Gondolatok a semleges áramról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁPEGYSÉGEK Mi van a konnektorban?.
Advertisements

Energia a középpontban
Mechanikai munka munka erő elmozdulás (út) a munka mértékegysége m m
2010. augusztus 16.Hungarian Teacher Program, CERN1 Gyorsítók Veszprémi Viktor ATOMKI, Debrecen Supported by OTKA MB
Transzformátor.
A bolygók atmoszférája és ionoszférája
Elektromágneses terek, ártó-káros sugárzások az ember környezetében
A NAPRENDSZER ÁTTEKINTÉSE.
VÁLTOZÓ SEBESSÉGŰ ÜZEM
A hőterjedés alapesetei
1. Anyagvizsgálat Feladat Tervezés számára információt nyújtani.
Orvosi képfeldolgozás
Szinkrongépek Generátorok, motorok.
Speciális relativitáselmélet keletkezése és alapja
Elektrotechnika előadás Dr. Hodossy László 2006.
2. Előadás Az anyagi pont dinamikája
12. előadás Elektrosztatikus és mágneses mezők Elektronfizika
Az energia fogalma és jelentősége
Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
Elektromágneses indukció, váltakozó áram
FIZIKA 9-12 TANKÖNYVSOROZAT Apáczai Kiadó A KERETTANTERV javasolt éves óraszámai változat 55,57492,5- szabad --55,564 2.változat 55,57474-
Soros kapcsolás A soros kapcsolás aktív kétpólusok, pl. generátorok, vagy passzív kétpólusok, pl. ellenállások egymás utáni kapcsolása. Zárt áramkörben.
Dr. Csurgai József Sugárzástan 1. Dr. Csurgai József
Kölcsönhatások.
3. A HIDROGÉNATOM SZERKEZETE A hidrogénatom Schrödinger-egyenlete.
Lézerspektroszkópia Előadók: Kubinyi Miklós Grofcsik András
Optika Fénytan.
Kubinyi Miklós ) Lézerspektroszkópia Kubinyi Miklós )
Veszprémi Viktor ATOMKI, Debrecen Supported by OTKA MB
Veszprémi Viktor Wigner Fizikai Kutatóközpont OTKA NK81447
Nukleáris képalkotás - detektorok, módszerek és rendszerek
Ellenállás Ohm - törvénye
Az atommag 7. Osztály Tk
Az atom szerkezete Készítette: Balázs Zoltán BMF. KVK. MTI.
A gamma-sugárzás nagyfrekvenciájú elektromágneses hullámokból (1019 Hz) álló sugárzás.
Az anyag néhány tulajdonsága, kölcsönhatások
Mágneses plazmaösszetartás
Aszinkron gépek.
A radioaktív sugárzás biológiai hatása
Az elektromos áram.
„És mégis mozgás a hő” Készítette: Horváth Zsolt Krisztián 11.c.
A 11. évfolyam fizika faktosainak előadása. Mit jelent az „őselem” és az „elemi részecske” kifejezés? A történelem folyamán milyen elképzelések születtek.
A tűz.
Az elektromágneses tér
1.Határozza meg a kapacitást két párhuzamos A felületű, d távolságú fémlemez között. Hanyagolja el a szélhatásokat, feltételezve, hogy a e lemez pár egy.
a mágneses tér időben megváltozik
Einstein és Planck A fotoeffektus.
Készítette: Móring Zsófia Samu Gyula
Készült a HEFOP P /1.0 projekt keretében
Albert Einstein   Horsik Gabriella 9.a.
A MECHANIKA MEGMARADÁSI TÖRVÉNYEI
A kvantum rendszer.
A negyedik halmazállapot: A Plazma halmazállapot
Villamos teljesítmény, munka, hatásfok
Pálkövi Botond Az Atombomba.
Heike Kamerlingh Onnes
Természetes radioaktív sugárzás
Elektromágneses hullámok
Máté: Orvosi képfeldolgozás1. előadás1 A leképezés tárgya Leképezés Képfeldolgozás Felismerés Leletezés Diagnosztizálás Terápia Orvosi képfeldolgozás Minden.
Mechanikai hullámok.
Sugárzások környezetünkben
A mértékegységet James Prescott Joule angol fizikus tiszteletére nevezték el. A joule a munka, a hőmennyiség és az energia – mint fizikai mennyiségek.
A MÁGNESES TÉR IDŐBEN MEGVÁLTOZIK Indukciós jelenségek Michael Faraday
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gépészmérnöki Kar Energetikai Gépek és Rendszerek Tanszék ENERGETIKA ENERGIAELLÁTÁS FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN.
EGYENÁRAM Egyenáram (angolul Direct Current/DC): ha az áramkörben a töltéshordozók állandó vagy változó mennyiségben,
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
FAZEKAS ANDRÁS ISTVÁN PhD c. egyetemi docens
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
Elektromágneses indukció
Optikai mérések műszeres analitikusok számára
Előadás másolata:

Gondolatok a semleges áramról Előadó: Kovács András Puskás Tivadar Távközlési Technikum 14.évfolyam Konzulens: Härtlein Károly BME tanszéki mérnök

A előadás témája: Új-régi találmányok: Transzverter (Fellépés az országos népbutítás ellen) A találmányok bemutatása Működésük érthető megfejtése Transzverter Mágneses motorgenerátor Fénycsőgyújtó

Transzverter, „a korszakalkotó magyar felfedezés” Semleges áram előállítása Szupravezetési tulajdonságok Jobb hatásfok, mint „hagyományos” tápegységeknél „A felfedezés lényege, hogy a szupravezetési jelenségekhez hasonló tulajdonságokat mutató hordozható villamoskészülékeket fejlesztettek ki, amelyek úgynevezett semleges áramot képesek gerjeszteni.” Modulárisan bővíthető Kis méret

Moduláris tápegységek:

Érintésvédelem és a galvanikus leválasztás Kommunális- és Lakóépületek Érintésvédelmi Szabályzat (KLÉSZ): Házi fémhálózat Egyenpotenciálra hozó vezetékrendszer: (EPH) Nullavezetővel egyesített földelőhálózat: (NEFH)

A szikrázó „semleges áram”

A mágneses motorgenerátor (Magnetor)

„A találmány tárgya: olyan tekercselt forgórészt, csúszóérintkezőt nem tartalmazó mágneses motorgenerátor, amely azzal jellemezhető, hogy mechanikai, munkavégzése mellett elektromos áramot állít elő a részecskék dinamikus mozgásának következményeként a térben haladó spinhullám felhasználásával, úgy, hogy álló és forgórészének vasmagján és tekercsein gyorsan felépülő és összeomló mágneses mezők forgása következik be, melynek révén a forgórész tengelye körül elfordul, s közben az állórész tekercsein elektromos feszültség indukálódik, ezáltal sem a motor mechanikus, sem az állórész elektromos terhelésekor a berendezés teljesítményfelvétele nem növekszik”

A fénycsőgyújtó „szintén az új felfedezés alapján olyan fénycsőgyújtó elektronikát sikerült kifejleszteni, amely a már kiégett, de le nem gázosodott fénycsövet is képes üzemeltetni vibrálástól mentesen, sőt a hagyományos fénycsövekhez képest szabályozható fényerővel. A fénycsövek teljesítményfelvétele kisebb mint a hagyományos feszültségtáplálás esetén.” – MTI

Karinthy Frigyes: Viccelnek velem „kiszera mibéva hidárány égami” Karinthy Frigyes: Viccelnek velem „…nemrég olyan áramot fejlesztett ki, amely megakadályozza, hogy valakit véletlen áramütés érjen. A találmány neve hivatalosan impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátor.” © 1999-2003 RTL KLUB. Minden jog fenntartva. Pável Alekszejevics Cserenkov gamma-sugarak Neutrinók Impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátor Sarkadi Dezső: „A semleges áram és a Transzverter” „…köze van a titokzatosan hangzó Cserenkó fényhez, a neutrínóhoz, a fénycsőgyújtóhoz, sőt mindenféle gamma sugarakhoz is. Vagyis olyan dolgokhoz, amit egy átlagos ember soha meg nem ért.”

A Cserenkov-sugárzás A Cserenkov-sugárzást két különböző jelenség hozza létre: a Compton-effektus és a lökéshullám. A Compton-effektus alapján a reaktor magjában nagy energiájú gamma-fotonok ütköznek elektronokkal, és olyan mozgásra késztetik az elektronokat, amelynek nagyobb a sebessége, mint a fény terjedési sebessége vízben. Ezáltal létrejön a lökéshullám.

A gamma-sugarak A gamma-sugárzás tiszta elektromágneses sugárzás, amely az alfa vagy a béta bomlás mellékterméke, a sugárzás frekvenciája 1019-1024Hz. A gamma sugarak nem változtatják sem a tömegszámot sem a rendszámot.

A radioaktív bomlás

A neutrinó A legnagyobb könnyedséggel halad át bármilyen anyagon, akár több méter tömör betonfalon vagy ólomrétegen. Valójában egy neutrinó sugár kezdeti intenzitását a felére csökkenteni csak egy néhány fényév vastagságú ólomréteg tudná. 1955-ben mégis sikerült befogni belőlük néhány darabot, mégpedig úgy, hogy F. Reines és C. Cowan hatalmas részecske számlálót építettek Los Alamos-ban egy atomreaktor közelében.

Az impulzus üzemű makroszkópikus kvantum-oszcillátor impulzus: „fn 1.* sajtó Ösztönzés, indítás, lökés. ~t ad neki. 2. Műsz Vill Energiának mechanikai, villamos stb. rendszerben való, parányi időtartalmú (lökésszerű) megjelenése. 3. Fiz A mozgó test tömegének és sebességének szorzata.” makroszkopikus: „mn Tud Nagyméretű, szabad szemmel látható.” kvantum: „fn 1.* sajtó Mennyiség, tétel vmiből. 2. Fiz Anyagi részecske, ill. a hozzá tartozó energiamennyiség. [nk: lat] ~elmélet fn Fiz Az az atomfizikai e., amely szerint az energia v. más fizikai mennyiség nem vehet föl tetszés szerinti értéket, hanem csak meghatározott adagokat, kvantumokat. ~mechanika fn Fiz Az atomi méretű részecskék fizikája.” oszcillátor: rezgéskeltő (elektronikus; szinuszos és impulzus oszcillátorok) Tehát az „impulzus üzemű makroszkopikus kvantumoszcillátor” minden szava csak külön-külön értelmes. Kiszera Mibéva Hidárány Égami

Sarkadi Dezső: „A transzverter és a semleges áram” „a semleges áram elnevezést én vezettem be erre a találmányra, mely valóban egy speciális villamos inverter (DC/AC), de teljesen új villamos (fizikai) tulajdonságokat mutat. (A semleges áram elnevezést ma az elemirész fizika használja, de makroszkópikus szerkezet eset én nyílván másról van szó). Helyesebb lenne a magas hőmérsékletű szupravezetés elnevezés, de hogy valóban ezzel állunk szemben, az még bizonyítást igényel. Az alapgondolat: szupravezetést létrehozhatunk oly módon is, hogy nem az egész szupravezető anyagot hűtjük le, csak a vezetést biztosító elektronokat. A készülék kb. 90 százalék hatásfokkal képes az elektronokat vélhetően szupravezető állapotba hozni. A fennmaradó 10 százalék áram megmarad hagyományos áram formában”

Sarkadi Dezső: „A transzverter és a semleges áram” Bizonyíték: „az inverter bemenő és kimenő csatlakozó vezetékei az átvitt teljesítményekhez képest meglepően vékonyaknak választhatók, és ennek ellenére alig van Joule-hő, azaz nincs számottevő vezeték-melegedés”

Sarkadi Dezső: „A transzverter és a semleges áram” A jókedv fokozására: „a készülék igen erős, 1-2 másodperces időtartamú, trapéz alakú gravitációs impulzusokat bocsát ki magából, a beállítástól és terheléstől függően”

Szabadalom 2002. december 18. a szabadalmi igény bejelentésének dátuma 2004. szeptember 28. megtörtént a közzététel

Tudás alapú társadalom?