EGov Tanácsadó Kft. 1056 Budapest, Belgrád rkp. 27. Budapesti Ügyvédi Kamara e-Ügykezelő rendszer

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Kamarai prezentáció sablon
Advertisements

főigazgató-helyettes
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
VÁTI Egységes közműnyilvántartás (EKNY)
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
IMIR monitoring és információs rendszer
SAP best practice üzemeltető cégek számára
oldalon elérhető, letölthető. Jelen előadás feltételezi, hogy az oktatáson résztvevő elolvasta és elsajátította az ÉTDR ún. „bevezető előadás”anyagát.
Dokumentációs, nyilvántartási és információáramlási rendszer Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei.
Mobil e-ügyintézési rendszer kifejlesztése
Tanácsadási szolgáltatások „ A jövő önkormányzatának alapja Pusztamonostoron – ÁROP-1.A.2/A számú forrás felhasználásával” projektben Bíró Gabriella.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Hazai társfinanszírozási támogatási szerződés megkötésének folyamata Nagyváradi Alíz, TEÜ, PVEI Partneri szeminárium magyar partnerek részére Budapest,
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Nemzeti Egységes Kártyarendszer Vetési Iván miniszteri biztos június 2. KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM.
375/2007. (XII. 23.) Korm. rendelet a kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről.
Az elektronikus építési napló (e-napló)
EGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp E-ügyintézési modell
Elektronikus archiválórendszer fejlesztése PKI alapokon Készítette: Kollár Balázs november 11.
Ügyfél Elégedettségi Vizsgáló és Elemző Program
Elektronikus aláírás, időbélyegzés, elektronikus hitelesítés
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Elektronikus dokumentumok
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
1 eEgészség – Digitális Aláírás Előadás a projekt lezárásához „Megbízható harmadik fél szolgáltatás, a digitális aláírás bevezetése az egészségügyi ágazatban”
Dátum Tőkepiaci közzétételek a PSZÁF honlapján (Tájékoztató a tőkepiacról szóló évi CXX. tv. 34.§ (4) bekezdés d) pontjának végrehajtására felkészülésről)
A tőkepiaci közzétételek elektronikus hitelesítése június 12. dr
Átláthatósági jelentések követelményei, tapasztalatok
Magyar Controlling Egyesület Szombathely, október Keringer Zsolt MCE Konferencia 2008 A controlling gyakorlata ASP alapú közigazgatás lehetőségei.
EU-s pályázatok írása és módszertana
Működőképes Elektronikus Ügyintézési Modellek e-Szignó Üzleti Megoldások Barsi András Attila Microsec Kft november 12.
SZTIR Projekt Szaktanácsadási Tartalomszolgáltató Információs Rendszer Névjegyzék december 20. Nagy Attila, GAK TSzK.
Tájékoztató az e-kifizetésről Molnár Balázs, projektmenedzser Völgy Vidék Közösség LEADER HACS Vál,
Elektronikus aláírás, azonosítás, hitelesítés
Az elektronikus számla útjának sematikus ábrázolása a két pénzügyi rendszer között Szállítói számlázó rendszer ePost Vevői számlázó rendszer.
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Elektronikus eljárás a polgári perben
Elektronikus fizetési meghagyás
A tolnasport.hu honlap adminisztrációja Készítette a Tolna Megyei Sportszövetségek Szövetsége a Nemzeti Civil Alapprogram NCA-DP-10-D pályázata keretében.
Elektronikus ügyintézés a nyugdíjbiztosításban
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
Rendszer ismertető Vargha Máté. Cafeteria bevezetés ismert nehézségei A cafeteria rendszerek bevezetésének legfőbb akadálya a megnövekvő adminisztrációs.
Ügyintézés az új típusú, második generációs kormányablakban
HEFOP/ /2 Szerződéskötési alapismeretek. HEFOP/ /22 Tartalomjegyzék Szerződéskötés folyamata Támogatási szerződés.
2014. november Rendek Tímea
Stipkovits István ISZ auditor SGS Hungária Kft.
Minta IRATOK Az írásbeli kommunikáció eszközei az iratok.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
E-számla befogadás kulcskérdései - a közeljövő gyakorlata avagy Elektronikus Számlakibocsátók Egyesületének (ESZE) szerepe az elektronikus számlázási folyamatok.
Elektronikus iratkezelés és megőrzés: az ügyvédi kar tapasztalatai Hagyományos iratkezelés az elektronikus dokumentumok világában szeptember 30.
„Nem a papírra van szükség, hanem a rajta lévő információra!”
Elektronikus dokumentumkezelés
Elektronikus aláírás és iratkezelés
Következtetések a fővárosi elektronikus adatvagyon felmérés alapján
ELEKTRONIKUS ALÁÍRÁS E-JOG.
Országos Statisztikai Tanács
Az Építésügyi Dokumentációs és Információs Központ
OSAP statisztika FIR FÓRUM január 29. Hosznyák András.
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Az önkormányzati ASP és az önkormányzatok elektronikus ügyintézési feladatai Pécs, november 23.
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
Közbeszerzési Döntőbizottság
MUNKAVÉDELMI ELLENŐRZÉS ZÖKKENŐMENTESEN? munkabiztonsági szakmérnök
Az elektronikus közbeszerzés bevezetése és várható hatásai
Előadás másolata:

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Budapesti Ügyvédi Kamara e-Ügykezelő rendszer

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp A BÜK bemutatása • A kamara „mérete”: – 6000 aktív tag – 2000 szüneteltetett tag – 2000 ügyvédjelölt – törölt tag • A Magyar Ügyvédi Kamarán belül a legnagyobb területi kamara

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp A projekt aktualitása • évi LXXV tv. 16. §-a az ügyvédekről szóló évi XI. törvény („Ütv.”) 12/A. § (5) bekezdését hatályon kívül helyezi, ez a jogszabály biztosította december 31-ig, hogy „a kamarai hatósági eljárás elektronikus úton nem folytatható le.” • január 1-jétől a kamarai hatósági eljárások körében is a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól törvény („Ket.”) fog hatályba lépni, amely szerint az összes területi kamarának kötelessége biztosítania, hogy az ügyfelek elektronikusan intézhessék az ügyeiket.

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Feladatunk összefoglalása • Elektronikus ügyintéző frontend rendszer bevezetése – Ügyek indítása, megtekintése – „Hivatali” válasz • Belső ügykezelési folyamatok „szűk körben” való támogatása – Érkeztetés, válasz továbbítása – Iktatás, iratok elektronikus képe 1 kattintásra – Kamarai Program „közrefogása” – Egységes felület – Egységes, központi adatbázis • Ezen feladatok elvégzéséhez: – Folyamatfelmérési dokumentáció készítése – Követelményspecifikáció dokumentum készítése

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp „Extra” igények • A fejlesztés átadása előtt megrendelői igény mutatkozott 4 ügytípus esetében az elektronikus ügykezdeményezés megvalósítására – Webes form kitöltése – Webes aláíró alkalmazás – Elkészült e-akta egy ügyintézői felületről letölthető • Ezen 4 ügytípus esetében átlag napi 20 ügykezdeményezés történik • • Az „extra” igények hatásai

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Elektronikus tanúsítványok • Cégeljárással foglalkozó ügyvédeknek már biztosan van elektronikus aláírásuk és aktívan használják • 2 hitelesítés-szolgáltató (HSZ) van jelenleg Magyarországon: – Microsec – Netlock • A HSZ-ek eltérő csomagokat kínálnak, a piaci részesedés az ügyvédek körében jelenleg: – 85% Microsec – 15 % Netlock

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Elektronikus tanúsítványok II. • A Microsec csomagjában van autentikációs tanúsítvány, a Netlock-éban nincs (ígéretet kaptunk a Netlocktól, hogy az év közepéig kapnak az ügyvédek autentikációs tanusítványt). • Autentikáció vs. aláírás • Böngészőspecifikus problémák a Microsec esetében • A Netlock hosszú idejű passzivitása? • Elektronikus kommunikáció a kamara és a HSZ-ek között

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Bonyolult autentikációs rendszer • 3 féle autentikációs mód: – Ügyfélkapuval – Autentikációs tanúsítvánnyal – Egyszerű név/jelszó párossal • Ügytípusonként eltérő autentikációs szint lehet szükséges • A név/jelszó páros főleg a külső rendszerek miatt szükséges, mint mód • Hatósági ügyekben az ÜK-s azonosítás kötelező használata

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Más (külső) rendszereknek nyújtott szolgáltatások • A Kamara honlapja felé autentikációs szolgáltatás: – Így egy ponton bejelentkezve tudnak több dologhoz hozzáférni – Konzisztensen tartjuk a felhasználói adatállományt, ui: • a HSZ-ek közvetlenül nekünk küldik a tanúsítványok adatait • a Kamarai Program adatbázisához csak mi férünk hozzá (a Kamarai Program felhasználóin kívül)

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Egy átlagos ügy folyamata I. • Autentikáció • Ügytípus kiválasztása (többféle lehetőség) • A kérelem űrlapjának kitöltése, vagy a kérelem fájlként való feltöltése • A mellékletek fájlként való feltöltése • A rendszer ezeket egy aktába csomagolja, és egy webes alkalmazás segítségével aláíratja az ügyvéddel. • A rendszer időbélyegzés után automatikusan érkezteti a bejövő dokumentumot. • Az érkezett dokumentumot ezután iktatják, majd szignálásra kerül a megfelelő ügyintézőhöz.

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Egy átlagos ügy folyamata II. • Az ügyintéző végzi el a tartalmi és formai ellenőrzéseket, szükség esetén hiánypótlásra is ő szólít fel. Hiánypótlás esetén az ügyvéd már látja a megkezdett ügyei között ezt, így fel tud annak kapcsán tölteni újabb dokumentumot, ugyanazon iktatószám egy másik alszámára. • A Kamara válasza is iktatásra kerül, erről az ügyvédet értesítik, aki a saját felületén hozzáfér a Kamara válaszához elektronikus formában, amíg az ügy véglegesen le nem zárul. (jogerő)

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp Jelenlegi állapot • A követelményspecifikáció elkészült – Néhány helyen technikai szempontok kapcsán még pontosítása várható • A folyamatfelmérési dokumentáció elkészült – A Megrendelő elképzelései alapján, egy a jövőre vonatkozó verzió elkészítése következik – (csak a front-office rész) • A fejlesztés folyamatban van – Jelenlegi készültségi szint: 85-90%

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp További tervek • A fejlesztés folytatása egy újabb ütemben: – További ügytípusok kapcsán űrlapok készítése – A kapcsolat „mélyítése” a Kamarai Programmal – Workflow támogatás az egyes ügytípusok kapcsán – Folyamatok (hatékonyságának) javítása – Back-office folyamatok felmérése • Esetlegesen egy külön projekt keretében: – A Kamarai Program lecserélése

eGov Tanácsadó Kft Budapest, Belgrád rkp VÉGE Köszönöm a figyelmet!