PRE-TAX Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KÖLTSÉGELSZÁMOLÓ RENDSZER. A TruExpense rendszer Csökkentse kiadásait a magyarországi piacon egyedülálló TruExpense költségelszámoló rendszer segítségével!
Advertisements

Emberi tényező a vállalkozásvezetésben
A LEADER+ Pályáztatási feltételek. Kik pályázhatnak?  A pályázónak meg kell felelni a helyi szintű pályázati felhívásban rögzített jogosultsági kritériumoknak.
Kreditpontokkal kapcsolatos tájékoztatás
Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - az NYDOP
A as időszak jelenlegi pályázati lehetőségei Dr. Körtvélyesi Katalin 20/
Humán rendszerek, közszféra
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Budapest Pénzügy és Számvitel1.  Szereplők  KÜLSŐ (piaci szereplők, hatóságok)  BELSŐ érintettek (vezetők, dolgozók, tulajdonosok)  Szakmai.
Tartalom Gazdasági környezet, a hitelezés feltételeinek változása
VÁLLALATI TANÁCSADÁS Közép-Dunántúli Régió Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a KDOP-projekt bemutatása.
A program megvalósulását az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatja. „ROMÁK A MUNKAERŐPIACON” konferencia Pécs, szeptember Előadó:
A PROJEKT, A VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS SZEMSZÖGÉBŐL dr. Naszádos Krisztina NKKB Ügyvédi Iroda 2010.
4 K 1 ÜZLETI INFORMATIKA SZAKIRÁNY SZÁMÍTÁSTUDOMÁNYI ÉS INFORMÁCIÓELMÉLETI TANSZÉK PÉNZÜGY ÉS SZÁMVITEL TANSZÉK IPARI MENEDZSMENT ÉS VÁLLALKOZÁSGAZDASÁGTAN.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
A hazai mérnöki tudás piacképes termékké formálásának eszközei Kovács Lajos ügyvezető igazgató INFOPLAN Mérnökiroda Kft.
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Műszaki ellenőrképzés
Az OTP Bank vállalkozói szektort támogató szerepe - a DDOP
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
Az EU-pályázati rendszer gyakorlata Magyarországon
Webshopok nemzetközi ügyleteinek adótervezése Mihály Péter
„Ausztria, a jó szomszéd” Vállalkozzunk Ausztriában!
Menedzselem a vállalkozásom Társasági jog, szakjogok
ADÓZZUNK VAGY válasszunk magunknak adószisztémát!
MKVK Konferencia Változások az IFRS-ben
1 MER ellenőrzés ek egységes értelmezése Budapest, szeptember 5. Munkácsi Márta A Minőségellenőrzési Bizottság tagja.
A befektetői tőke szerepe a megújuló energiát
tűzvédelmi tapasztalatai
Major Ildikó Osztályvezető-helyettes SAP/CO modulvezető
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Távmunka a kárrendezésben a Generali-Providencia Biztosító Rt.-nél III. Országos Távmunka Konferencia Kiss Attiláné.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
Az informatikai tanácsadás jövője – mit tehetünk érte? Hetyei József Certified Management Consultant (CMC) NJSZT szakértő főiskolai vezető oktató, szakvezető.
Kórházi eredetű fertőzések-kártérítési felelősség
Minőség menedzsment 6.előadás
2011. évi CCIX. Tv. Konferencia neve, helye: Budapest, 2012 október 30. GWP-konferencia Vojtilla László elnöki tanácsadó Magyar Energia Hivatal.
Vállalati tanácsadás - sikeres pályázók, sikeres pályázat a Közép-Dunántúlon.
Vállalati tanácsadás pályázatainak értékelése
Vállalkozói készségek fejlesztése
Stresszmentes, hatékony vállalkozásvezetés Avagy hogyan építsük fel újra vállalkozásunkat Horváth Győző – május.
Vállalati környezeti jelentések Zsugyel János PhD Heller Farkas Főiskola.
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
WTS Klient csoport Budapest Adózási és könyvelési szolgáltatás Magyarországon és Németországban.
A kis- és közepes vállalkozások információs rendszerei Erdős Ferenc.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
Etikai kódex, ajánlott szerződésminták az építőiparban
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
SLA (Service Level Aggrement) alapon történő szolgáltatás fejlesztés a Gazdasági Főigazgatóságon
Vállalkozás alapítás Ausztriában
Zuglói társasház energiahatékonysági felújításának tapasztalatai Dzsiki Ferenc Lagross Kft. Budapest,
Külföldi piacok felkutatása a Quali-Cont Non-profit Közhasznú Kft. számára.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Számvitel S ZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Előszó Tizenkét előadás (92)
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
JT INFOTÉKA Szolgáltató Kft. CÉGBEMUTATÓ. Általános információk A JT INFOTÉKA Kft. kiskunhalasi székhellyel, Budapesten irodát fenntartva működő tanácsadó.
2011. évi Kereskedelemfejlesztési pályázat Düh Gergely tanácsadó Ügyfélszolgálati és Stratégiai Elemző Osztály 2012.február 20.
BEPTRA „ Legjobb gyakorlatok” kis- és középvállalkozások számára Záró konferencia HURO0901/138/2.1.2.
Pályázat audit. Válság Válság Bevétel kiesés Dráguló hitelek Beruházás finanszírozási nehézségek Aktualitás.
Helyszíni ellenőrzés Grigely Győző, KDRFÜ. Az ellenőrzés jogi háttere Támogatási Szerződés, ÁSZF 10. pont „Kedvezményezett a Szerződés aláírásával kötelezettséget.
Salgótarján, május 19.. Pályázók köre: kisvállalkozások Támogatható tevékenységek és a támogatás mértéke: -Projektötlet minősítése – max. 3 millió.
Erdősi István.  Mi az alapötlet, megvalósítható-e?  Milyen ügyfélszükségre épít?  Van-e pályázati lehetőség?  Jogosultsági szempontok.
Innovációs célú nemzeti és regionális szintű pályázati források
Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
Elektronikus számlázás - technológiai tapasztalatok
Előadás másolata:

PRE-TAX Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. A tanácsadási szolgáltatások igénybevétele csak a nagyvállalatok luxusa? Avagy egy kisvállalkozási tanácsadási modell Előadók Kertész István okl. közgazdász-adószakértő Papp Miklós közgazdász-adószakértő V. Országos Tanácsadási Konferencia Budapest, 2011. november 17.

Az előadás fejezetei A tanácsadási szolgáltatások igénybevételének szükségessége a kkv szektorban. A mikro-, kis- és középvállalkozások által igényelt tanácsadási szolgáltatások helyzete, szerepe A kkv tanácsadási szolgáltatások fő céljai A tanácsadás rendszerszemléletű megközelítése Egy tanácsadási modell A kisvállalkozások felé nyújtott tanácsadások elterjedésének akadályai

1. A tanácsadási szolgáltatások igénybevételének szükségessége a kkv szektorban alkalmazottként szakértők, sőt gyakran szakképzettséggel rendelkező dolgozók foglalkoztatásának hiánya vagy lehetetlensége az outsourcing döntésekkel összefüggő kérdések a probléma (és így a tanácsadási szükségletek) felismerésének hiánya a kkv anyagi lehetőségeinek és a tanácsadási díjtarifák ellentmondásai

2. A mikro-, kis- és középvállalkozások által igényelt tanácsadási szolgáltatások helyzete, szerepe a kkv szektor lényegesen heterogénebb, mint azt a jogszabályalkotók gondolják ügyvédi tanácsadás könyvelői tanácsadás

2. A mikro-, kis- és középvállalkozások által igényelt tanácsadási szolgáltatások helyzete, szerepe Jogi (ügyvédi) tanácsadás az ügyvédi ellenjegyzéshez kötött tranzakciók esetében is sokszor hiányzik az ügyvédi konkurenciaharc hatásai a kkv-k felé nyújtott szolgáltatások minőségére a szerződésekben a számviteli, adózási és gyakran alapvető gazdasági érdekeltségi szempontok figyelmen kívül hagyása

Ezek ellen a kkv-k védtelenek! 2. A mikro-, kis- és középvállalkozások által igényelt tanácsadási szolgáltatások helyzete, szerepe Típushibák ingatlanok ÁFA és illeték kérdéseinek hibás kezelése a szerződésekből a hatósági ellenőrzések során keresett szabályozások kihagyása (pl. társasági szerződés, számlakiállítást egyértelműsítő rendelkezések) a részteljesítések és az előleg fizetések fogalmi összekeverése kártérítés és kártalanítás összemosása a bruttó elszámolás szabályainak figyelmen kívül hagyása díjmentes ügyletek adó és illeték hatásainak figyelmen kívül hagyása a tranzakciók könyvelhetetlensége, stb. Ezek ellen a kkv-k védtelenek!

2. A mikro-, kis- és középvállalkozások által igényelt tanácsadási szolgáltatások helyzete, szerepe Könyvelői tanácsadás a könyvelő irodák színvonalának heterogenitása (a kkv-k gyakran csak adatfeldolgozást igényelnek) a könyvelői kontroll általában utólagos, amikor a hibákat gyakran már nem lehet, vagy nehéz korrigálni! blanketta szerződések veszélyei a tanácsadás néha még az új tevékenységek illetve beruházási projektek esetében is elmarad

3. A kkv tanácsadási szolgáltatások fő céljai mindenek előtt a kkv biztonsága a hiányzó stratégiai szemlélet biztosítása cégdiagnosztika a tanácsadási szükségletek feltárása a gazdaság és adótanácsadás „kötelező” biztosítása projekt tanácsadás

4. A tanácsadás rendszerszemléletű megközelítése Output Input Vállalkozás Belső transzformáció Inputokkal összefüggő tanácsadás Belső transzformációkkal összefüggő tanácsadás Outputokkal összefüggő tanácsadás

5. Egy tanácsadási modell A kkv tanácsadási modell meghatározó elemei a komplex tanácsadási szolgáltatás bázisa egy szakmailag megerősített könyvelő-gazdasági tanácsadó iroda amely ügyfeleivel a könyvelés mellett potenciálisan felmerülő komplex tanácsadási szolgáltatásokra is egységes szerződést köt e szerződés a tranzakció tervek és dokumentumok előzetes jóváhagyásának kötelezettségét írja elő és szakmailag erős könyvelő irodai kontrollt biztosít így feltárja a tanácsadási szükségleteket és ezeket saját maga integráltan, vagy ellenőrzött szaktudású és szolgáltatás minőségű szakértő partnereinek ajánlásával biztosítja (műszaki és egyéb szakértői területeken is!)

5. Egy tanácsadási modell Ezen modellben – természetesen a megbízó cég igényeitől függően – a korábbiakban ismertetett tanácsadási célok maradéktalanul megvalósíthatók!  Fontos etikai alapelv: Az integrált tanácsadó ne legyen érdekelt alvállalkozói és partnerei kizárólagos ajánlásában, hanem szükség esetén versenyeztesse meg azokat! Ez egyébként közgazdasági célszerűség is!

5. Egy tanácsadási modell Néhány példa az e rendszerben nyújtott szolgáltatásokra: szolgáltató honlap, ahol a jogszabály változások mellett a jogszabály változások terveiről és az ellenőrzések gyakorlatáról, valamint a megismert kockázatokról is tájékoztatást adunk cégeink ügyfeleinek adókockázati dokumentációja a kontrolling során feltárt pl. ügyvitel-szervezési tanácsadás komplex projekt tervezési és lebonyolítási tanácsadás a fejlesztési és főleg a hitel döntéseket megelőzően kötelező stratégiai tanácsadás coaching (pl. ügyvezetői, belső konfliktus kezelő)

5. Egy tanácsadási modell A modell gazdasági alapjai: a könyvelő-tanácsadó iroda megfelelő ügyfél portfoliója határköltség kalkuláció a tanácsadások egy hányada esetében a könyvelői hibafeltárást követően a probléma megoldási protokollok gazdaságosan alkalmazhatók a cég komplex ismerete alapján könnyen bizonyítható, kalkulálható hogy a feltárt tanácsadási szükséglet díjai hogyan aránylanak az elérhető eredményhez képest analógiák és precedensek felismeréséből adódó költség megtakarítások azon költségmegtakarítások, amely egy hatósági ellenőrzés során a „hibátlan” gyakorlat miatt a könyvelői irodában nem merülnek fel. (Az ezzel kapcsolatos többlet költségeket az ügyfelek általában nem, vagy csak korlátozottan vállalják!)

6. A kisvállalkozások felé nyújtott tanácsadások elterjedésének akadályai vállalkozói ismeretek hiánya a kkv-k „kettős könyvelése” „a más kárán tanul az okos” elv alkalmazásának hiánya az igazi kisvállalkozási szabályozás hiánya a gazdasági szabályozás alapelveinek permanens változása az egy kkv által alkalmazandó gazdasági és szakmai jogszabályok riasztóan nagy száma, és ezek áttekinthetetlen és folyamatos változásai a hatósági ellenőrzések gyakorlata (fenyegetettség, bírság központúság) a vállalkozási formák közötti feltételek célszerűtlen differenciálása Külföldi befektetések magyarországi szerepe

PRE-TAX Gazdasági Tanácsadó és Szolgáltató Kft. KÖSZÖNJÜK FIGYELMÜKET! V. Országos Tanácsadási Konferencia Budapest, 2011. november 17.