Programcsomag ismertető termékkód:MNBJEL

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A PC gépek szoftverei Kérdés: "Mi az elefánt?" Válasz: "Egér operációs rendszerrel."
Advertisements

A statisztika rejtelmei
KSHXML internetes adatgyűjtési rendszer Az utolsó módosítás dátuma: december 18.
Mérleg és eredmény-kimutatás
Az operációs rendszer.
Készítette: Schiszler Anett Szekeres Kornél H7T9UZ IQCPCZ
UNIVERSITY OF SZEGED D epartment of Software Engineering UNIVERSITAS SCIENTIARUM SZEGEDIENSIS Adatbázis alapú rendszerek 1. Gyakorlat Követelmények / SQL.
A 43/2013. (XII. 29.) MNB rendelet, a pénz- és hitelpiaci szervezetek által a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti feladatai ellátása érdekében teljesítendő.
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
A hitelintézeti számvitelre vonatkozó szabályozás
Kereskedelmi gazdálkodás elemzése
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
PÉNZÜGYI ISMERETEK A takarékszövetkezeti rendszer
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Csortos Orsolya, Kádár András
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
A számítógép alapegységei
16. Tétel. Adatbázis: Olyan adatgyűjtemény, amely egy adott feladathoz kapcsolódó adatokat szervezett módon tárolja, és biztosítja az adatokhoz való hozzáférést,
A szoftver.
Az operációs rendszer.
Biztosításgazdaságtan 6. téma
A magyarországi bankkártya üzletág elemzése
az MSAccess programmal
A számviteli információs rendszer Jellemzők Modellje
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Az operációs rendszer.
Comfort Bérelszámolási Szoftverünket
Hegyközségek információs rendszerének fejlesztése
Kivonat a Wikipédiából
Module 1: A Microsoft Windows XP Professional telepítése
Pénzügyi vállalkozások adatszolgáltatása
Némethné Székely Edina
Némethné Székely Edina
Némethné Székely Edina
A LÁTHATATLAN PÉNZ TITKAI
Magyar államadósság és a kötvénypiac
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Az MNB feladata és eszközei május Az előadás menete célok és feladatok az inflációs célkövetés rendszere transzmissziós csatornák a monetáris.
Alkalmazói programok Integrált felhasználói rendszerek Számítómunkahelyen szükséges felhasználói programokat egy csomagban, modulokban tartalmazza; az.
Műszer vezérlő - kezelő program GPI-745A teszterhez.
R29 Tőkebefektetések éves adatszolgáltatása
A bankok.
Államadósság és állampapírpiac
Makrogazdasági pénzügyek
A hitelintézeti beszámoló
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Egyszerűsített kettős könyvelés gazdasági eseményekkel
Pénzügyi szolgáltatások gazdaságtana 2. Dr. Vigvári András
Bankmérleg, eszköz oldal
Pénzügyi ismeretek Bankműveletek- bankszámvital Katona Klára.
Sérült bankjegyek és érmék átváltása Belházyné Illés Ágnes Magyar Nemzeti Bank Szakmai konzultáció október 6. MNB Antall József Konferenciaközpont.
EGYES PÉNZÜGYI INTÉZMÉNYEK SAJÁTOSSÁGAI Készítette: Szabó Gabriella.
A SZÁMVITELI TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Készítette: Szűcs Krisztina.
Pénzforgalmi elszámolás az általános forgalmi adóban.
Netware 6 telepítése Molnár Péter. Telepítési követelmények I. Minimális rendszerkövetelmények · Szerverszintű PC legalább Pentium II vagy AMD K7 processzorral.
Számvitel S ZÁMVITEL. Számvitel Ormos Mihály, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Hol tartunk…
2016. október 11. First Line Experts Kft. Hotel Griff Irodaház H-1113 Budapest, Bartók Béla út Adózási aktualitások 2017.
A bankrendszer.
MIFIR adatszolgáltatás – Technikai információk
A három hónapos betét mennyiségi korlátozásának paraméterei (szerkesztett változat) Elemzői háttérbeszélgetés szeptember 20.
C_15.00 tábla Magyar Nemzeti Bank Pintér Csilla április 27.
SZÁMVITEL Dr. Ormos Mihály.
Az információ.
Elektronikus ügyintézés
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Előadás témája: Eredménykimutatás fogalma, célja, szerkezete, formái
Fizetési mérleg jelentés április
Társadalombiztosítási ellátások számfejtése és nyilvántartása modul
Előadás másolata:

Programcsomag ismertető termékkód:MNBJEL Adatszolgáltatás a Magyar Nemzeti Bank részére Tymex Bt. 1147. Budapest, Öv u 140.  06-303-067-225 info@tymex.hu

Az adatszolgáltatás rendszere A kereskedelmi bankok által beküldött adatok alapján készülnek összesítések az MNB különböző főosztályain. Az adatok jelenleg GIROMAIL-en/floppy-n és papíron, különböző formai és tartalmi ellenőrzések után kerülnek be az MNB rendszerébe. Az jelentésekből láthatóak a gazdaság különböző szektoraiban lezajló változások. Ez lehetővé teszi az operatív jegybanki beavatkozást és alkalmat nyújt időszaki elemzések készítésére.

A programcsomagról Referencia Platform Jelenleg 18 pénzintézet használja a cégünk különböző termékeit. A szoftvereink folyamatosan követik az Magyar Nemzeti Bank által előírt változtatásokat. Öt éve a Tymex Bt. (1147. Budapest, Huszt u. 22. II2) a programcsomag terjesztője és a szerzői jogok kizárólagos tulajdonosa. Platform Hardware: Speciális hardware-t nem igényel IBM kompatibilis számítógép (PC) Teljesítmény Minimum Ajánlott Processor: Pentium Pentium. Memória: 32MB RAM 128MB RAM Merevlemez: 50MB 100MB szabad terület. Printer ( A4 lapformátumot nyomtatni képes ). Software : Speciális software-t nem igényel Microsoft Windows 95, 98, NT, 2000 alatt fut.

A programcsomag elemei Jelentéskészítő modul Adatok felvételezése Jelentéskészítés papírra Jelentéskészítés lemezre Adatbefogadás és ellenőrzés Automatikus hibajavítások Archív adatok lekérdezése, módosítása, törlése Pozícióvezetés Adatbázis karbantartó modul Adatbázis elemek másolása, mentése, tömörítése Esetleges adatbázis sérülés javítása

A programcsomag funkciói I. A programcsomag rendeltetése a kereskedelmi bankok Magyar Nemzeti Bank felé történő adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének segítése. Ez a következőkben nyilvánul meg: a program képes a bevitt adatokból különböző kimutatásokat készíteni nyomtatóra, file-ba és képernyőre egyaránt. elkészíti az a kívánt adatszolgáltatást, mely állományi és/vagy forgalmi táblázatokat tartalmaz a Magyar Nemzeti Bank által előírt formában, elkészíti a file-okat, a Magyar Nemzeti Bank által előírt formában.

A programcsomag funkciói II. A programcsomag rendeltetése a kereskedelmi bankok Magyar Nemzeti Bank felé történő adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének segítése. Ez a következőkben nyilvánul meg: nyilvántartja megadott elemi adatokat, kiszámítja az összesített adatokat, az MNB szerinti bontásban kiszámítja a kontroll sorokat a file-okban előre definiált és módosítható segédtáblázatokban tárolja ez elemi adatok lehetséges értékeit.

A programcsomag funkciói III. A programcsomag rendeltetése a kereskedelmi bankok Magyar Nemzeti Bank felé történő adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének segítése. Ez a következőkben nyilvánul meg: a program képes a napi adatok felvételezésére közvetlenül számítástechnikai rendszerekből kinyert adatok több formátum szerinti kötegelt beolvasására, lehetőséget nyújt a bizonyos formai adatkorrekciók automatikus elvégzésére, ellenőrzi az adatokat a Magyar Nemzeti Bank előírásai szerint. Az ellenőrzés eredményéről listát készít. ellenőrzi az adatokat a megadható szempontok, szabályok szerint.

A programcsomag funkciói VI. A programcsomag rendeltetése a kereskedelmi bankok Magyar Nemzeti Bank felé történő adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésének segítése. Ez a következőkben nyilvánul meg: lehetőséget nyújt a benne tárolt adatok módosítására, illetve tárgynapot megelőző vonatkozási idejű adatok visszakeresésére, módosítására több szempont szerint, az adatokról ellenőrző ( archiválható ) lista készíthető képernyőre, nyomtatóra, tartalmaz néhány beépített segédoperációs műveletet, melyek segítségével javíthatjuk az adatokat meghibásodás esetén.

Az adatok főbb jellemzői Változó gyakoriságú adatok Tételesen és összevontan Az előírt devizában, az előírt egységben vannak megadva A vonatkozási időnek megfelelően kerülnek a rendszerbe.

Az adatszolgáltatásban szereplő időpontok Vonatkozási idő az az idő egység, amelyre az adatszolgáltatás vonatkozik. Kitöltés dátuma az a dátum, amikor a jelentés postázásra kerül.

Az adatszolgáltatások részletesen Lefedett adatszolgáltatási kör Fedezeti kimutatások Értékpapír jelentések Kamatstatisztikák Pénzforgalmi jelentések Likviditási statisztikák, kötelező tartalékképzés, hitel-betét állományok alakulása

Fedezeti kimutatások F01, F04, F08, F09 jelű adatszolgáltatások Felügyeleti mérleg Tájékoztató adatok Eladott eszközök Forint, illetve deviza követelések Forint, illetve deviza kötelezettségek Deviza hitel-betét állomány Eredménykimutatás F19 - Nyújtott hitelek negyedév végi állománya

Értékpapír jelentések I E03 - Napi jelentés forint értékpapír állományokról E21 Rezidensek által kibocsátott értékpapírok állománya névértéken tulajdonosi bontásban Nem-rezidensek által kibocsátott értékpapírok állománya tulajdonosi bontásban

Értékpapír jelentések II Hitelintézeteknél letétben elhelyezett, nem-rezidensek tulajdonában lévő rezidensek által kibocsátott értékpapírok állománya és a Magyaro.-on kibocsátott, letéti jegy formában külföldön forgalmazott értékpapírok állománya névértéken Az adatszolgáltató jelentésében először megjelenő külföldi értékpapírok jellemzőinek leírása Az adatszolgáltató által más letétkezelőnél letétben elhelyezett értékpapírok Más letétkezelő által az adatszolgáltatónál letétben elhelyezett értékpapírok állománya

Kamatstatisztikák K02 - Napi jelentés a bankközi Ft-hitelek és Ft-betétek kamatlábáról K04 - Jelentés a lakossági forinthitelek kamatlábáról, állományáról és forgalmáról K06 - csak szöveges formában Tájékoztató valamennyi forintban végzett bankművelettel kapcsolatban meghirdetett kamatlábról, díjról, jutalékról és egyéb költségről

Likviditás, kötelező tartalékképzés Jegybanki tartalékolási kötelezettség alá eső egyéb tételek adatai Elhelyezendő tartalék a következő tárgyidőszakban L09 és L12 - Napi jelentés a rezidensekkel szembeni egyes követelések és kötelezettségek állományáról L11 - Negyedéves Eszköz-Forrás terv

Pénzforgalmi jelentések I P01 - Bankjegy-és érmeállomány jelentés P07 - Magyarországi kártyaelfogadói forgalom a beszámolási időszakban P27 A kibocsátott kártyák száma és jellemzői kártyafajtánkénti bontásban Készpénzfelvételi lehetőségek száma A bankkal szerződött egyéb pénzfelvételi helyek megnevezése

Pénzforgalmi jelentések II A jelentést tevő intézmény által üzemeltetett ATM-ek és kártyát elfogadó, saját bankfiókok területi megoszlása Magyarországon A jelentést tevő bankkal szerződött kereskedői elfogadóhelyek száma A bank által kibocsátott bankkártyák fajtánkénti forgalmi adatai a beszámolási időszakban A bank által kibocsátott garantált csekkek forgalma Külföldiek magyarországi kártya és garantált csekk forgalma

Pénzforgalmi jelentések III A Magyarországon ki nem bocsátott, de elfogadott kártyák elfogadóhelyei Eurocsekk elfogadóhelyek száma Bankkártyás visszaélések kibocsátói oldalon a beszámolási időszakban Bankkártyás visszaélések elfogadói oldalon jelentkező káreseménye a beszámolási időszakban kártyafajtánkénti bontásban Garantált csekkel történő visszaélések Utazási csekk beváltás és értékesítés

Interface külső adatok befogadáshoz Döntési táblázatok Rendelkezésre álló adatok, táblázatok Felhasználó által definiált táblázatok Köztes adatforma Központi adatbázis GIRO mail floppy Papír

Az adatszolgáltatás kötelező. A kényelem választható. Tymex Nagy gyakorlat az adatszolgáltató rendszerek terén Biztonságos technológia Egyszerű, kényelmes megoldások Tymex - Adatszolgáltató (reporting) rendszerek

Céginformáció   @ Tymex Bt 1147. Budapest Öv u. 140 Burgolits Brigitta: 06-303-067-225 @ info@tymex.hu