•Gyulajról röviden. Községünk Tolna megyében, Dombóvártól 25 km-re található. Az elvándorlással sújtott, 1018 fős község világszerte ismert dámvadállományáról.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kaposvár.
Advertisements

1 „Út a munkához” program tapasztalatai Szűcs Erika Balatonvilágos november 10.
Munkával a segélyezés ellen
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
1 TÁMOP „LEGYEN AZ ESÉLY EGYENLŐ- esélyteremtés a Sásdi kistérségben”
Fenyő utcai és Béketelepi játszóterek építése
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Koncepció és a Területfejlesztési Stratégiai Program megújítása Szolnok, február 2. Jász-Nagykun-Szolnok.
Körzetközpontok és vonzáskörzetük viszonya, perspektívái a jogszabályi változások tükrében DR. KOVÁCS FERENC NYÍREGYHÁZA MJV POLGÁRMESTERE.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
általános főig. helyettes
BÉKÉS ÉS KÖRNYÉKE BIOKULTÚRA EGYESÜLET TEVÉKENYSÉGE Csarnai Erzsébet Biotermelők együttműködési lehetőségeinek szélesítése a magyar román határ mentén.
Szőke István Szakmai igazgató Dombóvár - Roma Fórum.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Baranya Megyei Munkaügyi Központ Állami Foglalkoztatási Szolgálat Pécs, Király u. 46.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Learning Villages Grundtvig project Magyarország Március
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
„Út a munkához „ program Simon Gábor államtitkár.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Segélyezési rendszer átalakítása
Roma egészségklubok létrehozása és működtetése három dunántúli megyében Sex Edukációs Alapítvány.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
ELŐZETES FELADAT KOCKA POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Közfoglalkoztatás Budapesten Adatok* budapesti országosLakónépesség: Munkanélküliségi ráta : 3,5 % 7.8 % Magát munkanélkülinek.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
A ROP pályázati kiírás döntés-előkészítési tapasztalatai Varga Irén Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Bóly, március 13.
Modell program a szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására Dunaújvárosban TÁMOP / Kedvezményezett:
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Cím. Komlóska Község Önkormányzat nevében tisztelettel köszönti Önöket Köteles László Polgármester! Sajtótájékoztatónk témája: Közel 70 millió forint.
Konzorciumi együttműködés
FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban
„Ajak a jövő települése” a munka tükrében
A MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG IX. VÁNDORGYŰLÉSE A vizek szerepe a területi fejlődésben A Duna és a Tisza térségeinek fejlődési problémái és fejlesztési.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Szociális földprogram és foglalkoztathatóság Szociálpolitikai és Munkaügyi Intézet Konferencia szeptember 29.
IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER GINOP munkaerő-piaci program Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály Szolnok.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
LEO GmbH bemutatkozása KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET Peter Prettenhofer ügyvezető.
Az „Út a munkához” program tapasztalatai és eredményei a munkaügyi szervezet tevékenységében Székesfehérvár, július 14.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Pályázati lehetőségek KKV-k számára, avagy mire figyeljünk ha támogatást szeretnénk január 27.
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai Tapasztalatok Sarkad városában.
Hejőkeresztúr Község.  Komplex Instrukciós Program  Táblajáték Program  Generációk Közötti Párbeszéd Program  Tehetséggondozás (képzőművészet, zene,
„Út a munkához” program tapasztalatai
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A BÁCSALMÁSI ÖNKORMÁNYZATI KÖZSZOLGÁLTATÁSI KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal
„Út a munkához”program
Székesfehérvár, július 14.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
„Út a munkához” program egyéni és társadalmi hatásai
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Előadás másolata:

•Gyulajról röviden. Községünk Tolna megyében, Dombóvártól 25 km-re található. Az elvándorlással sújtott, 1018 fős község világszerte ismert dámvadállományáról. (1949-ben 2858 fő, míg 1960-ban 2269 fő volt a lakosságszám) A község területe 70,82 km 2. A lakosság összetételét tekintve 63 % roma származású. A dombóvári kistérségben községünkben legmagasabb a munkanélküliség, meghaladja a 40 %-ot. Bátran kijelenthetem, hogy Tolna megye leghátrányosabb helyzetű községe vagyunk.

•Miért döntöttünk úgy, hogy szeretnénk részt venni a „Sorsfordító-sorsformáló” programban?  Magas községünkben a munkanélküliek száma  Alacsony iskolai végzettség ( alig van olyan akinek a 8 általánoson kívül magasabb végzettsége van )  A nők foglalkoztatási lehetősége  A mezőgazdaság adta lehetőségek kihasználása

 Szemléletváltás (otthon is gazdálkodhatnak)  Az önkormányzat kötelező szociális ellátásának gazdaságosabbá ill. olcsóbbá tétele ( gyermekek ill. idősek étkeztetése)  Lehetőség egy foglalkoztatási formára,( szövetkezet vagy non-profit kft.) melyben az emberek hosszabb távon találnák meg megélhetésüket és nem segélyen kellene tengődniük  Visszaszoktatás a munka világába  Az „Az út a munkához” közcélú foglalkoztatás kiegészítése

•A programról évben a Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi központ szervezésében több rendezvényen vettem részt Döbrököz polgármester asszonyával együtt. Ekkor fogalmazódott meg bennünk, hogy ezt a programot nálunk is jó volna elindítani. Kérésünkkel megkerestük Dr. Brebán Valéria főigazgató asszonyt, aki támogatta elképzelésünket. Így január 19-én kezdődhetett a képzés fővel, gyümölcs- zöldségtermesztés szakmában.

Döbröközön elsősorban fóliázással, nálunk pedig szabadföldi zöldségtermesztéssel és gyümölcstermesztéssel indult a képzés. A gyakorlati képzőhelyet két vállalkozó ( bodza- málna ültetvény, alma ültetvény )és az önkormányzat biztosítja. A kiválasztott emberek nagyon lelkesek és szívesen vesznek részt a programban, nagy a közösség formáló ereje. Az indulás óta sokan megkerestek, hogy szívesen részt vennének a képzésben. Az elméleti képzés mellett főleg gyakorlati képzésre épül a tananyag, így megismerkedhetnek a résztvevők a növénytermesztés minden apró mozzanatával. A két község esetében az elképzelések és a képzések eltérőek, míg Döbröközön a fóliázás és piacozás( primőrárú és palántanevelés), Gyulajon a szabadföldi zöldségtermesztés kapott hangsúlyt.

Mi azért gondoltuk ezt, mert az iskolai konyhánkra kívánunk termelni. Konyhánkon napi 250 adag ételt főzünk, iskolás és óvodás gyermekek számára, valamint a szociális étkeztetést is ellátjuk. Gyermekeink 90 %-a ingyen étkezik, (42 fő óvodás, 105 fő iskolás) a szociális rászorultságuk miatt. Sok gyermeknek ez nyújtja jóformán a napi étkeztetést. ( Nyári gyermekétkeztetést is vállaltunk)

Megítélésünk szerint Önkormányzatunk így gazdaságosabbá tudja tenni a konyha működését, ha magunk termeljük meg a szükséges zöldségféléket. Az idei évben a konyhához tartozó 1 ha kertben gazdálkodunk. Felmértük előzetesen a konyha igényét, és ez alapján állítottuk össze a termesztést. Vetettünk mindenféle zöldséget (sóska, spenót, borsó, hagyma, burgonya, paprika stb.), gyakorlatilag ami egy konyhán szükséges.

Sajnos ez évben az időjárás nem kedvezett gazdálkodásunkak. Gyulaj a gyomnövényekkel vette fel a harcot, Döbrököz az árvízzel. Szomorúan kell beszámolnom, hogy Döbröközön a májusi és júniusi esőzések során kiöntött a Kapos folyó és teljesen elöntötte a 6 fóliasátrat és a 3,5 ha veteményest. A képek szemléltetik a szomorú eseményt.

Ilyen esőzések kb. 70 éve nem voltak. A jövőre nézve a képzés befejezése után Gyulaj esetében a 10 főből 5-6 főt kíván önkormányzatunk tovább foglalkoztatni. A fennmaradó 4 főt reményeink szerint a gyakorlati helyet biztosító 2 vállalkozó kívánja alkalmazni. Terveinkben szerepel a művelendő terület növelése és a felesleg értékesítése szociális rászorultak részére.

A zöldségtermesztés mellett szeretnénk gyógynövény termesztéssel is foglalkozni. Az idei évben kísérleti jelleggel az „Út a munkához” közcélú foglalkoztatottakkal el is kezdtük, 0,1 ha- on körömvirágot, 400 tő levendulát és 2500 tő füzikét ültettünk. Most folyik a körömvirág szedése és szárítása. Önkormányzatunk műhelyében készülnek a szárításhoz szükséges tálcák és az idősek otthonának padlásán alakítottunk ki helyet a szárításra.

•Mit várunk a jövőtől?  A program 2 éve után ( 1 év képzés + 1 év támogatott foglalkoztatás ) a résztvevők továbbfoglalkoztatása  A gazdálkodás bővítése ( terület és létszám)  Önfenntartóvá tenni a gazdálkodást, szociális szövetkezet vagy Nonprofit kft. megalakításával  „Sorsfordító-sorsformáló” programon kívüliek számára kb fő részére tartós munkalehetőséget biztosítani helyben.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket: Dobos Károlyné Gyulaj Község Polgármestere