Csehország Szigeti Cecília.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az Európai Unió támogatási alapjai, a as időszak újdonságai.
Advertisements

Lebovits Ágnes, Morvai Edit, Rádai Péter 2006 ProjektekésProjektfolyamatok TKA PBT-Projekt: Projektek és projektfolyamatok PROJEKTALAPÚ OKTATÁS Tempus.
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
e-NIVÓ zárókonferencia Jászfényszaru szeptember 23.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
Az OFA szerepe a foglalkoztatás elősegítésében
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
LOGISZTIKAI OKTATÓK TANÁCSKOZÁSA MISKOLCTAPOLCA 2002 MÁJUS 31 NÉMON ZOLTÁN GAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS-FEJLESZTÉSI TÁMOGATÁSOK A SZÉCHENYI TERVBEN.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
VI. Köztudatos vállalati magatartás A vállalatok társadalmi felelősségvállalása Szlávik János az MTA doktora tanszékvezető, egyetemi tanár Budapesti.
Nemzeti Fenntartható Fejlődési Keretstratégia. Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanács Széleskörű társadalmi képviselet (pártok, szakszervezetek, kamarák,
Optimális szervezet Kiegyensúlyozott stratégiai mutatószám rendszerrel
dr. Sztruhár Gyula ügyvezető
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT a Nemzeti Halászati Stratégiai Tervre és Halászati Operatív Programra Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium Budapest,
Megújuló energia előállítás marginális területeken Az M2RES projekt Kéri Zsuzsanna REC for CEE március 21.
CSR Magyarországon Szigeti Cecília.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
A vállalkozások környezete
Piller Rudolf SzélerőVép Kht.
1 Gazdaság és környezet Előadó: Nagy Tamás. 2 Általános környezetvédelmi kérdések a vállalatoknál A gazdasági, piaci és környezeti körülmények miatt egyre.
MagNet Magyar Közösségi Bank Magyarország első újbankja Homolka Éva Piac & Profit konferencia „Pénz,de honnan? Pénzszerzés és pénzgazdálkodás”
Regionális innovációs fejlesztési lehetőségek az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Kleinheincz Ferenc főosztályvezető, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Környezeti kontrolling
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Éri Vilma igazgató, Környezettudományi Központ
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Hol a határ a pr és a valódi felelősségvállalás között?
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
Területpolitikai eszközök és a klímaváltozás
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
A társadalmi felzárkóztatás és az életen át tartó tanulás Egy kísérleti projekt tapasztalatai Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért 2010.
Minőség menedzsment 6.előadás
Az üzleti vállalkozás kialakulása, fogalma, a vállalkozás környezete
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A természetvédelem lehetőségei a LIFE+ programban
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Ágazati kapcsolatok és szociális párbeszéd az EMCEF-ben Balatongyörök, április 29.
Foglalkoztatás-politika
Alapfogalmak, definíciók ÁVF Civil társadalom és nonprofit elméletek 1.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Az innováció, mint a versenyképes gazdasági növekedés alapja
Agrár-környezetvédelmi Modul Agrár-környezetvédelem, agrotechnológia KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SzKA). Első Közösségi Alapítvány Romániában (2007 december) Helyi projektek, helyi forrásokból Politikamentesség.
Hogyan pályázzunk ? Az EUGA program az innováció szolgálatában Vicze Gábor.
Globális változások-környezeti hatások és válaszok
9. Partnerség, érdekérvényesítés, kormányzati-közösségi kapcsolatok.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
„A vállalati társadalmi felelősségvállalásban rejlő lehetőségek kis- és középvállalkozások számára” Konferencia november 10. Hotel Mercure Buda.
Vállalati terv bemutató
Előadás másolata:

Csehország Szigeti Cecília

KÖRNYEZETVÉDELEM

• Az új Cseh Alkotmányt december 16-án fogadták el. • A Környezetvédelmi Törvényt (1992. évi 17. Törvény) számos egyéb jogszabályhoz hasonlóan a Szövetségi Jogrendszerből vették át. • Az új környezetvédelmi politikát augusztusában hagyták jóvá. • legfelsőbb környezetvédelmi hatóság a Környezetvédelmi Minisztérium, melynek hatáskörébe tartozik a szennyezett létesítmények azonosítása, értékelése és kármentesítése. A minisztérium elsőrendű feladata a szövetségi környezetvédelmi politika, a jogi eszközök és a teljes folyamat irányelveinek kidolgozása.

Megújulóenergia-bemutató központ • Napenergiát használ saját felhasználású meleg víz előállításához, • biomasszakazánt a téli fűtés biztosításához és • fotovillamos rendszert demonstrációs célból. • A 100 kW teljesítményű szélerőmű bevételt is hoz a rögzített átvételi árak által, amelyet oktatási és vallási tevékenységek támogatására fordítanak. • Elindított egy beruházást, amely „Az egyház a jövőért: ötven napelemes tető” nevet viseli. A cél, hogy egyszerű napelemes rendszereket telepítsenek minden templom, papnevelde, plébánia és szociális otthon tetejére, hogy népszerűsítsék a technológia felhasználását a hívők körében. • Eddig harminc helyen valósult meg hasonló beruházás.

HABŘÍ: A farm még a települést is fűti • hagyományok és a modern elképzelések, • és a klíma védelem és megtakarítás a helyi energiaforrások használatával league/european-best-practices/statek-v- habi-topi-i-osad?Itemid=13 /cs/projekty/uzemni-studie- habri

GRI Jelentések • Czeh Coal (2005 óta) • Provident Financial (2005, 2006, 2010)

CSR Europe A brüsszeli székhelyű CSR Europe egyrészt 70 multinacionális vállalatot tömörít, másrészt pedig 27 tagszervezete révén több, mint 2000 vállalattal dolgozik. Az 1995-ben alapított szervezet célja az, hogy segítsen a vállalatoknak beépíteni a felelősségvállalást a mindennapi üzleti működésükbe

CSR Piac: NESsT-Citi társadalmi vállalkozás fejlesztő verseny • Probléma : civil szervezetek nem jutnak megfelelő szakmai (üzletviteli) és pénzügyi támogatáshoz, hogy társadalmi vállalkozásokat indítsanak el – mellyel kiegészíthetnék a kormányzattól és a profitszférából szűkülő mértékben érkező forrásaikat. A bankok által szabott finanszírozási feltételeknek gyakran nem felelnek meg a civilszervezetek. • Ezzel egyidőben a bankoknál és cégeknél felhalmozott tudás nonprofitokhoz való eljuttatására nincsenek mechanizmusok és megfelelő közvetítők. Így az igények és a felajánlások nem találkoznak. • Megoldás: A Citibank összefogott a NESsT-tel, hogy hatékonyan juttassa el a civil szervezetekhez a társadalmi vállalkozási ötleteik megvalósításához hiányzó szakmai és anyagi erőforrásokat. Ehhez a NESsT 10 év alatt tökéletesített és kipróbált módszereit és a civil szervezettekkel szerzett tapasztalatait valamint kapcsolatait nyújtotta..

• 2007 áprilisában a NESsT a Citi Alapítvány támogatásával meghirdette a Társadalmi Vállalkozások Versenypályázatát Közép-Európában. A felajánlott program egy képzéssorozatból, valamint mentorálásból állt, és segítséget nyújtott a résztvevőknek a vállalkozási ötlet megvalósíthatóságának felmérésében és egy hatékony üzleti terv elkészítésében. A három legjobb üzleti tervet elkészítő társadalmi vállalkozás egyenként dollár pénzjutalmat is nyert, amelyet vállalkozása beindítására használhatott fel. • A NESsT munkatársai egy sor üzleti tervezéssel foglalkozó workshop-ot tartottak, és egyéni tanácsadással segítették a konkrét üzleti elképzelések kidolgozását. A Citibank önkéntes munkatársai bekacsolódtak ebbe a munkába, értékelték a kialakuló üzleti koncepciókat, és tanácsokkal látták el a szervezeteket a lépésről lépésre haladó vállalkozásfejlesztési folyamat során. • A program kulcsfontosságú vonása a Citibank hosszú távot célzó és hosszú távra szóló támogatása a NESsT és a civil szervezetek felé, a szervezeti fenntarthatóság érdekében. A bank nem közvetlenül a nonprofitok működtetését, illetve társadalmi céljaik megvalósítását támogatta anyagi és szakmai erőforrásaival, hanem saját vállalkozásaik elindításában segített nekik, amely a hosszú távú fenntartható növekedést jelentheti e szervezetek számára