A képzési területek továbbtanulási lehetőségei

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hangszerek Musikinstrumente
Advertisements

„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
Pásztor Tibor főosztályvezető
 A szakképzés az elmúlt 20 év vesztese: számbeli és presztízs veszteség egyszerre jelentkezett.  Az egyre fogyatkozó számú tanulók közül egyre kevesebben.
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
ÚJ TENDENCIÁK A MAGYAR SZAKKÉPZÉSBEN
VEZETÉKNÉV KERESZTNÉV Szakképzés ma … Málnási Gábor.
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Katona József MKSZIG 1 Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium.
Palánczné Németh Zsuzsanna igazgató Újbudai Speciális Szakiskola
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Medgyaszay István Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium
A szakképzés fejlesztés irányai évfolyam beiskolázási létszáma 2009/2010.
Gimnázium Szigeti épület A kollégium Iskolánk rövid története.
A kormányhivatal közoktatási feladatai és az új oktatási koncepció
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
TANULMÁNYOK FOLYTATÁSA KÜLFÖLDÖN. BEJELENTÉSI KÖTELEZETTSÉG AMENNYIBEN A TANULÓ MÉG NEM IRATKOZOTT BE MAGYAR ISKOLÁBA, A LAKÓHELY SZERINT ILLETÉKES ÖNKORMÁNYZAT.
Mintacím szerkesztése Mintaszöveg szerkesztése –Második szint Harmadik szint –Negyedik szint »Ötödik szint 1 ENERGETIKAI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM „ESZI”
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Szent László ÁMK Szakközépiskolai Intézményegysége
május 6. A zenei könyvtáros képzés lehetőségei az egri Eszterházy Károly Főiskolán Tóvári Judit.
A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium)
Kvíz kérdések az Toldi iskola múltjából és jelenéből
Iskolánk: a Bencs László Szakiskola és Általános Iskola
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM és SZAKKÖZÉPISKOLA Tovább.
A NYEK tapasztalatai a 2006/2007. tanévi iskolalátogatások tükrében.
A 2014/15. tanévben a vasvári középiskolába lehet tanulni. Vas megyében az elsők között hirdetjük meg a nappali és ingyenes képzést.
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
„Négy kistérség – Egy projekt” Nyitókonferencia TÁMOP / Négy kistérség – egy projekt MVÖ Széchenyi Zsigmond Szakközép- és.
F ESTŐ – MÁZOLÓ - TAPÉTÁZÓ OKJ-szám:
Az informatikai szakképzési kapacitások, a munkaerőpiaci kereslet-kínálat Kovács Levente Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium
Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény
program minden kedves résztvevőjét !
Pedagógiai szakmai szolgáltatás
KÖZOKTATÁS, SZAKKÉPZÉS, A MUNKA VILÁGA MSZT HÁROMSZÉKI Tagozata Sepsiszentgyörgy szeptember 29. Dr. Szenes György elnök.
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
Rocket team Hajdúszoboszló Engedjék meg, hogy néhány percben bemutassuk a Hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskolát.
Jelky András Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Év végi statisztika Készítette: Huber Béla Farkasné Pataki Csilla.
Az előrehozott szakképzés tapasztalatai Zsámbékon 1 év elteltével.
Ipari Szakképző Iskolája
„A jól képzett szakemberekért.”
Felnőttoktatási tájékoztatója
Összeállította: Kovács Tibor igh. A NDRÁSSY GYULA G IMNÁZIUM ÉS K OLLÉGIUM Nyílt nap
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Budapest IX. Kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnázium
EUCIP IT administrations vizsgák eredménye SZÁMALK-Szalézi szakközépiskola és napokon tartok vizsgák alapján.
TÁMOP / Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában szakkörök.
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
Felnőttoktatás. Jogszabályi háttér  a nemzeti köznevelésről szóló évi CXC. tv.  a Szakképzésről szóló évi CLCCCVII. tv.  az évi LXXXIV.
Gépgyártástechnológus technikus modulrendszerű képzésének BEMUTATÁSA Gépipari, Közlekedési Szakközép- és Szakiskola Jendrassik György Tagintézmény SZOLNOK.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
2016/17-es tanév. Iskolatípus változások 2016/17-es tanévtől.
Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakközépiskolája
Felvételi a középfokú iskolákba
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
Év Vége.
Év végi értekezlet.
A képanyagokat dekoratőr diákjaink készítették 2016-ban.
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
IRÁNY A PÁLYA! november 14. „Az emberi nemnek az a hivatása, hogy munkáljon, alkosson, teremtsen.” Széchenyi István.
Varga Júlia MTA KRTK KTI
SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium
Előadás másolata:

A képzési területek továbbtanulási lehetőségei

Kézművesség Faipar szakmacsoport Képzési idő: 2+3 (2) év Megszerezhető végzettség: Bútorasztalos A faipari alapképzés után több azonos tőről fakadó, szakma is elsajátítható, pl.: bútorműves (műbútorasztalos), faesztergályos, intarziakészítő, kádár, bognár, amik ma már hiányszakmák, és speciális szakismeretet igényelnek.

Válaszd ezt a szakmát, ha szereted a természetes fát, kreatív gondolkodású vagy, van türelmed a pontos munkához, szereted a változatos munkát, a kihívásokat, jó a térlátásod, jó helyzetfelismerő, problémamegoldó vagy képes vagy egyedül és csapatban is dolgozni, jól fizető, keresett munkát akarsz végezni, mely egyben a hobbid is lehet.

HOL? Barabás György Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola Cím: 9600 Sárvár, Kisfaludy S. u. 2/A. Telefon: 95/320-414 Igazgató: Lakatné Mester Éva E-mail: titkarsag@barabas-sarvar.hu Rázsó Imre Szakközépiskola és Szakiskola Cím: 9900 Körmend, Rákóczi u. 2. Telefon: 94/594-077, Igazgató: Egyed Gyula E-mail: iskola@razso.sulinet.hu

Építészet szakmacsoport Képzési idő: 2+2 (3) év Megszerezhető végzettség: Festő, mázoló és tapétázó Milyen munkát végez a festő, mázoló és tapétázó? Köz- és lakóépületek külső és belső felületét vonja be különböző védő és díszítőanyaggal, pl. festékkel, tapétával. Lefesti és mázolja a bevakolt falat, fém- és faanyagokat, pl. ajtókat, ablakokat, kerítéseket, hidakat és különböző acélszerkezeteket. Eltávolítja a régi festéket és papírtapétát. A hézagokat, repedéseket kittel, glettel vagy vakolattal kitölti. Szükség szerint lemossa a falat és a mennyezetet, zsírtalanítja, rozsdátlanítja a fémfelületet. Kikeveri a kívánt színárnyalatot. Ecsettel, hengerrel és festékszóróval felviszi a festéket a felületre. Tapétázáskor letisztítja, gletteli és csiszolja a falfelületet, majd papír, vászon vagy műanyag tapétával fedi be.

Válaszd ezt a szakmát, ha jó a színérzéked, biztos a kézmozgásod, egyensúlyérzéked, szeretsz önállóan dolgozni, szeretnél egy olyan szakmát, amire mindig szükség van, amivel mindig lehet pénzt keresni.

HOL? Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola Cím: 9500 Celldömölk, Nagy Sándor tér 13. Telefon: 95/420-049 Tagiskola: 95/420-550 Igazgató: Sipos Tibor E-mail: info@berzsenyicell.hu

Virágkötő, virágkereskedő képzés A virágkötő szakma a legfiatalabb szakmák közé tartozik. Önállóságát a kertészeti szakmacsoporton belül vívta ki egy évtizede. 2012. tanévtől három éves a képzés. A szakmai vizsga után két év alatt érettségi megszerzésére is van lehetőség. Tanulók a 9. évfolyamtól elméleti alapozó ismereteket gyűjtenek, és iskolai gyakorlaton vesznek részt. A 10. és 11. évfolyamon kezdődik az igazi munka: a tanműhelyben és a virágboltban megtanulják a csokorkötés, asztaldísz, fali-dísz és koszorú készítés szabályait. Majd a mindennapokhoz kapcsolva a tanultakat, a díszek megfelelő elhelyezéséről, alkalomhoz illő megjelenéséről szereznek ismereteket.

Hol? Herman Ottó Kertészeti, Környezetvédelmi, Vadgazdálkodási Szakképző Iskola és Kollégium Cím: 9700 Szombathely, Ernuszt K. u. 1. Telefon: 94/512-420 Igazgató: Hodvogner Csaba E-mail: mail.hermanisk@gmail.com

Előadói Művészetek Kanizsai Dorottya Gimnázium Az iskola énekkara sajátos diákkörként működik, a tantárgyfelosztásban meghatározott időkeretben. Vezetője az igazgató által megbízott kórusvezető tanár. Az énekkar biztosítja az iskolai ünnepélyek és rendezvények zenei programját, magas színvonalának köszönhetően egyre több városi rendezvényre kap meghívást. Kanizsai Dorottya Gimnázium Cím: 9700 Szombathely, Aréna u. 10. Telefon: 94/501-341 Igazgató: Módos Tibor E-mail: kdg@kdg.sulinet.hu

Művészet, közművelődés, kommunikáció szakmacsoport Képzési forma: Dekoratőr OKJ 54 211 01Képzési idő: 4+1 = 5 év (érettségire épülő képzés)  Jellemző tevékenységek Elképzelések, ötletek megfogalmazása, felvázolása; dekoratőri látványterv készítése; tervezés; szakrajz készítése; kiviteli és költségterv készítése; szervezés; kirakatba kerülő áruk kiválasztása, elrendezése; kiállítás rendezés; drapéria, installáció, dekoratőri elemek készítése, készíttetése, beszerzése; arculattervezés; dekorációk, grafikák, feliratok készítése; számítógépes grafikai, tipográfiai programok használata. Megszerezhető képesítések: Dekoratőr. Rész-szaképesítés: Címfestő (érettségire épülő), számítógépes dekoratőr (érettségire épülő)

HOL? Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola Cím: 9700 Szombathely, Szent Márton u. 77. Telefon: 94/501-344 Igazgató: Dr. Szalai Péter E-mail: hefele@hefele.sulinet.hu

Színjátszás Soltis Lajos Színház Színiiskolánk 2001. óta működik.. A rendszeres képzésen túl a tanulók tanulók részt vesznek a színház által szervezett, mindenki számára elérhető tréningeken is. A Gyermekstúdióban a 8-14 éves korúak tanulnak, a színi stúdióban középiskolások, főiskolások, és egyetemisták. Nagy Gábor, igazgató: 06-20-335-17-65

Ungaresca Táncegyüttes A szombathelyi Ungaresca Táncegyüttest 1955-ben a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium diákjai alapították Nagy Árpád tanár kezdeményezésére. Az együttes az elmúlt időszak alatt számos országos fesztiválon, versenyen vett részt és nyert el együttesi, szólótáncos és koreográfusi díjakat. Európa országai mellett Ázsiában is jártak, összesen 101 alkalommal képviselték a magyar néphagyományt. Évente átlagosan 60-80 fellépése van a csoportnak. Tagjai diákok és felnőtt dolgozó emberek, akik kedvtelésből táncolnak. Az utánpótlást a csoport mellett működő Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói biztosítják, itt 350 gyermek ismerkedik a magyar néptánc kinccsel. Telefon:     36-94-505-797

Újságírás, TV-riporter képzés újságíró: korábban volt iskolarendszeren kívüli 2 éves OKJ-s képzés az új OKJ bevezetésével ez megszűnt, klasszikus értelemben ilyen nincs. A jelenleg futó képzések még mennek, de újságíró képzés max. a felsőoktatásban marad kommunikáció-médiatudomány néven eddig volt: újságíró I és II. (klasszikus újságíró, illetve rádiós műsorvezető és konferanszié képzés) - ezen belül volt pl. fotóriporter ma nincs újságíró képzés, de lehet külön tanulni pl. vágó, operatőr, fotóriporter képzéseket

Képzőművészetek Művészeti Szakközépiskola Cím: 9700 Szombathely, Paragvári u. 77. Telefon: 94/311-264 Igazgató: Tóthné Vanger Lívia E-mail: muveszeti@muveszeti-szhely.sulinet.hu

Az Iskola a középfokú művészeti képzés területén országos elismertséget szerzett a több évtizedes kitartó és magas színvonalú munkának köszönhetően. Az 1975- ben alakult zenei tagozat már kitaposta azt az utat, amihez 1991-ben kapcsolódott a képző-és iparművészeti tagozat. A 12. évfolyamig a közismereti és szakmai tárgyakat párhuzamosan tanulják a diákok, a 12. év végén érettségi vizsgáznak. A 13. évfolyam tisztán szakmai év, aminek végeztével OKJ-s szakmai vizsgát tesznek.  Szakmától függetlenül mindenki részt vesz a következő alapozó tárgyi órákon: rajz, festés, mintázás, művészettörténet, kortárs művészeti környezet, ábrázoló geometria, szakmai ábrázolási gyakorlat. Jelenleg működő szakjaink: alkalmazott fotográfia, bútorműves, grafika, ötvös, textil, szobrász.

A Szombathelyi Művészeti Szakközépiskola Vas megye egyetlen középfokú művészeti képzést folytató intézménye. Az iskola Zeneművészeti tagozata zenei pályára készülő, illetve zenei érdeklődésű növendékek középfokú képzésére szerveződött; klasszikus tanszaka 1975 óta működik, melynek létrejötte kétféle igény szerencsés találkozásának köszönhető. 2010 őszétől a tagozat népzenész és jazz-zenész képzéssel bővült, engedve a kor igényeinek, és a népzene, illetve jazz iránt érdeklődő, felvételizni szándékozó diákoknak.

Szakjaink: népzenész: népi hegedű, népi brácsa, bőgő, cselló, citera, tambura, népi klarinét, tárogató, népi ének; klasszikus zenész: zongora, orgona, hegedű, brácsa, gordonka, nagybőgő, fuvola, oboa, klarinét, fagott, blockflöte, trombita, kürt, harsona, tuba, ütőhangszerek, gitár, magánének, szolfézs; jazz-zenész: jazz-szaxofon, jazz-zongora, jazz-gitár, jazz-bőgő és jazz-basszusgitár, jazz-dob, jazz-ének.