Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség. Előzmények, célok:  Az országban több mint 400 ezer felsőoktatási hallgató van.  A felsőoktatási területhez.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra Kampány a szavazás napján Előadó: dr. Kovács Zoltán a TVI vezető jogi helyettese 1.
On-line kommunikáció a WebDokin WebDoki - a számok tükrében •Regisztráltak száma: fő •Napi hírlevelet kér: 85% •Napi látogatások száma:
FELHASZNÁLÓI TARTALMAK A HELYI NYILVÁNOSSÁGBAN 2012, Gödöllő.
A helyi lapok szerepe az önkormányzati kommunikációban
A A helyi kommunikációval foglalkozók képzése A MÚOSZ évtizedes tapasztalatai a helyi médiumok szerkesztőinek képzésében.
Internetezők az elektronikus kormányzatról és az Európai Unióról április 3. II. online média mobil- kommunikáció autók, márkák, vásárlás idegenforgalom,
Magyar, mint idegen nyelv témakörű oktatási és kulturális Internet portál HUNGAROPORT Dr Remzső Tibor MTA SZTAKI.
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
2007 szeptember 13. helyi nyilvánosság, helyi közélet helyi média.
GfK Hungária-Szonda Ipsos Internet Audience Research IV. negyedév időszakban végzett felmérés alapján készült A Magyar Online (Hajdú Online – Szabolcs.
FigyelőNET Mozgásban az üzlet február 6.. Kik vagyunk? A finn SanomaWSOY vásárolta meg a VNU magazin-portfolióját. Az új médiavállalat … • Európa.
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Az adományozás fogadtatása a médiában Kutatási eredmények október.
Az elektronikus kérelem-kitöltési próbaüzem szaktanácsadói támogatásának évi tapasztalatai Dr. Novák László vezető szaktanácsadó EURO-ÖKO FARM CSOPORT.
DPR kommunikáció alapelvei
ÖTÉVES A BORSOD ONLINE ÖTÉVES A BORSOD ONLINE A portál célja, rendeltetése, küldetése Borsod-Abaúj-Zemplén megye vezető internetes tartalomszolgáltatója.
eTwinning – Az európai iskolák közössége
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
Gábor Dénes Tehetségpont
Az EAL-net rendszer Miért jött létre az AlmaLaurea? Milyen igényekre ad választ: –A képzési formák hatékonyságának ellenőrzése –A hivatalos.
Közönségkapcsolatok (PR)
A fejlesztés hatása a szervezetre
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Hogy mindenki jobban éljen! Adókedvezmény az átlagos és az átlag alatti keresetből élőknek.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
Műszaki tudományok az interneten
1 Előadó: Tóth Anikó (Szabad bölcsészet szak, II. évfolyam) Kommunikáció az egyetemen Kommunikáció az egyetemen A Kommunikáció az egyetemen c. kurzus Kommunikáció.
A Pécsi Tudományegyetem eredményei a Diplomás Pályakövetési Rendszer első évében DPR Szakmai fórum Pécsi Tudományegyetem április 12. Veroszta Zsuzsanna.
TÁMOP-4.1.2/08/1/B Pedagógiai szolgáltató és kutató hálózat kialakítása a pedagógus- képzésben, a nyugat-dunántúli régióban.
A Duna-Körös-Maros-Tisza Eurorégió helye a Kárpát-medencében és gazdasági jellemzői Dr. (habil) Pál Ágnes főiskolai tanár HUNGARY, SZTE JGYTFK Sopron,
Ügyfélszolgálatok minőségi fejlesztése Hallgatói és Oktatói „BAT” ügyfélszolgálat a Nyíregyházi Főiskolán Márföldi Józsefné alprojekt vezető.
Orvosoktatás Betegedukáció Egészségügyi kutatások, adatok közzététele Egészségügyi programok szervezése, támogatása Részvétel szakmai szervezetek munkájában.
„20 éves a HSZOSZ Országos HR szakmai klubhálózata, avagy az új gondolatok vonzzák az új nemzedéket – Szegedi Klub” Készült a ICF Magyar Tagozata, a Humán.
Hírek május 30. Shanghai - Purple Mountain Hotel Az ENSZ Iparfejlesztési Szervezete (UNIDO) ülést tartott az együttműködés elősegítése és az új.
Mit tesz az MNB a hazai lakosság pénzügyi kultúrájának fejlesztéséért? Dr. Simon András, kommunikációs igazgató Április 7.
Diplomás pályakövető rendszer TÁMOP és TÁMOP kapcsolata Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató március 4-6.
Felsőoktatási szakok részletes bemutatása tanulható tantárgyak, választható specializációk, elsajátítható kompetenciák FELVÉTELI TÁJOLÓ 2009.
Intézményi pályakövetés központi támogatása - TÁMOP Educatio Kht. Horváth Tamás felsőoktatási igazgató Budapest, március 24.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
A DPR portál bemutatása Pioker Zoltán Bence november 18.
Pannon Egyetem A pályakövetési vizsgálatok jövője a Pannon Egyetemen a TÁMOP pályázat fényében Veszprém, március 11.
2008. december 10. Látássérült személyek elemi és foglalkozási rehabilitációja programzáró konferencia december 10.
„Forró témák” a környezetvédelmi médiában, avagy merre tart ma a szakmai közérdeklődés? - Szelektív hulladékgyűjtési kommunikációs szakmai nap – 2010.február.
A CivilTech program nyújtotta lehetőségek civil szervezetek számára Tóth István, Bács-Kiskun Megyei CISZOK Kecskemét, NCA képzés.
Europe Direct Hálózat Magyarország Vedd ki a részed! március 18. Vizsnyiczai Márta Békés Megyei EIP.
SZPONZORÁLT KÉRDŐÍV TÁMOGATÓI AJÁNLAT február 17.
Olvasásismeret 2006/2007 II. félév Beniczky Péterné.
Kormányszóvivői tájékoztató Közmegbecsülés a köz szolgálatáért.
2010-ben AZ ÉV KÖNYVTÁRA Egyházi Könyvtárak Egyesülése szakmai továbbképzése Veszprém, június 26.
A helyi média, mint hatékony reklám felület – Fehérvár Médiacentrum
A projekt a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal támogatásával valósult meg.
Az inforadio.hu hírportál látogatottsági adatai Medián – Webaudit
TUDTAD?Ha Kínában egymillió közül sem találni nálad jobbat……akkor csak egy vagy az 1300-ból!Hamarosan Kínában beszélnek majd legtöbben angolul.India lakosságának.
SZPONZORÁLT KÉRDŐÍV TÉMA: ADÓKEDVEZMÉNYEK TÁMOGATÓI AJÁNLAT október 06.
ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR E-SZOLGÁLTATÁSI IGAZGATÓSÁG BIBLIOTHECA NATIONALIS HUNGARIAE Az Országos Széchényi Könyvtár digitális folyóirat archiválási.
Tartalomszolgáltatás a tartalomszolgáltatáshoz Csendes Iván NAPI Online hírügynökségi üzletágvezető MIBE konferencia
AZ ISKOLAI KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT.  NAT 2012, EMMI-rendelet 2012  2016-tól az érettségi vizsga megkezdéséhez 50 óra közösségi szolgálat teljesítése szükséges.
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
"Számvetés a 24. hónap után": a központi DPR program eredményei Horváth Tamás Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási igazgató június 10. TÁMOP
Az Erasmus - jelen és jövő - ELTE, Budapest, október 2. Bokodi Szabolcs Tempus Közalapítvány.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Döntők.
A Felsőoktatási Regisztrációs Központ és a felsőoktatás Bakonyi László, főigazgató.
Csík Orsolya, Horváth László TÁMOP X. Pedagógiai Értékelési Konferencia Szeged április Kompetencia- és tanulási eredmények alapú képzési.
Médiagazdaságtan GSVMG11KNC /II. Nyomtatott sajtó.
A politikai tájékozódás forrásai Magyarországon A médiastruktúra átalakulása előtti és az utána következő állapot Hann Endre előadása a SZEF-Akadémián.
Tempus Közalapítvány Balla Ágnes április 23.
A 99,4 SUNSHINE FM BEMUTATÁSA, FELÉPÍTÉSE
PhD online közösségi oldal Dr
Előadás másolata:

Educatio Press Magyar Oktatási Hírügynökség

Előzmények, célok:  Az országban több mint 400 ezer felsőoktatási hallgató van.  A felsőoktatási területhez kapcsolódnak még: oktatók, professzorok intézményi dolgozók, és a hallgatók családtagjai.  Így a felsőoktatásban érintettek száma Magyarországon meghaladja az EGYMILLIÓ főt.  A felsőoktatás, a tudomány és a kutatás-fejlesztés meghatározó minden ország gazdasági fejlődésében.  Ezeket figyelembe véve megállapítható, hogy a felsőoktatásnak jelentős gazdasági és társadalmi szerepe van Magyarországon, de ehhez nem párosult megfelelő kommunikációs súly.  Az Educatio Press Hírügynökség tavaszán azért jött létre, hogy a felsőoktatás társadalmi és gazdasági súlyának megfelelő kommunikációs súlyt kapjon a magyar médiában, és a közéletben.

Az Educatio Press működése:  Az Educatio Press az egyetlen felsőoktatással, közoktatással és ifjúságpolitikával fogalakozó hírügynökség és portál Magyarországon.  Az EduPress hírlevele segítségével naponta, a portálon ( pedig folyamatos frissítéssel tájékoztatja felhasználóit a felső- és közoktatás aktualitásairól.  Jelenleg több mint 5000 regisztrált felhasználója van az EduPressnek, közöttük: rektorok, főigazgatók, oktatók, hallgatók, oktatáspolitikusok, szakminisztériumi és háttérintézményi vezetők, oktatáspolitikai újságírók, magánszemélyek.  A hírügynökség tudósítói az egyetemi és főiskolai újságírók és az intézményi pr- és kommunikációs referensek.  A hírgyár úgy működik, mint minden, különböző szakterületekre specializált hírügynökség:  A felső- és közoktatás valamint, az ifjúságpolitika híreinek összegyűjtése.  Szerkesztett, Internet alapú híradatbázis felépítése a beérkezett anyagokból.  Közvetlen INGYENES hírszolgáltatás a felhasználóknak a hírügynökség hírlevele és a közvéleménynek az EduPress portálja segítségével.

Az Educatio Press eredményei:  Az EduPress híreit használják az országos, regionális, megyei és városi napilapok, hetilapok, havi lapok valamint az on-line média.  A forrásmegjelöléssel leközölt hírek megjelenési aránya átlagosan 50 %-os.  Az elektronikus sajtó elsősorban információforrásként használja az EduPresst.  Az EduPress hírszolgáltatásán túl ma már jelentős belső kommunikációs feladatokat is ellát. Az Educatio Press mára felsőoktatás belső „online-hírmondójává” szerveződött.  A portál látogatottsága átlagosan.

Együttműködés az Edupress-szel:  Miért jó a felsőoktatási intézményeknek együttműködni az Educatio Press Hírügynökséggel?  HÍRKÜLDÉS: Az intézmények hírei, információi országos nyilvánosságot kapnak, ha eljutnak az Educatio Press-hez.  HÍRFOGADÁS: Az Educatio Press-től országos felsőoktatási, mindenre kiterjedő, szakmai híreket kapnak INGYENESEN, valamint kereshetnek a 6 éves archívumban is.  A hírküldés módja: Kapcsolatfelvétel a szerkesztőséggel: Horváth Ágnes felelős szerkesztő vagy vagy  A hírfogadás módja: feliratkozás az Edupress Hírlevélre, a szerkesztőségnél, vagy a oldalon.