AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Advertisements

részesedés a csehországi piacon Jelen vagyunk a piacon Több mint.
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
Környezetvédelmi ipar és hulladékgazdálkodás Magyarországon
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
Székhely : H Budapest, Kerepesi út 1-3.
Önkormányzati informatika ASP alapokon
Magyarországi jármű- és járműalkatrész-ipar, ezek szerveződései
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
ENVIROMENTAL MANAGEMENT KÖRNYEZETKEZELÉS (KÖRNYEZETIMENEDZSMENT)  Felelős vállalati magatartás  Ökoaudit  Önszabályozás =környezeti szempontú önkéntes.
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
ISD Dunaferr Zrt. környezetvédelmi fejlesztései június 13. Az ISD DUNAFERR az ISD Korporáció tagja Előadó: Lukács Péter ISD DUNAFERR Zrt. stratégiai.
Vállalkozásunk külső, belső kapcsolatrendszere és értéklánca
PD-Team Villamos hálózatok távlati tervezése óta – Középfeszültségű hálózatok távlati terveinek készítése – Kisfeszültségű hálózatok problémafeltáró.
Üdvözlöm Önöket a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés Konferencián! Harkány, Magyarország Június 2009 John Heisdorffer Az Iowai Szójaszövetség elnöke.
Társaságunk bemutatása 2009.
Intelligens szoftver megoldások acélszerkezeti tervezéshez.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
1. Bevezetés 1.1. Alapfogalmak
Kommunikáció az egyetemen c. konferencia ápr. 28.
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
EMLÉKEZTETŐ Környezettechnológiai piacvezető Magyarországon ORGANICA Élőgépek kifejlesztője Tudásból megélni és megnőni ORGANICA Környezettechnológiák.
A Mezőgazdaságtudományi Kar minőségbiztosítási rendszere
A Serfőző Rt..
A Grundfos Vállalatcsoport
Kapacitás menedzsment
Folie 1 Ausztria mint gazdasági telephely Európai üzleti tevékenységének kiindulópontja Birgit Reiter-Braunwieser ABA-Invest in Austria Sopron, Februar.
A diákat készítette: Matthew Will
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
Electricity network in Europe Berlin, március 21.
EURÓPAI ÜZEMI TANÁCSOK KONFERENCIÁJA 2009 Budapest, november 17. ÜZEMI TANÁCSOK TÁRSASÁGI SZINTŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSI FÓRUMA.
Az EEM helye a menedzsmentben
Fém- és műanyag feldolgozó Kft.
I. Ökológiai, Regionalitás, Vidékfejlesztés Nemzetközi Nyári Egyetem és Workshop Dr. Hancsók Jenő (Pannon Egyetem), Baladincz Jenő (Slovnaft): A fáradtolaj.
Organica gazdálkodás Szennyvíztelep.
TARICS ZOLTÁN, tudományos titkár
Ipari Katasztrófák3. előadás1 A technika. Ipari Katasztrófák3. előadás2 A technológia kialakulása 1.Alapkutatás: a természettudományos össze- függések.
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
1 A LIBERALIZÁLT ENERGIAPIAC HATÁSA A GAZDASÁG FEJLŐDÉSÉRE Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Hatvani György helyettes államtitkár.
1 Konferencia a Mezőgazdasági Megoldások és Együttműködés jegyében A Sertéspiac kihívásai - kifejezetten Európában -
Pápai Hús 1913 Kft.. A Pápai Hús 1913 Kft január 1-jén jött létre a közel százéves múltra visszatekintő jogelőd vállalat megvásárlásával. Tevékenységük:
Megállapításunk célja:  biztosítani a termelés megszervezését és hozzáigazítását a kereslethez, különösen a minőség és a mennyiség tekintetében;  Ösztönözni.
Kecskemét május 9 – 10. Ligetvári Ferenc DSc Debreceni Egyetem EGYETEMEK, FŐISKOLÁK KÖRNYEZETVÉDELMI OKTATÓINAK V. ORSZÁGOS TANÁCSKOZÁSA A KÖRNYEZETVÉDELEM.
MultiMOL, avagy a regionális multivá válás folyamata a MOL-nál március 6. Jerkovits Éva, Pál Zsófia.
AIG központ, New York. ALICO központ, Wilmington.
Szerkesztette: Babay-Bognár Krisztina. Szennyvíztisztítás A fő szennyező források az ipar, a mezőgazdaság, valamint a lakosság. Forrás:
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
März 2004 Herbert Rupp Az Európai Uniós csatlakozás hatása a magyar járműiparra.
Környezetvédelmi helyzetkép – különös tekintettel a felszíni vizek védelmére Környezetvédelmi helyzetkép – különös tekintettel a felszíni vizek védelmére.
LOGISZTIKA Előadó: Dr. Fazekas Lajos Debreceni Egyetem Műszaki Kar.
Magyarország és Nagy-Britannia kereskedelmi kapcsolata – rövid áttekintés Arial, Tóth Vazul, elnök BCCH 2014 október 14.
Fenntartható fejlődés a vegyiparban Körtvélyessy Gyula Főtitkár, Magyar Kémikusok Egyesülete.
A háztartások nagyobb szennyezők az iparnál A háztartások szennyezőanyag-kibocsátása már nagyobb, mint az iparé - állapították meg kutatók. A prágai Károly.
Tevékenységeink Teljes körű takarítás Parketta felújítás Tisztítás Festés Mázolás.
Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet Új fejlesztési övezet: Közép-Európa Az autóipar telephelyválasztásának.
Készítette: Májer Dávid
Fejlesztés, hasznosítás, profit Megújuló energiához kapcsolódó kutatások a Pannon Egyetemen Dr. Domokos Endre Egyetemi adjunktus - kutatásvezető Pannon.
Tőkés Napenergia hasznosítási körkép ZÖLDEK Klaszter Nemzetközi Konferencia szeptember 12–13., Tatabánya EUSOL.
1 III. GREENNOVÁCIÓS NAGYDÍJ PÁLYÁZAT Nevezés kategóriája: Greennovatív gyártó, termelő Pályázati anyag címe: Biomassza kazánokkal a fenntartható termelésért.
Gazellák Magyarországon A KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALATOK SZEREPE A FOGLALKOZTATÁSBAN Műhelykonferencia.
A Lear Corporation a Fortune 500-as listában felsorolt vállalat, amelynél tehetséges alkalmazottak sokszínű csapatai világszínvonalú termékeket terveznek.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
Kanizsa Trend Kft Környezetvédelem a Kanizsa Trend Kft-nél Nagykanizsa.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
Operátor (betanított szerelő) munkatársakat.
Lear Corporation Magyarország Kft.
Műszeripari Kutató Intézet – MIKI
Bioenergia, megújuló nyersanyagok, zöldkémia
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

AZ AZUR VÁLLALAT BEMUTATÁSA

Az S. C. AZUR S. A. székhelye: Constructorilor blv Az S.C.AZUR S.A. székhelye: Constructorilor blv. 1-3, Temesvár honlap: www.azur.ro

AZ AZUR RÖVID TÖRTÉNETE AZUR – Románia nyugati régiójában a legnagyobb festékgyártó Az első ipari tevékenységek 1844-ben kezdődtek. Az olaj alapú festékgyártás 1923-ban kezdődött Eugen Farber által, a cég neve “Egyesült lakk és festékgyár” lett. 1933-ban a cég a termékpalettáját szélesítette növényi olajjal dolgozó berendezés segítségével. 1942-től elkezdődik a műgyanta gyártása. 1948-ban a céget államosították. 1952-ben agy nagyobb lakk és festékgyártó részleg épült, hozzá tartozó laborokkal, és a gyár új nevet kapott “ AZUR Lakk és Festékgyár”. 1965-1967 között új nitro lakkrészleg épült, a Buziási úton. Ugyanitt 1980-ban átadtak egy modern lakk és festékrészleget, amelynek a kapacitása évi 25 000 tonna műgyanta és 36 000 tonna lakk és festék. 1991-ben a céget az AZUR SA névvel bejegyezték a Cégjegyzékbe. 1990-1998 között a céget átszervezték, és 1998-ben a céget privatizálták.

Az AZUR cég fő részvényese az amerikai ICC Industries Inc, New York-ból, a tulajdonosa Dr. John Farber Jr., Eugen Farber fia. Az ICC-nek nagy tapasztalata van a vegyszerek, gyanták, lakkok és festékek gyártásában. Ma az ICC-nek 32 országban 4 kontinensen vannak gyárai. Az ICC alapanyaggal is kereskedik egy hálózat segítségével, amelynek 36 irodája van világszerte. Az AZUR fő céljai: technológiai fejlődés, a termékpaletta bővítése és a minőség javítása, betartva a környezetvédelmi normákat. A cégnek megvannak a saját kutató és fejlesztő szolgáltatásai, amelyek más cégekkel együttműködnek új termékek kidolgozásának a céljából. A termékek minőségének garantálása és a környezetvédelem és alkalmazottak iránti elkötelezettség jeléül az S.C. AZUR S.A. bevezette az egyesített minőség-környezet-munkabiztonság-munkaegészségügy menedzsmentet, a ISO 9001:2008, ISO 14001:2004 és OHSAS 18001:2007 szabványok alapján.

- PAINT DIVÍZIÓ, 2 GYÁRTÓRÉSZLEGGEL: - LAKKOK ÉS FESTÉKEK - GYANTÁK Az S.C. AZUR S.A. KÉT DIVÍZIÓJA: - PAINT DIVÍZIÓ, 2 GYÁRTÓRÉSZLEGGEL: - LAKKOK ÉS FESTÉKEK - GYANTÁK - KOMPOZIT DIVÍZIÓ, 2 GYÁRTÓRÉSZLEGGEL : - PAFS - SMC - FŐOSZTÁLYOK: - KUTATÁS ÉS FEJLESZTÉS - ELADÁS - MARKETING - EMBERI ERŐFORRÁSOK - MINŐSÉG ELLENŐRZÉS - MQ-PM-SM - ÜGYKEZELÉS - KARBANTARTÁS - FINANTE

AZUR – ÚJ BERUHÁZÁSOK A beruházási program szorosan összefonódott a piac dinamikájával, építkezésel, azzal az igénnyel, hogy a cég kisebb költségekkel termeljen, amelyet a konkurrencia diktál, és főleg a cég menedzsmentje, amely célja a minőség nagyon magas szinten való biztosítása. 2008-as év közepén a S.C. AZUR S.A. cég üzembe állította Kelet-Európa legnagyobb gyártósorát víz alapú termékek gyártására. Egy automatizált gyártósorról van sor, amelyik belső és külső mosható festékeket gyárt egy automatizált gyártósor vakolatot, alapozó festéket és egy automatizált gyártósor mozaikot gyárt. Ez a beruházás lehetővé teszi, hogy nagy mennyiségekben gyártson a fenti termékekből egyenletes minőségben, betartva a környezetvédelmi előírásokat a legjobb rendelkezésre álló technikákból.

Linia de tencuieli

Linia de vopsele lavabile

Linia de mozaic

SMC RÉSZLEG

PAFS RÉSZLEG

GYANTA RÉSZLEG

A festékrészlegben gyártunk : -Alkidgyantákat -telítetlen poliesztergyantákat -Ammingyantákat -Akrilgyantákat -Szerves vegyületeket -Alapozókat -Lakkokat -Zománcfestékeket

A gyártási és szintézis folyamat vegyi anyagokkal telített szennyvizeket termel, amelyeket helyben tisztítunk a cég vízkezelő állomásában. A szennyvíztisztításból iszap keletkezik mint minden vízkezelő állomásában, ezért az AZUR megrendelt egy tanulmányt, melynek címe ”A vegyileg szennyezett vizek tisztításakor keletkező iszapok sürítése és szárítása”, amelynek az eredményeit dr. Petru NEGREA professzor ismertette, az Egyetemen.