Tp.krater.hu1 Bretagne-i fantáziák Turcsány Péter verse „A vers a vágynak maradt vágy megvalósult szerelme.” René Chair/ Parancs János.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Tündérország - lépj be hozzánk!
Advertisements

Négy Griff - Avarok, kazárok, magyarok - A sztyeppe harcosai - Kortörténeti előadás Lele János, Négy Griff csoport Négy Griff.
Úton böjtben.
legszimpatikusabb maileknek,
„Boldog, ki hinni tudja, hogy még a tenger tévedésből partra ér! Mit nem tudunk, épp arra volna szükség, s amit tudunk, semmit se ér.” Tengerár
ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA
Őszinte bocsánat.
Édesapám magyar nóta szövegei
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Urunk, Jézus Krisztus, várjuk eljöveteled, várjuk a békét, mert annyi békétlenség van kívül a világban és bent a szívünkben! Add meg újra a szeretetet.
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
Karácsonyi óhaj.
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Névnapodra Szeretettel!
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Névnapodra Szeretettel
(Bokrétás András) automatikus képváltás Automatikus képváltás.
Napra Valentin.
Wass Albert A BUJDOSÓ IMÁJA.
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Kedves barátom Mért vagy szomorú, és miért nem vidám?
ÁRVA BÚS ÉJSZAKÁN (Are You Lonesome Tonight)
NÉVNAPODRA!.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jézus él, Jézus él, Minden ember tudja meg, Hogy Jézus él! 2x
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Tiéd vagyok, tiéd életem. Uram, Te vagy kegyelmes erős Isten
Folyamodjatok az Úrhoz,
Advent idején.
Jézus Te vagy Sáron legszebb rózsája,
Járom az arctalan várost,
Istentõl el nem állok, Õ sem áll tõlem el; Szüntelen vele járok, átfogom hitemmel. Gondot visel reám, és este úgy, mint reggel Õ áld meg segítséggel, kegyelmes,
Ím, jászlad mellett térdelek, Ó, Jézusom, üdvösségem.
Álmaimból, lelkembõl, Két kezembõl, szívembõl,
Te vagy reményem sziklaszála, Erősségem, én Istenem!
B e t t i n e k Szülinapodra! I s t e n é l t e s s e n s o k á i g !
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
Minden, mi él, csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved, azzal, hogy él, ezt zengi Néked: ”Dicsérlek én, dicsérlek Téged!”

A lábaidnál jó, hát hadd maradjak még, hisz Veled lenni, ez az otthonom. Úgy lenyűgöztél, szeretve rám néztél, hogy ellenállni nincs erőm, tudom…
ISTEN hozott köztünk!.
Naplemente a Hargitán…
Gyuri Úgy várom jössz e már.... Elmegyek, elmegyek.... "Egy ember akinek a zene jelentette az élet összes örömét" Budapest 1947 február szeptember.
„ Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” – mondja Jézus Máté 11: 28.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
1.János 2:17 „ A világ pedig elmúlik, és annak kívánsága is de aki Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké.”
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Találkozni jöttem Veled, Istenem Te jól ismersz engem, s én kitárom a szívem Itt vagyok Istenem,
A földön túl a boldog drága hon vár, Hol annyi szent az üdvös körben él; Hol széráf, kérub áldást zeng a trónnál, Himnusz és Sanctus nem szűnve kél; A.
Nem tudom mikor lesz.
Dicsér az ég, nap, hold és csillagok,
Lelki felkészülés karácsonyra, Jézus születésének ünnepére.
Júlia Alpok Azok a csúcsok, azok az árnyak, azok a völgyek, azok a tájak, a patakok, habos vízesések, valaha-volt múltamból idéznek. A bársonyos rétek,
KÉT VERS 1.Tavaszról 2. Az álomról. M.I MÁJUS. 3.
ISTEN HOZOTT! JÓ REGGELT!.
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
Anyák napjára. Szeretettel! Kovács Kati: Úgy szeretném meghálálni
71 b.
Csillagpuha éjben titkot súg a csend, angyalkórus ajkán alleluja zeng
Jegyezd meg jól, nem te döntöttél, hogy megszüless vagy sem
Advent idején.
Advent idején.
Előadás másolata:

tp.krater.hu1 Bretagne-i fantáziák Turcsány Péter verse „A vers a vágynak maradt vágy megvalósult szerelme.” René Chair/ Parancs János

tp.krater.hu2 1. A falu melódiája 1. A falu melódiája Rend, csend és béke. Másfél évezred háborús barázdáit simítja el Bretagne homlokán a megművelt táj. A felhők hol fodrozódnak, hol zsákba varrják az eget. A liget míves hárfasor húrjai: Bretagne megbékélt melódiája. Csak a lét belső robbanásai szabályozhatatlanok (itt is).

tp.krater.hu3 2. Ünnep Ez már nem is egy falu, Isten ujjai között csokorra szánt nyugalom. 2. Ünnep

tp.krater.hu4 3. Le Pouldu, hotelszoba, a la Gaugen Sziklákat csipkéz a nyugati part, Bretagne-i felhők, hatalmas ég, sirályként kering fölénk e kép:

tp.krater.hu5 felhőhab hullámok taraja ring, Gaugen s a festők kékje visszaint, keskeny az út és éjbe visz, az öblöt festi még kék írisz!

tp.krater.hu6 A dal, a vers, a kép föltámad itt, fénybe lopják életünk árnyait, áhítat rózsái nyílnak az arcokon, szív, szobor s a táj egymással rokon; a tenger ma csöndes, nyújtózkodik, akár gazella léptű kedves, ha hotelszobába lép, s Paul az ecsetet sarokba dobta rég – – –

tp.krater.hu7 4. A v á r ú rnője f ü gg ö ny m ö g ö tt Látlak egy lehorgonyzott függöny mögött, hol tudom, nem lehetsz ott, mégis a lelkem, mint láthatatlant, odarajzolt. Látlak: ultramarinba hajló gyöngysor a tested: látom rejtélyét kagyló-zár mögötti toknak.

tp.krater.hu8 Úrnőm – most vált a kép! –, úszom smaragd-mélybe, ó, színek, színek, ti mit akartok, menthetlek-e téged a fényre? Látlak ablak mögötti ragyogásban, vas és mágnes egyszerre vagy a képzelt vágyban, szivárványos felhő a selyeminged, hívásod útjelzői felém intnek.

tp.krater.hu9 Fény mámora, kinyílt ablak, az égre tör, Menny és Föld szentsége tündököl, felhőkből forr ki sellő alakod, mit a tenger, a tenger rám hagyott, rajzollak föl az égre, pedig nem több a vágy, hogy ablakod kilincsét elérje – – –

tp.krater.hu10 5. A megállított idő Marcel Proust emlékének Fougéresből 1. A mozdulatlan függöny ha lebbenne át az utcán emeletek fölött – s te az ablakodban állnál, nem hinném el, hogy a Nap leszédülhetne ormáról valaha, s te az ablakodban élő emberré változhatnál – – –

tp.krater.hu11 2. Mindenütt az ember teszi széppé az időt, a tegnapot, a múltat – és a megállít- hatót, följegyzi a lélek az el nem veszejt- hetőt, mely magként hullt belé, és lombosodva teljesíti ki.

tp.krater.hu12 3. Már a megállapodásnak jött el az ideje, miért ámítod magad a változás démoni vágtáival, ha a pillanatban nem gyökerezel a mélybe, az elmúlás úgy csap végig még emlékeden is, hogy nyomod sem marad még szeretteid körében sem! Már a megállapodás bontaná föléd sátrát, emelne pajzsot folytonos harcaidhoz, venne körül a megnyugvás bástyáival, hogy szeretteidnek (s elleneidnek is) menedéke légy, s nyomodban a fű – az élet – virágos gyeppé legyen!

tp.krater.hu13 4. A látomás fénye bizonyosabb a való árnyainál. Átlátások – a lét hasadékain.

tp.krater.hu14 6. Rennes – 12 sorban A. Jarry városában az eső zuhog a látószög egy lefolyóra nyílik a cseppekben bugyborékoló özönvíz zsebkendőt röpít rózsaszín csónak landol a rácson nemcsak a macskakövet az arcokat is átmossa a nyári zápor és a mondatok kubista rendje ma egy 600 éves ház kávézójában a Párizsban járt Kassákra emlékezik.