EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM 2011.10.12.. FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Készítette:Dobák Lídia
Advertisements

Directions: Answer all the below questions and ask your consultant to provide you with your results! Directions: Answer all the below questions and ask.
Táplálkozási alapfogalmak
Mentsük meg saját magunkat?! Egészségfejlesztés I.
Vásárlás és szendvics készítés
Mindenki Ságvári Bence másképp VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. Az internethasználat jellegzetességei, a kockázatok.
„Ez az icike-picike mind megette!”
BIONET MELLÁPOLÓ KRÉM.
Étkezési szokások az ókori Egyiptomban
Helyes táplálkozás.
Paleolit táplálkozás.
Egészséges táplálkozás
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Táplálékok, tápanyagok
B-vércsoport.
Zsírsavak Növényi/állati eredetű zsírok/olajok fő alkotórészét képező karbonsavak Szénlánca: hosszabb nyílt láncú el nem ágazó telített.
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
A honfoglaló magyarok étkezési szokásai
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
Egészséges táplálkozás Mindent tudunk róla A csapból is ez folyik Unalmas téma Nem lehet semmit enni Mi jut eszünkbe róla ?
Bemutatom nektek azt az aranyos kis rágcsálót, aki most is itt ül mellettem. Arany hörcsög !!
Az egészséges táplálkozás irányelvei
A helyes táplálkozás.
Kalcium és D vitamin szerepe táplálkozásunkban
Étkezési szokások az ókori Hellászban
Étkezési szokások az ókori Rómában
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
Szívünk napja - Szív Világnapja SZEPTEMBER 24.
Egészséges Táplálkozás
II. PCOS Találkozó Zentai Andrea Szt
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Fogadó étel vörös lencse krémleves 1 fej vöröshagyma kockára vágva ¾ csésze vörös lencsét külön megfőzve 1 szál fehérrépa ¼ holdra vágva.
Ha nem, akkor figyelj!!!.  Az egészséges életmód könnyen betartható, ha oda figyelünk arra, hogy egészségesen táplálkozunk, naponta legalább félórát.
Készítette:Nievel Lajos. Az első és legkézenfekvőbb dolog az, hogy igyekszünk étrendünket alapanyagokból összeállítani. A hús, a zöldség, gyümölcs, magvak,
Szívünk napja- a Szív Világnapja
Egészséges életmód Egészségmegőrzés
A táplálkozás és az egészség összefüggései
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Aktív, egészséges életmód
FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.
Étkezési szokások az ókori Rómában
Testi - lelki egyensúly
Testünk építőkövei – a vitaminok
Római étrend,étkezés.
Egészséges életmód, helyes táplálkozás
 Rengeteg blogot találhatunk a témában  Kedvünkre válogathatunk, mert mind különböző  Ki hobbiból, ki munka céljából vezeti  Nagyon népszerűvé vált.
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódban
Az egészséges táplálkozás szerepe az egészséges életmódra nevelés gyakorlatában Dr. Mezei Éva, Fodor József Iskolaegészségügyi Társaság,főtitkár „A testi.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
Kvíz, bor, kávé Agyunk és a nagy hármas. Mit szeret az agyunk? Aludni és melatonint termelni Omega 3-6 zsírsavakat (pl.halolaj, ligetszépe, olíva) Tanulni.
Tápanyagaink.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
A HELYES TÁPLÁLKOZÁS MIT, MIKOR, MENNYIT.
Olivaolaj Ökológiai minősítéső olaj előállítása .
Prof. dr. Szkenderovity Horvát Teréz BIO-ÉLELMISZEREKKEL AZ EGÉSZSÉGÉRT.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK II.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
Élelmiszer lábnyom.
ÉTLAP Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli: Joghurt Banán kakaó
Az ésszerű táplálkozás
A hasznos kender Cannabis sativa L..
Előadó: Dr. Frányó Ildikó háziorvos
Pulyka az egészséges táplálkozásban
Élelmiszer lábnyom.
Japán mezőgazdasága.
Előadás másolata:

EGÉSZSÉGKONYHA PROGRAM

FŐ TÉNYEZŐK: -SAJÁT SZOKÁSAIM -KÖRNYEZETI HATÁSOK

HÁROM FŐ SZÓ: •VÁLTOZTASS!!?? •RENDSZERESSÉG •MEGÚJULÓ MOTIVÁCIÓ

MEGÚJUL Ó MOTIVÁCI Ó •TANKONYHA/ EGÉSZSÉGKONYHA FOGLALKOZÁSOK – TANULÁS, TAPASZTALÁS! •VISSZATÉRÉSI LEHETŐSÉG – TAPASZTALAT CSERE, ÚJ RECEPTEK STB…

VÁLTOZTASS !! ?? •SEVEN COUNTRY, MEDIS, EPIC, WHEL… •ÉRRENDSZER, RÁK, EMLŐRÁK •ÉTREND ÖSSZETÉTEL KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A ZSÍRSAVAKRA ÉS A NÖVÉNYI SEJTVÉDŐ ANYAGOKRA •GENETIKAI HATÁS VIZSGÁLAT! (ONKOGÉN SZABÁLYOZÁS)

FELADAT : •>NAPI 1 KANÁL OLIVA OLAJ (hidegen sajtolt), -DIÓ- •>25 DKG GYÜMÖLCS NAPONTA •>25 DKG ZÖLDSÉG NAPONTA •> 2x DKG HÜVELYES HETENTE •> 3x HAL HETENTE •< HÚS NAPONTA •< NAPONTA FEHÉR KENYÉR •> 5x TELJES KIŐRLÉSŰ KENYÉR HETENTE •1 POHÁR JÓ MINŐSÉGŰ VÖRÖS BOR NAPONTA (SZÍNVILÁG!) •+ ÉDESSÉGHEZ VALÓ VISZONY ÁTGONDOLÁSA! MINDENT EGYSZERRE???

RENSZERESSÉG •A SZERVEZETÜNK NEM KAMPÁNY SZERŰEN MŰKÖDIK •AMIT BEVEZETTEM, CSINÁLOM •TUDATOSAN TERVEZEM A KONYHAI ÉLETEM •FELKÉSZÜLÖK A „HELYZETEKRE” •TANULÁS!!!

MEGÚJUL Ó MOTIVÁCI Ó •TANKONYHA/ EGÉSZSÉGKONYHA FOGLALKOZÁSOK – TANULÁS, TAPASZTALÁS! •VISSZATÉRÉSI LEHETŐSÉG – TAPASZTALAT CSERE, ÚJ RECEPTEK STB…

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!