Bári I. A tervezés és a folyamatok újraszabályozása.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Advertisements

Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Tájékoztató az emelt szintű érettségiről a 10-dik évfolyamosoknak
A Kerékpáros Közlekedés Előnyei. Magyar Kerékpárosklub Adatok Európából  Naponta 100 millió kerékpáros utazás  Több mint 300 millió kerékpár  Városokban.
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
KOMPLEX TANÁCSADÓI RENDSZER
1. Érettségi vizsga • Itt az iskolában kiosztott jelentkezési lapon • február 15-ig • Érettségi tárgyak: • magyar, matematika, történelem, idegen.
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Felvételi eljárás Felvételi tájékoztató megjelenése  december 31-éig elektronikus formában ( Jelentkezés a 2014.
AZ ORSZÁGOS EGYHÁZI TISZK KÜLDETÉSE. A fenntartók elvárásai a TISZK, a Felügyelőbizottság és az intézmények felé Olyan szakképzési intézményrendszeri.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Műszaki és informatikai képzési terület jelentkezés és felvételi követelmények Dr. Bakos Károly szakmai főtanácsadó OKM.
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGPOLITIKA – JÓ képzettséget és JÓ munkát minden gyermeknek, mire felnő! Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék Czibere.
FELVÉTELI Előadó: Németh Péter igazgató. NEM VÁLTOZIK… …a pontos rendszer (emelt szintűért 50 többletpont, ha min 45%-os az eredmény), a.
P Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység Összefogása Mélykút központtal” című, TÁMOP / pályázat Company Name.
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali
Tanuló szervezet.
IN / TOLERANCIA Strédl Terézia Selye János Egyetem, Komárom
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
Hatósági feladatok a járművezető-képzésben
Dr. Kontrát Károly Belügyminisztérium parlamenti államtitkár
Az emberi tényező a közlekedésbiztonságban előadó: dr. Sárdi Erika, elnök.
SÉRÜLÉKENY BIZTONSÁG Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában „KÖZLEKEDÉSI SÉRÜLÉSEK” KONFERENCIA Budapest, szeptember 26. Előadó :
„Közös ügyünk a biztonságos vasúti átjáró” Konferencia Bükfürdő, június KTE Vas Megyei Területi és Soproni Városi Szervezet KTE Közlekedésbiztonsági.
Szakképzési hozzájárulás Saját dolgozó képzési költségeinek elszámolása 2011.
Harmadik országbeli hallgatók beilleszkedésének elősegítése
Óberling József r. ezredes
Az EU új Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramja és a magyar álláspont kialakítása A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kapcsolódó feladatai Előadó: Schváb.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Mérés-értékelés alprojekt Liptákné Czakó Ildikó 2009.december 14.
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 Tanulni és versenyben maradni felnőttkorban is.
Kétciklusú képzés a műszaki felsőoktatásban Jobbágy Ákos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, BME.
Nemzetközi és hazai előírások az e-jármű tervezésekor és jármű átalakításkor Németh Erika
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
„Erős pillérek – Javuló közlekedésbiztonság” Budapest, október 20. Horváth Zsolt Csaba elnök Az NKH szerepe a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogramban.
KÖBE. Ahol a balesetmegelőzés is KÖTELEZŐ. Tudatos Vezetők Klubja.
2015. február KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGA
Tájékoztató 10. osztályosoknak
3. Technika és életvitel a kerettantervben
2009 Tudatos vezető - Közlekedésbiztonság Pausz Ferenc GRSP Magyarország Szemben az árral? Budapest, március 19.
Tájékoztató 10. osztályosoknak Az érettségi vizsga Kötelező tárgyak: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv + 1 választott tárgy.
A gazdaság szerepvállalása a képzési és beiskolázási szerkezet alakításában Budapest április 29. Dr. Szilágyi János.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Molnár Attila Károly H9QG5B HATÓSÁGI JELLEGŰ KÉPZÉSEK A gépjárművezető-képzés.
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
Változás a képzési rendszerben Jogszabályi előírások Szakképzési rendszerünk Jelenlegi képzéseink Képzési rendszer jövője Legfontosabb feladataink.
Berta Tamás, k özpontvezető Tóth Viktória, projektkoordinátor Közlekedésbiztonsági Központ KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. A közlekedési.
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
MTSZ Oktatás Általános koncepció.
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Szakiskolai fejlesztési program
TÁJÉKOZTATÓ A KÉTSZINTŰ ÉRETTSÉGI VIZSGÁRÓL
Teremtsd meg a saját szakmai jövődet!
A felvételi eljárás intézmény specifikus részei
TÁJÉKOZTATÓ A FAKULTÁCIÓ VÁLASZTÁSHOZ
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
LEHETŐSÉGEK AZ ISKOLAI KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉSRE NEVELÉSBEN
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Kamarai gyakorlati oktatói képzés és vizsga
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Innovatív közlekedésbiztonsági eszközök
Töréspont Stratégiai Alapítvány
Gyermek- és ifjúságvédelem, vezetői felelősség és támogatás
Előadás másolata:

Bári I. A tervezés és a folyamatok újraszabályozása

Már csak az utakon röpködnek az emberi húsok  Észak-Amerikában és Európában közel halálos baleset történik évente  EU-s cél is a balesetek számának csökkentése.  Közlekedési kultúra nem választható el az általános kultúrától

A stratégiai tervezés fontosságáról  Aki nem tervez a sikertelenséget tervezi meg  Autósiskolák  Érdekképviseletek  Hatóság  Szerepzavarok, hatalmi játszmák  Jövőkép küldetés függetlenül a politikai változóktól

A reengineering fontosságáról  Folyamatokat újra kell fogalmazni  Marketing folyamatokat, célt  Oktatásmódszertant  Ügyfél- tanuló kezelést  Közös szakmai szótár kialakítása  Marketing nem a termékek, hanem az érzetek csatája

 Projekt tervek elkészítése  Autósiskolánként, autóiskola menedzserek képzése  Érdekképviseletek céljai, projekt terv  Hatósági célok  Kompetenciák megfogalmazása Szakmai célok megfogalmazása

Tanuló szervezeteké a jövő  Komoly a technikain kívül szociális kultúrával és intelligenciával rendelkező közlekedőkre van szükség.  Önismeret, jármű ismerete  Nemcsak oktatni, tanulni is az oktatást  Szakoktatók kreditpontrendszerét működtetni

Teendők  A technika fejlődik, egy BMW egy jobb teherautó árának fele már hardver szoftver, ezt kezelni tudni kell. Intelligens járművek.  Az oktatás érje utol a technikai fejlődést  Ezt projekt tervekben megtervezni  Mesterképzés

Marketing háborút kell indítani a kulturált közlekedésért  Európának a világnak komoly eredményei előnyei származnak a közlekedés fejlettségéből, de komoly gondja is lesz a közlekedés.  Műszaki haladás megelőzte az átlagos szürke állományt.  Az EGGYÜTTMŰKÖDÉST mint a túlélés, tovább élés lehetőségét oktatni, és pozícionálni az emberi fejekben a közlekedési szakmák oktatása során

Elébe menni a jövő követelményinek  Kompetenciákat két éven belül meghatározni a kategóriás képzésben bevezetni.  Célok, stratégiai célok kellenek a közlekedési szakemberképzésnek  Fontos a proaktív gondolkodás, a vezetettség

Képzések  Hatóságnak  Felsőfokú képzésének  Szakoktató, autósiskola menedzser  Autósiskolai képzésnek kredithez kötöttek  Kreditpontos képzések.  Kategóriás képzés  Kompetenciák meghatározása  Szakmai identitás, nem a hátrányos helyzetűek szakmája  Munkáltatók, pályázatot kiírók igényei szerin

Vizsgáztatás  Vizsgáztatás „M” „A”, „B”maximum 4 órában  Tanára, szülője engedje ki az utakra  C D E 4 órában logisztikus, rendőr szállítmányozó, aki „olyat nem fog kiengedni az utakra”.

Szaktanfolyami képzések  Szaktanfolyami képzésnek.  ADR GKI TIR  Vizsga: 4 órában kamara bevonásával kompetenciák felmérése

Utánképzés  Utánképzés. Művelőit Felsőfokon kell képezni, minimum egy éves terapeuta képzés keretében.

Taktikai rövidtávú teendők  Hobby és úrvezető képzés tréningjelleggel, öt évente magatartás formálás pályázható pénzekből. Csúszós tréning. Biztosítóknál jutalom pont.  Magas kategóriák szakmai tanfolyamok hivatásos sofőrök középfokú végzettséggel, vagy képzéssel. Középiskolában kettő év, szakképzésben 600 óra.  Szakoktató képzés - felsőfokú. Kettő év.  Autósiskola menedzser felsőfokú min. egy év.  Után képzési foglakozás vezetők felsőfokú terapeuták.  Gyalogos kerékpáros gyermek évente egy közlekedésbiztonsági nap a formális oktatásban  Kerékpárosnak igazolvány amit az iskolaigazgató és a szülő ír alá, rendőr, hatóság ellenőriz.  Kreditpontrendszer a szakoktatónak, amit az autósiskolák szerveznek.  NKH, OBB, Kamara, Autósiskolák, ISO Akkreditáció Stratégiai tervezés formálisan is bevezetni, oktatni. tv. erejével.