BCS Hungary Melis Zoltán ügyvezető igazgató.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Befektetett eszközök, tárgyi eszközök, forgóeszközök
Advertisements

Miért éri meg családbarátnak lenni?
S ZOFTVERSZOLGÁLTATÁSOK : B ILINCS VAGY S ZABADULÁS ? Zsoldos Sándor IPR-Insights Consulting & Research.
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
© 2010 IBM Corporation IBM Enterprise Content Management Az intelligens karakterfelismerés üzleti lehetőségei A dokumentum feldolgozás 5 lépcsője Előadó:
LogControl Raktármenedzsment
Automatikus szállítási hűségprogram
Készítették: Kerényi Éva Mogyorósi Mária Péterffy Réka
ORANGE PACK KFT. SPECIÁLIS VÉDŐCSOMAGOLÁSOK. CÉGÜNKRŐL • október: Madarász és Társa Kft. – Fémforgácsolás és fröccsöntés • 1998-tól csomagolástechnikai.
G M P Dr. Hetényi László.
Logisztikát támogató IT megoldásaink
Mi jellemző a magyar autóipari beszállítók helyzetére napjainkban?
Székhely : H Budapest, Kerepesi út 1-3.
Az elektronikus kérelem-kitöltési próbaüzem szaktanácsadói támogatásának évi tapasztalatai Dr. Novák László vezető szaktanácsadó EURO-ÖKO FARM CSOPORT.
A jó házasság titka.
Felszámolók Országos Egyesülete Balatonalmádi Szeptember 14.
T RD -Trading Hungary Kft. Metrológia.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Számítástechnikai rendszerek bérleti konstrukciója.
Hatékonyságnövelés IT biztonsági megoldásokkal Szincsák Tamás IT tanácsadó 2012.Október 17.
Hol szökik a hatékonyság
munkakör a tanirodai gyakorlatban
Strictly confidential Templates English version 11/
2001. szeptember 13 LOGI-TECH Déri András 1 az e-kereskedelem után Déri András.
TELLER KERESKEDELMI RENDSZER P2mozisoft.hu Tel: 20/
Értékesítési csatornák
MFG-Pro váll-ir. rendszer bemutatása
MNB Statisztika A külső finanszírozási igény/képesség változása
Elektronikus vezetési karton
Scan & Pay bizományosi értékesítés
Költségtani gyakorló feladatok
Minőségmenedzsment 2. előadás
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
A termelés egyszerűsített elvi modellje. 1. Termelési főterv elkészítése: konkrét megrendelések vártható értékesítések prognózis-adatai alapján Tételes.
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Projektindítási, dokumentálási és portfoliószintű költségkövetési feladatok támogatása az EPM.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Nagyvállalati projektmenedzsment megoldás a Fővárosi Vízművek Rt.-nél Előadó: Fritsch Róbert CIO, Fővárosi.
Is:energy kereskedelmi folyamatainak automatizációja Office System felhasználásával Turcsán Ferenc, sales és marketing igazgató, is:energy Hungary Kft.
Vállalkozások pénzügyi-számviteli mutatói
Új törekvések a logisztikai közreműködésben
E-beszerzés Bravo csoport.
III. A logisztika jövője
Mit adhat egy jó controlling? A Kerry Hungária Kft. controlling rendszerének bemutatása Általános Vállalkozási Főiskola Vállalkozásszervező Szak 2003.
Ipari középvállalat projektvezetőjének tapasztalatai az integrált vállalatirányítási szoftver bevezetési szakaszában Projektmenedzsment Fórum A kis-
A controlling és vezetői számviteli rendszer architektúrája
Flottakövetés és munkairányítás integrációja esettanulmány:
H-2310 Szigetszentmiklós, Gyári út 70. Tel./Fax:
Europapier Hungária A logisztika szerepe a versenyképességben Laskai István - Kócsó Tamás
Pannónia Kincse LEADER Egyesület EMVA VIDÉKFEJLESZTÉSI JOGCÍMEK HELYSZÍNI ELLENŐRZÉSSEL KAPCSOLATOS FONTOSABB TUDNIVALÓK.
Az információrendszerek kialakulása
Együttműködés a rendőrség és a biztonsági szervezetek között.
Iskola-egészségügyi Konferencia augusztus Informatikai lehetőségek az iskola/ifjúság-egészségügyi munkában Wenhard Andrea egészségügyi szakközgaszdász.
Az NHP második szakaszának eredményei és kilátásai
4 Tender Hungary Kft. (Sziklai Zoltán)
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
Az ügyfél elégedettsége a teljesítésen múlik információáramlás az integrált rendszerekben a rendelés felvételétől a számlázásig.
Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon Panel Alprogram pályázat a szén-dioxid –kvóta bevételekből Március 10. Legény Árpád Projektmenedzser-asszisztens.
Webes megoldások Munka kiszervezés webes felületre - Ügyfél oldalra (webshop, ügyfélkapu) - Adatrögzítés távolról (intranet) - Decentralizált adatrögzítés.
1 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem TATA Kiválósági Központ és Informatikai.
Előadó: Kovács Gábor DocuScan Kft. Nagymennyiségű dokumentum feldolgozása a gyakorlatban.
Bagi Zoltán Quadro Byte Zrt. Uniós elvárások teljesítése a gyógyszertárakban.
Káoszból preferált beszállító Vevői elégedettség mindenek felett! (Minden mindennel összefügg)
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Készlet- és termelésoptimalizálás bevezetésének tapasztalatai egy dinamikusan fejlődő KKV vállalatnál Esettanulmány Dr. Lelkes Zoltán.
Szent István Egyetem Közgazdaságtudományi Jogi és Módszertani Intézet
Beszerzések hatékonyság növelése
VI. Országos Tanácsadási Konferencia, BKIK
Operatív menedzsment és versenyképesség
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
LOAD CONTROL Rakománykövetési megoldás
Kocsis Ernő Ügyvezető igazgató Roto Elzett Certa Kft.
Előadás másolata:

BCS Hungary Melis Zoltán ügyvezető igazgató

Tartalom A BCS Hungary és a cégcsoport bemutatása Műszaki megoldások bemutatása Mintapéldákon keresztül Megvalósult beruházások Vállalati felhasználók részére készült Mobil számítógépes rendszerek Beruházások mérete 1..10M közötti átlag 1 évnél rövidebb beruházás megtérülés Hogy el tudják helyezni a cég tevékenységét és a műszaki megoldások környezetét, ezért röviden bemutatom a cégcsoportot és tevékenységét

Együttműködő szervezetek Az együttműködő szervezetek előnyeit mi is igyekszünk kihasználni Közös piaci fellépés a szállítókkal szemben IBCS Group #1 Zebra és Symbol vevő Összehangolt piaci megjelenés Nemzetközi ügyfélkörnél közös fellépés „Best practices” eszmecsere piaci viszonyok és trendek, szállítói taktikák Együttműködő szervezetekről lesz egy külön előadás, de a cégcsoporton belül mi is igyekszünk ennek előnyeit kihasználni

IBCS Csoport Egyedisáégünkabban rejlik, hogy Regionális jelentlét Piaci ismertség és elismertség Komplett mobil megoldásokkal foglalkozunk, nem kereskedőcég vagyunk

Rendszerek Tevékenységünk A rendszerek buburék jelenti a működőképesség lényegét. A megfogalmazott problémákra egy műszaki megoldást javaslunk, amelynek implementálását és későbbi üzemeltetését is mi végezzük. Ezért a szerepünk egyrészt tanácsadói, másrészt rendszerintegrátori, harmadrészt üzemeltetői.

Alkalmazási területek Nem a referenciák halma a lényeges, hanem az, hogy a gazdaság mennyire szerteágazó területein működtetnek mobil vállalati rendszereket. Ipar Szállítmányozás Kereskedelem

Műszaki megoldások A mobil vállalati megoldások hozadéka Munkatársak termelékenysége nő Kevesebb adminisztráció, kisebb leállási idő Kevesebb tévesztés, rövidebb folyamat ciklusok Működési hatékonyság növekedés Nagyobb sebesség, kiválóbb minőség Nagyobb árbevétel és ügyfél elégedettség A munkavégzés helyén és pillanatában adatok rögzítése, információ elérésére bárhol, bármikor Mintapéldákon keresztül mutatjuk be a beruházás megtérülése szempontjából

Clarion Hungary Terület: Gyártásellenőrzés Megoldandó problémák: 50-60 alkatrésztár, amely tekercsekben érkezik 10 jegyű azonosító alapján szemmel történt a kiválasztás és betárolás qz alkatrész adagolóba hibás alkatrész került alkalmanként a „tölténytárba” Selejtett gyártott a gép nagy sebességgel Nem volt kontroll afelett, hogy ki és mikor hibázott Költség kb. €25,000/év ami kimutatható volt Megoldás: Mobil adatgyűjtőn kapják a gyártási utasítást A feltett alkatrészek rögzítése vonalkóddal Nem is gondolnánk, hogy a gyártás ellenőrzésben mennyi tartalék, mennyi hatékonyság növelési lehetőség rejlik.

A megoldás hatására Elértük, hogy a hibás beültetések megszűntek €25,000 Euro megtakarítás €16,000 beruházás – 8 hónapos megtérülés Elektronikusan naplózott lett minden munka Felelősség egyértelmű, dolgozók munkája látszik Plusz havi 3 nap költségmegtakarítás csak az adminisztráción Legalább €5,000 / év további megtakarítás A dolgozók megbíznak a rendszerben A vevői bizalom erősödött (nem számszerű adat) További kiterjesztés - raktári alapanyag kiadás Olyan problémákat tapasztaltunk, hogy …. Ennyibe került a cégnek A megoldás hatására azt értük el, hogy

Terület: Bizományosi raktárkészlet Megoldandó problémák: Saját tulajdonban lévő raktárkészlet bizományosi elhelyezése egészségügyi intézményekben 300 féle gyógyászati termék egyenként több gyártási szám (sarzs vagy LOT szám) termékenként eltérő lejárati idő Jogszabály írja elő ezeknek a termékeknek a lejárati idő szerinti követését, azaz leltározását és a lejárt termékek visszahívását Papír alapon készítették a leltárt, ami faxon került át a központba, és ott újragépelték az adatokat Utánrendelés cikkszám és lejárat szerint csak pontos készlet ismeretében lehetséges Nem is gondolnánk, hogy a gyártás ellenőrzésben mennyi tartalék, mennyi hatékonyság növelési lehetőség rejlik.

Megtakarítás és hatékonyságnövelés Megoldás: Leltárfelvétel a helyszínen Jegyzőkönyv nyomtatás a helyszínen Visszahívás és utánrendelés dokumentum nyomtatása a helyszínen Megtakarítás és hatékonyságnövelés Leghosszabb lejárati időre optimalizált készlet Minimalizált lejárt idejű termék készlet ERP-be automatikus leltár betöltés A készletellenőrzésről külön hallunk majd részletes előadást, mi egy alkalmazáson keresztül mutatjuk be ennek előnyeit Olyan gondokat okoz a nem megfelelő készletellenőrzés, hogy……….. Ez mibe kerül a cégnek, és a megoldással milyen előnyhöz és megtakarításhoz jut

Megtérülés Mérhető és nem mérhető költségmegtakarítási és hatékonyságnövekedési mutatók €10,000 Eurós beruházás Megtakarítás €20…40,000 az első évben Megtérülési idő 3-6 hónap volt

Hödlmayr Hungária Alkalmazás: Szállítmányozás Megoldandó problémák: Autók vagonokban érkeznek Minőségi átvétel történik már a vagonokban Papír alapú adatbevitel hibás és lassan került be a rendszerbe A javító munkahely munkáit késve kezdték el tervezni Esetleges alkatrész megrendelés késett emiatt Kész autók kiadása és követése bizonytalan Ahol nem autóátvételről van szó, hanem másról, ott is használható a megoldás, mivel….

Egyedi fejlesztésű + Mobil RF adatgyűjtő Megoldás? Testre szabott megoldások előnyei és hátrányai. Nem külön fejlesztés, hanem egyedi paraméterezésről van szó, ami a sajátos problémákat kezeli a cégben. Mi volt az egyedi a Höldmayr-nél, mondjuk el!

Megtérülés A számszerűsíthető mutatók 1 éves megtérülést mutattak,ezen felül eredmény, hogy a növekvő forgalom létszámbővítés nélkül elvégezhető a minőségi kifogások kezelése vevői elégedettséget hozott Kinek a felelőssége, hogy sérülés menetesen érkezzen az autó. Honnan jön a hiba eredete, felelősség, és mi lesz a továbbadott autóval.

Drogerie Markt Alkalmazás: Kiszállítás ellenőrzés Megoldandó problémák: Másnapi kiszállítások listája beérkezett elektronikusan, melyet papírra nyomtattak Boltonként és teherautónként (túrajárat) megtörténik az összekészítés ez alapján Kiszállítás során mégis eltérések voltak Nem annyit vitt, amennyit kellett volna Rendelték, de nem vitte, vagy nem rendelték, de kapta Ismeretlen vagy rosszul címkézett termék Jelentős költség a visszáruzás miatt

Megoldás Megoldás: Megtérülés: Mobil adatgyűjtővel tételes ellenőrzés a kikészített termékekre Elektronikus feldolgozás után eltérés lista készítése Darabszám vagy cikkszám problémák Megtérülés: Megszűntek a hibás kiszállítások és reklamációk – vevőelégedettség nőtt Gyorsult a munkafolyamat 200%-ra Becslésünk alapján 3 hónapos ROI

Statisztikai adatgyűjtés Európai Uniós és hazai jogszabályok Statisztikai adatgyűjtés Háztartások szokásai Külföldiek magyarországi szokásai Klasszikusan papírral és ceruzával Utólagos adatrögzítés €10e/év költség 70-80 kérdezőre 10-15 utófeldolgozó jut €100-150e/év feldolgozási költség Mobil beruházás ROI = 1 év

Összefoglalás A BCS Hungary és az IBCS Group mobil vállalati megoldásokat ad Beruházás megtérülése az elsődleges szempont Költségcsökkentés, hatékonyságnövelés Gyártás, szállítmányozás, kis és nagykereskedelem területén egyaránt Kiaknázatlan lehetőségek a legtöbb vállalatnál

Melis Zoltán Ügyvezető igazgató Melis.Zoltan@bcs.hu A felsorolt műszaki megoldások többek jóval, mint logisztika Amennyiben nincs kérdés, a kollégám itt van a szünetben, és át tudjuk beszélni a kérdéseket egy kávé mellett. Névjegykártyát le lehet adni a kollégának, (Vadas Gyuri), aki a kérdéseket megválaszolja. Ne egy hostessz kezébe kerüljön. Céges anyagot ha tudok, vigyek magammal.