A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetett eszközök, tárgyi eszközök, forgóeszközök
Advertisements

A jog Önt védi. Mi az Ön jogait.
Vállalkozói jogvédelmi biztosítás.
Biztosítás. Mi jelent a biztosítás? •A biztosítás a nyugalom megvásárlásának egy formája •Ha valamilyen szerencsétlen előre nem látható veszteséget szenvedsz.
AEGON Baleset- és betegségbiztosítási program
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Építési beruházás.
TÁMOP Biztosítás a fogyasztókért Dr. Pintér György Az INDRA egyesület elnöke.
A kockázat el van vetve…
Roncz Gábor vezérigazgató
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
Szállítmánybiztosítás
MAGYAR EXPORTHITEL BIZTOSÍTÓ RT.
Biztosítók. Bevezetés  Biztonság  A biztosítások célja, hogy előre nem látható, esetleg- vagy biztosan bekövetkező, anyagi következményekkel is járó.
KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc
Miért fontos? ösztönzi a külgazdasági kapcsolatokat
A legfontosabb tudnivalók a Generali mezőgazdasági biztosításairól
Általános biztosítás-gazdaságtani ismeretek
Vagyonbiztosítás.
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Faktoring 1950 USA – a kezdet
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
Szállítmányozási és fuvarozási szerződés
A hazai finanszírozási piac jövője, a szükséges cselekvési program a piac kiszámíthatóbb volta érdekében Előadó: Kolossváry Ádám Merkantil Bank Zrt. elnök-vezérigazgató.
Both Gyula
Felelősséggel a vállalkozókért! Vezető tisztségviselő felelősségbiztosítása, mint megoldás. Hány vezető beosztású embert kell bebiztosítani? Megnövekedett.
Előadó: Simon Csaba Volksbank, Trade Finance osztályvezető
Volt-e már Ön vagy ismerőse SZEMÉLYI SÉRÜLÉSSEL járó közlekedési baleset vétlen résztvevője?
Biztosításgazdaságtan 9. téma
Biztosításgazdaságtan 10. téma
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. EU ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek I. Üzemtan
MNB Növekedési Hitelprogram Sebők Orsolya Főszerkesztő
Kinek jut az MNB Növekedési Hitelprogramból? Sebők Orsolya Főszerkesztő
Vevőkövetelések finanszírozása Gyors, megbízható, kreatív pénzügyi megoldások a Magyar Factortól Csinos Tibor, Magyar Factor zRt III. Pénzügyi Vezetők.
Projektfinanszírozás
Tájékoztató jellegű információk! Fejlesztési tőkefinanszírozás kockázati tőke- finanszírozás beruházási hitel fejlesztési tőke- finanszírozás.
Zárda Olivér igazgatósági tag december 3. Lesz még hitelbiztosítás a piacon?
KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TÁMOGATÁSI, ÖSZTÖNZÉSI
Logisztikai Központok Finanszírozása szeptember 24.
Biztosítások : Kárigény érvényesítése. Mi a biztosítási kárigény?
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
Nemzeti Civil Alapprogram 2010-es pályázati év Költségvetés tervezése.
A hitelintézeti beszámoló
1 Genertel Kgfb kiegészítő szolgáltatások Kiegészítő biztosítások miniCasco Extra: A saját gépjárművén keletkezett töréskárra térít, olyan esetben,
Az aktív jellegű bankügyletek: lízing, faktoring, forfeting, váltó!
A faktorálás előnyei a beszállítók számára Budapest, 2014
Kockázat elemzés Mikor? 150M Kritikus tényezők volatilisek.
4. Tétel A kereskedelmi bankok mérlegen kívüli bankszolgáltatásai, a kereskedelemfinanszírozás (bankgarancia, elfogadványhitel, akkreditív)! A bankgaranciák.
Pályázati Tanácsadói Szakmai Nap április 16. START Tőkegarancia Zrt. HOL ÉS HOGYAN KAPCSOLÓDIK A PÉNZÜGYI SZEKTOR AZ ÚMFT GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMJAIHOZ?
PROJEKTMENEDZSMENT. Projektmenedzsment a stratégia megvalósításának eszköze. Projekt egy-egy konkrét stratégiai program vagy részprogram.
VÁLLALKOZÁSOK MUNKÁLTATÓI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁSA. Jogi szabályozás (Ptk. szerint) A kártérítésről: „Aki másnak jogellenesen kárt okoz, köteles azt megtéríteni”
Hogyan biztosítsuk vállalkozásunkat? Vagyonbiztosítások Győr, október 12. Németh Attila.
Nyugat-dunántúli Igazgatóság A VÁLLALKOZÁSOK FELELŐSSÉGI VISZONYAI, EZEK BIZTOSÍTHATÓSÁGA Csala László október 12.
Kötelező Tervezői - kivitelezői felelősségbiztosítás tájékoztató
Utazási Irodák Speciális Felelősségbiztosítás 2017
A regionális kereskedelemhez kötődő biztosítási lehetőségek.
MEHIB Magyar Exporthitel Biztosító Zrt.
A MINISZTERELNÖKSÉG ELLENŐRZÉSI TAPASZTALATAI MÁTÉ GERGŐ (KFF)
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
SZÁMVITEL.
Kockázatkezelés és biztosítás (4. konzultáció)
A közbeszerzés és a biztosítás kérdései
A KÖZBESZERZÉS ÉS A BIZTOSÍTÁS KÉRDÉSEI
Építés- szerelési biztosítások
Előadás másolata:

A magyar biztosítási rendszer és a vállalkozási tevékenységhez kapcsolódó főbb biztosítási formák Előadó: Rácz Zoltán

Magyarországi biztosítók /

Piaci részesedés és 2005 évi fejlődés A piac növekedési üteme 8,2 %

Szállítmánybiztosítás Speciális, az egyik legrégebbi biztosítás A biztosított tárgyat szállítás közben ért fizikai károkra nyújt fedezetet; egy adott útvonalon Kockázatelbírálás: az áru sajátosságai az útvonal ismerete a fuvareszköz neve a csomagolás módja a fedezetbe adandó kockázatok Néhány bevezető gondolat a történetéről. A szállítmánybiztosítás tartalma, példák. 3. Az egyes kockázatelbírálási szempontok jelentősége, összevetés a biztosíthatóság kritériumaival.

Keretszerződés ( 1 év vagy határozatlan ) Biztosítási összeg: a szerződő jelöli meg: a szállítmány értéke, fuvarozás, biztosítás vám összege a vevő remélt haszna ( 10%) A nemzetközi szállítmánybiztosítási fedezetek tartalma: kártalanítja a biztosítottat a szállítás rendes folyamatával együtt járó veszélyek és véletlen balesetek által okozott kárért a szerződésben részletezett feltételek alapján A keretszerződések jelentősége, szükségessége a szállítmánybiztosításban. A biztosítási összeg tartalma. A fedezet tartalmi elemzése. Háztól-házig záradék.

A pénzügyi műveletek, a hitelezés kockázataihoz kapcsolódó biztosítási lehetőségek

A hitelbiztosítás Fajtái: a hitelező veszteségeinek, az adós fizetésképtelenségének kockázata Fajtái: áruhitel: tárgya: fizetésképtelenségből adódó kockázatok kezelése részletfizetés: tárgya: a részletfizetés mellett történő áruszállításból, ennek finanszírozásából adódó követelés; beruházási hitel, lízing ügyletek, fogyasztói hitel, törlesztő részlet A biztosítási védelem tartalma. A szerződés alanyai: ki lehet biztosított? 3. A klasszikus hitelbiztosítás fogalma. Mit tartalmaz az óvadékbiztosítás? 5. Az egyes fajták rövid, értelmező bemutatása példákkal.

Biztosítók: MEHIB, Euler Hermes Bankhitelek: bankhitelek, óvadékbiztosítások, hűtlen kezelés Exporthitel: kockázatok: politikai, gazdasági, árfolyam Biztosítók: MEHIB, Euler Hermes Néhány szó az alkalmazott kötvénytípusokról. 2. A magyar lehetőségek bemutatása, az Exporthitel biztosító tevékenysége.

Az építés szerelés biztosítás Az építési munkálatok ideje alatti biztosítási védelmet jelenti : építés helyszíni berendezések, felszerelések. A kivitelezéshez használt építőgépekre, illetve a romeltakarításra. Harmadik személyekkel szembeni felelősség fedezete: sérülés, baleseti jellegű dologi kár Építtető nyereségének a fedezete: nem tervezett határidő miatt

Az elektronikus berendezések biztosítása All risk (összkockázatú) fedezet, minden eseményre kiterjed ami nincs kizárva 1. Gépbiztosítás: minden előre nem látható véletlen váratlan eseményre, amely dologi kárral jár 3. Többletköltség biztosítása: Azon üzemi kockázatok fedezete ami a dologi károk következményeként az üzemmenet költségeit megnövelik 2. Adathordozók biztosítása: Az adathordozókon túl az adat-állományra is kiterjed: elemi károk, betöréses lopás, rongálás

A jogvédelem biztosítások A biztosított szabadon választhatja meg a jogi képviselőjét 2. Egyeztető eljárás meghatározása 3. Azon eljárást amennyiben ugyanazon Biztosítónál vannak az ellenérdekű felek a Biztosító szervezi

Tisztelt hallgatóság! Bármilyen további konkrét kérdésük merül fel, úgy elérnek a 36-20-4542758 telefonon vagy zoltan.racz@generali.hu e-mail cimen Figyelmüket köszönöm! Rácz Zoltán