Szakiskolai mobilitási pályázat elnyerése 2010 elején Cél: a kedvezményezettek idegen nyelvi tudása, és ezen belül a szakmai nyelvi ismeretük ugrásszer ű en fejl ő djön hogy tapasztalatokat szerezzenek az önálló megélhetés és munkavégzés területén hogy megismerkedjenek az Európai Unióra jellemz ő munkavállalási, munkavégzési és szakmai sajátosságokkal
hogy a könnyebb munkaer ő- piaci elhelyezkedésük érdekében nemzetközi szakmai tapasztalatot szerezzenek. A kedvezményezettek 17 év feletti 12., 13. évfolyamos szakiskolai szakács, cukrász és pincér tanulók. A program teljes id ő tartama el ő készítéssel és a disszeminációval együtt 9 hónap, amelyből 4 hónapot Olaszországban töltöttek a tanulók..
a helyi szabályok szerint adott végzettséggel, igazolással, oklevéllel Iskolánk elfogadja szakmai gyakorlatként az így eltöltött id ő t. Europass Mobilitási Igazolvánnyal, mely kés ő bbi munkavállalásuk során jelent ő s referenciával bírhat.
cégek-szervezetek tömörülése, amelyhez úgy a magánszférában, mint a közszférában tevékenyked ő szerepl ő k tartoznak Missziója: együttm ű ködés olasz és magyar cégek között különböz ő képzési programok területén. A cég hosszútávú keretszerz ő dést kötött a Lignanói Szállodaipari Konzorciummal, mely tagjai között tudhat több, mint 60 négy és öt csillagos szállodát és éttermet
február 8.: pályázat kiírása: faliújságon keresztül ismertetjük a program lényeges pontjait, osztályf ő nökök segítségével is megismerhetik az érdeklődök a programot. február 15.: egy mobilitási nap szervezésével lehet ő ség adódik a további tájékozódásra, kérdések megválaszolására. Egy, az olasz partnert és a vele szövetségben álló szállodák és éttermek et ismertet ő dokumentációs csomag, vetítés, valamint olasz partnerünk fogadása (Ferdinando Martignago) ezen a napon minden oldalról megvilágítja a Szakiskolai Mobilitási projekt elemeit. február 22.: pályázat benyújtásának határideje A tanulók pályázatot nyújtanak be, ami egy jelentkezési lapból, önéletrajzból és motivációs levélb ő l áll.
A kiválasztás során egy értékel ő ívet csatolunk minden jelentkez ő pályázatához, amiben 1-5-ig terjed ő skálán értékeli külön- külön az adott jelentkez ő t a pályázó tanuló gyakorlati oktatás vezet őj e, osztályf ő nöke, valamint az iskola vezet ő je. A legmagasabb értékelést kapott 15 f ő tekinthet ő sikeres pályázónak Szempontok: kommunikációs kompetenciák, szakmai alkalmasság, munkabírás, motiváció, önállóság, megbízhatóság. Döntés: március 5.: 15+6=21 f ő utazhat
23 osztályban lett meghirdetve 18 osztályból érkezett 85 db pályázat. Ekkor módosult a létszám 15-r ő l 21 f ő re Végül 20 f ő utazott ki (1 f ő megbetegedett) 11 osztályból kerültek ki a nyertesek: 8 f ő szakács, 6 f ő pincér, 6 f ő cukrász 9 lány és 11 fiú
A kiutazás el ő tti 3 hónapban (március-május) történik a felkészítés Szuperintenzív olasz nyelvtanfolyam, több mint 210 órában Meta Stúdióban Országismereti, kulturális, gasztronómiai és lelki felkészítés az iskolában
Kiutazás: május 29. Gradoba Kés ő bb Lignanoban, Jelsoloban, Cormonsban és Fiume Venetoban is dolgoznak diákjaink Szállodák, éttermek: Albergo Alla Spiaggia, Citta di Trieste, Hotel Helvetia, da Pino, Gelsi, Ristorante Fossa Mala, Hotel Ristorante Felcaro, Friuli Hotel
Hazautazás : szeptember 25. (pár nappal el ő bb) 2 f ő továbbra is kint dolgozik Pályázati beszámolók megírása Szóbeli beszámolók Kiállítás Blog, iskola honlapja Olasz vacsoraest