Hangyabanda IV. forduló Választott kabalaállatunk nevéhez kérjük az alábbi találós kérdést megfejteni: Tengert, tavat, folyót szeret, Víz nélkül nem sokra.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

A kiáltó világ.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
Ertetrerter.
A szív (Versek,idézetek) Készítette: Illés Blanka Illés Blanka.
A bibliai lecke előkészítése és tanítása (3.)
Mese várandósságról és születésről.
Kérdőív a FEKOSZ-ról Az őszi találkozón kitöltött kérdőívek értékelése november 27.
Wass Albert Karácsonyi vers ll. F: Laci.
Halottak napjára….
Jónás alakja mint önarckép
(A tudomány szemszögéből)
Szüntelen imádkozzatok. 1.Thessalonika 5: 17
MI AZ IMÁDSÁG ? (Pecznyik Pál verse ).
Mikszáth Kálmán:Szent Péter Esernyője Készítette:Adonyi Dávid
Alapige Jón 3,1-5.10; 4,1. 'Az Úr igéje másodszor is szólt Jónáshoz: Indulj, menj Ninivébe, a nagy városba, és hirdesd ott azt az üzenetet, amelyet én.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
ANTOINE DE SAINT- EXUPERY Gondolatok „A kis herceg” című könyvből.
TRÉFÁK 6. saját gyűjtésből Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
A Biblia ma is a világ egyik legkelendőbb könyve: a teljes Biblia 275 nyelven olvasható, az Újszövetséget további 495 nyelvre ültették át. A különböző.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Szülőhazám! Zenével:.
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Folyamodjatok az Úrhoz,
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
"Folyamodjatok az Úrhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
A Mennyben fenn a trónusnál a Krisztus értem közbenjár
Folyamodjatok az Úrhoz,
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Babits Mihály: Jónás könyve. Babits Mihály „Babits Mihály nagy ember és nagy költő.”/Ady/ „Babits Mihály nagy ember és nagy költő.”/Ady/ „Poeta doctus”
Olyan furcsán alakult minden, a nagy terv nem ez volt,
Nagy Istenem, ha nézem a világot,
(A tudomány szemszögéből)‏
Ujjongjatok az Úrban, igazak, a hívőkhöz illik a dicséret!
Születésnapi ünneplésre!!! M E G H Í V Ó. A szívedben.... Ő ott fog találkozni veled. (Hallani fogod a kopogtatását.) Díszvendég: Jézus Krisztus Dátum.
Kicsoda Isten? 4. prédikáció
Az élet igéje május.
Jónás könyve Miért érdemes foglalkozni vele?. 1. Az Úr szólította Jónást.
2.2. A karácsonyi szokáskör
Avagy mitől magyar a magyar
El Shaddai, El Shaddai, örök élő Adonai
Készítette: Gribunov Anton
Folyamodjatok az Úrhoz,
1. ELBESZÉLÉS Összeállította: Nikli Károly
Megyeri Úti Általános Iskola Jónás József 5.A
A delfinek Készítette: Papp Fruzsina 10.d.
A népköltészet A nép közösen alkotott, megőrzött, szájhagyomány útján terjedő költészete. A népköltészeti alkotások szerzője ismeretlen. A szóbeli terjedés.
1. A „teremtéstörténet(ek)” elbeszélése(i) a) Helye (helyük) a Bibliában: Ter (1 Móz) 1, 1 – 2, 25 (= első két fejezet). b) Keletkezése: - Viszonylag.
ÚSZÁS KÉSZÍTETTE: VARRÓ MÓNIKA 2016 JANUÁR. MI AZ ÚSZÁS? AZ ÚSZÁS A FOLYADÉKBAN TÖRTÉNŐ MOZGÁS ÖSSZEFOGLALÓ NEVE. AZ ÚSZÁS SPORTTEVÉKENYSÉG, AMIT VERSENYSZERŰEN.
vasárnapi istentisztelet. Énekek Olyan békét, mint a folyó Olyan békét, mint a folyó, Olyan békét kaptam Tőled lelkembe. (2X)
A keresztyén világ legfontosabb ünnepe
Isten így szól mindenkihez, ki fényt hord szívében és szeretetet:
A halál utáni élet Ifjúsági óra Békés.
Nagy Istenem, ha nézem a világot, Mit alkotott te szent „Legyen” szavad; Ha látom én sok milljó alkotásod, Kiket vezetsz és táplálsz egymagad.
55.
óra Algebra
Böde Péter, VÁNDOR MESEÍRÓ, aki bemutatja verseit, meséit.
Leltár Mt 25, 19.
Gyülekezetünk 1. oszlopa: A Szentírás – Isten Szava
„…Jézus megüresítette önmagát, szolgai formát vett fel, emberekhez hasonlóvá lett, és magatartásában is embernek bizonyult; megalázta magát, és engedelmeskedett.
Az Advent misztériuma - Spirituális felkészülés a Karácsonyra
Áldott Karácsonyi ünnepeket, és Boldog Új Évet kívánok!
Út a Vadonba CHRIS MCCANDLES.
Vojtina ars poeticája:
3. osztályban.
A parton és a partközelben. Partközeli tengerek Parttól a nyílt tenger felé haladva kevesebb a vízmélység 200 m-nél. Gazdag élővilág Tápanyagban gazdag.
Babits Mihály: Jónás könyve Az ószövetségi Jónás próféta könyve
Előadás másolata:

Hangyabanda IV. forduló Választott kabalaállatunk nevéhez kérjük az alábbi találós kérdést megfejteni: Tengert, tavat, folyót szeret, Víz nélkül nem sokra mehet, Szárazon nem bír megélni, Nem hall és nem tud beszélni.

Ugye sikerült? IGEN! A hal! Mit tudunk a halakról? „A hal vízben élő állat. A hal kopoltyúval lélegzik, ami azért jó, mert bármennyire meg is hűl, nem kaphat tüdőgyulladást. Persze ehelyett kaphat másféle betegségeket, legrémesebb ezek közt a víziszony; képzeljék el, milyen rémes lehet az, mikor egy hal víziszonyban szenved. Van egy közmondás, amely szerint fejétől büdösödik a hal. Ez a közmondás - eltérőleg a többi közmondásoktól - igazságot fejez ki, ezért van az, hogy a szardíniának mielőtt a dobozba beteszik, levágják a fejét.” Ezeket a gondolatokat Nagy Lajos: Képtelen természetrajzából idéztük.

Mennyi mese szól a halakról? …és mennyi történetet, verset írtak róluk: -Puskin: Mese a halászról és a kis halról -Tamkó Sirató Károly: Volt egyszer egy pinty… -Benedek Elek: Az aranyhal -Illyés Gyula: A halkisasszony -Zelk Zoltán: Ferkó halországban -A halak eredete (afrikai népmese) … stb; stb; stb;…

Jónás és a cethal (Jónás könyve) Ez a bibliai történet azért tetszett nekünk, mert Jónás belátta, hogy hibázott, ezért bedobatta magát a tengerbe, ahol a hal gyomrában utazott. Isten alaposan megleckéztette, hogy olyan ostobán viselkedett. Ide illik a közmondás: A halat horoggal, az ostobát szavakkal fogják.

A Halak csillagjegy: Febr. 20-márc. 20. A két ellentétes irányba úszó halat egy fonal összeköti: a Halak az ősegység szimbóluma. Mi is ennek az egységnek az elérésére törekszünk osztályunkban, iskolánkban. Iskolánk neve Hajós Alfréd – mi is szeretünk úszni, és úgy élünk, mint hal a vízben.

Gasztronómia Népszokások: A hal Krisztus jelképe, azonkívül a karácsony előtti böjti időszak miatt is szokás karácsony tájékán és szenteste halat fogyasztani. Folyó menti vidékeken szilveszterkor is fogyasztják, mert a halpikkely szerencsét (pénzt) hoz. Máshol baljós állat: elúszik vele a háziak szerencséje. Régi szokás szerint aki karácsonykor halételből csemegézik, úgy fog előrejutni a karrierjében, mint amilyen sebesen úszik a hal a vízben. A hal húsa gazdag A, D, B 1, B 2 vitaminokban. Szív és keringés javító, immunerősítő. Együnk tehát minél több halat, nyami-nyami!

Tudomány - Halszemoptika Mi is ilyen nyitottak vagyunk a világ megismerésére, ezért választottuk kabalaállatunknak a HALAT.

Vége