Régi kollégák új szerepben a Pásztói Általános Iskolában TÁMOP-3.1.5-09/A/2-2010-0426.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TÁMOP / TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás megvalósítása Mosonmagyaróváron A pályázati kiírás forrását az Európai.
Advertisements

2014 MUNKAJOGI ELŐADÁS.
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
1 TÁMOP B-11/2/KMR Az oktatás és kutatás színvonalának emelése a Szent István Egyetemen AZ OKTATÁS ÉS KUTATÁS SZÍNVONALÁNAK EMELÉSE A SZENT.
Mobilitás pályázatok Leonardo da Vinci
Széchenyi István Gimnázium Nyitott nap negyedikeseknek november 27.
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Környezetipari Export Klaszter pályázat 2011-ben Morvai Balázs - Pál Attila KSZGYSZ – dec. 14.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
Tehetségpont létrehozása
TÁMOP / A referencia-intézményi feltételek megteremtése a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskolában.
A Németh László Angol Testnevelés Tagozatos Általános Iskola
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2013/2014-es tanévben
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Kisalföldi Tudástár szolgáltatásainak horizontális és vertikális bővítése a hatékony információátadás érdekében TÁMOP A-11/ Projektnyitó.
TÁMOP /10/1 TÁMOP /10/1/KMR Pénzügyi követelmények.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
 Városi Óvodai intézmény – eFt  Arany János Általános Iskola – eFt  Kossuth Lajos Általános Iskola – eFt  Móricz Zsigmond Gimnázium,
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A kompetencia-alapú oktatás bevezetése a kistokaji ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONTBAN Biztos alap, biztos jövő.
„Kompetencia alapú oktatás- egyenlő hozzáférés a vésztői Szabó Pál Általános Iskolában” TÁMOP / „ Az első mag ezerszer újra kel, folyton.
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás feltételeinek megteremtése Vas megye közoktatási intézményeiben - TÁJÉKOZTATÓ -
Disszeminációs Konferencia „KEZEK” TÁMOP C-12/1/KONV
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
Intézményvezetői Értekezlet október 6.
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Általános ismertető Tájékoztatás a választható képzési formákról Stéger Csilla OKM Felsőoktatási Főosztály, vezető tanácsos, képzési referens Simon Kata.
JUHÁSZ GYULA REFORMÁTUS GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA TIOP / A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési.
Készítette: Móró Józsefné1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap (ESZA) társfinanszírozásával valósul meg. Társadalmi Megújulás.
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Szaktanácsadói értekezlet május 27.. Pedagógiai szakmai szolgáltatás a pedagógiai értékelés (benne az azt megalapozó mérés), a szaktanácsadás, a.
„A pedagógusképzés tartalmi és szerkezeti fejlesztése” című projekt eredményeinek disszeminációja a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karának oktatói.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Dobbantó projekt pályázati tájékoztató... a sikeres pályázáshoz szeptember.
TÁMOP /1 Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben.
Készítette: Hegyesi- Németh Márta MPI Győr, április 29.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
A Nyugat-dunántúli Operatív Programok jelenlegi helyzetének bemutatása
EGY SIKERES PROJEKT ISMÉRVEI ÖTLETTŐL A MEGVALÓSULÁSIG Vendler Balázs, ügyvezető.
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
ROP 3.1.2Tájékoztató 1 Regionális Fejlesztés Operatív Program intézkedés 2. komponens A területfejlesztésben érintett intézmények valamint a civil.
SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A TÁMOP Jó pályán! projekt nyíregyházi szakmai fórum RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, július 16 szombat.
 SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK VENDÉGEINKET  A TÁMOP Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben pályázat projektindító.
Kompetencia alapú oktatás Lengyeltóti TÁMOP – 08/
BABITS MIHÁLY GIMNÁZIUM
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Cziráki Szabina, az OTDT titkára Szakkollégiumi Műhelykonferencia, Debrecen December 14. Szakkollégiumi tehetséggondozás.
A NAKVI szaktanácsadási feladatai október 1-től Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató ”A szaktanácsadás szervezeti átalakulása” Budapest, október.
Nagy István Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki Levelező FÉLÉVES GYAKORLAT.
A pályázati kiírás: „Referencia-intézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” A pályázat címe: „Az Asbóth Sándor Térségi Középiskola, Szakiskola.
A pályázati kiírás: „Szakképző intézmények felkészülésének támogatása a rövidebb képzési idejű szakképzés bevezetésére.” A pályázat címe: Az Asbóth Szakközépiskola.
Társadalmi Megújulás Operatív Program Pedagógusképzések (a pedagógiai kultúra korszerűsítése, pedagógusok új szerepben)
Az egészségvédelmi program megvalósításának értékelése A program ideje: – A Béres József TIT Kisvárdai Egyesületének Egészségvédelmi.
„Az ormokra nem hívják az embert, oda fel kell kapaszkodni!”
Hogyan válasszunk iskolát, tudnivalók iskolaválasztás előtt! 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek tartandó értekezletre 8. évfolyamra járó tanulók szüleinek.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
„A szociálpolitikus és szociális munkás képzés megújítása az ELTE és a BCE együttműködésében (SZOCMEG)” TAMOP /2/A/KMR Fő kedvezményezett:
FELVÉTELI, avagy hogyan jelentkezünk középiskolába
TÁMOP / Tartamfejlesztés – Hegyhát OrIGAMI(K) Pénzügyi előrehaladás.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Szülők iskolája program ÉVFOLYAM SZÜLŐI KÖZÖSSÉGE SZÁMÁRA.
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
TÁMOP / „Tudásdepó Expressz” Új szolgáltatások Zala megye könyvtáraiban –élethosszig tartó tanulás könyvtári környezetben február.
A TÁMOP / projekt jelene és jövője.
Az önfejlesztő terület bemutatása Száva Eszter augusztus 31. Salgótarján.
Erasmus+ tapasztalatok
Az önfejlesztő terület bemutatása
2018/2019 tanév.
Előadás másolata:

Régi kollégák új szerepben a Pásztói Általános Iskolában TÁMOP /A/

Előzmények: „Így kezdődött…” •2002-ben Tengerészné Simon Mária (ma Lenkey- Simon Mária) igazgatóként pályázatírói tanfolyamra küldött. Miért mentem szívesen? •Úgy gondoltam, nem csak az intézményben, hanem a civil életben, sőt a magánéletben (pl.magánvállalkozóként) is jól hasznosíthatóak az ott megszerzett ismeretek. •EREDMÉNY: e Ft nagyságrendű nyertes pályázatok a munkahelyen, valamint a civil szférában.

Előzmények: „Így kezdődött…” 2 Változás: •2009. novemberben – akkor már a Gárdonyi Géza Tagintézmény alsós igazgatóhelyetteseként – internetes értesítésnek köszönhetően felfigyeltem egy a pedagógusok továbbképzését segítő uniós pályázati kiírásra. •Édes Attila igazgató úr biztatására részt vettem nov. 22-én egy a fővárosban szervezett országos pályázati tájékoztatón, ahol részletesen ismertették a feltételeket, de felhívták a figyelmet az uniós pályázatkészítés nehézségeire, buktatóira is. •Nem sikerült elijeszteni a pályázat elkészítésétől!

Előzmények: „Így kezdődött…” 3 •Hihetetlen lehetőségek sorát láttam benne: - olyan mértékű anyagi forráshoz juthatunk, amiről eddig álmodni sem mertünk. (max. 16 M Ft); - négy kolléga számára négy féléven keresztül a képzéshez kapcsolódó költségeket biztosítja (jelentkezési és útiköltséget, étkezési- és szállásköltséget, a jegyzetvásárlás költségeit, tandíjat; - a képzéseket vállaló kollégák részére teljes fizetés mellett 50 %-os munkaidő kedvezményt biztosít az eredményes tanulás érdekében;

Előzmények: „Így kezdődött…” 4 - a képzésben résztvevő kollégák munkabérének 50%-a (járulékokkal együtt) lehívásra kerül: szakszerű és állandó helyettesítésüket ebből a forrásból a képzés idejére a projekt biztosítja; - hordozható személyi számítógépet vásárolhatunk az iskola részére (max 4 db), melyet tartós egyéni használatra a tanulás teljes időtartamára igénybe vehet a képzésben résztvevő kolléga; - biztosítja a projekt teljes idejére a folyamatos munka díjazásaként a projekt menedzsernek és a pénzügyi asszisztensnek a célprémiumát;

Viszonyítás: korábbi nyertes pályázatok az intézménynél 2008-ban •Nógrád Megyei Közokt. Közal.Taneszköz beszerzése Ft •Nógrád Megyei Közokt. Közal.Területi szorobán v. szerv Ft •Nógrád Megyei Közokt. Közal.Szakmai előadások szerv Ft •Nógrád Megyei Közokt. Közal.Úszásoktatás támogatása Ft •Nógrád Megyei KözgyűlésJótékonysági bál tám Ft •Nógrád Megyei KözgyűlésTáborozás a Balatonnál Ft •ÖSSZESEN 2008-BAN: Ft 2009-ben •Nógrád Megyei Közokt. Közal. Eszk.beszerz. sz.gép asztal Ft •Nemzeti Alapítvány Bp.Színházlátogatás útiköltség Ft •Nógrád Megyei KözgyűlésJótékonysági bál tám Ft •ÖSSZESEN 2009-BEN: Ft ben MINDÖSSZESEN: Ft TÁMOP /A/ ( Ft)

ELKEZDŐDÖTT… •Nevelőtestület tájékoztatása a pályázati lehetőségről (2 héten keresztül mindhárom telephelyen jól látható helyen közzétéve) •2 kolléga jelentkezett a határidő lejárta előtt, ketten később •Miért csak ketten/négyen? Talán azért, mert a többiek NEM HITTÉK EL a pályázati anyag kínálta lehetőségeket.

ELKEZDŐDÖTT… január •A fenntartó támogatásáról biztosít, a képviselő testület ezt határozatban rögzíti. •A pályázati anyaghoz szükséges adatok begyűjtése (fenntartó, iskola, APEH, a képzésekre jelentkező kollégák). •Költségvetés elkészítése. •A projekt benyújtása: január 28.

VÁRAKOZÁS, várakozás, várakozás, várakozás… •1. hiánypótlás: április 26. -A hiányzó adatok pótlása, -a rosszul értelmezett dolgok javítása, -a változások bedolgozása. •A hiánypótlástól a nyertes pályázatig: -A felsőfokú intézményekbe történő jelentkezések megtörténtek. -A felvételi vizsga lezajlott. -Az érintettek vártak és reménykedtek, vártak és reménykedtek, … később egyre csak vártunk és reménykedtünk…

EREDMÉNY!!! •A projekt nyertessé nyilvánítása: július 1. •Elfogadott teljes költségvetés: Ft •MEGKÖNNYEBBÜLÉS és munka folytatása „1000-rel”

Minden kezdet nehéz… (de ennyire?) •A körülmények időnkénti megváltozása miatt jelenleg a 6. változás bejelentésünk elfogadását várjuk. •A magyar felsőfokú oktatás labirintusaiban való eligazodás, a változásokhoz való alkalmazkodás. •A tanulmányi-, munka- és megbízási szerződések véglegesítése. •Az IPESZ-szel (, mint intézményünk pénzügyi ellátó szervezetével) az eddiginél is szorosabb napi kapcsolat kiépítése, fenntartása, az adódó problémák rugalmas kezelése, megoldása.

Hol tartunk most? •Augusztus 12-től a projekt elkülönített számláján „lapul” Ft előleg. •Nagy lelkesedéssel elkezdte tanulmányait -Édes Attiláné (Mikó Zsuzsanna) a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karán, Teljesítményértékelés és minőségfejlesztés szakon. -Édes Attila a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi karán, Közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakon. -Fekete Csabáné Egerben az Eszterházy Károly Főiskola levelező tagozatán angoltanár mester szakon. -Márton Gabriella a 2010/2011-es tanévben az ELTE Család-iskola együttműködési szaktanácsadó pedagógus szakon, a 2011/2012-es tanévben pedig Módszertani szaktanácsadó a tehetséggondozásban szakon fog tanulni.

Hol tartunk most? •Folyamatosan begyűjtjük az igazolásokat, számlákat, intézzük az utalásokat, kifizetéseket. •2010. szeptember 1-jétől a képzésben résztvevő 4 kolléga bér- és járulékainak 50%-a terhére 4 kolléga látja el a képzések miatt ellátatlanul maradt tanórákat. •2010. szeptember 1-jétől a képzésben résztvevő 4 kolléga bér- és járulékainak 50%-a terhére az iskolában 2 új alkalmazott megbízotti jogviszonyban látja el a szükséges mértékben a képzések miatt ellátatlanul maradt iskolaotthoni teendőket. (Így még a munkahelyteremtés oltárán is fel tudunk mutatni eredményeket.)

CÉLJAINK •A projekt sikeres lezárása október elsején. ADDIG IS - A folyamatos, pontos pénzügyi elszámolás. - A képzésben részt vevő kollégák esetén a vizsgakövetelmények sikeres teljesítése. - A „tanulópénz” megfizetése után jó példa felmutatása arra vonatkozóan, hogy MEG LEHET CSINÁLNI, csak akarni és „tenni, tenni kell!”

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS •A pályázatírásban résztvevőknek és a segítőknek. (Sándorné Sándor Zsuzsanna pénzügyi asszisztensnek) •A képzéseket felvállaló kollégáknak. (Édes Attiláné, Fekete Csabáné, Márton Gabriella és Édes Attila) •A helyettesítést vállaló kollégáknak. (Kövesiné Hidvégi Kinga, Brunda Tiborné, Baloghné Kanyó Mária, Gócza Krisztina és Szlobodnyikné Illés Anett) •A jogi-, szakmai- és pénzügyi nehézségek megoldásában segítőknek. (Ujvári Ferencné iskolánk igazgatója, az iskola gazdasági szakemberei, Bartus László osztályvezető úr, Sándor Károly úr, Máté Nándorné, az IPESZ vezetője – az IPESZ munkatársai) •Pásztó Város Óvodája munkatársainak, mint „SORSTÁRSAKNAK”. •Pászti Andreának, az „élő pályázati lexikon” szerepének vállalásáért.

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Köszönöm megtisztelő figyelmüket! Gömbiczné Kanyó Beatrix projekt menedzser