen.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Innovációs zónák, klaszterek szerepe a regionális fejlesztésekben Szent István Egyetem Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Dr. Nagy Henrietta,
Kisvállalkozások alkalmazkodás és versenyképesség Kállay László GKM.
Hiányzók: Varga László, Horváth Balázs Szervezeti környezet.
Robert Kaplan – David Norton: Balanced Scorecard
Szakirány választás április Pénzügy és számvitel szak Választható szakirányok Pénzügy szakirány Számvitel szakirány.
Ki is az elemző közgazdász?
R.U.M. Testing KftAGY 5. Szakmai Szeminárium Vállalkozói anyagvizsgálat a szolgáltatói oldalról avagy Megrendelők a Vizsgálólaboratórium szemszögéből.
TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.
1. előadás A vállalkozások indítása és működtetése
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
A lánc menti együttműködés és az innováció: a képességek és a meghatározó szakértelem kombinálása dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Vállalatgazdaságtan a gyakorlatban
Logisztikai alapfogalmak
Magyar KKV-k sikerei és együttműködései a globális IT iparban
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Nemzetközi Rehabilitációs Központ
A logisztikai rendszer beszerzési alrendszerének jellemzői és modellje
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
HÉTFA Kutatóintézet és Elemző Központ A gazdasági növekedés társadalmi feltételei: értékek, intézmények, kizáródás, tudás, egészség - Panelbeszélgetés.
Minőségbiztosítási ismeretek
BEVEZETÉS A VÁLLALATGAZDASÁGTANBA 5.
AZ ELLÁTÁS FEJLŐDÉSE ÉS A MARKETING KIALAKULÁSA
Vállalkozásmenedzsment I.
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
PREZENTÁCIÓ AZ EU-HOZ CSATLAKOZÓ ORSZÁG KAMARÁINAK DEBRECEN, MAGYARORSZÁG NOVEMBER 24. (hétfő) Michael Geary Vezérigazgató.
OMNIPACK Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter augusztus 17.
A tudás szerepe a járműiparban – bevezető gondolatok
A hazai középvárosok területi tőkéje
Kérdések a második zh-hoz
Prof. Dr. Illés Béla* tanszékvezető egyetemi tanár
nagy mennyiségû ismeretanyag átadása helyett produktív képességek fejlesztése a matematikára vonatkoztatva azzal a következménnyel jár, hogy az egyenletek,
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
A VEZETÉS FOGALMA, FUNKCIÓI
Előadás másolata:

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Dr. Kovács Károly –Szemán László ügyvezető általános igazgató METALCONTROL Kft.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban október 6., Miskolc Emlékülés Szemelvények a Diósgyőri anyagvizsgálat történetéből június Mór Anyagvizsgálat és minőségprobléma az ipari gyakorlatban.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Mit jelent a gyakorlat? Mit jelent a gyakorlat? Ki az anyagvizsgáló?

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Fenntartható minőség = versenyképesség Fenntartható minőség = versenyképesség Képességek szinonímái: potencia, kvalitás,talentum. Miért kell a képesség? Ki versenyezzen?

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy adott kultúrájú emberi társadalom elsősorban nem a dolgok rendszere, hanem a cselekvő embereké, akik a tevékenységük cseréje révén hozzák létre a viszonyok hálóját. Az ember – különösen a műszaki/mérnök – számára a dolgok nem talált tárgyak, hanem emberi gondolkodás és cselekvés következményei/eredményei.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Az előállítási folyamat célja a termék, a termék célja pedig a végcél, a használatra való alkalmasság. A termék akkor minőségi, ha az igénykielégítési folyamat minden érdekeltje elégedett.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Marketing minősége Koncepciók Specifikáció Technológia Management Munkaerő Megbízhatóság Karbantarthatóság Logisztika Gyorsaság Kompetencia Teljesség Tervezés minősége Kivitelezés minősége Képességek Rendelkezésre állás Szerviz Használatra való alkalmasság

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy tudatosan megtervezett termék megbízhatósága nem lehet kiadódó jellemző, hanem bele kell tervezni és gyártani a termékbe. Ezért a tervezést meg kell előznie a teljes innovációs folyamatnak.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Folyamat típusok: -Alap vagy fő folyamat. -Feltételi folyamatok. -Felesleges tevékenységek. -Hibát okozó tevékenységek.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Egy előállítási folyamatban mi a termék, vagy produktum? -A végtermék vagy késztermék. -Valamennyi a vállalat szempontjából hasznos tevékenység eredménye. tevékenység eredménye. Ha ezek a vállalaton belüli tevékenység eredményei, akkor nem szolgáltatás, ha kiszervezzük belőle, akkor szolgáltatás.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Esettanulmány a Digépben végzett laboratóriumi tevékenységről.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A gyakorlati tudományos tevékenység jellemzője, hogy a problémát a mindennapi élet veti fel és megoldása mindig sürgős és fontos.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A szolgáltatás alapvető jellemzője, hogy elsősorban nem anyagi természetű, hanem szellemi, illetve képességbeli. A termelési- és szolgáltató folyamat alanyai között ismeret és információs rés van. Erről szól a GAP modell.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A szolgáltatás hiányosság–rései (GAP modell). 1 GAP: Eltérés a vevő és szolgáltató igényről alkotott értelmezése között. értelmezése között. 2 GAP: Hiányosság a követelmények és a specifikáció között. között. 3 GAP: Az elvégzett szolgáltatás eltér a tervtől. 4 GAP: Az eredmények eltérnek a prospektus adatoktól. 5 GAP: A vevői elvárások és a szolgáltatás eredménye közötti eltérés döntő a vállalkozás sikere közötti eltérés döntő a vállalkozás sikere szempontjából. szempontjából.

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Esettanulmány a METALCONTROL Kft.-ben végzett laboratóriumi tevékenységről. -Alapítók -Kohászati utódcégek -Új kapcsolatok

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Gondolatok a most újjáalakult MAE jövőjéről. - Intő példa: HUNGAROLAB Szövetség

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban A sokelemű, bonyolult rendszerek kialakulását és fennmaradását lehetővé tevő jelenségekkel az önszerveződés foglalkozik. Közös jellemzőjük, hogy: - az elemek között a kohézió domináns, - állandó kapcsolatban állnak a környezettel, - igyekeznek magukat mindenképpen fenntartani, ezért változni is képesek. (Mint a csiraképződés és növekedés)

Cegléd 2012 Anyagvizsgáló laboratóriumi tevékenység a gyakorlatban Az anyagvizsgáló egyesületeink jellemzői: Az anyagvizsgáló egyesületeink jellemzői: