Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Magyar Reklámpiac 2008 Reklám-média konferencia április 9. Mihálszki Zsuzsa.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
Virtuális oktatási környezet kialakítása
Soproni Polgárőr Egyesület1 KOrszerű Megelőzési Program = KOMP, amely „egy biztonságosabb jövőbe visz". Tájékoztató.
Mindenki tehetséges lehet valamiben!
B A C Termék felhasználói kör Termék értékesítési Manager (PRO1 PRO2) WowWe partnerprogram Az iWowWe nyújtotta három féle üzleti lehetőség!
Az online reklám A/B tesztjei, streaming media értékei és hatásai, hagyományos vs komplex online reklámok összehasonlítása (banner, szponzoráció, audió,
NAT kiegészítő területeinek oktatása – az Új NAT kihívásai az új területeken Nemzeti Közszolgálati és Tankönyv Kiadó Zrt. Szentkirályi-Szász Krisztina.
Partiumi Keresztény Egyetem - Nagyvárad -
Az Internet adta lehetőségek
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
INFOKOALÍCIÓ TÁMOP pályázat január 01. – június 30.
Internet? Szülőként (és jogalkotóként) lehetünk-e okosabbak, mint egy ötödikes? Az között szerzett tapasztalatai Dr. Németh Gábor Internet Hotline.
Határtalan Szív Alapítvány (Esztergom)
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
DPR kommunikáció alapelvei
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Biztonságosabb Internet
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Europe Direct Tájékoztató Központ Budapest ELTE Rektori Hivatal Pályázati és Innovációs Központ ELTE Innovációs nap 2013.
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
Jakab András Program-koordinátor Microsoft Program.
A tanári munka támogatása a szakképzésben
A nevelési színterek „rendszertana”
Az IKTA/ számú pályázat alapján: Ügyfélbarát ügyintézést támogató informatikai rendszer prototípusának kialakítása (Elektronikus Polgármesteri.
A számítógép jelentősége a hétköznapokban
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
Digitális világ – interaktív táblán
Digitális világ MediaSmart Hungary.
Az új klasszifikációs ajánlás Szilády Szilvia Tudományos munkatárs Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztály szeptember.
Gyermekvédelem az európai önszabályozás függvényében.
Mire jó az internet? Kommunikáció a családdal, a barátokkal Elérhető információ és szórakozás Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek.
A kiskorúak védelme a hatósági gyakorlatban dr. Futó Gábor Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiafelügyeleti főosztály szeptember 28.
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban október 24. Baktalórántháza Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka Kék Pont Alapítvány.
Lakosságriasztás a médiaszolgáltatók közreműködésével
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda Nagy Attila
Környezetvédelmi kommunikáció a gyakorlatban
Tanulási partnerségek kezdeményezése A NYITOK hálózatfejlesztési program bemutatása Balázs Ákos Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért június 22.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
A 40 éves MUISZ tevékenysége, tapasztalatai Miért érdemes MUISZ tagnak lenni.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár
A tehetséggondozás az esélybiztosítás kiemelt területe tehetségazonosítás tehetség-tanácsadás együttműködések mentorálás tehetségfejlesztés hálózati tanulás.
MODERN ÜGYVITELI GYAKORLÓHELY KIALAKÍTÁSA A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLÁN
Szoftverhez kapcsolódó jogok, felhasználási formák
Bányászati kommunikáció Koritár Henriett Koordinációs munkatárs - NFM Országos Bányászati Konferencia Március Egerszalók.
 Sajó Képzési és Humán Fejlesztési Központ Alapítvány  Bükk 900 Természetbarát Egyesület Jókai Mór Református Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános.
Készítette: Gál Imola.
TÁMOGATÓK:. A modern média szolgálatában a XXI. századi mobil technológiák Előadó: Marchhart Pál (Vodafone Magyarország)
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Tudja-e befolyásolni a Gyermekvédelmi Internet- kerekasztal tevékenysége a média gyermekekre és fiatalokra gyakorolt hatásait? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerepe/feladata a médiaoktatás területén.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Barcsák Marianna - KPSZTI
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Tájékoztató a Református Tananyagfejlesztő Csoport munkájáról
Család – és Gyermekjóléti Központ
SZOKÁS SZABÁLYRENDSZER, NEVELŐMUNKA TERVEZÉSE ELLENŐRZÉS TERÜLETEI FELADATMEGOSZTÁS Farkasné Egyed Zsuzsa
Előadás másolata:

Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek lehetőségek világa Az internet olyan, mint egy dzsungel

2011 évben: • Gyermek: fő, • Tanár, tréner: 2845 fő, • Civil :8412 fő, Közösségi Oldalak Windows Live családbiztonsági beállítások Messenger(MSN) biztonsági beállítások Windows7 családbiztonsági beállítások Windows7 biztonsági beállítások Windows Tűzfal Internet Explorer beállítások Microsoft ingyenes vírusvédelmi eszköz (MSE) Szoftver frissítés (és fontossága) Windows 7 phone biztonságosabb használata A számítástechnika és az internet mindennapjaink meghatározó részévé vált, de az információtechnológián alapuló digitális életmód számos kihívást, veszélyforrást is rejt magában.

126 csapat  „Sajnos mostanság a szerzői jogok sértése iszonyatos méreteket ölt, és néha emberek úgy szegik meg a törvényt, hogy észre sem veszik.” WTM csapat Eredmények: I. helyezet - Daci Team (A hódmezővásárhelyi HISZK Gregus Máté Tagintézményének csapata ) II. helyezett - Drwtsn32 ( A györkönyi Művelődési Ház csapata ) III. helyezet - FTG Team (A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola csapata) IV. Helyezet - Green Dog (A Kecskeméti Református Gimnázium csapata ) Országos oktatási program a legális szoftverhasználatról A legális szoftver használat előnyeiről és az illegális használat következményeiről

H95 / interaktív médiaértés-oktató központ Az alsó és középfokú tanulmányaikat végző gyermekek (9-16 évesek), akik életkori sajátosságaiknál fogva még megszólíthatók egy kvázi- iskolajellegű egynapos oktatási program keretében Gyakorlati oktatóközpont • Igazódás a NAT-hoz, oktatási nap leképezése (naponta legalább 50 fő (egy buszra való) tanuló) • Korszerű infotechnikai környezet, izgalmas játékos, interaktív tanórák • Iskolai csoportoknak 100%-ig ingyenes @ Rádió/nyomtatott A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH), az Index, az Invitel, a Magyar Telekom, a Microsoft, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő alap, az Origo Zrt., az RTL Klub, a Telenor, a TV2, a UPC és a Vodafone azért kötött szövetséget, hogy együttműködésük eredményeképpen megvalósuljon hazánk első interaktív médiaértés- oktatóközpontja. A projekt létrehozásának alapja a évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról, amely szerint a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság: „kezdeményező szerepet vállal a médiaműveltség, a médiatudatosság magyarországi fejlesztésében, ennek keretében összehangolja más állami szereplők médiaműveltséghez kapcsolódó tevékenységét…” [132. § k)] I

Microsoft ügyfélszolgálat: , További szép napot!