Christ & Gantenbein svájci építésziroda. Emanuel Chris és Christoph Gantenbein alapította 1998-ban további 6 munkatárssal és építésszel A privát megrendelésektől.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KözOP sz főút Hévíz elkerülő és 71. sz
Advertisements

Az Educatio digitális tartalomszolgáltatási projektjei XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál április Markója Szilárd EISZ Iroda és könyvtárvezető.
Készítette: Albert Krisztina
Modern technológiák az energiagazdálkodásban - Okos hálózatok, okos mérés Haddad Richárd Energetikai Szakkollégium Budapest március 24.
Múcsonyban található irodaépület Ft-ért eladó!
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Zene: Mireille Mathieu & Alain Barriere - Tu t'en vas.
Manhattan a sivatagban
ZÖLDTETŐK Költsége és Értéke Dezsényi Péter 4/3/2017.
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
Várpalota elkerülő építése
 Dr. Csonka Pál professzor tiszteletére és emlékezetére alapította meg a CSONKA PÁL érem kitüntetést, jellemezni kívánva az érem névadójának életművével.
műszaki osztályvezető
Noé bárkái.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Miller & Maranta avagy egy „svájci duó” munkássága egyetemista szemmel.
1963-ban egy derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepe, Törökország) otthonában egy falat bontott le és a fal mögött meghökkenve fedezett.
This project is implemented through the CENTRAL EUROPE Programme co-financed by the ERDF. airLED projekt Regionális Fejlesztési és Koordinációs Testület.
Tadao Ando Church of light (Fény temploma)
Christian Kerez Architectural dialugues riport. Christian Kerez – Ars poetica „Az építészet az élet létfontosságú része, nem csupán formai feladat. Mindazonáltal.
Annette GIGON / Mike GUYER ARCHITEKTEN vidéki középületek villák, társasházak, beépítések nagyvárosi épületek vidéktől a nagyváros felé.
SZAKRÁLIS 2 _ KORTÁRS TENDENCIÁK - összefüggésrendszerek: anyag, fény, szerkezet, egyén és közösség -
A tatai Réti-8-as számú halastó természetes vízi élőhellyé történő rehabilitációja KEOP /
Budaörsi út 125/A alatti irodaház bemutatása. Ingatlan paraméterei Telek1089 nm Irodaház alapterülete 931 nm FunkciókIroda, üzlet, raktár Épült2000 Parkolók.
Budapest mint világváros
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
Élménypark és Szórakoztató Központ Európában és Magyarországon
Magyarország a 2010-es Sanghaji Világkiállításon Dr. Huszty András.
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
Ókori görög régészeti leletek
Melki apátság Szent Benedek-rendi melki apátság, az Alsó-Ausztriai Melkben, a Duna mentén található. Wachau jelképeként az UNESCO világörökségi védelmét.
M0 ÚTGYŰRŰ DÉLI SZEKTOR BŐVÍTÉSE M6 autópálya – 51 sz
Barcelona Hamar Márk.
Budapest legszebb koncertépülete, a pesti Dunakorzó mentén fekvő Vigadó től volt újra látogatható, miután az es szabadságharc során.
Ókeresztény Sírkamrák
Osztrák ének Magyar fordítás:
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
2012.FEBRUÁR FEBRUÁR 20-IG!!!. Árajánlat kérése, nemzetközi közösségi weboldal kivitelezésére: Funkciók: - Tag/1-1 kép feltöltése - Min. adatok.
MARINA HOTEL AZ ÖBÖLBEN
Szombathely központja 1903-ban. Szombathely központjának közterületi rendszere Kőszegi u. Szent Márton u. Hollán Ernő u Szily János utca Templom tér Berzsenyi.
BAHRAIN.
Készítette: Tóth Ildikó Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg.
Vörösmarty-emlékhelyek Magyarországon
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
6. osztály Előadó: Molnár Ibolya
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK KEDVES MAGYARORSZÁGI BARÁTAINKAT A P&P-KONFERENCIÁN.
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Készítette:Koska Anna
Hőmérséklet változás A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó. Változása szorosan összefügg az anyag más makroszkopikus tulajdonságainak.
Aldo Rossi ( ) The Architecture of the City.
Báder Fanni Nikolett 9.a.  Tate Liverpool (1988)  Tate St Ives (1993)  Tate Modern (2000)
REDUKTÍV FORRADALOM Török Tamás a Laposa pincészet badacsonyi épületéről.
Golda János: Stílus és korszerűség „kritika” a kritikáról (sokkal inkább néhány gondolat összefüggésben a leírtakkal, mintsem, határozott vélemény és bírálás)
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
LAKÁSÉPÍTÉS-LAKÁSPIAC2016 Az egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenység bevezetésre vonatkozó jogszabályok kérdésköre e.a.: Révi Zsolt főépítész.
1963-ban egy Derinkuyu-i lakos (Kappadókia tartomány, Anatólia közepén, Törökország) egy falat bontott le otthonában és meghökkenve fedezett fel a fal.
Készítette: Bogdán Petra
A mintegy negyven vetített képes előadás tartalmi vázlata
Palacio KolomenskyE el último palacio de madera de los zares
Jakutsk Jakutsk egy orosz város kelet Sibériában, mintegy lakosa van , akik télen akár -60°C hidegben élnek. Nyáron a szélsőségesen kontinentális.
Szakrális emlékek Tarjánban
SZECESSZIÓ VICTOR HORTA
TOWER Frankfurt Pályi Péter.
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Programjaink fizikából a es tanévben
Tiszta iszonyat a Wall-Street
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Christ & Gantenbein svájci építésziroda

Emanuel Chris és Christoph Gantenbein alapította 1998-ban további 6 munkatárssal és építésszel A privát megrendelésektől a nagyszabású városi megrendelésekig dolgoznak projekteken A múzeumépítészet az egyik fő irányvonaluk a Svájci Nemzeti Múzeum és Baseli művészeti múzeum jelenleg tervezés/kivitelezés alatt álló projektjeik. A képen a Schällemätteli Life Sciences Building University of Basel makettje látható, ami nem épült meg. 2. helyezést értek el a pályázaton. Történet A prezentáció nem minden projektjüket tartalmazza, csupán néhányat emeltem ki, amik szerintem jellemzik az irodát, a személyes benyomások, értelmezések dőlt betűvel jelennek meg

Múzeum projektek

Wallraf-Richartz Múzeum bővítése(2013-)Köln Első helyezést értek el tervükkel a Múzeum bővítésére kiírt pályázaton, a projekt jelenleg még fut.

Baseli Művészeti Múzeum bővítése( ) 23 résztvevő adott be tervet a múzeum bővítésére. A Christ und Gantenbein terve nyert,olyan pályázók terveivel szemben mint Peter Zumthor, Zaha Hadid, Rafael Moneo, Tadao Ando és Jean Nouvel.

Svájci Nemzeti Múzeum Rekonstrukciója és kiegészítése Az 1898-as megnyitása óta a svájci nemzeti múzeumot nem újították fel,és meg sem toldották, így ráfért a korszerűsítés(tűzvédelmi korszerűsítés,szerkezet megerősítése). Az eredeti épületet Gustav Gull, Zürich egykori főépítésze tervezte.

Svájci Nemzeti Múzeum Rekonstrukciója( ) és kiegészítése( )

Az új épületrész gyűrűszerűen kapcsolja össze a régi épület 2 részét. Az új rész követi az eredeti épület váltakozó tetőinek láncolatát. A kulcstémája az U alakú láncolatnak, hogy erősítse a múzeum és a park kapcsolatát. Mivel a város és a park kapcsolata szoros így tovább erősíti a múzeum és a város közötti kapcsolatot.

Svájci Nemzeti Múzeum Rekonstrukciója és kiegészítése Az építészek elmondták,hogy bővítmény látszó beton homlokzatát a régi kőépület kortárs megfelelőjének szánták. A pályaművet 15 tagú zsűri választotta ki. A bírálatban előnyként szerepelt,hogy az új építmény csak helyenként ér a földhöz, így a látogatók számára átjárók alakulnak ki a parkba.

Irodaházak

Irodaház ( )Liestal

Irodaház(Liestal)( ) Az irodaház a liestali pályaudvar és a Basellandschaftliche Kantonalbank (BLKB) főirodája között elhelyezkedő épület. A robosztus épület lefelé keskenyedik,látszólag beékelődik a földbe. A főbejárat a központi hallba és a üzletekhez vezet. A pályaudvar felöli oldalon kirakatsor fogadja az érkezőket.

Lakóépület

Aquila lakó és irodaépület( ) Plattern. Aqila olaszul sast jelent, ami Plattern jelképe is. A platterni pályaudvaron foglal majd helyet,mintegy belépőként, első benyomásként mielőtt belépünk a városba. Az alsó részen üzletek és irodák kapnak majd helyet a felsőbb szinteken lakások lesznek.

Volta Mitte ház ( ) Basel. A ház keresi a kapcsolatot történelmi környezettel, de ugyanakkor karakterisztikus modern épület. Végig fut teljes hosszában a homlokzat az utcán és a két utcasarok köré csavarodik. A 180m hosszú homlokzatot ablakok és sávok váltakozása valamint a sötét csempe teszi karakteressé. Az udvart az otthont a családi környezet körbeölelik a „karjai az épületnek” míg kifele a város/világ fele szilárd arcát mutatja és ahol élünk az a kettő közötti kapocs

Volta Mitte ház ( ) Basel. A ház street yard/country yard kettőségre épít. „kifelé” az utca van „befelé” park köré csavarodik. Minden lakás egy folyamatos belső tér utca és kert oldal között. Azért hogy a homlokzatok véletlenszerű látszatát erősítsék a belső lakások válaszfalai nem párhuzamosak,így mindegyik lakás alaprajza egyedi.

Volta Mitte ház ( ) Basel.A torzulások és a nagy nyitott tér adja a lakások intimitást, míg a nagy belmagasság és a üvegablakok távoli kilátást biztosítanak főleg a felsőbb szinteken. Ez a kombináció, az intimitás és a városi expozíció kettősége jellemzi az épületet.

Tetőszerkezet

Kültéri tetőszerkezet 'Breite iskolának ( ) Basel Organikus építmény az irodától,kissé kilóg a stílusukból. A tetőszerkezet levélszerűen futó formái átengedik a foltokban a napfényt és helyet hagynak a fák ágainak,ha szükséges. A tartóoszlopok a fák szabálytalan szögbe növő törzsére emlékeztetnek. Mint egy mesterséges beton lombkorona borul az udvar fölé, helyet adva a természetesnek. A környezettel együtt élő építmény

Európán kívüli projektek

Cerro del Obispo (or Pilgrim's Column)(Zarándokok oszlopa) A Ruta Del Peregrino egy 117 km hosszú zarándokútvonal amit évente 2 millióan járnak végig Ezalatt az úton összesen 9 tájképformáló jellegzetes építmény található,melyet különböző építészirodák terveztek egy projekt keretében. Az egyik építmény a Cerro del Obispo

Az eredeti alapötlet a 2012-es velencei biennálén került bemutatásra „Common Ground” – ”Közös tér” címmel. Tervezői: Tatiana Bilbao, Derek Dellekamp, Derek Dellekamp Cerro del Obispo (or Pilgrim's Column)(Zarándokok oszlopa) A makettek, köztük a zarándokok oszlopa

Cerro del Obispo (or Pilgrim's Column)(Zarándokok oszlopa) Az oszlop belülről talán egy elfolyt kereszt szimbólum, vagy a halálból visszatértek leírásai alapján az alagút végi fény jelenik meg benne,de akár magát a születést is szimbolizálhatja erre a világra

Aincent Tree pavilon-Ősi fa A kínai Jihua Építészeti Parkba készült teljes egyészében betonból készült fa. A project kurátora Ai Wei Wei 16 nemzetközi tervezőt kért fel, hogy pavilokat tervezzenek a parkba a Yiwu folyó mentén. A parkot apja, Ai Qing költő emlékének ajánlotta. A fa szimbolizálhatja a családot”család-fa” és a gyökereket.

Személyes véleméy Az építésziroda európán kívüli építményei kevésbé funkcionálisak. A formák inkább organikusabbak, eltérnek az európai projektektől melyek inkább a ferdén csonkolt kubusok, erőteljes élekkel, amelyeket helyenként hangsúlyos körökkel törnek meg. Az iroda több irányvonalban is próbál helyt állni. Mivel építészek csapatáról beszélünk,így nehéz eldönteni melyik stíluselem kinek a védjegye/ötlete. Megjelennek a robosztus csonkolással légiesebbé tett formák, a jellegzetes körök, szalagszerűen futó homlokzatok és az organikus-szimbolikus formák is. Épületeik hangsúlyosan ékelődnek a környezetbe megpróbálva harmonikussá tenni az azzal való kapcsolatot.

Források baubroschuere_e.pdf gantenbein/ article