A televízió. Mi a TV ?  Képek és hangok távoli helyen való együttes vételére szolgáló készülék.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gép által végrehajtott feladatok eredményeit mutatják, vagyis a géptől a felhasználó felé közvetítenek információkat: • Monitor • Projektor • Nyomtató.
Advertisements

Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzőik
Kimeneti periféria A monitor
Film és videotechnika az oktatásban
Monitorok működési elve
Kimeneti egységek Készítették: Boros Gyevi Vivien Tóth Ágnes
INFORMATIKAI ESZKÖZÖK: A MONITOR
Monitorok csoportosítása, működésük, jellemzői
tV készülékek ma és holnap Televízió közvetítések Szegedről
A kijelzők.
Színformátumok és színmodellek
K ÉPERNYŐ MINT KIMENETI ESZKÖZ. adatok, szövegek, képek, filmek vizuális megjelenítését szolgáló készülék, a számítógépek legfontosabb kimenete. Míg.
A NÉGY FŐELEM Tűz,víz,levegő és föld.
Készítette: Kecskés Imre
Készítette: Nagy Emese GFLUOU MF09F2
Monitorok Amit látunk.. Amit eddig is tudtunk Régebben fekete-fehér monitorok voltak. (monokróm) A kép pixelekből áll. (Picture Element) A pixelek alkotják.
Prototípuskészítés Verilog nyelven Screen Saver Készítette: Mészáros Péter.
Gyakran előforduló táblák és jelzések vízen és vízparton
Lyonel Feininger Vitorlások.
IT ALAPFOGALMAK összefoglalás.
Monitorok (display, screen)
1. A digitális fényképezőgép felépítése
Mai számítógép perifériák
Kalló Imre KAIUAAI.ELTE
Mai számítógép perifériák
Készítő:Csík Zoltán Dunaújváros
Gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola, Szlovákia
Színes világban élünk.
Katódsugárcsöves képmegjelenítő
a fotózás technikai alapjai
Fény és hangjelenségek
Színkeverés.
2. tétel.
Készítette : Tuska Borbála 8.b április
1. kísérlet Látható rezgések Fábián Orsolya. – gondolkodott Marci, amikor meglátta ezt a Különös szerkezetet a Csodák Palotájában… Hm… Vajon ez hogyan.
Színek.
(A rovarok tájékozódása)
Monitorok.
A napfény felbontása prizmával. Rozklad slnečného svetla prizmou
Cím (akár kétsoros, vagy magyar-angol) Arial Bold 60pt RGB 0,85,150 kék (háttér: RGB 242,242,242, általános esetben) Ennek megfelelően a sorok elválasztás.
A számítógép felépítése
Fénypolarizáció Fénysarkítás.
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette : Zelnik Paloma
Színkezelés RGB-színrendszer Zarka Eszter márc. 27.
Színkezelés RGB-színrendszer Készítette: Soós Lilla 2012 március 27.
Hetrovicz Máté Kiviteli perifériák Neumann János
Elektronmikroszkópia
Crt Monitor. Általános  a televízióhoz hasonló  elektronsugár futja végig  a sorok és képek váltásának időpillanatait a vízszintes és függőleges sorszinkron.
Funkcionális eszközök, kijelzők, megjelenítők BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar Elektronikus Eszközök Tanszéke Mizsei János 2004 május BME Villamosmérnöki.
Monitorok.
Kommunikáció. Fogalmak Forrás(adó) Az információ forrása, lehet személy, állat, szoftver, gép stb., amely a közleményt előállítja és továbbítja Közlemény.
MONITOROK MŰKÖDÉSE KÉPEKBEN Takács Béla A MA HASZNÁLATOS FONTOSABB MONITORTÍPUSOK LCD - Liquid Crystal Display TFT - Thin Film Transistor IGZO.
Kiviteli perifériák  Minden jog fenntartva.
MEGJELENÍTŐK BLASKÓ TIBOR TANÁR NEVE: CZUTH ÉVA MÉRNÖKTANÁRNŐ SZENTENDREI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM, 2000 SZENTENDRE KÁLVÁRIA ÚT 16.
A fény törése és a lencsék
Megjelenítők Sáfár József Felkészítő tanár: Czuth Éva Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium 2000 Szentendre, Kálvária út 16.
Típusok Képmegjelenítők Monitorok CRTLEDOLEDPlazmaLCD Vetítők LCD DLP Egyéb.
Választott téma: Megjelenítők Név: Tóth Levente Áron Felkészítő tanár neve: Gál Tamás Iskola: Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Egressy Gábor Két Tanítási.
Monitorok Készítette: Wirth Levente Osztály: 7.a Felkészítő tanár: Kovács Balázs Iskola neve: Budai Városkapu Iskola Címe: 7629 Pécs, Komlói út 58.
A monitorok Készítette: Anda Attila
Monitorok Speri Krisztián Márk 7.a Felkészítő tanár:
Monitorok Készítette: Orosz Kristóf 6/b.
Név: Ulicska Réka Osztály: 6
3D megjelenítés eszközei
Csillagok születése és pusztulása
Monitorok.
Készítette: Gaál Sára, Jámbor Laura
A képmegjelenítők típusai, monitorcsövek, kivetítőcsövek, háromdimenziós megjelenítés A BME-ETT a SIITME 2009-ért.
Bevezetés a szoftver-ergonómiába
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
Előadás másolata:

A televízió

Mi a TV ?  Képek és hangok távoli helyen való együttes vételére szolgáló készülék.

Mikor találták fel?  Ugyan Paul Nipkov Németországban már 1884-ben feltalálta a képfelbontás elvét a róla elnevezett pásztázótárcsával, azonban az első, nagy távolságra vezetéken továbbított televíziós adásra csak 1926-ban került sor London- Glasgow között John Logie Baird skót feltaláló jóvoltából.

A színes „delta“ képcső  Részei: 1.elektronágyú 2.elektronnyalábok(színenként egy) 3.fókuszáló tekercs 4.eltérítő tekercs 5.anódcsatlakozó 6.maszk a megjelenítendő kép vörös, zöld és kék részének szétválasztásakor 7.foszforréteg vörös, zöld és kék zónákkal 8.a képernyő foszforborítású belső rétegének közelképe  Részei: 1.elektronágyú 2.elektronnyalábok(színenként egy) 3.fókuszáló tekercs 4.eltérítő tekercs 5.anódcsatlakozó 6.maszk a megjelenítendő kép vörös, zöld és kék részének szétválasztásakor 7.foszforréteg vörös, zöld és kék zónákkal 8.a képernyő foszforborítású belső rétegének közelképe

A TV működése  A televíziózás elve nagyon hasonló a rádióadások elvéhez, "mindössze" abban különbözik, hogy a hangon kívül a kép rögzítését, továbbítását és visszaalakítását is meg kell oldani.

Modern megjelenítők  Plazma: Kis színes piros, kék és zöld lezárt vákuumcellákban gázok segítségével felvillanásokat állítanak elő.  Liquid Crystal Display: A képernyő piros, kék és zöld üvegablakocskákra van osztva. A képernyő egy fénypolarizáló réteggel van ellátva, ami csak egy irányba polarizálja a fényt. A folyadékkristály úgy van elhelyezve ezekben az ablakokban, hogy merőleges irányba képes polarizálni. Tehát el. vezérlés hatására ezeken az ablakokon a fény az LCD kristályok miatt szabályozható. A megjalenítő mögött egy folyamatos fehér világítás van, ebből a fényből és a ablakok nyitogatásával megjelenik a kép.  Plazma: Kis színes piros, kék és zöld lezárt vákuumcellákban gázok segítségével felvillanásokat állítanak elő.  Liquid Crystal Display: A képernyő piros, kék és zöld üvegablakocskákra van osztva. A képernyő egy fénypolarizáló réteggel van ellátva, ami csak egy irányba polarizálja a fényt. A folyadékkristály úgy van elhelyezve ezekben az ablakokban, hogy merőleges irányba képes polarizálni. Tehát el. vezérlés hatására ezeken az ablakokon a fény az LCD kristályok miatt szabályozható. A megjalenítő mögött egy folyamatos fehér világítás van, ebből a fényből és a ablakok nyitogatásával megjelenik a kép.

Téma: A TV működése Készítette: Csányi Kinga Köszönöm a figyelmet  Fizika óra Téma: A TV működése Készítette: Csányi Kinga Köszönöm a figyelmet  Fizika óra