PÁLYÁZAT SZABADTÉRI VENDÉGLÁTÁS LEBONYOLÍTÁSÁRA 2007
A Katlan Tóni Konyhája koncepciója A századforduló körül a vidéki Magyarországon A Katlan Tóni Konyhája célja, hogy a hagyományos vidéki kultúrát vendégeivel megismertesse, és számukra élhetővé tegye. Azért esett a választás erre a korra, mivel ekkor az értékek még valóságosak voltak, a kolbász kolbászból volt a bort szőlőből készítették. A történelmi Magyarország tájainak és nemzetiségeinek sokszínű gasztronómiája Ma már ritkán tűnik ki, hogy az egységes magyar konyha, tájanként mennyire más-más arcot mutat. E sokszínűséghez oly sok izgalmas árnyalatot ad a velünk élő nemzetiségek gasztronómiája. Célunk, hogy e sokszínűség minél szélesebb spektrumát megmutassuk a vendégeinknek. Régi már-már elfeledett receptek felkutatása, felelevenítése A magyar konyha nagy receptjei megkerülhetetlenek, de a gulyáslevesen vagy a pörköltökön túl, még megannyi étel vár felfedezésre például paprika előtti magyar konyhából. Célunk, hogy kitörjünk a tschikosch-gulasch sztereotípiából, és bemutassuk a magyar konyha valódi mélységeit, felelevenítve elfeledett recepteket és ételkészítési eljárásokat. Hagyományos ételek hagyományos eszközökön Fontos, hogy az általunk használt eszközök funkcionálisak legyenek. Mi szükség van egy étteremben szénásszekérre? A Katlan Tóni Konyhája arculatát úgy alakítottuk ki, hogy minden általunk használt eszköz és dekoráció a valódi funkciójába legyen visszahelyezve. A sparheltok fűtenek, a cserépfazekak főznek, a paprikafüzér pedig azért lóg, hogy ízesíthessük a levesünket.
A Katlan Tóni Kft. I. Kitelepülések II.Catering III.Üzletek
I. Kitelepülések
Művészetek Völgye 2006-ban már negyedik éve 2005-ben három, 2006-ban kettő egység üzemeltetése A rendezvény VIP ellátása Kilenc értékesítési pont 65 dolgozó Drágától az olcsóig
Tavaszi és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 2000-től 2005-ig A jelenleg látható kitelepülés-szerkezet kialakítása Négy egység üzemeltetése 3 tonna kolbász, 5000 liter bor
Mesterségek Ünnepe 1993-óta veszünk részt a rendezvényen Napi 2000-2500 adag étel egy elárusító ponton
Hollókő Pünkösdi Fesztivál Hősök tere Kézenfogva Alapítvány rendezvénye Malév Repülőnap Millenáris Park Nyári szabadtéri kitelepülés, Pünkösd, Megasztár koncert Pécs POSZT, Művészeti és Gasztronómiai Hetek Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Szentendre Pünkösd, Húsvét, Borünnep, Éves kitelepülés az Alföldi mezőváros tájegységben Tokaj Tokaj-Hegyaljai Szüreti Napok, Tokaji Borok Fesztiválja Wolverhampton City Wolverhampton Christmas Festival
II. Catering
HP Családi Nap Szabadtér 500 fő Reggeli, ebéd és vacsora Látványkonyha Kürtős kalács, kenyérlángos, palacsintázó, fagylaltozó, kávézó, vattacukor, sörcsapoló
Malév sajtótájékoztató Állófogadás rendszerű étkezés a „Kormányváróban” 100 fő részére Almás tonhalsaláta vörös húsú tonhalból Libamájpástétom Rózsaszín libamell újhagymás krumplisalátán Füstölt főtt marhanyelv madársaláta ágyon Töltött padlizsántekercs, töltött tojás és töltött paradicsom zöldmártással Olíva olajban ázó fűszeres sajtgolyók Harcsapaprikás Juhtúrós puliszka Mézzel sült jércemell Friss kevert vegyes saláta joghurtos dresszinggel Göngyölt malac egészben Vajban párolt vajbab Vörösboros bélszíntokány vargányagombával Dödölle Zöldségraguval töltött padlizsán papucsok Talkedli (csehfánk) Apró dobostorta kockák Cseresznyés rétes Gyümölcs
Golf Sztárgála a Pólus Palace Golf Klubban A két nap 150 és 500 fő ellátása Látványkonyha Az 500 főt rövid idő alatt kell kiszolgálni Pultkiszolgálás porcelán, fém evőszerekkel Elit környezet kötetlen vendéglátás
Budai Református Egyházkerület C3 Alapítvány Csodák Palotája General Electric Hagyományok Háza HP Krétakör Színház Közép-Európai Kulturális Intézet Magyar Művelődési Intézet Média Ház Millenáris Kht. Purtzl Andrea esküvője Ringier Kiadó Synergon Informatikai Rt. Telekom Új Színház
III. Üzletek
Jövő Háza Önkiszolgáló Étterem Csodák Palotája Büfé Hagyományok Háza Büfé
FESZTIVÁL VENDÉGLÁTÁSÁNAK LEBONYOLÍTÁSA
A kitelepülés leírása A Katlan Tóni Konyhája gerendavázas pavilonja 6 x 3m mérettől, berendezése: sparheltok, parasztasztalok, faszénsütő, kredenc, óriás serpenyők Saját padok, asztalok Háttér - előkészítő - sátor 6 x 3m, hűtőkocsi Dolgozók egységes munkaruhában További egyedi installáció: lakodalmas bográcsállvány, malacsütés, katlanok
Sváb falu, Buda-környék, Pünkösd, ÉTEL, ITAL Sváb falu, Buda-környék, Pünkösd,
Kakastöke pörkölt Sváb bableves csülökkel Tarhonyás hús Sült kolbász Kakukkfüves jércemell Fokhagymás flekken Faszénen sült füstölt tarja Sült zöldség Stircelt krumpli Juhtúrós puliszka Dödölle Friss kevert saláta tejfölös öntettel Káposztával töltött paprika, savanyú dinnye, macskapöcse paprika, ecetes uborka Kenyér Rétes Pogácsa Málna bodza és jaffa szörp Rostos üdítő italok Fehér, vörös és rosé bor Mézes szilvapálinka Vilmos körtepálinka Becherovka Unicum
Palóc falu, Észak-Magyarország, Ősz ÉTEL, ITAL Palóc falu, Észak-Magyarország, Ősz
Hevesi birsalmás bableves Gombaleves Putnokból Marhagulyás palócosan Harcsapaprikás Báránypaprikás Köleskása tárkonnyal Sült kolbász Kakukkfüves csirkemell Rozmaringos báránygerinc Fokhagymás flekken Krumpli hajában Aszalványleves (susinka) Nógrádi töltött káposzta Krumpliderc Krumplihaluska Házi savanyúság Juhtúrós puliszka Olajos káposztasaláta Almás, szilvás-mákos és szőlős rétes Málna, csipke, feketeribizli, bodza szörp Bor, fröccs, hosszúlépés Forralt bor Krampampuli Márc Mézes pálinka
Jó étvágyat!