PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Váczy Zsuzsa közoktatási szakértő, Bp május 13. OPKM.
Advertisements

Lengvárszky Attila oktatási igazgató ETR konferencia Pécsi Tudományegyetem Oktatási Igazgatóság „Csupán egyetlen siker létezik, hogy képesek vagyunk.
Változások a felvételi pontszámítás rendszerében 2011.
KATONAI ALAPISMERETEK Előadó: Dr. Felházi Sándor mk. ezredes dékán.
Változások az iskola pedagógiai programjában (2013/14-től): 1.Nem lesz es rendszer (azaz NYEK-be nem jelentkezhetnek a mostani 5-8. osztályos tanulók)
Orvosképzés Dél-Magyarországon Prof. Benedek György Dékán Általános Orvostuományi Kar Szegedi Tudományegyetem Orvosképzés Dél-Magyarországon Prof. Benedek.
ÉRETTSÉGI UTÁN TANÉV.
Kornai János: VITAINDÍTÓ ELŐADÁS Egészségbiztosítási reform konferencia január
OKTATÁSI FELADATOK 1.Általános orvoskari hallgatók (IV.évfolyam) oktatása 2.Fogorvostan hallgatók oktatása. 3.Az Intézet orvosainak sebészi továbbképzése.
Gondolatok Sárospatak iskolavárosi helyzetéről Sárospatak, okt. 20.
Európai fiatalok- hasonlóságok és különbségek. Pedagógiai módszerek:  tanórán kívüli foglalkozások  előadások, beszámolók, kérdőívek  nyelvi előkészítés.
Egészségpszichológiai konzultációs szolgálat orvostanhallgatók számára
Losontzi István Többcélú Közoktatási Intézmény
Az orvosi szociológia oktatása a Szegedi Tudományegyetemen
A munkaegészségtan oktatása Magyarországon
A Bioetika Oktatása a Debreceni Egyetemen
Technical University of Budapest
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
2009 Merényi Zsuzsanna Közoktatási szakértő-középiskolai tanár
VILÁGJÁRÓ NAP TANULMÁNYUTAK A SEMMELWEIS EGYETEMEN EOK Budapest, 2012.március 21. Dr. Lőrincz M. Ákos Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ TÁMOP-4.1.1/A-10/2/KMR
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Hangunk megsokszorozza erőnket ! A betegszervezetek jelentősége
E-learning és a multimédia
Az osztály és az iskolapszichológus együttműködési lehetőségei Iskolapszichológusok Módszertani Bázisa Budapest, november 27.
NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS NYELVI EL Ő KÉSZÍT Ő ÉVFOLYAMMAL INDULÓ EMELT IDEGEN NYELVI KÉPZÉS.
IKT eszközök az oktatásban, digitális pedagógia
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM
„Új irányok a magyarországi távmunka terjedésében” évi monitoring feldolgozása Dr. Tésits Róbert egyetemi docens Bokor Lászlóné Szőke Éva PTE TTK.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Pannon Egyetem Georgikon Kar Szegedi Tudományegyetem.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
A fejlesztő értékelés.
A gazdaságról, a mindennapi pénzügyekről egyszerűen a évfolyamon tanító pedagógusoknak című akkreditálás alatt álló tanártovábbképzésről Szűcs Tamás.
Az emberi természet természettudományos vizsgálata
Controlling a gyakorlatban
Debreceni Egyetem OEC, Népegészségügyi Kar Magatartástudományi Intézet
Magatartástudományi Intézet
Dr. Pikó Bettina SZTE ÁOK Magatartástudományi Csoport, Szeged
Az Orvosi Antropológia oktatása a Pécsi Tudományegyetemen
A tanatológia oktatásának kihívásai
-Pécs- Készítette: Győri Zsuzsanna Magyar 4. évfolyam.
Az állami szervezetek feladatai és lehetőségei a fejlesztési programok hatékonyságának javítása érdekében Dr. Novák Csaba Budapest, április 16.
Perjésiné Hámori Ildikó
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Tudományos kísérés A projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap,
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
DETEP-es hallgatónak lenni megtiszteltetés
Beszámoló ELFT Békés Megyei Csoport 2007–2011. Beszámoló 2007–2011 Taglétszám Jelenleg 14 tag  Létszám lassan csökken  Nőni fog a nyugdíjasok száma.
ÉVI – ETI VIRTUÁLIS ISKOLA Erdélyi Gábor
1 HATÁRRÉGIÓK FEJLŐDÉSÉNEK SAJÁTOSSÁGAI A SLO/HU/CRO /2004/01/HU- 74 sz. INTERREG projekt támogatásával készült képzés.
egyetemi tanár, főigazgató
TÁM-PONT A TESSÉK! Közhasznú Egyesület és a Törökbálinti Kórház mentálhigiénés segítő programja egészségügyi dolgozók számára.
A külföldi hallgatók egyetemválasztási szempontjai
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Gyakorlatorientált emberi erőforrás tanácsadó MA képzés – a szakmai gyakorlat szerepe az NYME-AK képzésében VI. Országos Tanácsadói Konferencia BKIK székház.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018-as tanévre szeptember 14. Balázs Lászlóné igazgatóhelyettes.
„Hova tovább?! „ – tájékoztató nap Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Prof. Dr. Decsi Tamás egyetemi tanár, főigazgató
Tanár: Fodor Hilda Részt vevő osztályok: 5.b, 5.c, 6.b, 6.c, 7.d, 8.b és 8.c Digitális témahét április 04 – 08.
Minőségi könyvtár a színvonalas szolgáltatásért!
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
TÁMOP E-13/1/KONV „A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Információk és követelmények
Az előadás témája: DIGITÁLIA: Ahogy egyre jobban öregszem...
Az előadás címe: Modern parazitológiai diagnosztika és terápia
FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ
A 2019/20-as tanév orvosképzési kurrikuluma
Előadás másolata:

PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet Tapasztalatok az orvosi szociológia oktatásával a Pécsi Tudományegyetemen Dr. Füzesi Zsuzsanna PTE ÁOK Magatartástudományi Intézet

Kötelező tárgyak: Orvosi szociológia (magyar, angol) - ÁOK Orvosi szociológia és pszichológia (német) - ÁOK Elektív tárgyak: Egészségszociológia (magyar) - GYOSZ Orvosi szociológia (magyar) - FOG Fakultatív: Hátrányos helyzetű népességcsoportok egészségügyi ellátása (magyar) - ÁOK (2008/2009-től - GYOSZ is)

ELŐNYÖK: egyetlen oktató - azonos szemlélet jó „márkanév”, az elődök teljesítménye: a megelőző tantárgyak (antropológia, etika) a szociológiát oktató korábbi kollégák a jelenlegi oktató „múltja” formabontó előadáselemek (zene, film, „kis színesek”, egyszerű játékok demonstrálási célból)

ELŐNYÖK: az elektív és fakultatív tárgyaknál alapvetően saját élményű, kiscsoportos tevékenység hagyományos és az interaktív oktatás kombinálása egyszerű, könnyen kezelhető oktatási segédanyagok a honlapon

HÁTRÁNYOK: egyetlen oktató - ugyanaz a szemlélet közömbös, vagy megkérdőjelező attitűd a tárgyról („minek ez nekem?”) - a hallgatók egy részénél előadások látogatása nem kötelező (kb. az évfolyam fele látogatja) a hagyományostól eltérő oktatási forma sokat követel az oktatótól (pl. állandó figyelmet a hallgatók terhelhetőségére, fáradtságára, a csoportok tudására, beállítódására mit tudnak befogadni, mire nyitottak, a kiadott feladatok folyamatos követése stb.)

LEHETŐSÉGEK: humánerőforrás-bevonás (oktatói bázis szélesítése) az elektív és a fakultatív tárgyaknál a frontális oktatás minimalizálása a kötelező tárgyak előadásánál a figyelemfelkeltő, interaktív oktatás továbbfejlesztése a magatartástudományi tárgyak egymásra építése a szinergiákban rejlő lehetőségek kihasználása a honlapon elérhető tartalmak továbbfejlesztése az érdeklődés felkeltése („húzó” tartalmak feltétele)

KOCKÁZATOK: egyetlen oktató - amortizáció a külső szakmai és pénzügyi környezetben rejlő veszélyek („nem orvosi tárgy, nincs rá elegendő forrás” - az összes magatartástudományi tárgyra veszélyt jelent a szűkülő források és az óraszámokért folyó verseny keretében)