Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Számadás a talentumról
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
NEVELÉS A CSALÁDBAN.
Gyógytestnevelés tanítására felkészítő szakirányú továbbképzési szak
Az onkológiai betegek pszicho-szociális szükségleteinek felmérése
Rehabilitáció és dementia
A mozgás jelentősége daganatos betegségekben
Euromenedzser 1 2 „Hidak és járható utak a tudomány és a gyakorlat között” a Magyar Tudományos Akadémia Gazdálkodástudományi Bizottság Tudásmenedzsment.
Grafológia Rövid ismertető szervezetek részére.
Dializáltak életminősége, rehabilitálása
Új koncepció hirdetési célcsoportok pontosabb beazonosítására az interneten | Fejér Péter | Algernon Kutatócsoport Online targeting.
1 A négy kvadráns: Az emberi valóságok integrált térképe.
Egyén a szervezetben Vezetés és szervezés BA Pécs.
Méltósággal segíteni, Jót s jól tenni
Szociális munka az onkológiában
Grafológia – SZIE Ybl Miklós Építéstudományi Kar
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
A harmadik erő elméletei
AZ IDEGRENDSZERI SZÖVŐDMÉNY OKA
A személyiség Vagyok, mint minden ember: fenség, Észak-fok, titok, idegenség, Lidérces, messze fény. (Ady)
A PSZICHOSZOMATIKUS ORVOSLÁS JELENE,
Franz Alexander, a pszichoszomatika zsenije…
A mentális betegségek osztályozása,
interperszonális személyiség-koncepciója
Általános, speciális kompetenciák Negyedik félév.
Szomatikus nevelés az egészségügyi szakképzésekben, különös tekintettel a felsőoktatásra Dr. Hollós Sándor nov. 14.
Instrukciók a készítéshez Az irodalomkutatás eredményeit kell hangsúlyozni. (Mi történt eddig, s abból mi állapítható meg.) Az irodalomkutatás eredményeit.
Dr. Berghammer Rita Magatartástudományi Intézet
Az iskolai teljesítményt befolyásoló mentális és affektív tényezők
„Nagyító alatt” A GrafoKom - projektek során használt írásvizsgálati metódusról.
Az emberi tanulás.
A munkaerőpiaci képzési és átképzési programok eredményességének vizsgálata regionális és kistérségi vetületekben MTA Regionális Kutatások Központja Alföldi.
Az ember mint evolúciós rejtvény
ÖRÖKLÉS, KÖRNYEZET, NEVELÉS
Emberi erőforrás menedzsment Munkakörök elemzése, tervezése
A pszichikumról általában
Személyiségünk a betűkben
Az egészségügy, a foglalkoztatás, a szociális ellátás találkozási pontjai avagy: Hova változzunk? dr. Harangozó Judit SE Közösségi Pszichiátriai Centrum,
Pedagógiai személyiségértelmezések
A PSZICHIÁTRIA ALAPVONALAI
Neuropszichológiai vizsgálatok az igazságügyi pszichológiai gyakorlatban Pataky Ilona December 2.
GYERMEKKORÚ ELKÖVETŐK BÜNTETŐJOGI BELÁTÁSI KÉPESSÉGE
A Lélekkutató Intézet „Talentum Teszt Centrum” akciója az „Egymásért, Egy-másért” Alapítvány koprodukciójában. Helyszín: Eger, május 17.
A BETEGSÉGMODELLEK KÉRDÉSEI, FAJTÁI
A szakképzés változása napjainkban Feigl Ágnes 2006 ETI.
Lukács Oktatási Központ
A Grafobúvár ünnepi kínálata. Hogyan hat Rád a négy őselem? Tűz, víz, levegő és föld: Az ember személyiségét ez a négy alapelem határozza meg. A négy.
Mire jó a grafológia? Grafológia a cégek humánpolitkájában Előadó:
GRAFO-LIFE hatékony segítség a mindennapokban. GRAFO-LIFE A hétköznapokban felmerülő stressz- és krízishelyzetek három csoportba vezethetőek vissza: 1.
VIII. Nemzetközi Táplálkozásmarketing Konferencia Az egészség dimenziói a táplálkozásmarketingben május Zamárdi.
„Betűtestet öltött lélek”
Gyermek - pszichoszomatika
Önértékelés - életpálya - változó kompetenciák
A Veszprém megyei pszichiátriai ellátó rendszer ismertetése
Speciális életmódjellemzők gyermekkori elhízásban Papp Gabriella 1, Lengyel Dénes 1, Józsa Lajos 2, Gönczi Ferenc 3, Degrell István 1 DEOEC Pszichiátriai.
Tömeges krízishelyzetek a pszichológus szemével II.
Inessza Goldberg Izraeli Tudományos Grafológiai Társaság.
13K – Tárgyalási technikák – 2. előadás
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
WELLNESS TURIZMUS MENEDZSMENT Boronyák Mária.
1 Egészségvédelem a munkahelyen II. Stresszmentes munkahelyek. Prof. Dr. Ungváry György.
Kaucsek György - Simon Péter Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet „Maradj a Zöld Zónában!” munkahelyi alkohol- és drog-megelőzési program Workshop – Dobogókő,
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
Készítette: Tóthné Babó Szilvia
Dr. Barabás Katalin SZTE ÁOK Magatartástudományi Csoport
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
Bevezetés a pszichológiába motiváció, emóció
A tanulók foglalkoztatását áthatja:
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Grafológia speciálisan a gyógyászatban X-tréning 1. Grafológiai elemzés és egészségi diagnosztika. 2. Grafoterápia és gyógyítás. A Lélekkutató Intézet, a Péczely Ignácz Íriszközpont és a PszichoMenedzser Stúdió fejlesztése. 1991 – 2006. www.x-party.hu

Alapvetés A kézírás komplex intellektuális, szociál-pszichológiai és fiziológiás folyamatok és hatások függvénye. Az alapmegfigyelés: a kézírás és a jellem szignifikánsan összefügg. A kézírásból vissza lehet következtetni a jellemre, a képességekre, az adottságokra, és viszont: a személyiség függvénye a kézírás. A felismerés: a kézírás és a szervezet státusza, dinamikája ugyancsak szignifikánsan összefügg. Következtetés: a kézírásból az egészségi állapot és a tendenciák is kikövetkeztethető. Továbblépés: a jellem, a képességek, a pszichés komponensek megfelelnek valamely szervnek, illetve biológiai, egészségi funkciónak.

A) fejezet: Általános rész: A kézírás bio-pszicho-fiziológiája. A kézírás elemzésének feltételei. Az íráskép. A duktor. Az íráskép összképe és értelmezése. Az íráskép részjelenségei és ezek értelmezése a jellem, a viselkedés szempontjából. Az általános íráselemzés elkészítése. Speciális szempontok alapján készített analízis. A grafológia alkalmazhatósága, kiterjesztései, kombinációi.

B) fejezet: Testszimbolika a kézírásban Miért alkalmas a grafológia az egészségi diagnózis elkészítésének támogatására? A szisztémás rendszerek (vérkeringés, nyirokkeringés, idegrendszer, immunrendszer) állapotának és tendenciáinak jelei a kézírásban. A funkcionális anatómia és az írásjelek: szervek jelei a kézírásban. Egészségi diagnosztika készítése íráskép alapján.

C) fejezet: Az összekapcsolás A jellem, a képességek, a psziché és a test, a szervezet, a szervek állapotának összefüggései. A pszicho-szomatika értelmezése grafológiai szempontból. A betegségek értelmezése, átkódolás a testről a pszichére és fordítva. Az egészség jövőképe.

D) fejezet: Grafoterápia Az agy – kéz – írásminta – észlelés – feldolgozás – reakció pszicho-bio-feedback rendszerének értelmezése. A tudatos korrekció hatása a megfelelő agydúcokra és a szervekre, a viselkedésre és a személyiség programjaira, beállítódásaira. A grafoterápia fontosabb módszere: Direkt betűkorrekció Vezér szavak, aláírás korrekciója, Irányított, vagy asszociatív szövegterápia. Grafoszeánsz: meditáció és kézírás-program.

E) fejezet: Holisztikus grafológia Más területekkel kombinálás (asztrológia, szimbólumterápia, színgyógyászat, divat, masszázs stb.) Párkapcsolati grafológia Szociális, munkahelyi, talentum tesztelő grafológia. Grafojóslás.

Elmélet – gyakorlat – alkalmazás. Az X-tréning Elmélet – gyakorlat – alkalmazás. A tréning 5 alkalmas, egy alkalom egy délután (kb. 4 óra) Díja: létszámtól függően: 28.000 – 38.000 Ft/fő A résztvevők a tréning végén vizsgáznak: tudniuk kell egy ismeretlen duktortól származó kézírást elemezni és a testi állapotot diagnosztizálni, valamint grafoterápiás javaslatot kidolgozni. A grafológia etikai esküt csak a sikeresen levizsgázóknak kell tenniük.