5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Magyar Universitas Program Magyar Bálint oktatási miniszter február 20. Infrastruktúra-fejlesztési programok a felsőoktatásban
Advertisements

Hogy akarsz gyorsan pénzhez jutni? Avagy a jótündér elhagyta a varázspálcáját, úgyhogy ez maradt...
DIÁKHITEL? LAKÁSTÁMOGATÁS? FOGLALKOZTATÁS? SPORT? SULINET? TANKÖNYVEK? IGEN? MEGCSINÁLTÁK? LÁSSUK… A TÉNYEKET… TOVÁBB.
Hitelek – pénzt kölcsönbe?. Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy.
Gazdasági informatika
Diákhitel Lehetőség és felelősség
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Önkormányzatok finanszírozása
GfK HungáriaMárkacsemeték konferencia – Dörnyei Otília május 5 Gyermek a családban, avagy a szülők megváltozott fogyasztási szokásai Dörnyei Otília,
Vállalkozói pályázatok Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP
Egyetemisták a pénzügyi kultúráért
Frissdiplomások a munkaerőpiacon - a jövedelmet befolyásoló tényezők
Balassagyarmat, június 24. KKC-2007-V Támogatott hitel kezdő- és mikrovállalkozásoknak Mravcsik László,(MiFiN Zrt.) Vállalkozás- és Vidékfejlesztési.
PÉNZÜGYI ISMERTEK Aktív bankügyletek
Hitelbírálat a Kereskedelmi és Hitelbank Rt.-nél
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Állami lakástámogatások 12/2001 (I. 31. ) Kormányrendelet, 4/2005 (I
Új szelek a lakáshitelezésben? Merre tovább 2011-ben? Lakásvásár 2011 Árva András, CIB Bank lakossági üzletfejlesztési vezető Budapest, március 4.
1 Kormányszóvivői tájékoztató Az új felsőoktatási törvény március 9. Magyar Universitas Program A magyar felsőoktatás nemzetközi versenyképességének.
Kormányszóvivői tájékoztató Magyar Universitas Program Csatlakozás az Európai Felsőoktatási Térhez - Infrastruktúra-fejlesztési Program magántőke bevonásával.
Képzési lehetőségek a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala szervezésében
E - Learning Információtechnológiai támogatás a nyitott- és távoktatásban.
Budapest XIII. kerületi Cigány Kisebbségi Önkormányzat felmérése család bevonásával készített kérdőív kiértékelése.
Egy gyermek támogatásának összege ma
Dr. Blazovich László Volksbank Életút Program Szeged, november 15.
AEGON Ösztöndíj Program
Életbiztosítási Program
Gyermekünk jövője attól függ, hogy otthonról milyen útravalót kap!
A továbbtanulás ANYAGI oldala Előadó: Márkus Attila Diákhitel Központ Zrt.
A hallgatói mobilitás és a pénzügyek Németh Péter hivatalvezető-helyettes.
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
MNB Növekedési Hitelprogram 2.0 Sebők Orsolya Főszerkesztő
A GYERMEKVÁLLALÁS HATÁSA A CSALÁDI JÖVEDELEMRE MAGYARORSZÁGON Reizer Balázs Béla és Seres Gyula Szociális munka, szociálpolitika szekció április.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
FELVI Média A fiatalok figyelnek ránk!. Médiaértékesítés az OFIKnál 2005-ben indult, elsősorban az online és a nyomtatott médiában 2006-tól adatbázisok.
Pannon Egyetem Kihelyezett Képzés Székesfehérvár.
szakmérnök hallgatók számára
Háztartási költségvetési és életkörülmény adatfelvétel
A szelektív gyűjtés helyzete, eredményei Kommunikációs kihívások
A tehetségfejlesztés mint a stratégia része
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n A prezentációt a Corvinus Egyetem Tanárképző Intézete állította össze. Projektvezető: dr. Daruka.
2008. Június 3. F e l e l ő s s é g ü n k t e l j e s t u d a t á b a n „Családi Kasszasikerek” Öngondoskodás Program 2009.
˝ FELSŐOKTATÁS 2007 Hiller István Oktatási és kulturális miniszter November 8.
Lendületben az ország! Nemzeti Területfejlesztési Hivatal Igazságos lakástámogatás november 2.
Kormányszóvivői tájékoztató Ösztönző díjak a felsőoktatásban Növekvő támogatások és hallgatói juttatások szeptembertől Arató Gergely, az Oktatási és Kulturális.
Kormányszóvivői tájékoztató Cselekedni most és mindenkiért Megbecsülést az idős embereknek! Adósságtörlesztés és méltányosság a nyugdíjemelésben 2002.
Kormányszóvivői tájékoztató. Öt éves adócsökkentés Dr. Veres János pénzügyminiszter szeptember 19.
A szociális és gyermekjóléti feladatellátás kistérségi működtetése központi szemszögből Kecskemét június 10.
1. 2 Mi a hitel? 3 Mi a hitel? - válasz A hitel olyan pénzösszeg, amelyet az egyik fél a másiknak egy meghatározott lejáratra ad. A hitel visszafizetése.
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS ÁLTALÁNOS ÉS SPECIFIKUS JELLEMZŐI HOGYAN TANÍTSUNK EREDMÉNYESEBBEN? TANÉVNYITÓ SZOLNOK, VIII.
Vállalkozási ismeretek
IV. Terjeszkedés.
1 Gyarapodó Köztársaság Növekvő gazdaság – csökkenő adók február 2.
Ha több pénzre van szükséged, mint amennyi rendelkezésedre áll, dönthetsz úgy, hogy vársz, amíg összegyűlik a pénzed, vagy hitelt veszel fel. Mi a hitel?
Gazdasági és vagyoni helyzet, gazdálkodás, költségvetés.
A Szabolcsi Fiatalok a Vidékért Egyesület, a Svájci – Magyar Civil Alap Szociális szolgáltatások nyújtása tématerületére 2013-ban benyújtott „Tanítsuk.
Reform vagy megszorítás?. Hozzáférés Minőség Hatékonyság.
Az érettségi utáni továbbtanulást meghatározó tényezők
Biztos Kezdet Gyerekházak
A diplomás pályakövetés lehetséges céljai és intézményi szolgáltatások kialakítása: INNOVÁCIÓ vagy IRRITÁCIÓ? Volume 2 Andrási Monika – Majó Zoltán 2009.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
Jogszabályok, intézményi szabályzatok Törvények, kormányrendeletek A nemzeti felsőoktatásról szóló évi CCIV. törvény 51/2007. (III. 26.) Korm. rendelet.
Pénzportál Szabadegyetem A pénz- és tőkepiacok speciális intézményei előadássorozat Különleges feladatokkal felruházott hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások:
Megbecsülés az idős embereknek
Döntsünk okosan a hitelfelvételről!
Készítette: Koleszár Gábor
Előadás másolata:

5 éves a Diákhitel „Ötről a hatra” fotó és novella pályázat avagy A Diákhitel ma már a felsőoktatás szerves része

Tények és adatok a Diákhitelről •A hazai hallgatói hitelezési rendszert 2001-ben hozta létre az állam •A Diákhitel Központ non-profit elven működteti a rendszert •Kifizetések november 15-ig: fő •Eddig folyósított hitelek összege: 117 Mrd Ft.

Általános vélemények a Diákhitelről I. /TÁRKI 2005/ Kérdés: Egyetért-e azzal, hogy a Diákhitel megkönnyíti a szülőknek, hogy gyermekeik felsőfokú tanulmányokat folytassanak? Forrás: TÁRKI

Általános vélemények a Diákhitelről II. /TÁRKI 2005/ •A hitelfelvevők - 78%-a szerint a Diákhitel elősegítette, hogy pénzügyileg önállóvá váljon, és a szüleinek kevesebbel kelljen támogatniuk őt; - 23%-a szerint a Diákhitel nélkül nem tudta volna kifizetni a tandíjat; - 26%-a szerint a diákhitel nélkül abba kellett volna hagynia a felsőfokú tanulmányait (ez eddig közel hallgató!) Forrás: TÁRKI

A Diákhitelt felvevők aránya a hitelfelvevő családjának tartós fogyasztási cikkekkel való ellátottsága szerint Forrás: TÁRKI 32% 30% 22% 19% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% alsó negyed2. negyed3. negyedfelső negyed

A Diákhitelt felvevők aránya a család jövedelmi helyzete szerint Forrás: TÁRKI 30% 26% 16% 0% 5% 10% 15% 20% 25% 30% 35% alacsonyabb jövedelmű család közepes jövedelmű családmagasabb jövedelmű család

•Felsőoktatási reform – versenyhelyzet •Nő a tájékoztatás szerepe a felsőoktatásban (PR, marketing) •„Ahol nagy a szükség, ott közel a segítség”- a Diákhitel létrehozásának célja •Együttműködési megállapodások a felsőoktatási intézményekkel •Közös kommunikáció (Kiadványok, online stb.)

A Diákhitel legfontosabb ismérvei •nincs hitelbírálat, nincs szükség fedezetre, kezesre; •havi összege igazodik az igénylő elvárásaihoz; •a folyósítás gyakorisága választható; •a törlesztést a tanulmányi időhöz igazodó türelmi idő után kell megkezdeni; •törlesztése az adós teherviselő képességéhez igazodik; •előtörleszthető külön költség felszámítása nélkül; •kisgyermek gondozása esetén az esedékes kamatot az állam fizeti meg; •gyermekgondozás illetve rokkantság esetén a törlesztés szüneteltethető;

A közeg, amelyben mindannyian élünk, dolgozunk „Ötről a hatra” fotópályázat díjnyertes alkotásai:

Cím nélkül

Sosem késő készülni

Ki gyorsabban, ki lassabban

IC-n haza

Cím nélkül

Internet Sátor a Szigeten

Köszönöm a figyelmet!