Wass Albert szobor Hódmezővásárhelyen 2008 – 2009 - 2010.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Metformin bébik I "A gyermeket Tiszteletben kell fogadni
Advertisements

„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Az emeltszintű járóbeteg szakellátás fejlesztése a Lenti Kistérségben a Dr. Hetés Ferenc Rendelőintézet revitalizációjával NYDOP-5.2.1/B LENTI.
Országos olvasóvá nevelő program Tervezgetünk •2006. Macau - lengyel project • licensz-szerződés, ötletelés, partnerkeresés •2008/2009.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
A projekt tartalma •Polgármesteri Hivatal, Iskola, Óvoda, Napközi épületeiben: •- nyílászárók cseréje (160 ablak/17 ajtó) •- külső hőszigetelés (2524,5.
Somogy megyei projektek
Készítette: Reményi László1 Pátyi Szent Imre Templom, Plébánia és Közösségi Ház Építési engedélyezési terve.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
EuroVelo 6 fővárosi átvezetése
Kárpát-medencei támogatások Gyermekek tanulási támogatása Kalotaszegen Sárvásári iskola és közösségi ház fejlesztése 2008 „Batiz Ágnes emlékére”
1 Egy nyertes pályázat nyomán Infrastruktúrafejlesztés a Zala Megyei Kórház Egészségügyi Szakkönyvtárában Informatio Medicata szeptember Beke Gabriella.
Turulmánia érthető filatélia 2 rész Előzmények Gelle Péter /angyalka/
Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József 1791 Katona József szülőháza Kecskeméten. Katona József november 11-én született Kecskeméten.
Várpalota elkerülő építése
Metformin bébik 2010 "A baba a háznál az öröm forrása, a béke és a szerelem hírnöke, az ártatlanság nyugvóhelye a földön, az angyalok és az emberek közötti.
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
MKE 44. Vándorgyűlése Helyismereti Szekció Győr, július 13. péntek Magdics Erika Szabadhegyi Magyar-Német Középiskola, Győr.
Európa Kulturális Fővárosa-
Marosits József.
 Városi Óvodai intézmény – eFt  Arany János Általános Iskola – eFt  Kossuth Lajos Általános Iskola – eFt  Móricz Zsigmond Gimnázium,
Arany János élete és munkásága
2013. november 15. A központi írásbeli felvételi vizsgát szervező középiskolák jegyzékének közzététele.
„ Tiszaalpár Nagyközség szennyvízelvezetése és tisztítása a település vonzó természeti környezetének, felszíni és felszín alatti vizeinek megóvásáért”
Szép őszi napot kívánok!. MÉRFÖLDKŐ NAP NOVEMBER 4. Helyszín: Villa Pelikán télikertje (9700 Szombathely, Deák F. u. 3.)
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
Fő tér.
A Magyar Köztársaság kormánya. A középfokú felvételi változásai Arató Gergely államtitkár prezentációja december 9.
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
Mesés Mesék Élvezd a mesék csodálatos világát!
Versenyfelhívás! A Városi Könyvtár a Reneszánsz éve és a Népmese napja alkalmából rajzversenyt hirdet az általános iskola 1-2. osztályosai számára. A rajzok.
Óvoda-iskola átmenet a Józsefvárosban
2013/2014. tanév Tanévzáró kollégiumi közgyűlés május 21.
Az én városom. A város: Pécsvárad, város a Zengő lábánál, Baranyában, Pécstől 18km-re van a 6-os út mellett Budapest felé.
Így fejlesztünk mi- innovatív technológiafejlesztés a gyakorlatban Novák Csaba, ügyvezető igazgató MAG – Magyar Gazdaságfejlesztési Központ.
Békés, március 18. Vedd ki a részed! Minden, amit az EU és a civilek egymásért tehetnek Civilek és önkormányzatok Civil Kerekasztal Békésen.
Beszámoló a Szakképzés koordinációs munkacsoport munkájáról Petrovics Zsuzsanna.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
Szemelvények a Kbt. legfrissebb módosításaiból február 10. dr. Fribiczer Gabriella főosztályvezető-helyettes Közbeszerzések Tanácsa Titkárság.
TIOP-3.1.1/08/1 Nyitórendezvény A TIOP-3.1.1/08/ A projekt története napjainkig, a projekt bemutatása Előadók: Juhász Imre ERFA projektmenedzser.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
HEFOP 2.1 Pályázati Kiírás Projektindító február 14. Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium.
A Cseh - Magyar Üzleti Klub. A Cseh Magyar Üzleti klub legfőbb céljának tekinti a kétoldalú üzleti kapcsolatok fejlesztését, és a cseh illetve magyar.
Összeállította Turcsány Péter A fotókat készítette Stark Gergely
Közmeghallgatás december 2. Költségvetési beszámoló.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Pályázati beszámoló június Matolcsiné dr. Szimon Ildikó.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
Az Eötvös József Alapítvány évi beszámolója Rendes évi közgyűlés február 10.
SZERETETTEL KÖSZÖNTI ÖNT A ”Satur eleu” V. ISTVÁN ( ) KIVÁLTSÁG LEVELE.
TEHETSÉGPONTOK HÁLÓZATA SZÉKELYFÖLDÖN Székelyföldi Tehetségnap Szeptember 27., Marosvásárhely 1.
Weöres Sándor Általános Iskola és Művészeti Iskola
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
A tanév rendje 2014/2015-ös tanév
Az energiakaland oktatási program
Székelykeresztúr Március 15.. Sokan gyűltek össze Székelykeresztúr központjában az 1848– 49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett.
Tájékoztató A járási tréningekről Dr. Marosi János MKKSZ Szabó F. Attila MKKSZ Budapest, május 19. „Önkormányzati kapacitásépítés norvég‐magyar együttműködéssel”
„Információvédelem menedzselése” XXVI. Szakmai Fórum Budapest, május 16. Aktualitások az információvédelem területén Egyesületi hírek Tarján Gábor.
A tanév rendje 2015/2016-os tanév.
CSONGOR ÉS TÜNDE Sík Ferenc rendezése alapján A NEMZETI SZÍNHÁZ ● A● A Nemzeti Színházat először gróf Széchenyi István álmodta meg a Duna partjára. Pompázatos.
Információvédelem Menedzselése XX. Szakmai Fórum
“SĂ CUNOAŞTEM MATEMATICIENII LUMII”
A TÉR_KÖZ pályázat számokban
2009–2010. évi iskolai naptár Ezt a sablont kinyomtatva falinaptárként használhatja, vagy bármely hónap diáját saját bemutatójába másolhatja. Ha meg szeretné.
Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, al-elnök
Főutca program PILISVÖRÖSVÁRON
Az ember tragédiája Bemutatta a Nemzeti Színház szeptember 21-én Paulay Ede rendezésében.
Székelykeresztúr június 8..
Előadás másolata:

Wass Albert szobor Hódmezővásárhelyen 2008 –

2008. Január 8. •Ezen a napon írtuk alá azt a levelet, melyben kérvényeztük a Polgármesteri Hivatalt, engedélyezzék körünk részére Wass Albert szobor vagy emlékhely felállítását.

Részletek •A város Közgyűlése szeptember 10-én tárgyalta, s fogadta el kérvényünket. •Adománykérő szóróanyagot bocsátottunk közre, elkezdtük a gyűjtést a szoborra. •A felállítandó szobor létrehozására pályázatot írtunk ki Hódmezővásárhelyen élő, vagy itt született művészek részére decemberében, melynek beadási határideje március 1 volt.

Beérkezett pályázatok

Nagy Attila alkotása szemből

Nagy Attila alkotása profilból

Návay Sándor pályázatának fantáziaképe

Bányai Béla egyik alkotása

Bányai Béla másik alkotása

Tölgyesi Poós Anna és Poós László alkotása

A lektorátus döntés közben március 3-án

A nyertes pályamű

A gyűjtést elősegítendő irodalmi műsort adtunk elő a Petőfi Művelődési Központban.

•Elindítottuk Egyesületté válásunkat

Szerződést kötöttünk a szobrász házaspárral. •Vállalták, hogy decemberre, vagy január elejére elkészítik az életnagyságú makettjét az emlékműnek. •Közben kiderült, hogy Pósa Lajos szobrát állítják fel ott, ahová mi Wass Albert szobrát szerettük volna. •Decemberben rákérdeztünk, (nem kaptunk értesítést róla) – hogy hova állítsuk majd fel a makettet.

2010. január 8. makettpróba

Készülődés a szoboravatóra •Egy február végi tanácskozáson dr. Lázár János polgármester felvetette, hogy avassuk fel a szobrot Trianon emléknapján. •Élénken helyeseltünk, de akkor még nem tudtuk, hogy jön össze a rávaló. •Pályázati pénzekből aztán mégis sikerült. •A művészek új szerződést írtak alá, ezúttal a mű elkészítésére – május 31-ig.

Május közepétől aztán elindultak a munkálatok.

Jött a borulás, az eső…

És az eső csak esett, esett…

Jöttek a művészek, hozták a szobor elejét

meg a hátulját… de még mindig esett az eső…

Hozták a márványt, de nem száradt a beton •Az eső folyamatosan esett… •Végre felkerültek a gránit oldalak – de a ragasztó, amely rendes időben fél órán belül megszárad – nem rendes idő folyományaként – meg az eső miatt – nem száradt… •És az eső csak fél órákra állt el…

A lektorátus június 1-én kedden 11 órára érkezett,

megtekintették az addig elkészült alkotást bent is…

kint is…

Legutolsó simítások

Szoboravatás június óra

„Be van fejezve a nagy mű, igen. A gép forog, az alkotó pihen.”