2010. március 31. Karajánnisz Manolisz ügyvezető A kutatás szerepe a klaszterépítésben Bemutató a számára Molnár Sándor üzletág-vezető Ariosz Kft.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ EPICT TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS HATÁSVIZSGÁLATA IKT-METRIA FELVÉTELEK ALAPJÁN Az IKT-metria mérőeszköz.
Advertisements

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Valós idejű tesztlefedettség- monitorozás JEE környezetben Dr. Ferenc Rudolf, Szegedi Tudományegyetem Bakota Tibor, FrontEndART Szoftver Kft.
Pannon Helyi Termék Klaszter. A Pannon Helyi Termék Klasztert október 3-án hozta létre 13, a Nyugat-Dunántúli Régióban működő szervezet, közel egy.
A november 18-i workshop napirendje
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Válaszok válság idején: hogyan hat a válság a gyógyszeripari piackutatásra? Szerencsés Dóra Egészségügyi kutatások vezetője Millward Brown Healthcare.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Innováció Burgenlandban - célok, szereplők, támogatások RECOM hálózati találkozó Győr, május 25.
SZOMSZÉDVÁRAK A határ menti településközi együttműködéshez szükséges kompetenciák fejlesztése a Nyugat-Pannon Eurégióban.
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
DPR kommunikáció alapelvei
MARKETINGKUTATÁS PIACKUTATÁS.
Az Educatio az ágazati oktatási informatika szolgálatában
TÁMOP /A
Köszönjük az első mérésben való együttműködésüket!
Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter
KÖZEGESZSÉGÜGYI KÖZÖSSÉGI PROGRAM A TÁRSADALMI INTEGRÁCIÓ ELŐTÉRBE HELYEZÉSE AZ EMBERI ÉS AZ INTÉZMÉNYI ERŐFORRÁSOK RÉVÉN A KÖZÖSSÉGI ORVOSI ELLÁTÁSBAN.
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
A munkaerő-kereslet és –kínálat előrejelzését megalapozó kutatások a HEFOP 1.2 intézkedésének keretében.
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
"Együttműködés, Lehetőség, Tudáshasznosítás, ELTE" Kutatási- és technológiatranszfer szolgáltatások fejlesztése az ELTE-n TÁMOP /1/KMR
VERSENYKÉPES DEBRECENI EGYETEM A Diplomás Pályakövetési Rendszer eredményeinek beépítése az egyetemi döntési folyamatokba Dr. Szűcs Edit minőségbiztosítási.
Készítette: Magyar Orsolya
Info-Periszkóp Mezőgazdasági külső információs rendszer fejlesztési tapasztalatai Pető István – Szent István Egyetem, Gödöllő Gazdasági Informatika Tanszék.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az ÚMVP intézményrendszere
Válságmenedzsment Magyarországon Mi a leghatékonyabb út?
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
A TÁMOP / „FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt Az innovációs foglalkoztatási kezdeményezések tématerületen megvalósuló.
Szakmai műhelykonferencia Területfejlesztési, területi tervezési és szakmai koordinációs rendszer kialakítása, ÁROP RÉTSÁG.
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Szolgáltatásfejlesztés Az értékesítési és marketing osztály feladata Új szolgáltatások kifejlesztése a hagyományos és a versenypiaci tevékenységhez.
Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Farkas Katalin – Vilmányi Márton június 15.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
Vállalati kapcsolatok fejlesztése Nógrád Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Introduction to the BBS | 2009 | ‹#› Szolgáltatások kis- és középvállalkozásoknak.
Karancsi Tamás - ügyvezető
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
INNOAXIS IPA HUSRB/0901/2.1.3 APPLICATION ID: HU-SRB/0901/213/028 PROJECT TITLE: The borderline as an axis of innovation LEAD BENEFICIARY: Centre for Regional.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
Projekt azonosító: HUSRB/1203/213/155 Projekt Acronym: Cooling Cubes Integrált fürdőfejlesztési stratégia a magyar-szerb határ menti régión átmenő fő közlekedési.
Kutatás, fejlesztés és innováció az oktatásban: javaslat egy ágazati innovációs stratégiára Halász Gábor Innováció az oktatásban Szakmai konferencia.
Klaszterek, Akkreditált Klaszterek pályázati lehetőségei Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST február 10. NOS.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
Emberi erőforrás tudatos fejlesztése
11 Smart City Tagozat ülése BME EIT Neumann Tárgyaló, május óra 1111 Budapest, Egry J. u. 18. V1 ép. C213 Dr. Kovács Kálmán tagozati elnök.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
AZ ITD HUNGARY ZRT. ÉS AZ ENTERPRISE EUROPE NETWORK VÁLLALKOZÁSOKAT TÁMOGATÓ TEVÉKENYSÉGEI Pólus Program Információs Napok 2009.
A BKK szerepe a TIDE nemzetközi projektben Új megoldások a közösségi közlekedésben - fenntarthatóság - integráció - finanszírozás - Pécs, november.
Megyei tervezői workshop módszertana Varga Péter december 4.
A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kara által szervezett „Magyarország társadalmi-gazdasági helyzete a 21. század első évtizedeiben”
Innováció, vagyis kitörés a Minden- napokból.
PhD online közösségi oldal Dr
Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Zárókonferencia Nagyvárad, március 19. A projekt rövid bemutatása - célok és eredmények.
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
I. Plenáris Ülés november 29.
Előadás másolata:

2010. március 31. Karajánnisz Manolisz ügyvezető A kutatás szerepe a klaszterépítésben Bemutató a számára Molnár Sándor üzletág-vezető Ariosz Kft.

2010. március 31. A kutatás célterületei A kutatás feladatai Innovációs platformokhoz szükséges piackutatás előkészítése A Klaszter kompetencia adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése A Klaszter innovációs adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft., mint a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter („Infopólus”) menedzsment feladatait ellátó szerv a következő tevékenységek elvégzését tűzte ki célul: Új tagok felkutatása, a partnerség-építés módszertani megalapozása

2010. március 31. A kutatás célterületei Miért szükséges? A Klaszter kompetencia adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft., mint a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter („Infopólus”) menedzsment feladatait ellátó szerv a következő tevékenységek elvégzését tűzte ki célul: Az Infopólus Klaszter tagjai jellemzően szoftverfejlesztésben, információ- technológiában (IT) érdekelt cégek Az IT-projektek gyakran igen összetett, rendkívül speciális szakmai kompetenciák együttes jelenlétét feltételezik A klasztertagok közötti együttműködési potenciált erősíti, katalizálja a tagok számára hozzáférhető „kompetencia adatbázis” A közös projektek a klaszter akkreditációnál is „pontokat” érnek

2010. március 31. A felmérés módszertani felépítése A felmérés 3 fázisból épül fel. Elsőként a tesztelésre szánt kérdőívtervezet kialakítása történik, majd ennek a fázisnak a keretében a kialakított kérdőív a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter meghatározó tagjai segítségével véleményezésre kerül. Ezt követően az Ariosz Kft. véglegesíti a kérdőívet. A felmérés harmadik szakaszában a végleges kérdőívet a Klasztertagok kompetens személyeihez juttatjuk el, a kitöltött kérdőívek segítségével adatbázis struktúra kialakítására kerül sor. 4 Kérdőív előkészítése Adatbázis struktúrájának kialakítása Kérdőívtervezet tesztelése - A kiválasztott klasztertagok (15) személyes felkeresése és a kérdőívtervezetek kitöltése, véleményeztetése. -HR kompetencia adatbázisra vonatkozó kérdőívtervezet kézhez vétele. - A kérdőívtervezet az Ariosz saját IT partnerével való tesztelése és további kategóriákkal, pontokkal való bővítése. - Az innovációs adatbázis felépítéséhez szükséges kérdőívtervezet kialakítása - A kérdőív Klasztertagoknak való kiküldése. - Kitöltési ösztönzők alkalmazása

2010. március 31. A kérdőívtervezet tesztelésében részt vett klasztertagok 5 Tag neveInterjú helyszíne 1 SZTE Informatika Szeged 2 FrontEndART Szoftver Kft. Szeged 3 SZEGED Software Zrt. Szeged 4 RITEK Zrt. Szeged 5 GriffSoft Informatikai Zrt. Szeged 6 Polygon Kft. Szeged 7 Montana Zrt. Budapest 8 3C Szeged Kft. Szeged 9 GE Healthcare Szeged 10 HC Linear Kft. Pécs 11 Siemens PSE Kft. Szeged 12 Debreceni Egyetem Debrecen 13 AENsys Kft. Szeged 14 iPont Consulting Kft. Békéscsaba 15 Loxon Solutions Kft. Budapest

2010. március 31. Elektronikus adatlap a Kompetencia Adatbázis felépítéséhez 6 Cég szintű kompetenciák...

2010. március 31. Elektronikus adatlap a Kompetencia Adatbázis felépítéséhez 7 Személyi szintű kompetenciák...

2010. március 31. Elektronikus adatlap a Kompetencia Adatbázis felépítéséhez 8 A cég alapjellemzői...

2010. március 31. A kutatás célterületei Innovációs platformokhoz szükséges piackutatás előkészítése 1 1 A Klaszter kompetencia adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft., mint a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter („Infopólus”) menedzsment feladatait ellátó szerv a következő tevékenységek elvégzését tűzte ki célul: 4 4 Új tagok felkutatása, a partnerség-építés módszertani megalapozása 2 2 A Klaszter innovációs adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése Miért szükséges? Az innovációs projektek rövid bemutatása K+F, K+F+I források, pályázati pénzek felhasználása – támogatás-intenzitás A klasztertagok közötti együttműködések bemutatása A 4. szintű akkreditációhoz is szükséges információk

2010. március 31. Elektronikus adatlap az Innovációs Adatbázis felépítéséhez 10 Cég szintű adatlap...

2010. március 31. Elektronikus adatlap az Innovációs Adatbázis felépítéséhez 11 Projekt szintű adatlap...

2010. március 31. A kutatás célterületei Innovációs platformokhoz szükséges piackutatás előkészítése 1 1 A Klaszter kompetencia adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése A Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft., mint a Szoftveripari Innovációs Pólus Klaszter („Infopólus”) menedzsment feladatait ellátó szerv a következő tevékenységek elvégzését tűzte ki célul: 4 4 Új tagok felkutatása, a partnerség-építés módszertani megalapozása 2 2 A Klaszter innovációs adatbázis struktúrájának kialakítása, adatokkal feltöltése Miért szükséges? Cél: Feltérképezni a klasztertagok igényeit olyan piackutatások megvalósítására, amelyek a klaszter egészének érdekeit szolgálják, illetve ha lehetséges, ezek közös nevezőjének megtalálása Felmérni a tagok attitűdjét a klaszter bővítése iránt (komplementer vs. kompetitív szituáció), konkrét javaslatok kanalizálása

2010. március 31. Tervezett aktivitás a Hungarikum ELIT klaszter erősítése érdekében 13 Közösen kialakított vezérfonal alapján strukturált mélyinterjúk lefolytatása jelenlegi klasztertaggal A mélyinterjúk elsődleges céljai: Helyzetértékelés: a klaszter belső információáramlásának erősítése Inputok a klaszter szintű marketing koncepció kidolgozásához Az innovatív területek számba vétele A klaszterben rejlő együttműködési potenciál feltérképezése Más klaszterekkel való együttműködés lehetőségeinek feltárása Tervezett outputok A mélyinterjúk rögzített hanganyagának gépelt változata – belső használatra Összefoglaló kutatási jelentés Vezetői prezentáció Ajánlások a továbblépés lehetőségeire

2010. március 31. Magunkról Az Ariosz valamennyi munkatársa tudása legjavát nyújtja annak érdekében, hogy cégünk az intenzív csapatmunkára épülő, magas hozzáadott értéket képviselő komplex kutatási, elemzési és tanácsadási megbízásokat a lehető legmagasabb színvonalon lássa el. Bevételeink túlnyomó részét tanácsadás és szakértői közreműködés eredményezte, emellett a piackutatási megbízások is jelentős részt képviseltek.

2010. március 31. Főbb stratégia-alkotási referenciák Nemzeti Szélessávú Stratégia alapozó kutatás (Informatikai és Hírközlése Minisztérium) Stratégiai alapozó kutatás a háztartások számítástechnikai eszközökkel és internet- hozzáféréssel való felszereltségének felmérése, az erre vonatkozó jövőbeli tervek, várakozások megismerése A piaci igények és a várható kereslet feltérképezése, valamint ezek alapján prognózisok, forgatókönyvek felállítása Tartalomfogyasztás alapú szegmentáció (Magyar Telekom) Stratégiai jellegű alapozó kutatás, amelynek távlati célja a termékfejlesztés, célcsoportképzés támogatása Közvetlen célja a célsokaság online és offline tartalomfogyasztási szokásainak, életstílus-jellemzőinek megismerése és ezen jellemzők mentén történő szegmentációja

2010. március Mit jelent az Ariosz? Fantázianév. Az Areiosz Pagosz egy szikladomb Athénban, ahol a bölcsek tanácsa ülésezett. Csapatunk néhány tagja Athénban az Areiosz Pagosz szikláin élőképként megformálta cégünk logóját.

2010. március 31. Karajánnisz Manolisz A kutatás szerepe a klaszterépítésben Köszönjük a figyelmet! Molnár Sándor