"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy 2013. szeptember Legeza Katalin.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP A/ projekt: Intézményi együttműködés, pedagógiai módszertani megújulás – pedagógiai szemléletváltás a sajátos nevelési igényű.
Advertisements

Működhet-e hatékonyan a társadalmi ügyek piaca? Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár Budapest, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért.
Az OH TÁMOP fejlesztései
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
„Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A külföldi továbbképzések módszertana, menedzsmentje, hasznosítása ( BI 2000 és BioGIS 2005 projektek) A Leonardo program mint a szakmai tanár(tovább)képzés.
Mire jó az internet? • Kommunikáció a családdal, a barátokkal • Elérhető információ és szórakozás • Tanulási, ismerkedési, és felfedezési lehetőségek.
„VIVANT PROFESSORES” 2010/2011 NEMZETI ERŐFORRÁS MINISZTÉRIUM Közoktatásért Felelős Helyettes Államtitkár.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
Tehetségpont létrehozása
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Szent László Alapfokú Oktatási Központ Türje a Támogató Társadalmi Megújulás Operatív Program keretén belül a „Hálózati tanulás – együttműködés” című TÁMOP / azonosítójelű.
FSZK Nonprofit Kft. ügyvezető
eTwinning – Az európai iskolák közössége
Media Smart Digitális Világ 1. MediaSmart Hungary Oktatás Közhasznú Nonprofit Kft.
EU-információs és pályázati szolgáltatások civil szervezeteknek (Soros Alapítvány) Dr. Benedek László CELODIN Kht.
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
LUDUS … latinul “ játék ”. | Mik azok a komoly játékok? A komoly játékok elektronikus alkalmazások, amelyek.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
Vezetői tájékoztató a SZIE-DPR és SZIE-IMIR projektekről
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
„Legyél te is természettudós!” TÁMOP
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
NELI-projekt bemutatása
Dr. Istvánovics Éva ügyvezető igazgató - Piacfelügyeleti igazgatóság A PSZÁF pénzügyi fogyasztóvédelmi tevékenysége és a témához.
„A kulcskompetencia az ismeretek, készségek és attitűdök transzferábilis, többfunkciós egysége, amellyel mindenkinek rendelkeznie kell ahhoz, hogy személyiségét.
Kisújszállás: itt mindenkire szerep vár TÁMOP A közművelődés a nem formális és informális tanulás szolgálatában.
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Gondolatok az EVH Tájékoztatási Központjának második éves munkaprogramjához, kiemelten kezelve a Leader-t Haris Martinos, EVH Tájékoztatási Központ csapatvezetője.
„Szemléletváltás az oktatásban” Az Igazgyöngy Alapítvány pályázata.
Nevelési Tudásdepó Csík Tibor projektmenedzser. Az országos lelőhely-nyilvántartás számára rekordok Magyar közoktatás tankönyvei Gyermek- és ifjúsági.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A kompetenciafejlesztés eszközrendszere
Az Ifjúság Program. Az ifjúsági projektek meghatározása Nemzetközi ifjúsági projekt: olyan projekt, amely a résztvevők személyiségfejlődését.
TÁMOP /2 – Nyitórendezvény. A Liget Úti Általános Iskola, Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI felkészülése a.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
Szakmai munkánk a pályázatban
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / Kinek áll érdekében? - KERETRENDSZER az egész napos iskola nevelési-oktatási.
Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
Szaktanácsadás, pedagógiai-szakmai szolgáltatások
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
„P EDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA ” TÁMOP-3.1.5/ A szaktanácsadó összetett szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Gazdasági és pénzügyi ismeretek a köznevelés rendszerében
PROJEKTNYITÓ május 18. MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 8. TÁMOP / Referencia-intézmények országos.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
TÁMOP KÖZNEVELÉSI REFORMOK OPERATÍV MEGVALÓSÍTÁSA
„Adj teret, nyiss utat! – Szociális kompetenciákkal a hátrányok ellen” TÁMOP A-12/
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet szerepe/feladata a médiaoktatás területén.
Barcsák Marianna - KPSZTI
Barcsák Marianna KPSZTI
Back to Nature Egy kísérleti, természet-közeli, innovatív pedagógia kifejlesztése általános iskolák számára.
Szakiskolai fejlesztési program
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
Előadás másolata:

"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin

A NAT kiemelt fejlesztési területei és nevelési céljai között szerepel a médiatudatosságra nevelés. „Új kompetenciákra van szükségünk ahhoz, hogy boldoguljunk az eddig megszokottól teljesen eltérő digitális világban: és nem pusztán a műszaki ismeretek elsajátításáról van szó, hanem arról, hogy mélyebben megértsük az új technológiákban rejlő lehetőségeket, kihívásokat, sőt, morális kérdéseket.” (Jan Figel’ az Európai Bizottság oktatásért, képzésért, kultúráért és ifjúságért felelős tagja) Az EU 8 fő kulcskompetenciája között van a digitális kompetencia. „Az információs társadalmi technológiák (IST) használata kritikus és megfontolt attitűdöt követel az elérhető információ és az interaktív média felelősségteljes használata tekintetében.” Tanítható-e a médiatudatosság?

A Bűvösvölgy projekt • nyár vége => első megvalósíthatósági tanulmány => NMHH felvállalta ezt a társadalmi felelősséget • december Szalai Annamária jóváhagyása => indulhat a projekt • január- április: tanulmányutak, OFI révén Vizuális Világ Alapítvány tanácsadás, tananyagfejlesztés • EMMI => Szalai Annamária elnök asszony és Hoffmann Rózsa államtitkár asszony találkozója => projekt szakmai tartalma bővül pedagógus továbbképzéssel is • TÁMOP pályázat => elbírálás alatt

Társadalmi Megújulás Operatív Program • Pályázat célja: közoktatási intézmények lehetőségeinek bővítése a médiatudatosság ismeretköreinek átadása terén => központ olyan elemekkel járul hozzá a médiaoktatáshoz, amelyekkel az iskola nem rendelkezik • A rendelkezésre álló forrás: forint • pozitív elbírálás esetén ingyenes lesz a központban való részvétel, az étkezés, valamint vidéki iskolák számára az utazás is • lehetővé válnak a pedagógus továbbképzések, ismeretanyagok és szakmai tartalmak kidolgozása, rendezvények megvalósítása

A pedagógia program partnersége:

A partneri együttműködésben résztvevők:

Érdekességek a központról • foglalkozások 5 téma szerint: rádió, sajtó, film/hír/tv, reklám, internet/mobilkommunikáció • két korosztály: 3-6. és évfolyam • évi gyerek és 500 pedagógus látogatására számítunk • profi stúdiókörülmények (greenbox virtuális tér) • régi villaépületből teljes körű átalakítás után megújult modern környezet • kispolski – Bűvösvölgy legkedveltebb eleme • nemzetközi minták (Danish Film Institute – Film-x Program, Holland Cinekid Médialabor és Stúdió)

Ilyen volt…(2012. december)

Ilyen lett…(2013. június)

Kiket vár Bűvösvölgy?

További információk a központról: Hamarosan megújul a honlap! Üzemeltető: Neumann Nonprofit Kft. Budapest Hűvösvölgyi út

Köszönöm a figyelmet!