Diplomáciai protokoll és etikett 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Nemzetközi Protokoll Ülés/Ültetési rend.
Advertisements

Gyermeked kérései
Munkabiztonsági tréning 2012
Az erdei iskolai projektek és azok szervezésének módszertana
A kultúra támogatása, a támogatás kultúrája Kultúraközvetítés
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
Készítette: Trubin Beáta
7. A PR (Public Relations) tevékenység (Propaganda / Nyilvánosság)
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Diplomáciai protokoll és etikett 6.
Etikett és protokoll 3 – Tóth Attiláné dr.
Protokolláris vendéglátás
A protokoll kellékei.
HÁRSKÚTI MEGÚJULÓ ENERGIA OKTATÓ -ÉS KUTATÓKÖZPONT TERVEZŐ: KAZINCZY GYÖNGYVÉR.
1106 Budapest, Fehér út 68. Telefonszám: + (36) 20 /
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Internetes keresés 1 Az adott év húsvét vasárnapján Keszthelyre utazunk vonattal. Mennyibe kerül egy diákjegy? Mikor induljunk, ha ebédre szeretnénk odaérni?
A programokra vonatkozó általános szervezési ajánlások.
Diplomáciai Protokoll és etikett 11.
A rendezvényszervezés feladatai
Lázári község négy kisiskolás focicsapata rúgta a bőrt május 20.-án a nagypeleskei iskola udvarán.
Dobiné Bálint Katalin Protokoll ismeretek
Protokoll ismeretek.
Programozás I. Ciklusok
Copyright © Dale Carnegie & Associates, Inc.
1. tétel Ön a munkahelyén az iroda kialakításáért felel. Tervezze meg az irodában milyen eszközök szükségesek ahhoz, hogy adminisztrációs munkáit pontosan.
Az eseményszervezés formái, eszközei
A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár - mint fogadó intézmény -
Diplomáciai protokoll és etikett 7.
Diplomáciai protokoll és etikett 8.
Vasúti fuvarozási okmányok
Az én szüleim és a te szüleid
Diplomáciai protokoll
Ültetési rend Jelzések:
Rendezvények.
Diplomáciai protokoll
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
EURÓPAISÁG – HITELESSÉG – PROTOKOLL Bevezetés
Projektmenedzsment Mesterkurzus 1.
Széchenyi Körúti Sportiskolai Általános Iskola és AMI
K épes s ég F ejlesz t ő j átszó H áz és C salá D i N ap K özi M iku L ás P rogra M ja.
Konkrét ügyfélkezelési technikák, gyakorlatok egy cég életében
Anglia Portsmouth.  Az angliai utazásunknak talán a szállás volt az egyik leg meghatározóbb kérdése számomra, hiszen mindég érdekelt, hogy hogyan élnek.
Rendezvényszervezés II.
Névjegy és névjegykártya használat
Rendezvényszervezés I.
Boltvezetői Jelentkezési lap
Delegációs munkamenet
1458/17. tétel. 17/A Ez ideig ismeretlen külföldi partner kereste fel ben, és ajánlott fel a Földközi-tenger egyik szigetén szolgáltatásokat az.
Van egy rossz hírem, máshogy nem megy!
Sajtótájékoztató szervezése, lebonyolítása
Többcélú közösségi terek fejlesztése TÁMOP /B-12/1C Helyi közösségek koordinálása és közművelődési programok szervezése a településeken.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
PPKE ITK 2004/05 tanév IV. évfolyam Őszi félév Távközlő rendszerek forgalmi elemzése Tájékoztatás GY. - 7.
Budapesti Nyári Fesztivál 2011 Céges rendezvények, csapatépítő programok ajánlat.
„Mi így csináltuk, Ti hogy folytatjátok ?”
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Rendezvényszervezés I.
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Az Élet Vonata Olvastam egy könyvet, ahol az életet egy vonatutazáshoz hasonlították. Nagyon érdekes olvasmány.
A vásárok és kiállítások fogalma Speciális rendezvények Komplex marketingkommunikációs akciók (számos egyéb komm. elem)  PS; PR; SP; POP; DM is kapcsolódhat.
A meghívás alapjai Előadó: Tibai Eszter. - Vannak akik nagyon jó meghívók - Nehezen megy, félnek a kudarctól - A meghívás is értékesítés - A célja időpont.
Rendezvényszervezési technikák Mozgássérültek Budapesti Egyesülete október 5. Lurdy Ház.
Svédországi beszámolóm TanumStrand
Erasmus+ németországi gyakorlat. - ringhotel Schlossberg.
Közösségi szolgálat Mit jelent a közösségi szolgálat?
Előadó: Horváth Attila alezredes szeptember 15.
Beutazás hatása a buszos turizmusra, tendenciák
Erasmus Tájékoztató 2018 általános tudnivalók információk afreiburgi Egyetemen való tanulásról Készítette: Kopácsi Máté III. éves teológus hallgató veszprém.
Előadás másolata:

Diplomáciai protokoll és etikett 10. Hivatalos delegációk fogadása

I. Hivatalos delegáció érkezése A program része lehet tárgyalás, fogadás, étkeztetés, ceremónia stb. (ismétlés) Delegáció=küldöttség Delegáció egy tárgyalásra: Belföldi vendég jöhet egyenesen hozzánk Külföldi vendégek esetén őket elsősorban mások fogadják, hozzánk csak egy tárgyalásra érkeznek (a másik fogadó delegációval is folyamatosan egyeztetni kell) Protokollos megszerzi az információkat a másik fogadó delegációtól: - hány fő a vendégek és a másik házigazdák létszáma, akik jönnek a tárgyalásra; nevük és rangjuk - van-e tolmács, mozgássérült, hány kocsival jönnek - mettől meddig maradhatnak - hoznak-e ajándékot, milyen értékben - melyik bejárathoz kell érkezniük - ki fogadja őket (rangban max. 2-vel lehet alacsonyabb, mint a fogadottak legmagasabb rangú személye) - a mi cégünk részéről kik fognak tárgyalni - mivel kínáljuk őket

előkészületek: - tárgyaló, hangosítás, kínálni való stb. ellenőrzése - főnöknek szólni, hogy megérkeztek a vendégek-> időben el tudjon készülni a fogadásukra - váróhelyiségbe, majd onnan a tárgyalóba kísérni a vendégeket Sajtó meghívása: - néhány nappal az esemény előtt, elkészíteni a sajtó számára szükséges információkat tartalmazó anyagot - a sajtó az első 2 percben lehet benn, majd a tárgyalás után sajtótájékoztató - Ha bármit nálunk felejtettek, a másik fogadó delegációval felvenni a kapcsolatot

2. Delegáció érkezése egy napra, szállás nélkül: Itt lehet étkezés és kisebb városnézés (vidéki városoknál) is Itt is lehet másik fogadó delegáció Forgatókönyv írása: teendőkre lebontva a szervezésben résztvevők mindegyikének, a vendégeknek csak a tartalmi program átadása Ha a delegációban van biztosított személy, őt Magyarországon a Köztársasági Őrezred védi Étkezés: megtudni, hogy, ha több napra jöttek, máshol mit ettek, esznek Kulturális program kiválasztása a vendégek érdeklődési körének megfelelően Ha idegenvezetőt alkalmazunk (tartsa be az időkeretet) Nem túl etetni a vendéget A tartalmi programban megadott időpontokat tartani

3. Delegáció fogadása fő felelősként több napra: ált. 6-8 fős delegáció 3-4 napra Protokollos a pontos információkat begyűjti: - vendégek neve és beosztása - van-e védett személy, hiányában van-e különleges védelemre igény - mikor érkeznek és hová (akár egyénileg), mikor utaznak el - mit fizet számukra a fogadó fél - milyen különleges igények vannak (mozgássérült, vegetáriánus) - a tárgyalás nyelve - a tartalmi program megfelel-e a fő házigazdának - külföldi vendég esetén a nagykövetség be akar-e szállni a programba

Szállodát foglalni: mindenkinek külön szoba, a védett személy őrzőjének is; a házastársaknak egy szoba, de külön ágy; a szállodát írásban kell lefoglalni Nem hivatalos program szervezése: városnézés: célszerű a kisbusz, de a fővendégnek illik a külön kocsi; a tolmács v. protokollos kulturális és történelmi felvilágosítást adjon Múzeumlátogatás Piaci vásárlás Opera, koncert Vidéki program hölgyprogram

Gépkocsivezetőkről: - kapjanak saját programot - delegáció érkezése előtt eligazítás (öltözet, csomagok vitele, tisztaság) - nem gyújthat rá és a vendégre sem szólhat rá (max. a protokollos útján) - mobilt magáncélra nem használhat, vezeztés közben csak szükség esetén telefonálhat - néhány szót lehet, hogy szólnia kell, de a társalgásba nem szólhat bele - az étkezést biztosítani kell neki

Érkezési helyszín: vonattal: a vágány előtt v. a kocsi előtt a sofőrök egy kivételével jönnek segíteni; rangban kettővel alacsonyabb munkatárs fogadhat gépkocsival: ha védett személy van, határállomáson fogadni és átültetni a Köztársasági Őrezred kocsijába; egyéb esetben a szállodánál várni (küldeni térképet) Repülővel: a vendégeket a légi utaskísérők segítségével a VIP-váróban v. a Kormányváróban leültetni (felső szintű állami delegáció), csomagjaikat a kocsikba szállíttatni; itt kiosztani a programot (a többinél a szállodában)