Közigazgatási reform és távmunka

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az információs társadalom helyzete Magyarországon
Advertisements

Van-e jövője a teleházaknak?. Ki mit gondol a teleház mozgalomról, a teleházak jövőjéről? A) Aki nem tudna hatékonyan érvelni egy szakmai vitában a teleházak.
III. Nemzeti Köznevelési Konferencia
A lokális tudástermelés koordinációja: egy új, lehetséges könyvtárosi szerepkörről Magyar Könyvtárosok Egyesülete Helyismereti Könyvtárosok Szervezete.
EMagyarország Centrum eMOP 2.0. eLehetőség eHozzáférés eEsélyegyenlőség
Erdélyi Ilona Magyar Teleház Szövetség Észak-alföldi Regionális tagozata „A teleházak szerepe a kistelepülések szociális ellátásában, a hálózati együttműködésben.”
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
IT-mentor és a képzés gyakorlati kérdései
A járási rendszer megújítása
Hatékonyságnövelés Office System alapon az E.ON csoportnál
2007. június 19.Pozsony Varga Zoltán június 19.Pozsony Varga Zoltán CÉLOK •Internet használat növelése, magyar nyelvű kultúra elterjesztése, esélyegyenlőség,
B – csoport E-kereskedelem logisztikája és E-logisztika
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
KÖNYVEINKKÖNYVEINK M-Government T-Government Közigazgatási portalógia Mobil kormányzati eszközök Latest Technological Ttrends E-rendszerek a köz- igazgatásban.
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
A teleház mozgalom kormányprogram lett... Emlékezés Kovács Győzőre.
Tapasztalatok bemutatása a hátrányos helyzetű kistérségek szociális ellátó- rendszerének fejlesztése és a közszolgáltatások kistérségi integrációja területén.
1 A hírközlés szerepe a nemzetgazdaságban – új célok Vitaindító Vasváriné dr. Menyhárt Éva.
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
„Gyakoroljuk a demokráciát!” Közösségi tervezés helyi projektekben Kuna Gábor, Cromo Közhasznú Alapítvány.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Stratégiai tervezés.
Közigazgatási technológia
Új megközelítés - Anyaklubok Magyarországon Jónás Jánosné Szarvasi Fiatalok a Holnapért Egyesület április 3.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Digitális szolidaritási háló – a szerves megoldás Gáspár Mátyás
Kutatás Üzleti Információ Informatika 1081 Budapest, Csokonai u 3. Telefon: Fax: Az e-kormányzat és az elektronikus.
Berzsenyi Dániel Főiskola Szombathely, május 8. Könyvtári partnerség a felsőoktatásban XIII. Vas Megyei Könyvtári Nap.
A Dél-dunántúli régió helyzete, fejlesztési lehetőségei és az RFT szerepe a DDOP végrehajtásban Dr. Wekler Ferenc elnök szeptember 14.
A járási rendszer megújítása
Magyar Turisztikai Tartalomtár. Célok 1. olyan teljes körű turisztikai adatbázis és a belőle táplálkozó portálrendszer megteremtése, amely tartalmazza.
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
Teleházas – közösségi - távfoglalkoztatási lehetőségek Távmunka felfogásunk Klasszikus – üzleti – távmunka Közhasznú távmunka Közigazgatási távmunkák Közhasznú.
Legjobb_kor. Az eMunka, dMunka, sikeres alkalmazásának társadalmi és technológiai feltételei megteremtődtek. dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar.
(ágazati) Lehetőségek és kihívások a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia december 6.Eszes Gábor.
Egyetemi Könyvtárigazgatók Kollégiuma Budapest, december 11. Magyar Képzőművészeti Egyetem.
CÉL BÁRKI, BÁRHONNAN RÉSZESE LEHESSEN A HAZAI KÖNYVTÁRI RENDSZER SZOLGÁLTATÁSAINAK KSZR = AZ ODR KIEGÉSZÍTÉSE, AMELY BIZTOSÍTJA AZ ORSZÁGOS SZOLGÁLTATÁSOK.
A közfeladatok ellátásának nehézségeiről. Társadalmi célok üzleti módszerek.
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
Budapest, december 6.1/12 A kistérségi rendszerépítés helyi tervezésének és módszertani támogatásának új hangsúlyai Dr. Németh Jenő IDEA Kistérségi.
eMagyarország Program
A nemzeti hálózat ma 1887 működő végpont 1430 kiképzett eTanácsadó 19 megyei központ.
Jövőnk e-Magyarországa az Információs Társadalom
Digitalizálás és elektronikus hozzáférés az infokommunikáció világában
Foglalkoztatási Információs Pont a Kunbaracsi Teleházban Foglalkoztatási Információs Pontok és tanító Teleházak Molnár Andor, Szeged, december 15.
A kistelepülési könyvtári ellátás reformja
A társadalmi felelősségvállalás civil példái – jó gyakorlatok a Nyugat-dunántúli és Észak- alföldi régióból Kóbor Krisztina 2010.
Digitális kompetencia-fejlesztés TÁMOP /3
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
Foglalkoztatási Információs Pontok
Az utazásszervezés kihívásai TO stratégia / 1 Milyen TO vállalati stratégia tesz ma versenyképessé? 1.NAPRAKÉSZ A világ kihívásainak megfelelő!
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az UNESCO programja UNESCO Information for All Program (IFAP, I4-all) Az ismeretterjesztés és az élethosszig tartó tanulás előmozdítása érdekében könyvtárosok,
A területi együttműködések fejlesztési lehetőségei Balázs Éva és Puskás Aurél TÁMOP Századi közoktatás – fejlesztés, koordináció.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv szociális vonatkozásai Korózs Lajos Politikai Államtitkár Ifjúsági Családügyi Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium.
TÁMOP-2.1.2/ Az eTanácsadó hálózat szerepe a TÁMOP kiemelt projektben.
„Mocsolád-Civilház” Közhasznú Nonprofit Kft
A jövő teleháza és az IKSZT A Magyar Teleház Szövetség és a teleházas szolgáltatások.
Gáspár Mátyás – Dömötör Ildikó. o A mintaadó közigazgatási jó gyakorlatok jelentősége ismert, de jelenleg nem kihasznált erőforrás o Hatalmas tapasztalati.
A járási rendszer megújítása
Szűk keresztmetszet a banki digitalizációban
A TELEHÁZAK JÖVŐJE * DIGITÁLIS JÖVŐ TELEPÜLÉSI HÁLÓZAT
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

Közigazgatási reform és távmunka Gáspár Mátyás Közigazgatási reform és távmunka 2007. december 6.

szolgáltató állam, ügyfélközpontú hivatalok – „az igazság pillanata” egyenlő hozzáférés mindenkinek, közel a felhasználóhoz – a közigazgatás szerkezete hagyományos szolgáltatás-szervezés - felülről és ágazatonként elkülönülten méretgazdaságossági probléma - mintegy 1000 kistelepülés, szomszédságok

mobil közszolgáltatások, körjegyzőség, kirendeltségek - független „járatok” e-ügyintézés, hálózati szolgáltatások – digitális írástudatlanság (70 % - 80%) az ügyfél nézőpontjából a közigazgatás egységes szervezet (egy ablak), funkció a közigazgatási ügyfélkapcsolatoknak nincs országos szakmai irányítása

az információs társadalom fejlesztése felülről vagy/és alulról közel másfél évtizedes teleház mozgalom, helyi információs társadalmak (jó példák) egy új közfeladat megjelenése (közösségi hozzáférés, helyi Internet, IT-mentorálás) végponti kiszolgálás nélkül nincs közigazgatási reform

közigazgatási közönségszolgálat, mint új szakma és funkció egységes kistérségi közszolgáltatási logisztikai rendszer kistérségi integrált közigazgatási szolgálatok végponti hálózattal többcélú közösségi hozzáférési hálózat, ügysegéd IT-mentorokkal

És a távmunka? az ügysegéd, mint távügyintéző az ügyfél megbízásából, „end office” az ügysegéd távmunkás, a „front office” megbízásából közvetíti a szolgáltatásokat a „back office” közhasznú távmunka kiszervezése az ügysegéden keresztül az ügysegéd, mint helyi (üzleti) távmunka-szervező, -közvetítő

Mit kellene tenni? a közigazgatási közönségszolgálat intézményesítése egységes, koordinált közösségi hozzáférési hálózat (közfeladat) az IT-mentorálás és az ügysegédlet intézményesítése (közfeladat, távmunka) Közösségi Hozzáférési Egyezmény mindhárom szektor között

Köszönöm a figyelmet! gaspar.matyas@t-online.hu http://itmentor.hu http://telefalu.hu