Információs és elektronikus szolgáltatások egy 3. generációs egyetemi modellhez: a coo-perencián innen és túl … Majó Zoltán fejlesztési igazgató Szegedi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 A felkereső ifjúsági munka gyűjtőfogalom, amely mindazon megközelítéseket magában foglalja, amelyek során az ifjúságsegítők, a fiatalokkal foglalkozók.
Advertisements

Tudásmenedzsment rendszerek a felsőoktatásban
A sakk és a döntési képesség összefüggései (kutatási programvázlat)
MTA Regionális Kutatások Központja Együttműködési irányok és kapcsolathálózati struktúrák a hazai kis és közepes méretű vállalkozások körében GENERÁCIÓK.
Az „Y generáció” egyeteme
1 Európai Nukleáris Kutatási Szervezet Európai Részecskefizikai Laboratórium CERN: Tudomány és technológia gyorsítója.
Alkossuk meg együtt a jövőt! Üzleti játék innovatív, sikerorientált hallgatók részére.
Majó Zoltán, egyetemi adjunktus SZTE GTK Távoktatási és Informatikai Bizottság elnöke Működő távoktatási keretrendszer: ETR CooSpace.ETR konferencia 2007.
Tanyanyagtárházak lépjünk túl egy LMS korlátain Networkshop 2010 Debrecen, április Vágvölgyi Csaba
Vidám infoTÁRS . TUDÁS és a SIKER TÖBB MINT EGY ÉVSZÁZADON KERESZTÜL A VILÁG LEGGAZDAGABB EMBEREI AZ OLAJ-BIZNISZHEZ KAPCSOLÓDTAK. MA, A TÖRTÉNELEMBEN.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
Alberti Rita Apró Zoltán Bálint Zsolt Baranyi Zsuzsanna Balázs Dorottya Szabó Gergely.
KLASZTER A FOGYATÉKOS EMBEREKÉRT Szakmai konferencia Pécs, szeptember
1 European Urban Knowledge Network EURÓPAI VÁROSI TUDÁSHÁLÓZAT Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlés Szeged, október Szokolay.
V. ETR Konferencia április Dr Majó Zoltán, egyetemi adjunktus
KÖNYVTÁRAK MINT TUDÁSKÖZPONTOK. Yoneji Masuda, 1988 információ tengelyű gazdaság felosztása.
Tanulmányi rendszerek kommunikációs szerepe a felsőoktatási intézményekben. FELSŐOKTATÁS NYILVÁNOSSÁGA KONFERENCIA, 2005.
A magyar tudományosság kihívásai Kárpátalján, kutatói szemmel Csernicskó István II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Hodinka Antal Intézet Beregszász.
A diplomások jellemzőiről és előre- menetelükről készített felmérés Olaszországban prof. Andrea Cammelli Bolognai Egyetem AlmaLaurea igazgatója Konferencia.
A Szegedi Tudományegyetem harmadik missziós tevékenységei és az EU fejlesztéspolitikája DR. LUKOVICS MIKLÓS Docens, SZTE GTK Közgazdaságtani és Gazdaságfejlesztési.
A Kaposvári Egyetem innovációs tevékenysége – Dráván innen, Dráván túl
E-learning és a multimédia
A KONVERGENCIA-FOLYAMATOK FONTOSABB KIHÍVÁSAI 2007-BEN SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR Szeged, február-május (Belyó Pál) „G A Z D A.
1 Tudás és/vagy kompetenciák? Végzős hallgatók részvétele a felnőttoktatásban Ábrahám Katalin – Tőzsér Zoltán Debreceni Egyetem Nevelés-és művelődéstudományi.
Egyetemi élethelyzetek – Campus-lét a Debreceni Egyetemen május 29. DAB Székház, Debrecen Thomas Mann u. 49. Hallgatói mobilitás a Debreceni Egyetemen.
Matematika Eredete és története Kaszás Tamás.
A technológia szerepe a pedagógiai értékelés fejlesztésében
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
oktatás- és kutatástámogatás a felsőoktatásban
1 Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 17.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
A szakértők lehetséges szerepe a helyi fejlesztésben A részvételi akciókutatásban rejlő lehetőségek Bajmócy Zoltán – Málovics György Szegedi Tudományegyetem.
Tudástranszfer egyetemi városokban
(AGRÁR)EGYETEMEK SZEREPE A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉSBEN
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Szilágyi Tivadar egyetemi tanár GTK3185BAN.
Sólyom Andrea PhD Hallgató
Felsőoktatási portálok lehetőségei a hatékony tudásépítésben
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
IV. ETR konferencia fejlesztés – bevezetés - támogatás Rós László Budapest, január
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
Controlling a gyakorlatban
Vezetés és kommunikáció
Tanulási célú migráció a világban és itthon
Az információs társadalom oktatása az iskolákban Pintér Róbert Információs Társadalom és Trendkutató Központ (ITTK)
Tudományos Gerillamarketing TGM MATHAUSER ANDRÁS ELTE-BTK Filozófia szak Mathauser András TGM 2008.
Civil Biztonság- és Védelemtudományi Tanszék A BIZTONSÁG ÉS VÉDELEM KULTÚRÁJA Dr. Simicskó István c. egyetemi tanár, államtitkár
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
A nemzetközi felsőoktatási térben és a hazai felsőoktatás-politikai térben Pécs október 18. Dr. habil Fábri György egyetemi docens ELTE Egy magyar.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Közösségi hálók hálójában Szilassi Andrea Városi Könyvtár Tatabánya.
Tisztaszoftver (Campus) program
A diplomás pályakövetés lehetséges céljai és intézményi szolgáltatások kialakítása: INNOVÁCIÓ vagy IRRITÁCIÓ? Volume 2 Andrási Monika – Majó Zoltán 2009.
Üdvözli a Teleki László Gimnázium és Informatikai Szakközépiskola!
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. Az ember szava nem szél, ami.
A Pécsi Tudományegyetemen innovációs tevékenysége
KÖNYVTÁRAK MINT TUDÁSKÖZPONTOK. Yoneji Masuda, 1988 információ tengelyű gazdaság felosztása.
A KÜLFÖLDI HALLGATÓK INTÉZMÉNYVÁLASZTÁSI SZEMPONTJAI TÁMOP C-12/1/KONV Losoncz Annamária Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi Igazgatóság.
Hajós Katalin Budapest, június 5.
A Dél-alföldi Tudáspólus felsőoktatási infrastruktúrájának fejlesztése SZTE Mérnöki Kar – Moszkvai krt. 9 Új Magyarország Fejlesztési Terv TIOP
Az Open Access hazai és helyi vonatkozásai International Open Access Week October 21-27, 2013.
HEINNOVATE OECD-EU partnerségi projekt Magyarország részvételével, 2016 Kovács István Vilmos, ELTE PPK Felsőoktatási és innovációkutató csoport.
Vállalkozói Klub indítása a Szegedi Tudományegyetemen.
Óbudai Egyetem FENNTARTÓ Rektor Kancellár Szenátus
A cég helye a tulajdonos(ok) boldogság-portfóliójában
Employer Branding - gyakornokok
Nemzeti Agykutatási Program Szegedi Tudományegyetem október Szegedi Akadémiai Bizottság 110. termében (Szeged, Somogyi u. 7.) Sajtótájékoztató.
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,
Előadás másolata:

Információs és elektronikus szolgáltatások egy 3. generációs egyetemi modellhez: a coo-perencián innen és túl … Majó Zoltán fejlesztési igazgató Szegedi Tudományegyetem

Diskurzus a weben: etr találat, coospace találat

Diskurzus a weben milyen a nyílt forráskódú megközelítés?

Idézet az SZTE 2009-es tanévnyitóján elhangzott beszédből •„Szent-Györgyi Albert rektori székfoglaló beszédében azt mondta, hogy „Az egyetem a legmagasztosabb intézmény, amelyet a társadalom eddig magából kitermelt” Akár egyetértünk ezzel a megfogalmazással, akár vitatkozunk vele, egy dologban biztosak lehetünk: a Szent-Györgyi által irányított egyetem más célokat követett, más kihívásokkal nézett szembe, mint napjaink egyetemei, és a mai értelemben vett egyetemi lét ismeretlen volt számára. (Az akkori egyetemi polgár biztosan nem használt ETR-t és diákjai nem „lógtak” az interneten hajnalonként a kurzusfelvétel idején)”.

AZ EGYETEMEK HÁROM GENERÁCIÓJÁNAK FONTOSABB JELLEMZŐI: célhoz rendelés Első Generációs Egyetemek Második Generációs Egyetemek Harmadik Generációs Egyetemek Célok OktatásOktatás és kutatás Oktatás és kutatás plusz tudásmegosztás (know-how hasznosítása) Szerep Az igazság keresése és védelme Akadémiai: a természet felfedezése, törvényszerűségek feltárása Értékteremtés Módszer Skolasztikus Modern tudomány, monodiszciplinaritás Modern tudomány, inter- és multi- diszciplinaritás Létrehoz SzakembereketSzakembereket és tudósokat Tudósokat, tudásmunkásokat plusz vállalkozókat Orientáció EgyetemesNemzetiGlobális Nyelv LatinNemzeti nyelvekAngol Szerveződés nemzeti egyetemek, kollégiumokKarokEgyetemi intézetek Vezetőség Kancellári (főhatóság)AkadémikusokProfesszionális menedzsment Finanszírozás Közvetlen Közvetlen fenntartói, pályázatok és tandíj (költségtérítés) Közvetett fenntartói és megrendelések (állami és üzleti)

3. Generációs egyetemek tevékenységi körei az információs társadalomban Oktatás (tudás átadás) tanár – diák interakciók Tudás- megosztás Egyetem- társadalom interakciók Kutatás (tudás termelés) Intézményi interakciók

Tudásmegosztás lehetséges intézményi eszközrendszere Tartalom megosztás intézményen belül Tartalom megosztás intézményeke n keresztül Tartalom megosztás „wherever you are” ???

Tudásmegosztás közösségi fórumok: machintos és az ETR -

Tudásmegosztás 2.0 hallgatói weboldalak - web2es megnyilvánulások - Házi dolgozat

hallgatói alkalmazás (third-party szoftver komponens)

Üzenet: tudásmegosztás felsőfokon: ted.com

Üzenet: tudásmegosztás individuálisan: eportfolio.org

üzenet: Dánia és a Web

Üzenet: van élet az etr után 

Köszönöm a figyelmet! ETR 500 motorvonat Olaszországból