1 TÁMOP -2.5.3.A-13/1-2013-0025 Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Milyen folyamatok zajlanak a Direkt Marketingben? Hivatal Péter Direkt Marketing Szövetség elnöke.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Társadalmi szemléletformálás – a komplex.
Belső, külső PR, a PR eszközei, céljai
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
1. Konzorciumi Partnerek •Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) •Magyar Iparszövetség (OKISZ) •Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ)
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Az adománygyűjtés kezdeti lépései a Magyar Természetvédők Szövetségénél Ladányi-Benedikt Ildikó kommunikációs munkatárs szeptember 20.
dr. Földy Ferenc Operatív Program Kft február 23.
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
A Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály tevékenysége ***** Tiszteletbeli konzuli konferencia 2008.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Budapest, szeptember A villamos energia közszolgáltatás helyzete és szerepe Magyarországon Fő kérdések, aktualitások 2.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Siófok, március.
Az RWE Európai Üzemi Tanács fejlődése, jelene, kihívások Kunzer Ferenc elnökhelyettes RWE Európai Üzemi Tanács Siófok, május TÁMOP A-13/
2010-ben AZ ÉV KÖNYVTÁRA Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai továbbképzése Veszprém, június 26.
TRUEFOOD RENDEZVÉNYEINK Március 12. Budapest: ”Kutatás az innovációért” Április 29. Budapest: INTÉZETLÁTOGATÁS a Campden & Chorleywood Magyarország.
Közlekedéstudomány a közlekedésbiztonság szolgálatában BESZÁMOLÓ A KTE KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI ÁLLANDÓ BIZOTTSÁG TEVÉKENYSÉGÉRŐL Előterjesztő: KTE Országos.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Tagszervezeti munka erősítése
A víziközmű- szolgáltatás érdekvédelmi szemmel Halasy Károly.
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Az európai országok eredményei és tapasztalatai Szigeti Tóth János © Magyar Népfőiskolai Társaság 2009.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
A Kezdeményezések Régiója Brüsszelben május 24. Kiss Judit Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Nyugat-dunántúli Régió Brüsszeli Képviselete.
Adományozási kultúra az Európai Unióban Előadó: Dr. Talyigás Katalin.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 TAGSZERVEZÉS – TAGLÉTSZÁM CSÖKKENÉS HATÁSAI.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
Mozgósítás – tapasztalatok, elemzések a villamosenergia-ipar ágaztban dr. Szilágyi József EVDSZ Elnök Siófok, június TÁMOP A-13/
A magyarországi és a villamosenergia-iparban működő szakszervezetek helyzete és kilátásai a szervezettség tükrében TÁMOP A-13/ Siófok,
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1 „A munkavédelem” konferencia Siófok, 2014.
Tiszátúli Villamosenergia – ipari Szakszervezet TIVISZ Mozgósítás - tapasztalatok Siófok, Vértes Hotel június 20.
1 MEE Szegedi Szervezet évi beszámoló, évi tervek.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban 1.
ELNÖKI BESZÁMOLÓ A ÉVI KÖZGYŰLÉSEN Rechnitzer János MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ projekttel kapcsolatos kommunikációja,
Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Német Tagozat.
1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban – Projekt szakmai záró.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Beszámoló a képzésekről és a tanulmányokról.
Aktualitások az információvédelem területén Gasparetz András Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület, elnök MagiCom Kft. ügyvezető igazgató, címzetes.
1 TÁMOP A-13/ pályázat Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél- Dunántúli Régióban – Záró Konferencia.
Média portfólió BFTK marketing divízió feladata Budapest minőségi turizmusának célspecifikus és mérhető marketing eszközökkel történő támogatása.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
A programalkotás előkészítése (EVDSZ)
Projekt záró prezentáció
Előadás másolata:

1 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Előadó: Tóth Andrea Terézia kommunikációs munkatárs főszerkesztő, oktatás- és rendezvényszervező

2 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata EVDSZ megalakulás: szeptember 15. Kommunikáció jellemzői a megalakulástól: • Kommunikációs munkatárs feladata a Forró Drót (1995-től), majd a honlap (2009-től) szerkesztése, sajtóval kapcsolattartás • Tagsággal szinte csak helyi szintű kommunikáció (Titkárok,bizalmiak) • Nincs egységes kommunikációs stratégia • Nincs egységes tisztségekhez kötött kommunikálás

3 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Az EVDSZ kommunikációs stratégiája november 10-én készült. Tartalma: Általános helyzetismertetés: • Belső kommunikációs elemek: , személyes kapcsolattartás • Külső és belső kommunikációs elemek: Honlap(vd.hu), Forró Drót, Facebook

4 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata TaggyűlésEtikai Bizottság Gazdasági Ellenőrző Bizottság Szövetségi Vezetőség Elnök, Elnökhelyettes, Szövetségi Vezetőség Tagok, Állandó meghívottak Munkaapparátus VIMFÓ VÜTFÓ Ifjúsági Tagozat Nyugdíjas Tagozat Elnökség Tagszakszervezetek Szakszervezeti Bizottságok, Testületek Bizalmiak Szakszervezeti Tagság

5 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Napjainkban: példányban jelenik meg - Honlapon letölthető pdf-ként - A4 tükörmérettel, 2-havonta - terjesztése: tagszervezetek, tagozatok - szakmai, tagozati hírek, hirdetések, szolgáltatások 1995-ös indulásakor: példányban jelent meg - A3 tükörmérettel, havonta - szerteágazó terjesztéssel: tagszervezetek, iparági cégek, hatóságok, pártok, média, külföldi érdekeltségű társaságok - szakmai hírek mellett publicisztikák, versek, kritikák - magyar és angol nyelvű ismertető

6 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata

7 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Cél: Komplex, gyors információ-átadás, tájékoztatás a teljes Szövetségről Fő feladat: Annak az információs űrnek a kitöltése, amelyet nyomott sajtónk kéthavi megjelenése generál Az EVDSZ honlapját 2013-ban egy független szervezet az első 3 legjobb magyarországi szakszervezeti honlap közé választotta

8 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Speciális réteg honlapja, Speciális információkkal Fontos a hírek mellett az EVDSZ álláspontjának publikálása Folyamatosan fejlesztés alatt! Tagjaink tájékoztatásának leggyorsabb módja

9 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Van hova fejlődnünk!! Teljeskörű hatékony tájékoztatás Eddig még ki nem használt információs lehetőség Együtt erősebbek vagyunk!

10 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata forum.vd.hu

11 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Látogatottsági adatok

12 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Csoportokról március 19-én – EVDSZ 336 ember kedveli – VIFI78 tag(folyamatosan bővül) – DÉMÁSZ 210 tag(folyamatosan bővül)

13 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Látogatottsági adatok

14 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Látogatottságiadatok

15 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Publikáltuk a Vitsport rendezvény naptárában Eljuttatjuk tagszervezeteinkhez Rendezvényeinken elérhető lesz Honlapra felkerül Több ezer példányban készül Szórólap

16 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Átfogó kommunikációs stratégia módosításához az irányelveink: vizsgáljuk azt, hogy külső és belső kommunikációnkban – kikre irányul a kommunikáció, – melyek az eszközök és közvetítési módszerek, – mi a kommunikáció célja, – milyen információt akarunk közvetíteni, - szervezeten belüli szintekhez kötött kommunikációs iránymutatás

17 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Átfogó kommunikációs stratégia módosításához eszközeink: Projektben megvalósuló – kompetenciafejlesztő képzések, - információ-technológiai képzés, – hatékony szervezeti belső és külső kommunikáció szemináriumok – tanulmány készül az ágazaton belüli tájékozódás,. belső kommunikáció módjairól, hatékonyságáról

18 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Átfogó kommunikációs stratégia módosításához eszközeink: Projekttel egy időben, folyamatosan: – Egységes kommunikációs arculati elemek kialakítása - Honlap fejlesztése – Forró Drót kéthavonta, cél:törekvés a kezdeti sikerekre! – Facebook csoport(ok) látogatottságának, tagjainak növelése Kialakítunk egy „kommunikációs hálót” a helyi szinten kommunikációval foglalkozó tagjainkkal, a kommunikációs munkatárssal és a vezetőséggel.

19 TÁMOP A-13/ Az EVDSZ társadalmi szerepvállalásának szélesítése a Dél-Dunántúli Régióban Az EVDSZ kommunikációs stratégiája és gyakorlata Köszönöm a figyelmet! Tóth Andrea Terézia kommunikációs munkatárs főszerkesztő, oktatás- és rendezvényszervező 1039 Budapest, Kossuth Lajos Üdülőpart 108. Levelezési cím: 1031 Budapest, Szentendrei út Telefon: (+36 1) , Fax: (+36 1) Mobil: (+36 20) EVDSZ honlap: