Az MFB Zrt. finanszírozási programjai

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs vezérigazgató-helyettes Budapest, június 15.
Advertisements

HUNGÁRIA Takarék tavaszi agrár fórum sorozat.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Várkonyi Gellért FRH Nonprofit Zrt Régióvezető.
Banki mikrohitel konstrukciók
Kedvezményes források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Kedvezményes MFB források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
Pongorné Dr. Csákvári Marianna igazgató
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai.. Témakörök •MFB Zrt. bemutatása •Finanszírozási programjaink –MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával
Benke Ákos vezérigazgató Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Az UMVP aktuális helyzetének bemutatása, és a kockázati tőke program K+F+I workshop
V.: Gazdaságélénkítési eszközök az MKB Bank finanszírozási gyakorlatában.
Önkormányzatok finanszírozása
2007. április 24. BG Finance Zrt. Meizl József.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok.
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. és a JEREMIE Program Garamvölgyi Balázs üzleti vezérigazgató-helyettes Budapest, augusztus 29.
PÁTOSZ nap Február 23.. Székesfehérvári Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 20 éve a vállalkozásokért Célunk: a Közép-dunántúli régióban.
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Kormányszóvivői tájékoztató Sikeres Magyarországért Hitelprogramok Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Veres János pénzügyminiszter.
A hitelgarancia szerepe a vállalkozások forrásbevonásában Király Zsolt marketing igazgató Hitelgarancia Zrt február 2.
Hogyan támogatják a bankok a kkv-k beruházási elképzeléseit? Budapest, november 30. dr. Tamás Gábor.
1. 2 Az RFH cégcsoport • Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat • 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és.
Beruházások pénzügyi lehetőségei a dél-dunántúli régióban
Az MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
A vidékfejlesztés hitelforrásai. A Pannon Takarékszövetkezet Univerzális magyar kisbank 26 kirendeltség két megyében és Budapesten – újabb egyesülés előtt.
KEOP aktív roadshow „MFB hitelek környezetvédelmi és energiamegtakarítási célokra” Söllei Judit osztályvezető.
Megfizethető források hitelképeseknek Sebők Orsolya főszerkesztő.
BG Finance Zrt. Moskovits Pál április 24..
Hitelek, akár évi 4,5 %-ért, az Új Széchenyi Hitel Program keretében
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája, Debrecen,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Veszprém,
Az MFB Zrt. finanszírozási programjai Pénz, de honnan? Pénzek a régióban A Regionális Fejlesztési Holding és a Piac & Profit közös konferenciája Kecskemét,
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai
OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
1. Az RFH csoport bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Bendó János RFH Nonprofit Zrt.
MFB – az ország fejlesztési bankja
Akad még lehetőség! – Vállalati pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Budapest, június 17.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Bátora László vezérigazgató-helyettes Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, szeptember 17.
Új Széchenyi Hitel és Új Széchenyi Kombinált Mikrohitel Zalán Helga ügyvezető igazgató MV-Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Budapest, február.
KKV fejlesztés új pénzügyi eszközök bevonásával Benke Ákos vezérigazgató, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Eger, 2008.április 23. Az Új Magyarország.
JEREMIE Programok módosulásai
partnerség a K&H – tól Új Magyarország Programok Pályázatok
1. Az RFH Zrt. bemutatása 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó társaság Cél a vállalkozások erősítésén keresztül.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
III. MEGYEI GAZDASÁG- FEJLESZTÉSI KONFERENCIA A MAGYAR FEJLESZTÉSI BANK ÁLTAL NYÚJTOTT FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEK KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE.
MFB Rt. a hazai bankszektorban – A tulajdonos, a tulajdonjog gyakorló – A Bank társadalmi szerepvállalása – A Bank tevékenysége 2.
Elérhető, támogatott hitelkonstrukciók a kkv –k számára.
MGV Zrt. – „Több mint egy bank”
Mikrohitel lehetőségek mikro és kisvállalkozások részére.
MFB Rt. a hazai bankszektorban 100 %-ban állami tulajdonú Szakosított hitelintézet Az EU fejlesztési bankjaival megegyező tevékenység Forrásbevonás külföldről.
Az MFB Zrt. vállalkozásfinanszírozási programjai Támogatott MFB programok Előadó: Bendó János RFH Nonprofit Zrt ÉMO Régióvezető.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
III. További finanszírozási alternatívák
1. 2 Az RFH cégcsoport Az RFH csoport: 7 regionális társaság és megyei hálózat 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó.
Kezeljünk válságot fejlesztéssel Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Kékesi Zsolt igazgató október 1.
1 „Munkáltatók a munkavállalókért, a versenyképességért” Kis-, közép- és mikrovállalkozások finanszírozása az Új Magyarország Vállalkozásfejlesztési Program.
Válságkezelés Fejlesztéssel ! Az MFB Zrt. hitelei a felzárkózásért, a versenyképességért és a válságkezelésért Muzamel László szeptember 17.
KKV fejlesztés pénzügyi eszközök bevonásával Verő Mihály, Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. Debrecen október 1. - Az Új Magyarország Vállalkozói.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Mindent a Mikro-, kis- és középvállalkozások versenyképességének növelése célú Hitelprogramról Beruházás, eszközbeszerzés, haszongépjármű vásárlás 0%-os.
1 Magyar Fejlesztési Bank Zrt. Postapartner Program.
A hitelgarancia szerepe a kkv-k finanszírozásában 2010 Garantiqa Hitelgarancia Zrt.
Támogatott fejlesztési források vállalkozások részére Spilák Lajos régióvezető Nagykanizsa, január 26.
Kapacitásbővítő, jelenlegi pályázati lehetőségek
KÖFOP Pályázatokhoz kapcsolódó finanszírozási lehetőségek a Széchenyi Kártya Program keretében.
ZALA MEGYEI VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ALAPÍTVÁNY
Előadás másolata:

Az MFB Zrt. finanszírozási programjai

Értékesítési csatornák Közvetlen hitelezés 50 M HUF fölött Programok keretében vagy egyedi feltételekkel MFB központban Refinanszírozás Kizárólag programok keretében Hitelintézeteken és pénzügyi vállalkozásokon keresztül Közvetítői értékesítés 50 M HUF alatt Jelenleg MFB Kisvállalkozói Hitel keretében Országos közvetítői hálózaton keresztül MFB kockázatvállalás

Támogatott MFB programok jellemzői Árfolyam-garanciával biztosított forrás EURIBOR kamatbázis Ügyfélre megállapított egyéni referenciaráta magasabb mint az ügyfélkamat KV tv. MFB tv. 3 havonta változó HUF-ban Adósminősítés Fedezettség

Támogatástartalom és -intenzitás Csekély összegű támogatás esetén (de minimis) támogatástartalom 100 illetve 200 ezer EUR vállalkozás szintjén 3 év vonatkozásában Csoportmentességi támogatás esetén támogatásintenzitás régiónkénti maximum projekt szintjén valamennyi támogatást figyelembe vége

MFB beruházási hitelek jellemzői Kedvezményes kamatozás Hosszú lejárat Állami támogatási szabályoknak való megfelelés

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program Szerteágazó hitelcélok: Vállalkozásfejlesztés Innovációs beruházások Beszállítói tevékenység erősítése Telephely bővítés Beruházáshoz kapcsolódó tartós forgóeszköz finanszírozás

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program Kormányhatározat által rögzített keretösszeg: 450 milliárd forint Nagyvállalatok számára is elérhető Hosszú lejárat – legfeljebb 15 év Akár 3 év türelmi idő Hitelintézetek, pénzügyi vállalkozások refinanszírozásával és 50 M Ft feletti hitel esetében MFB Zrt. –től is elérhető.

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program Állami árfolyam-garancia Forinthitel EURIBOR kamatbázison Kedvezményes kamatozás: 3 havi EURIBOR + MFB refinanszírozási kamatfelár (2,5%) + hitelintézeti kamatfelár (legfeljebb 3,5%), azaz jelenleg legfeljebb 6,22%/év Állami támogatás: támogatástartalom az ügyfélkamat és az egyéni referencia ráta különbségének a hitelszerződés időpontjára diszkontált jelenértéke

MFB Vállalkozásfinanszírozási Program Típus beruházási hitel és zárt végű pénzügyi lízing Hitelösszeg 5-3000 millió forint Ügyleti kamat 3 havi EURIBOR+RKV*+max.3,5 %/év Futamidő legfeljebb 15 év Türelmi idő legfeljebb 3 év Saját erő Legalább 10% illetve 25% (de minimis illetve regionális csoportmentességi támogatási kategória esetén) Rendelkezésre tartási díj 0,4%/év Törlesztés ütemezése negyedéves, féléves Megjegyzés * RKV az MFB Zrt. refinanszírozási kamatfelára, mértéke 2013-ban 2,5%/év

MFB Kisvállalkozói Hitel

MFB Kisvállalkozói Hitel Stratégia Kedvezményes források a mikro- és kisvállalkozások beruházásaihoz MFB vállalja az ügyfélkockázatot - egységes és automatizált hitelbírálat alapján Előnyös biztosítéknyújtási előírások a fedezeti problémák enyhítésére - beépített intézményi készfizető kezesség Gyors forráshoz jutás Országos elérhetőség biztosítása Közvetítői helyismeret és kapcsolatrendszer előnyeinek a kihasználása Forrás- és limitkérdések megoldása a hitelintézeti partnerek esetén

MFB Kisvállalkozói Hitel A hitel felhasználható vállalkozási tevékenység végzésre szolgáló ingatlan beruházáshoz (vásárlás, építés, átalakítás) a vállalkozási tevékenység végzéshez szükséges használt és új gépek, berendezések, felszerelések, járművek beszerzésére vállalkozás tevékenység végzéséhez szükséges tárgyi eszköz működtetéséhez kapcsolódó szoftver vásárlására

MFB Kisvállalkozói Hitel Típus beruházási hitel Hitelösszeg 1-50 millió Ft (kezdő vállalkozások 1-25 millió Ft) Ügyleti kamat 3 havi EURIBOR+5%/év Futamidő 15 év Türelmi idő 2 év Saját erő Legalább 10% illetve15%, valamint 20% (az adósminősítés, illetve az intézményi kezességvállaló függvényében) Saját forrás Legalább 5%, illetve 10% (a saját erő függvényében) Biztosíték mértéke 100% Biztosíték formája Ingatlan, ingó, óvadék, tulajdonosi kezesség, intézményi készfizető kezességvállalás (Garantiqa, MV Zrt.)

MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program

MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program Előnyei: széleskörű célrendszer kedvezményes forrás (árfolyam-fedezet) maximált ügyleti kamat, díjak, jutalékok hosszú futamidő elérhető országosan: a hitelintézetek fiókhálózatában (refinanszírozás), valamint az MFB Zrt.-nél 50 millió forint hitelösszegtől közvetlenül, és legfeljebb 50 millió forint hitelösszegig az MFB Zrt. közvetítői partnerein keresztül

MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program Kedvezményes kamatozás: állami árfolyam-fedezet forinthitel EURIBOR kamatbázison 3 havi EURIBOR + MFB refinanszírozási kamatfelár (2,0%) + hitelintézeti kamatfelár (legfeljebb 2,5%) – jelenleg ~ 4,7%

MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program A hitel felhasználható: önkormányzati feladatok ellátásához szükséges infrastruktúra- fejlesztő beruházások finanszírozására önkormányzati pályázatokhoz szükséges önrész biztosítására Hitelfelvevők: helyi önkormányzatok helyi önkormányzatok társulásai települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásai

MFB Önkormányzati Infrastruktúrafejlesztési Program A Program főbb feltételei Keretösszeg: 100 milliárd forint A hitel típusa: beruházási hitel Ügyleti kamat: 3 havi EURIBOR + RKO1* + legfeljebb 2,5% / év Hitelösszeg: nincs korlátozva Saját forrás: legalább 5-25% Futamidő: legfeljebb 25 év Rendelkezésre tartási idő: legfeljebb 4 év Türelmi idő: legfeljebb 5 év Rendelkezésre tartási jutalék: 0,4%/év Megjegyzés * RKO1 az MFB Zrt. refinanszírozási kamatfelára, mértéke 2013-ban 2%/év

További információk: www.mfb.hu KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! További információk: www.mfb.hu ugyfelszolgalat@mfb.hu 06 40 555 555 Hidvégi Jánosné Vezető tanácsadó 06 20 340 4810