A rock forradalma Az 1950-es évek.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TAKÁCS BENCE „Az ember mániákusan, veszendően, a pokol és a halál határán vágyódik valaki után; keresi, kergeti, hiába, míg az élete elsorvad a nosztalgiában.”
Advertisements

XIX. század második fele
Biblia Levelez ő Iskola „Idegen vagyok a földön, ne rejtsd el el ő lem parancsaidat”
 Kiemelkedő utánpótlás nevelés  Saját tulajdonú sportcsarnok  infrastruktúra  Nyitás a szabadidő és közösségi programok felé.
ODK Túrák Útvonal: Hajmáskér – Litér Időpont: Február 9.
Életkor – második látásra 2 éves az „Öreg a Nénikéd!” MFP 50+ Konferencia 2010 március 31 Kerényi Péter.
Nirvana megalakulása Üdvözlök mindenkit! A rock forradalma nevű projekt keretein belül szeretnénk bemutatni, egy amerikai rock bandát, a Nirvana együttest.
Reklámeszközök, reklámhordozók
A falu bemutatása Készítette: Szlovicsák Valéria 8.c
A média funkciói.
Hallelujah Thake This Waltz If It Be Your Will Suzanne Who By Fire Zenei pályafutása háttérbe szorítja költői és írói érdemeit, pedig a zeneiparbeli.
Készítette: Zacsek Zsuzsanna 11/E
Ha másért nem is volt szép, egyért biztos, akkor voltunk fiatalok !! 
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
A NYILVÁNOSSÁG KELEPCÉI A közoktatás-vezetők protokollja
Gy ő zelem Pecznyik Pál verse Gy ő zelem, ha már nem világ szerint járok,
Zengje örökké az énekünk, Zengje minden földi lény, Zengje föld és zengje ég, Zengje, hogy „Ő él örökké!”
Név: Le-Dai Barbara Neptun-kód: IEDZ4U Tantárgy: Ásvány és kőzettan
Művészetek az ókorban (egyiptomi-görög-római)
A víz felhasználása.
Bevezetés A Queen egy brit rockegyüttes, amelyet 1970-ben alapított Freddie Mercury énekes, Brian May gitáros és Roger Taylor dobos, 1971-ben csatlakozott.
Könnyűzenei lexikon: Omega
Rokonok. Sok - sok évvel ezelőtt, amikor 23 éves voltam, hozzámentem egy özvegyhez, aki olyan gyönyörű volt, hogy az csak na. Ennek az özvegynek volt.
A Szimfonikus zenekar hangszerei
Amikor még züllöttem Képek a rosszéletű éveimről amit nem lehet elég korán kezdeni.
1. Ismerkedés a számítógépes környezettel
Nemzetek közötti kommunikáció Bevezetés Kulcsszavak definiálása.
Gyermekkor és gyermekkortörténet a kezdetektől napjainkig,különös tekintettel a középkór és reneszánsz gyermekképére.
Játék.... KISISKOLÁSOK KÖZÖTTI KOMMUNIKÁCIÓ Készítette: Nagy Erzsébet Mátis Katalin Bóné Orsolya.
Pink Floyd A legendás rock együttes. KEZDET Alapítás éve: 1964 Alapítás helye: London (Cambridge) Gyakori undeground fellépések Alapító tagok: Bob Klose.
Halász Dániel (HADNAAI.ELTE) ELTE:IK
Igen, vajon mi is az a kötnyezet? Hogyan védhetjük meg, hogyan tehetünk pusztulása, pusztítása ellen? Hogyan lehetne „zöldebben” élni? Vajon kinek mekkora.
A sütemény.
Bemutatom az ifiseket Mátraházán volt idén a „beavatás”, vagyis ott készítettek el ő minket az ifire Íme az idei konfirmandus csapat:
Digitális közszolgálat és a gyerekek és fiatalok nethasználata Hammer Ferenc ELTE Média és Kommunikáció Tanszék
Kik a gésák ? A háziasszonyt helyettesítik a férfi vendégek szórakoztatásánál Magában egyesíti a női ideállal szembeni összes követelményt Szép Szellemes.
A nyílméregbéka.
A FAUVOK nyomában Témahét: 2010.
Fúzió: előzmények, okok Időszak: 1969 – Progresszív rock, elektromos blues, rhythm and blues Angol és amerikai zenekarok (Soft Machine, Blood, Sweat and.
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
Afrika, a „fiatal” kontinens
„Mi dolgunk a világban?”
Méricske. Megérett az alma. Macipapa a termés egy részét zacskókba csomagolja.
Itáliai festő, a korai reneszánsz (quattrocento) idején
„Milyen jó hálát adni az Úrnak, és zengeni neved dicséretét, ó Felséges hirdetni reggel szeretetedet, h ű ségedet minden éjjel tízhúrú hangszeren és lanton,
De jó is újrakezdeni Füle Lajos verse.
Rózsa!.
Más-Mozaik Szociokulturális Egyesület. Alapítva:1987 február 8 Tevékenységmozaikok: Art-East stúdió Basszus - kulcs a zenéhez, havi kiadvány Közösségi.
Ha aggódnál… Ha valami aggaszt vagy idegesít, akkor nézd meg a dolog másik oldalát is!
H I P P I E. A SZÓ EREDETE  A hippi elnevezést először az amerikai televízióban használták április 22-én.  Akkor néhány vietnámi háború ellen.
Pozitív gondolatok.
Csökkentsük együtt a hulladékot!
FEKETE VALÉR (SIOR) PÁSZTORVÖLGYI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM.
Magyar - Irodalom Mítoszok és Biblia
ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA OMEGA. ΩMEGAΩMEGA ΩMEGAΩMEGA.
Márciusi ifjak MINTAFELADAT.
Készítette: Terék Máté.  Alexander Sztyepanovics Popov ( ) orosz tudós május 7-én Péterváron az orosz fizikusok társulatának bemutatja.
Más lettem? Más lettem..
Michael Bay. Magánélete Michael Bay február 17-én született Los Angeles-ben. Bay örökbe fogadott gyermek volt Nagyapja orosz nemzetiségű. A diplomáját.
Egy regionális rádió szerepvállalása B.-A.-Z. megye falvainak kulturális és társadalmi életében.
Ránk ömlik a rózsaszín m ű anyag? A hagyományos és az elektromos játékipar hasonlóságairól és különbségeiről.
Fanta TrendRiport: Kultúra ‐ és médiafogyasztási szokások a fiatalok ko ̈ rében Hogyan beszéljen egy márka a tinédzserekhez? Kreatív konferencia.
GITÁR. Húros, ezen belül pengetős hangszerek csoportjába tartozó hangszer. Megszólaltatása pengetővel vagy ujjal történik. Általában hat húrja van. A.
Stílustanfolyam nőknek
Készítette: Petrinovics Petra. Agenda 1. Barcs, a Dráva f ő városa 2. Duna-Dráva Nemzeti Park 3. Finanszírozás 4. Marketing 5. Javaslatok
Soundwave Painting Hanghullám művész
Hangszerek Zongora Gitár.
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Mindenki próbál egy másik “fajként” nézni a fiatalokra.
Készítette: Blága Bence és Jenei Gréta 5.osztály
Előadás másolata:

A rock forradalma Az 1950-es évek

A zenei stílusok Hangszerek A korszakban jellemző zenei műfajok: Blues Gospel Folk Country Jump blues Chicago blues Swing Boogie-woogie R&B Rock and roll Hangszerek Elektromos gitár Nagybőgő Basszusgitár Dob Zongora Szaxofon

Öltözködés Farmer nadrág Fekete/barna bőr dzseki Felhajtott gallér Csíkos vagy fehér ing, esetleg atléta Felzselézett haj

A közéletben A TV és rádió rádió terjedésével a zene a közéletbe is betört. Mivel a fiatal Korosztályok igencsak fogékonyak voltak az új dolgokra, hamar megváltoztatta az életüket a zene. Háttérbe szorult értékrendjükben a család és inkább a közösségi életre törekedtek, „lázadtak” a szüleik szabályai ellen. Őket hívjuk teenagereknek.

A feketék közéletében A feketék életében is jelentős szerepet játszott a zene. Bár őket még kiközösítették, illetve minden kapcsolatot próbáltak velük elzárni, a hatások őket is elérték, habár náluk a Rock and roll nem volt olyan jelentős, mint a Blues vagy a Jazz. A templomokban már korábban elterjedt náluk az éneklés. Ezt Gospel-nek hívjuk.

A reklámokban A zene és a stílus futótűzként terjedt, így a nagyobb cégek is kezdtek rájönni, hogy mekkora reklámlehetőség rejlik ebben. A reklámok egyre inkább terjedtek és a termékek sokkal gyorsabban jelentek meg a közéletben. Így a Coca Cola és az EXTRA kátrányos „finom” cigaretta.

Hírességek Elvis Presley Chuck Berry Richard Wayne Penniman Bill Haley Sok híresség került ki ebben az időben. Többségük viszonylag fiatalon (50 éves korában) elhunyt, közülük néhányan még ma is élnek és alkotnak.

Készítette: Komáromi Máté Balla Dániel Vége Készítette: Komáromi Máté Balla Dániel