Szervezetfejlesztési Program ÁROP-1.2.18-2012-2012-0001 Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia 2013. November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Projekt általános bemutatása
Advertisements

Elektronikus Fizetés megvalósítása
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
Szervezetfejlesztési Program
Projektciklus- menedzsment (PCM)
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
Projektzárás „Komplex szervezetfejlesztési projekt megvalósítása Kaposvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalánál” ÁROP-1.A.2/B
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
A stratégiai tervezés módszertana
Leukó Ferenc Vezetői coaching.
NCA - Önkéntes projektek tervezése és megvalósítása
SZERVEZETFEJLESZTÉS Dr. Magura Ildikó.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A kormányzati stratégiai tervezés módszertana
A projekttől a pályázatig
HELYI PARTNERSÉGEK, MINT A VIDÉKI KORMÁNYZÁS INNOVATÍV ESZKÖZEI 1 A Magyar Regionális Tudományi Társaság IX. vándorgyűlése Révkomárom, november 25.
A konfliktusok és elhárításuk
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program
Szervezetfejlesztési Program ÁROP November 12. Teljesítménymenedzsment fejlesztési módszertan Előadó: Tóth Dorottya.
Szervezetfejlesztési Program
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
TÁMOP 3.1.5/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
TÁMOP fenntartás és további fejlesztések tervek november 17. Szeged Németh Antal Educatio Nonprofit Kft. felsőoktatási osztályvezető.
Kérdések a második zh-hoz
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
EEM. 12. Változásmenedzselés kultúraváltás
Szervezeti viselkedés Bevezetés
A évi Integritás Felmérés eredményei a belső kontrollok és a korrupciós kockázatelemzés tükrében Budapest, január 19. Dr. Benkő János, ÁSZ.
A COACH-bioenergy projekt eredményeinek bemutatása
Kulturális Projekt Ciklus Menedzsment A kultúra gazdaságtana
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
válasszunk tanácsadót?
Családbarát munkahelyek és települések kialakítása Budapest,
Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során: a elv alkalmazása Metodika és minőségbiztosítás a képesítések OKKR besorolása során:
Az önkormányzati feladatellátást támogató informatikai infrastruktúra felülvizsgálata (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a.
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
Útmutató a szakdolgozat elkészítéséhez
VÁLTOZÁSOK AZ ISO 9001 SZABVÁNYBAN 2015.
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete ÁROP „Helyi közszolgáltatások versenyképességet szolgáló modernizálása” MTA KRTK Az Integrált.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
Vállalkozásmenedzsment I.
PwC Informatikai kockázatkezelés a gyakorlatban Hétpecsét Információbiztonsági Fórum március 22. Előadó: Viola Gábor, CISA.
A VÍZGYŰJTŐ - GAZDÁLKODÁSI TERV FELÜLVIZSGÁLATA TERÜLETI FÓRUM A 2. VÍZGYŰJTŐ-GAZDÁLKODÁSI TERV Gulyás Zoltán osztályvezető Észak-magyarországi Vízügyi.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
IKER felülvizsgálata, referenciakeret bemutatása IKER társadalmasítás workshop Budapest, április 12.
PROJEKTMENEDZSMENT Szabó Mária
A pályaorientációs konzultáció. A pályaorientáció fogalma: A pályaorientáció egy olyan folyamat, amely az igénybevevő egyéni igényeinek figyelembevételével.
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 5.1. előadás
A problémamegoldás 7 lépéses módszere:
Móricz Pál – ügyvezető igazgató Szenzor Gazdaságmérnöki Kft.
A pénzügyi kimutatások könyvvizsgálatának tervezése 300
Az SZMBK Modell alkalmazása az intézmény minőségirányítási rendszerek fejlesztésében 13. előadás 1.
PMK minőségirányítási szakmai nap
Fenntarthatóság – eredmények hasznosulása 6.2. előadás
SZAKKÉPZÉSI MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSI KERETRENDSZER (SZMBK) 11. előadás
„Önkormányzati Fejlesztések Figyelemmel Kísérése II.”
SZÖM II. Fejlesztési szint folyamata 2. Az önértékelés végrehajtása 5
Králik Tibor igazgató, minőségfejlesztési szakértő
beruházás-tervezési ABCD
Értékesítési oktatás Előadó: [Név].
Az SZMBK Intézményi Modell
Előadás másolata:

Szervezetfejlesztési Program ÁROP Budapest, Károlyi-Csekonics Rezidencia November 12. VÁLTOZÁSKEZELÉS FEJLESZTÉSI MÓDSZERTAN Előadó: Fatsar Ádám

A változásmenedzsment módszertan bemutatása: felépítés, tartalom, használat, valamint a módszertan tesztelésekor szerzett tapasztalatok ismertetése. Nem cél: a módszertan teljes körű bemutatása, a tesztelés lépéseinek részletes ismertetése. Az előadás célja

Módszertani útmutató és irányelvek gyűjteménye, többek között a szervezetben zajló változások természetének megértéséről, a kezelésükhöz szükséges elméleti háttérről, a változást segítő és gátló tényezők felismeréséről, az érintettek kezeléséről, a megfelelő kommunikációról. Változásmenedzsment módszertan

A már meghozott döntések által generált változások magas színvonalú kezelésének, megvalósításának elősegítése. (Nem célja azonban: a változást eredményező döntés meghozatalának, a döntés meghozatalához vezető lépéseknek az értékelése.) Módszertan célja

Jövőkép (változáskezelési): A változás eredményeképpen elérni tervezett állapot leírása. Elsőfokú változás: Olyan változás, amelyben a szervezet működési módja változatlan marad, amelyre a szervezetnek standardizált, rutinszerű válaszai vannak. Másodfokú változás: Olyan változás, amely megváltoztatja a szervezet működési módját és amely során tudatos változáskezelési eljárást kell lefolytatni. Változáskezelés: A másodfokú változások sikeres megvalósítására és fenntartására irányuló, a normál szervezeti működésen túlmutató tevékenység. Fogalmak

1. Bevezetés, a módszertan célja 2.A beavatkozási terület terjedelme 3.A módszertan alkalmazásának jogszabályi környezete 4.A módszertan bemutatása, szakaszai 4.1.AZONOSÍTÁS 4.2.FELMÉRÉS, ELEMZÉS 4.3.TERVEZÉS 4.4.VÉGREHAJTÁS 4.5.FENNTARTÁS 5. A változáskezelés sikertényezőinek és buktatóinak összefoglalása Mellékletek Módszertan felépítése

A felmérés, elemzés szakasz célja: a tervezés megalapozása Lépések – Kiinduló állapot felmérése – Hatásvizsgálat – Kockázatok felmérése – Vezetők bevonása – Érintettek felmérése Eszközök – Eltérés elemzés – Munkacsoportok – Kockázatelemzés – Vezetői workshop – Érintetti térkép Módszertan bemutatása: felmérés, elemzés

A szervezet eljutott korábbi állapotából a kívánt új állapotba, azaz sikerült véghezvinni az eltervezett változtatást; A szervezet működése az új állapotban megfelel a várakozásoknak, azaz a tervezett módon működik; Az átmenet a szervezet egészének okozott túlzott ráfordítások nélkül ment végbe; Az átmenet a szervezet egyes tagjainak túlzott mértékű ráfordításai nélkül ment végbe; A változást tartósan fenntartják, nem történik meg a változás előtti állapot visszarendeződése. Sikertényezők

Kérdés esetén: vagy telefonon, személyesen Köszönöm a figyelmet