A TÁMOP kiemelt projekt bemutatása

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tájékoztatás a szakmai programok megvalósításáról június 26. BARTÓK TAMÁSNÉ.
Advertisements

Projekt általános bemutatása
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Területi együttműködések, társulások, hálózati tanulás TÁMOP-3.2.2/08/A/2 Megújuló pedagógia: hálózati együttműködés Észak-Magyarországon.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés rendszere – TÁMOP 3.1.8
A Szociális Ágazati Portál (SZÁP)
dr. Robák Katalin,helyettes projektvezető
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Nyitórendezvény „Szak-nyelv-tudás” – Az idegen nyelvi képzési rendszer fejlesztése a Debreceni Egyetemen TÁMOP D-12/1/KONV
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
DPR kommunikáció alapelvei
TÁMOP /A
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
Kulturális értékek digitalizálása az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dippold Péter.
1. Előzmények -Munkavállalói és Munkáltatói érdekképviseleti szervezetek együttműködése -Meglévő MSZOSZ jogsegély szolgálat és a Partnerek helyszíneinek,
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
A TÁMOP /01 „FoglalkoztaTárs- Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt április 24.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Munkavédelmi előírások rendszere
Állam munkavédelmi feladatai
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Tájékoztatás az ÚMVP TS keret felhasználásáról Szarvas, december 11.
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A munkavédelmi képviselő részvétele a munkabalesetek kivizsgálásában, a foglalkozási betegségek megelőzésében Némethné Márton Erika TVK Munkavédelmi Bizottság.
Munkahelyi egészség és biztonság
1 Zala Megye az Információs Társadalomban Konferencia Zalaegerszeg, május 30..
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Előadó: Bellovicz Gyula igazságügyi szakértő
1 EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT A projekt eredményeinek bevezetéséért felelős csoport bemutatkozása.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
TÁMOP /09 Az önkéntesség elterjesztése Az elszámolhatóság feltételei.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Workshop VI. - Bevált gyakorlatok a mediációban - A Közép Európai Mediációs Intézet bemutatása.
Aktuális pályázati lehetőségek Okos Jövő Innovációs Klaszter O KOS J ÖVŐ I NNOVÁCIÓS K LASZTER K LUBEST június 16. NOS Kft.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések Munkavédelmi és Katasztrófavédelmi (ADR) Konferencia a Zala Megyei.
Munkavédelmi érdekképviselet és érdekegyeztetés Összeállította: dr. Váró György.
A munkavédelmi hatóság évi ellenőrzési tapasztalatai és az idei évi célkitűzések „A biztonságos és egészséges munkahelyekért” Munkavédelmi konferencia.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
2008. június 16.foglalkozási rehabilitációs képzés1 Foglalkozási rehabilitációs képzés az ELTE GYFK-n ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolai Kar.
OPTOMEHU projekt bemutatása Dr. Kiss András Projekt menedzser Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
TÁMOP „A pályaorientáció rendszerének tartalmi és módszertani fejlesztése” Előadó: Petromán Anikó.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
„Alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzése”
Miskolci Járási Hivatal
Hauser Zoltán szakmai vezető Oktatási Hivatal EFOP VEKOP
A Diplomás pályakövetŐ rendszer megújítása
MUNKAVÉDELMI KÉPVISELŐK FOGLAKOZTATÁSA munkabiztonsági szakmérnök
„Országos Foglalkoztatási Közalapítvány INFORMÁCIÓS NAP 2009” Gosztolai Géza OFA- Hálózat Közép-dunántúli Regionális Iroda Székesfehérvár, 2009.
Szakiskolai fejlesztési program
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A TÁMOP 2.4.8-12 kiemelt projekt bemutatása

A projekt közvetlen céljai (munkaképesség új szemléletű felmérésének bevezetése, eszközfejlesztés) Munkaegészségügyi rendszer fejlesztése (állampolgári tudatosság szintjének növelése) Társadalom megszólítása Hatósági ellenőrzés fejlesztése (rendszer és folyamatok fejlesztése, a hatékonyság növelése) A kiemelt projekt közvetlen céljai

A projekt szakmai tartalma Az ellenőrzési tevékenység és a működési folyamatok technikai támogatása Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések Társadalmi kommunikáció és PR Döntés-előkészítés – elemző kapacitás megerősítése, módszertani fejlesztés Jogsegélyszolgálatot nyújtó projektek szakmai koordinálása

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Az ellenőrzési tevékenység és a működési folyamatok technikai támogatása Szoftver és hardver fejlesztés: a munkavédelmi és munkaügyi ellenőrzéseket támogató informatikai rendszerek fejlesztése, tárolókapacitásuk bővítése Felügyelői eszköz fejlesztés: speciális mobil eszközök, mobil mérőműszerek, munkabaleseti helyszínelő felszerelés, a tachográf korongok beolvasására alkalmas szkenner Munkaegészségügyi eszközfejlesztés: egészségügyi diagnosztikai eszközök a Munkahigiénés és Foglalkozás-egészségügyi Főosztály részére

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Az ellenőrzési tevékenység és a működési folyamatok technikai támogatása Az ellenőrzéseket segítő eszközök: 42 db vonalkód olvasó, 21 db szkenner; 21 db multifunkciós és mobil mérőműszer; 152 db digitális távolságmérő; 21 db baleseti helyszínelő készlet. A tevékenység által beszerzett munkaegészségügyi eszközök: - klinikai kémiai automata és univerzális döntőkeverő; - zárt mikrohullámú roncsoló; - Ambuláns vérnyomásmérő és EKG monitor; - Számítógépes 12 csatornás EKG ; - Sürgősségi táska + defibrillátor; - Mintavételi eszközök analitikai kémiai vizsgálatokhoz; - Digitális röntgen felvételi rendszer.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Az ellenőrzési tevékenység és a működési folyamatok technikai támogatása

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések Tudásbővítő szakmai képzések: munkabiztonsági, munkaegészségügyi, munkaügyi tananyagfejlesztés, felügyelői képzések Készségfejlesztő, kompetencia növelő képzések: személyiség és kommunikációs készségfejlesztés, vezetés és módszertani képzés, mediációs tréning, mentori és oktatói készségek fejlesztése, kodifikáció Integrált felsőfokú szakképesítést adó munkavédelmi képzés kialakítása, pilotképzés: Munkabalesetek és foglalkozási megbetegedések kivizsgálásának szakértője

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések A képzési tevékenység eddig elért eredményei - Befejeződött a képzési programokhoz kapcsolódó tananyagok fejlesztése, - zajlik a tananyagok nyomdai előkészítése, tördelése és nyomtatása. A hamarosan induló, szakmai területet támogató képzések - 2013. november 04-07. között a „Munka- és pihenőidő szabályozása”, - 2013. november 11-13. között a „Munkaügyi ellenőrzés módszertana”.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Munkavédelmi és munkaügyi szakterületi képzések A speciális szakmai képzések keretében a Projekt képzési tevékenysége 15 akkreditált képzési program lebonyolítását biztosítja az NMH MMI és a szakigazgatási szervek munkatársai részére. Munkabalesetek, foglalkozási megbetegedések és fokozott expozíciós esetek kivizsgálása - PL-8251 Alapvető munka-egészségügyi ismeretek - elméleti alapok I. - PL-8252 Alapvető munka-egészségügyi ismeretek - elméleti alapok II. - PL-8253 Munkahelyek kialakítása - PL-8254 Biztonság és egészségvédelem a változó munkahelyeken - PL-8255 Egyes feldolgozóipari eljárások munkavédelmi követelményei - PL-8256 Munkaeszközök biztonsága - PL-8257 Szaktevékenységek - PL-8258 Alapvető munka-egészségügyi ismeretek – laborgyakorlat - PL-8259 Munkavédelmi ellenőrzés módszertana - PL-8260 Munka- és pihenőidő szabályozása - PL-8261 A munka díjazásának szabályozása - PL-8262 Speciális foglalkoztatási szabályok - PL-8263 Uniós munkavégzés - PL-8264 Munkaügyi ellenőrzés módszertana - PL-8265  

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Társadalmi kommunikáció és PR Rendezvények: szakmai programok, szakkiállításokon, fesztiválokon való részvétel Figyelemfelkeltés, tájékoztatás: kiadványok, filmek, online megoldások a tudatos, felelős, megelőző szemlélet elterjedésének elősegítésére Média-megjelenések:nyomtatott, elektronikus sajtó, internet

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Társadalmi kommunikáció és PR Társadalmi kommunikáció és PR tevékenység eddigi eredményei 6 szakkiállításon való részvétel tematikus szakmai programokkal, 6 zenei fesztiválon való részvétel fiataloknak szóló, munkavédelemmel, munkaüggyel foglalkozó interaktív programokkal, elkészült és folyamatosan bővül a Projekt saját honlapja, zajlik a Társadalmi kommunikáció és PR tevékenység keretein belüli kampány megvalósítójának beszerzése.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Társadalmi kommunikáció és PR Construma, Munkavédelmi Akadémia Véd-Tech „Megelőzéssel a gépipar biztonságáért” OMÉK, „Jó ízeket jó érzéssel, balesetmentesen!” Budatranspack,„A rakomány súly,a baleset teher" Pályaválasztási Kiállítás (PVK) Dunaújváros Pályaválasztási Kiállítás (PVK) Székesfehérvár

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Társadalmi kommunikáció és PR FISHING on Orfű HEGYALJA fesztivál (Tokaj) EFOTT (Zánka) VOLT Fesztivál (Sopron) CAMPUS Fesztivál (Debrecen) FEZEN (Székesfehérvár)

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Döntés-előkészítés – elemző kapacitás megerősítése, módszertani fejlesztés Magyarország munkavédelmi és munkaügyi helyzetének pontosabb feltérképezése, Statisztikai számításokkal alátámasztott tendenciák és trendek megállapítása, Új adatgyűjtési stratégiák kialakítása, kockázat alapú munkáltató kiválasztás, Munkaképességi index bevezetése.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Döntés-előkészítés – elemző kapacitás megerősítése, módszertani fejlesztés A Döntés-előkészítés tevékenység eddigi eredményei Áprilisban megalakult az elemző csoport, július óta folyik a felügyelői munkafolyamatok optimalizálása, folyamatban van a kockázatkezelő tanulmány elkészítése, Munkaképességi Index konferencia szervezésével biztosítottunk lehetőséget az MI megismerésére a szakma képviselői és a társadalmi szereplők részére, Hamarosan elkészül a fizioergonómiai kutatásokon alapuló tudástár.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Döntés-előkészítés – elemző kapacitás megerősítése, módszertani fejlesztés Munkaképességi Index konferencia

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Jogsegélyszolgálatot nyújtó projektek szakmai koordinálása Jogsegély szolgálatok egységes működésének elősegítse Munkaügyi és munkavédelmi jogi információk átadása A jogsegélyszolgálatot ellátó jogászok képzésének koordinálása Egységes iratminta-tár frissítése, kitöltési segédanyagok frissítése, a hiányzó iratminták létrehozása és közzététele A jogsegélyszolgálatok által ellátott esetek központi nyilvántartása, országos összesítések, elemzések készítése

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Jogsegélyszolgálatot nyújtó projektek szakmai koordinálása A tevékenység eddigi eredményei - Alternatív Vitarendezés Tematikus Tudástár kialakítása, közzététele, - Jogpont+Mini Szakmai Konferencia jogászok és további megvalósítók részére, munkaügyi iratminták készítése, folyamatos együttműködés kialakítása a TÁMOP2.5.3.B Projekt nyertes szervezeteivel.

A projekt szakmai tartalma és eddig elért eredményei Jogsegélyszolgálatot nyújtó projektek szakmai koordinálása Jogpont+Mini Szakmai Konferencia

A projekt nyilvánossággal kapcsolatos feladatai Figyelemfelkeltés, tájékoztatás, média-megjelenések www.tamop248.hu

A projekt költségvetése: A projekt megvalósítási időszaka: A projekt térben és időben A projekt költségvetése: 3.718.996.600 Ft A projekt megvalósítási időszaka: 2012. október 1. - 2015. június 30.

Köszönöm a figyelmet! Vörös Szabolcs szakmai vezető Nemzeti Munkaügyi Hivatal TÁMOP 2.4.8 - 12 Projekt-végrehajtási Osztály E-mail: vorossz@lab.hu