Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
AZ EPICT TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS HATÁSVIZSGÁLATA IKT-METRIA FELVÉTELEK ALAPJÁN Az IKT-metria mérőeszköz.
Advertisements

Felvételi tájékoztató
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
ECDL – Az elmúlt 15 év Várallyai László.
Jó gyakorlat „A 21. század gyermekeiért” – IKT eszközök használata egy inkluzív iskolában II. Rákóczi Ferenc Tagiskola 7400 Kaposvár, Kanizsai u
ECDL vizsgák lehetőségei az alapoktatásban. Módszerek és taneszközök Módszer: Az az eszközrendszer, mely a kitűzött célok eléréséhez vezet. (Segít a cél.
Informatika tanításom
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
FELVÉTELI tájékoztató
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
NJSZT Közgyűlés május 13. NJSZT KÖZGYŰLÉS május 13.
Erdélyi Múzeum-Egyesület Magyar Tudományos Akadémia Budapest, november 11. Dr. Bitay Enikő, Az EME Műszaki Tudományok Szakosztályának elnöke.
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
E URÓPAI P EDAGÓGIAI IKT J OGOSÍTVÁNY EPICT tanfolyam a Calibrate projektben Kárpáti
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
A kompetencia-alapú oktatás megvalósítása a Katedra Informatikai és Művészeti Szakközépiskolában HEFOP / /1.0.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
JÓ GYAKORLATOK AZ IKT ISKOLAI ALKALMAZÁSÁBAN
NFT I NFT II Hosszú távú cél: az életminőség javítása Általános cél: Az EU átlaghoz viszonyított jövedelmi különbségek mérséklése specifikus.
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Egészségügyi informatika oktatása és kutatása az Egészségügyi Főiskolai Karon.
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Expressz Programiroda.
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
Gyakorlatvezető mentortanárképzés
e-Learning a tanárképzésben
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
A Magyar Távmunka Szövetség céljai, törekvései Dr. Horváth Elek elnök III. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A kerettantervek fejlesztése
Az IKT-metria mérőeszköz
dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
ÚJ TUDÁS – MŰVELTSÉG MINDENKINEK A digitális írástudás elterjesztése Az idegennyelv-tanulás ösztönzése Az integrált természetismeret-oktatás bevezetése.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
ECDL Az ECDL European Computer Driving Licence - Európai Számítógép-használói Jogosítvány Az ECDL egységes nemzetközi szabályok alapján működő moduláris.
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
Kompetensek lettünk? június 27..
LKG és a KIT, LKG és a KIT Bánhegyesi Zoltán.
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
2012. augusztus Nyári Tanártovábbképzés.
Angol alap és középszint, számítástechnika alap és középszint A programban egyéni pályázó vehet részt, a képzésekre milliárd forint európai.
A Calderoni projekt az OFI szakmai tevékenységében Calderoni Taneszköz-információs és Oktatástechnológiai Központ Kőrösné Mikis Márta Budapest, április.
IGAZGATÓI BESZÁMOLÓ 2006/07 I. FÉLÉV. TARTALMI VÁZLAT AZ ISKOLA STATISZTIKAI MUTATÓI A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁSRA VALÓ ÁTTÉRÉS TAPASZTALATAI AZ INTEGRÁCIÓS.
Tanfolyami kínálatunkból Számítástechnikai alapismeretek, 20 óra Szövegszerkesztés, 30 óra Táblázatkezelés, 36 óra Prezentációkészítés, 20 óra ECDL, 150.
Konferencia a digitális tananyagok alkalmazóinak és fejlesztőinek
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Könczöl Tamás igazgató Sulinet Digitális Tudásbázis.
Szaktanácsadói tevékenységek, kompetenciák
Videotanar.hu. Kezdetek Csetényi Csaba – a projekt életre hívója 2013 Nemzeti alaptantervben meghatározott tudás 12 tantárgy Szakmai partner:
Informatikaoktatás a 21. század elején Magyarországon Sebestyén Katalin.
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Felvételi tájékoztató
A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában tehetséges diákok számára lehetőséget teremteni.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Új tanulási módszerek az informatikában Lakosné Makár Erika 1
A 20 éves MKNE és az ökoiskolák
Szakiskolai fejlesztési program
Rákosi Szilvia, szakértő, NJSZT
Az önfejlesztő terület bemutatása
A digitális kompetencia fejlesztése
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
Szakiskolai fejlesztési program
Előadás másolata:

Az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete a tagjai által önkéntesen létrehozott, önkormányzattal rendelkező, közhasznú szervezetként működő jogi személy Budapest, Vág u 2/C. Fsz/2.  : ISZE 1393 Budapest, Pf.: 319.  /fax: 1/ web: Az egyesület alapítási éve: 1991

Az ISZE vezetősége: Elnök: Dr. Kőrösné Dr. Mikis Márta Főtitkár: Dr. Bánhidi Sándorné Alelnökök: Bognárné Pálvölgyi Márta Melega Kálmán Neubauer József

Az egyesület elsődleges céljai (Alapszabály) •Az informatika–számítástechnika oktatása •Az informatika-számítástechnika oktatás szakmai fejlesztése, ehhez kapcsolódó tudományos tevékenység és kutatás •Az informatikai kultúra terjesztése •A szakma és az oktatók érdekvédelme •Az oktatási intézmények közötti tájékoztatás elősegítése •Az oktatás és gazdasági szféra közötti tájékoztatás elősegítése •A szakterületen dolgozó szakemberek tájékoztatása és tapasztalatainak cseréje

Az egyesület közhasznú tevékenysége •Nevelés, oktatás, képességfejlesztés és ismeretterjesztés •Az oktatáshoz kapcsolódó tudományos tevékenység, kutatás

Az ISZE képzési rendszere: •Praktikus, mert az iskolában szervezzük •Gazdaságos, mert nem kell utazni •Megbízható, mert akkreditált •Rugalmas, helyben egyeztetik az időt Egyesületünk júniusa óta szervez szerte az országban tanfolyamokat az iskolai informatikaoktatás és alkalmazás fejlesztése érdekében.

Az ISZE akkreditált képzései, amelyek FAT lajstromszámmal is rendelkeznek: Óraszám Számítógép és Internet alapismeretek60 Szövegszerkesztés és táblázatkezelési ismeretek60 ECDL Select vizsgára felkészítő (vizsga szervezését segítjük)30 Képszerkesztés és prezentációkészítés a tanítási gyakorlatban30 Internet használati alapismeretek30 Prezentációkészítési alapismeretek30 Internet lehetőségeinek felhasználása az iskolai könyvtárban30

Az ISZE akkreditált képzései, amelyek FAT lajstromszámmal is rendelkeznek: EPICT bevezető és haladó kurzus60-60 Web-szerkesztési alapismeretek30 Vezetőoktatói felkészítés Internet használattal – távoktatásos tanfolyam30 WEB-szerkesztés haladóknak30 Bevezetés a Windows Vista és az Office 2007 szoftverek használatába30 Interaktív tábla-interaktív módszerek a kompetencia fejlesztésben30 Adatbiztonság és vírusvédelem vezető oktatói felkészítő30 Hivatalos levelezés és ügyvitel oktatása számítógépen30 Oktatás informatikus és Rendszerinformatikus állami emelt szintű szakképesítő tanfolyam (OKJ ) 230/250

Vista tanfolyam helyzete •139 vezetőoktató tett Vista és Office 2007 vizsgát és kapott egyéni kódot •Eddig 7 tanfolyam fejeződött be 60 fővel •Most folyik 2 tanfolyam 10 fővel •10 előjelentés van regisztrálva 100 fővel szeptemberre •2007. november 30-ig történik meg 1500 pedagógus továbbképzése

Egyéb tevékenységek: •Inspiráció februárjában indítottunk útjára a számítástechnikával, informatikai oktatáskultúrával foglalkozó újságot, amely a legfontosabb közönséget, az iskolákat célozta meg tól elektronikusan jelenik meg honlapunkon. •Tantárgyi feladatbankok MEH pályázati támogatással készült öt tantárgyból (matematika, fizika, informatika, nyelvtan, történelem)

Kutatás-Fejlesztés: EMILE – EU-s előcsatlakozási projekt OECD – új módszerek alkalmazása OKI – Iskolai honlapok értékelése Kereszttanterv ITEM – animációk és modellek készítése EPICT – Európai Pedagógiai ICT jogosítvány Sulinet Digitális Tudásbázis elterjesztése

Várjuk jelentkezésüket! Legyen Ön is vezetőoktató! Legközelebbi tanfolyam: szeptember 14. és 15. Köszönöm a figyelmet! Dr Bánhidi Sándorné főtitkár

Az ISZE honlapja: