„A jövő Tiszaburája, Tiszabura jövője”. Észak-alföldi Operatív Program Nevelési Intézmények Fejlesztése ÉAOP-4.1.1/A_2-10-2010-0031 Előzmény: A fejlesztendő.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az akadálymentesítés szakmai háttere, indokoltsága Horváth Péter SZMM Országos Fogyatékosügyi Tanács titkára Budapest, június 7.
Advertisements

Madarasi Óvoda bővítése DAOP /B
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Napköziotthonos Óvoda Jánkmajtis
TÁMOP / A kompetencia alapú oktatás bevezetése a tényői Napközi Otthonos Óvodában és az Ady Endre Általános Iskolában Projektindító.
3. alprojekt A hátrányos, ill. halmozottan hátrányos helyzetű, a sajátos nevelési igényű illetve tanulási nehézségekkel küzdő tanulók fejlesztésére létrehozandó.
Támop 3.1.4/ A kompetenciaalapú oktatás, egyenlő hozzáférés – innovatív intézményekben.
A Délegyházi Napköziotthonos Óvoda komplex fejlesztése KMOP-4.6.1/B
Beruházás a 21. századi oktatásba február 12.
E-Levéltár projekt Vidra András Projektigazgató
TÁMOP A projekt: Segítség a sikerhez.
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
A TÁMOP pályázat bemutatása. A támogatás célja -A befogadó közoktatási rendszer megteremtése -A sajátos nevelési igényű gyerekek, tanulók sikeres.
a Nyugat-dunántúli Operatív Program
Minőségi oktatás létrehozása – Hátránykompenzáció közoktatási és kulturális szolgáltatások fejlesztésével és tartalmi modernizációjával Magyarhomorogon.
Humánszolgáltató Központ, Nagykőrös
EKOP Elektronikus levéltár
Új bölcsőde építése Kartalon – passzívház közeli energiatakarékos formában KMOP
Szűts József Általános Iskola
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
KEOP / A barlangokban egykor kialakított világítási rendszerek energiatakarékos, a lámpaflóra kialakulását és terjedését minimalizáló.
Csete György Eörs A TÁMOGATÁSKEZELŐ A KÖZNEVELÉS SZOLGÁLATÁBAN
Somogyi TISZK Rudnay Gyula Középiskolája és Szakiskolájának tanműhely-bővítése Somogyi Térségi integrált Szakképző Központ Infrastrukturális Fejlesztése.
Projekt adatai INFOTÁRS TÁMOP /A/2./0011 Az ELTE TáTK és IK közös projektje Támogatás: Projektidőszak: –
TÁMOP /2/A/KMR Digitális tananyagfejlesztés a gyógypedagógus képzés BA és MA szintjén Projektmenedzser: Dr. Stefanik Krisztina Szakmai.
Varju László, államtitkár NFGM A Regionális Fejlesztési Operatív Program tapasztalatai Tanulságok és következtetések az ÚMFT regionális programjai tükrében.
MIKROTÉRSÉGI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS BEMUTATÁSA A FELSŐ-TISZA VIDÉKI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁSNÁL Szentendre,
Tájékoztató az ÉÁOP vízrendezési pályázatainak szakmai véleményezéséről.
Kutatási terv Az inklúzió fenntarthatóságának vizsgálata az oktatási intézményekben, fókuszba helyezve a hálózati együttműködést, a kreatív alkotó műhelyek.
2007/08/29Szerző / prezentáció címe1 Projektmenedzsment az innovációban Fekete László – Magyar Telekom - Szolgáltatásfejlesztés HTE PROJEKTMENEDZSMENT.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Az esélyegyenlőséget szolgáló intézkedések az óvodában Némethné Józsa Ágnes tanácsos, óvodai szakreferens Győr, április 29. Győr-Moson-Sopron Megyei.
1 Közoktatás fejlesztési elképzeléseinek háttere 2007.
Nemzeti Fejlesztési Terv Civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek javítása.
A sajátos nevelési igényű tanulókkal kapcsolatos változások Dömötör Monika, gyógypedagógiai tanár szeptember 8.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a közoktatás lehetőségei Gönczi Tamás Nemzeti Fejlesztési Hivatal Önfejlesztő iskolák egyesülete Szolnok.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Társadalmi Megújulás Operatív Program Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés – Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4/08/2. – A kompetencia.
Folyamatban lévő-és tervezett fejlesztések
86. sz. főút Szombathely - Vát szakasz ( – km szelvények között) kivitelezési munkálatai Lakossági fórum október 09.
A „Nógrád megyei TISZK infrastrukturális fejlesztése” TIOP-3.1.1/08/ című projekt célja Dénes Anita ERFA projekt menedzser.
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.

A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Integráló iskolák a közoktatásban
A napelemes (PV) hálózatra termelő villamos erőművek helyzete a világban, és Magyarországon.
Infotér konferencia – EKOP előrehaladása Balatonfüred,
A Varga Tamás Általános Iskola és az SZTE Neveléstudományi Intézet együttműködése a TAMOP pályázat keretében Fejes József Balázs
A projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNY KMOP /B_2 kódszámú.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
TÁMOP b-14/ „határokon túl-ha/tár”
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
Önkormányzati fejlesztések Sárospatakon Közoktatási infrastruktúra fejlesztése (II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola főépületének bővítése,
Türje Község Önkormányzata az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program keretén belül a „Türje Községben az egészségügyi alapellátás.
TÁMOP / Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés –a szobi innovatív intézményekben.
TÁMOP – A- 12/1. ALAPVETŐ CÉL  HH és HHH tanulókat nevelő iskolák kapcsolatfelvétele, programkínálatuknak bővítése  testvériskolai kapcsolat.
„REHABILITÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK FEJLESZTÉSE AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓBAN” ÉAOP-4.1.2/C Debrecen, 2013.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Projektzáró rendezvény Intelligens iskolák létrehozása az újszászi tanulók egyenlő esélyeiért TIOP-1.1.1/ projekt.
Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása Társadalmi Megújulás Operatív Program „Fény vagy Te is ragyogj hát” TÁMOP /
Gyermekszegénység elleni program a hevesi kistérségben TÁMOP /
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Műltunk.
Mitől innovatív egy vállalkozás? Nyert a pályázatom! Hogyan tovább? Segítünk a megoldásban!
Projektzáró rendezvény
Katolikus óvodák létszámának alakulása a katolikus köznevelés rendszerében a 2016/2017-es nevelési évben Készítette:Grolyóné Szabó Éva és Schillingerné.
„Együtt, eredményesen”
Projekt ismertető Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Előadás másolata:

„A jövő Tiszaburája, Tiszabura jövője”

Észak-alföldi Operatív Program Nevelési Intézmények Fejlesztése ÉAOP-4.1.1/A_ Előzmény: A fejlesztendő épület ban épült, korábban ig iskolaként funkcionált, majd től lett óvoda 4 csoporttal (az iskola új épületbe költözött) évben alakult át ÁMK-vá az intézmény ben volt szükség az 5. csoport elindítására (103 főről 149 főre nőtt a felvett gyermekek száma), majd szeptember 1.-én indítottuk el a 6. csoportot, ekkor került sor újabb bővítésre 1 csoportszobával és a konyhával. A növekvő szaporodási ráta újabb immár infrastrukturális fejlesztést tesz szükségessé az óvodások száma folyamatosan nő. Tiszabura Óvoda Fejlesztés

Tiszabura állandó népességszámának a változása

Óvodások számának alakulása Tiszaburán

Hátrányos helyzet !!! Az országos átlaghoz viszonyítva (HHH 25%, HH 40%) -Tiszaburán 2010-ben a 173 főből hátrányos helyzetű 171 (98,8%) – az országos átlag 2,5 szerese -, -halmozottan hátrányos helyzetű 160 fő (92,4 %) – országos átlag 3,7 szerese.

Statisztikai adatok Férőhelyek száma:160 fő Ellátott gyermekek száma:173 fő (2010) – 2009-ben 168 fő, 2008-ban 155 fő Veszélyeztetett helyzetű gyermekek: 65 fő Sajátos nev. igényű:1 fő Csoportok száma: 6 ( 2 kicsi, 2 középső, 2 nagy) Nevelők száma: 9 fő Más településre eljáró: 3 fő Kihasználtsági mutató: 108% Az óvodába járók 99%-a hátrányos helyzetű, 92%-a halmozottan hátrányos helyzetű

Hiányosságok Az óvodai férőhelyek száma 160 fő, a településen a 6 óvodai csoport túlzsúfolt hiszen csoportonként fő jár,ami a törvényi előírásoknak nem feleltethető meg. - A jelenlegi 6 csoportszoba kevés a létszámadatokhoz képest, emellett számos más infrastrukturális hiányosságokkal küzd az intézmény (pl. nincs tornaszoba).

Problémák SNI és HH/HHH tanulók magas aránya Nincs tornaszoba kevés lehetőség van mozgásfejlesztős programra A szülői segítség és háttér minimális a szociális helyzet miatt Az óvodai férőhelyek tehát szűkösek, ez pedig hatással volt/van a helyi tanulás­szervezésre is. A szertár igen kicsi területű, kötelező orvosi szoba és elkülönítő hiányzik Óvodáskorúak számának folyamatos növekedése Kevés a mosdó az óvodában: 6 csoportszobára 3 mosdó jut és a mosdók nem a csoportszoba mellett helyezkednek el Az épület eredetileg iskolának épült és csak 1979-ben alakították át óvodává, ezért az infrastruktúra nem megfelelő erre a célra. A magas osztálylétszámok miatt csak a legproblémásabb tanulók kerülnek az összevont csoportba, kevésbé problémás gyerekek integrációja folyamatos.

Feladatok: Műszaki tervek elkészítése (Tekse András) Megvalósíthatósági tanulmány elkészítése. Pályázat elkészítése – egyeztetések a közreműködő szervezettel, Óvoda vezetőivel, település vezetőivel - Megkezdettség - Változás-bejelentések - Szerződésmódosítások - Elszámolások - Projekt Előrehaladási Jelentések - „Monitoring látogatás” Fenntartási kötelezettségek teljesítése !!

A fejlesztés „B1” épületbővítmény a B épület bővítésével: felzárkóztató25,40 m2pvc. elkülönítő 8,70pvc. előtér 4,80cs.m. kőporcelán belépő veranda 4,10cs.m. téglalap b. közl. veranda3,40 m2cs.m. téglalap b. 43,00 m2 +3,40 m2 összesen: 537,40 m2 + 7,30 m2 Összes hasznos alapterület /A és B ép./: 808,46 m2 + 7,30 m2 Megjegyzés: ebből átalakítás:765,46 m2 + 3,90 m2 bővítés:43,00 m2 + 3,40 m2 Az „A” és „B” épület összekötése nyaktaggal (így egységes szerves egész képez az óvodakomplexum és nem különálló épületeket): Új beépítésű A és B épület közötti „C” épület bővítés adatai: beépítési mód: a szabadon álló, meglévő óvodai épületekhez sorolva, foghíj beépítéssel, előkertre és előkert nélkül bővítés beépített területe:447,01 m2 bővítés hossza:39,06 m – 38,73 m bővítés szélessége /mélysége/: 14,00 m /3,36+1,70+6,76+2,18 m/

Számszerűsíthető célok: Bővítés: m2 Felújítással érintett terület: 942 m2 Eszközfejlesztés IPR forrásból !!!! Akadálymentesítés

Projekt összköltsége Ft Igényelt támogatás összesen Ft Elnyert támogatás: Ft Támogatás Intenzitása93,84 % Beérkezett pályázatok száma37 db Támogatásban részesülő pályázatok száma 23 db TevékenységekÉpítés, tervezés, műszaki ellenőrzés, nyilvánosság, projekt menedzsment, közbeszerzés Pénzügyi mutatók

Köszönöm a figyelmet! Sikeres projektmegvalósítást Tiszabura!