Moderátor: Sugár Mihály Vezető tanácsadó Távközlésszabályozási kihívások 2011 Kerekasztal-beszélgetés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Európa újra bízik az IT-ban Mit jelent a cloud computing? Kinek, miért előnyös? Nemzetközi kitekintés – trendek, esettanulmányok, avagy hogy csinálják.
Advertisements

NHH sajtótájékoztató Mobilvégződtetési-díjak és Versenyélénkítés a mobil-piacon Pataki Dániel, elnök Ludányi Edgár, közgazdasági főigazgató-helyettes.
Miért jobb egy (nem csak) geolokációs mobil kutatási rendszer? 1 HWSW – App!mobile konferencia, MOM Budapest, november 13. Pintér Róbert.
© GfK 2013 | Fogyasztói Bizalom Index | III. negyedév1 Fogyasztói Bizalom Index III. negyedév szeptember.
2004. április 29.1 A földfelszíni digitális televíziózás (DVB-T) frekvenciagazdálkodási kérdései A digitális televíziózás dr. Kissné Akli Mária Okleveles.
Web2 és a blogok. Mi az a web2? 1.Filozófia (tartalom) szabadság nyitottság közösség 2.Eszköz(készlet) egyszerűség integráció kompatibilitás mobilitás.
Új online technológiák: lehetőségek és kihívások Kerese István Fejlesztési platform üzletág igazgató Microsoft Magyarország
Makroökonómia gyakorlat
… with NFC A mobil contactless (NFC) technológia lehetőségei a pénzügyi szektorban.
A kábeltelevízió jövője,
A TISZK-ek fenntarthatósága 1 Budapest, január 14.
György István Ügyvezető igazgató Update software Magyarország Kft
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Naprakész Microsoft technológiák banki környezetben Bessenyei László Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.
10. Tétel Sikeresen működő üzletét az igényeknek megfelelően bővíteni szeretné. Ehhez szüksége van egy üzleti terv elkészítésére. Foglalja össze, hogy.
Kiskereskedelmi verseny és szolgáltatóváltás a hazai árampiacon Paizs László MTA KRTK KTI Budapest, 2012 május 29.
SZABÁLYOZÁSI KIHÍVÁSOK
Műhelyvita december 13. Pécs, PTE-ÁJK Tóth András: Az elektronikus hírközlés és média gazdasági szabályozásának alapjai és versenyjogi vonatkozásai.
NAPII. - mikrogazdaság Jobbágy Valér GKM. Iránymutatások - mikrogazdaság Tudással és innovációval a növekedésért 7. A K+F célú beruházások növelése és.
„ Nyílt Pályán – Nemzeti Vasúti Kerekasztal” HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesülés szeptember 15. Orosz Balázs.
DR. SARKADY ILDIKÓ MÉDIAPIACI TENDENCIÁK Jogi kihívások „Célkeresztben a fogyasztó” NAPI GAZDASÁG KONFERENCIA Budapest Mariott Hotel március 30.
Gálik Mihály Kit is érdekel a digitális televíziózás Magyarországon? BKÁE Média és Telekommunikáció Tanszék Média és Telekommunikáció Tanszék.
Új hatóság – új kihívások Szalai Annamária elnök INFOTÉR PARLAMENT június 2.
NGN”Tizenötpercesek 1. Wiener József dr Page1 /7 NGN kérdések- „Tizenötpercesek” az NGN-ről 1. Téma: Mi az NGN? HI vezetői,
A tárgyak internetén használatos kommunikációs technológiák Előadó: Balla Tamás I. éves PhD hallgató Témavezető: Dr. Terdik György április
Az NHH szabályozási stratégiájának tervezése Tóth László stratégiai igazgató IX. Telecom Konferencia Budapest
Mi akadályozza és mi segíti Magyarországon az internet alapú audiovizuális szolgáltatások terjedését? Rozgonyi Krisztina NHH Tanácstag Hírközlés 2006 CEBC.
A növekedés esélyei jelentés az Eurozónából Havas István XX. Vezérigazgató Találkozó Sárvár, 2010 szeptember 29.
Gazdaságpolitikai kilátások és kihívások 2009 Hamecz István.
Tóth Judit Kerékpáros Magyarország Szövetség évi pályázatok.
E RASMUS PROGRAM A K ÖZIGAZGATÁS - TUDOMÁNYI K ARON A 2013/2014. TANÉVBEN BÍRÓ GÁBOR ISTVÁN DÉKÁNI HIVATAL, NEMZETKÖZI ÜGYEK.
TUDOMÁNYOS MUNKA, KUTATÁSI TEVÉKENYSÉG Dr. BARTHA LÁSZLÓ Mérnöki Kar Tanácsülése.
VERSENY ÉS SZABÁLYOZÁS 2010 I.Áttekintés. MÚLT, JELEN, JÖVŐ AZ ÁGAZATI ÉS VERSENYSZABÁLYOZÁSBAN II.Betekintés. ELEMZÉSI MÓDSZEREK ÉS SZABÁLYOZÁSI ESZKÖZÖK.
2007/08/29Szerző / prezentáció címe1 Projektmenedzsment az innovációban Fekete László – Magyar Telekom - Szolgáltatásfejlesztés HTE PROJEKTMENEDZSMENT.
Az NHH spektrum stratégiája (elfogadásra került márciusában) HTE TETRA szakosztály január 19. Simon Gyula.
A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok A klímaváltozás és a legfontosabb hazai feladatok Szabó Imre miniszter Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
IWiW – második hullám Simó György T-Online Magyarország Zrt, vezérigazgató.
Változások menedzselése felsőfokon Készítette: Schalli Adrienn Dinya László.
Biomassza Bajnokság Magyarországon Kovács Emese ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ „Biomasszát fenntarthatóan” c. Konferencia Gödöllő,
Szántó Tamás elnökhelyettes PMISZK
Sapientia-EMTE informatikai rendszerének kialakítása és fejlesztése Dr. Dávid László Dr. Györfi Jenő Budapest, November 11.
Szabályozási reform – az intézményrendszer és a járadékszabályozás továbbfejlesztése Szikszainé dr. Bérces Anna PM, főosztályvezető Pénztárkonferencia.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
ÚJ EU NÖVÉNYVÉDŐ SZER SZABÁLYOZÁS József CsillaAgrár Európa Klub, január 28.
Szélessávú tervek és akciók
Aktuális jogszabályváltozások a szénhidrogén kutatás és termelés vonatkozásában Utasiné dr. Győri Andrea Közigazgatási tanácsadó Utasiné dr. Győri Andrea.
Információs Társadalom- és Trendkutató Központ 1111 Budapest, Műegyetem Stoczek u St ép 108. Telefon: Telefax: Web:
Kissné Akli Mária AH Zrt.
Spektrumliberalizáció és hatósági spektrum stratégia Bánhidi Ferenc Hírközlés 2008 Budapest 2008 november 14.
1 Mi lesz veled földfelszíni műsorszórás? (Hosszútávú EU tervek) Dr. Pados László NMHH Mobil tlf:
Kihívások az új jogszabálytervezet kialakítása során
Dr. Nagy József elnök Bükk-Térségi LEADER Egyesület Tibolddaróc, január 30.
Szolnoki Szabolcs, projektmenedzser, SMART Pont Hálózat vezető
Kutatások a digitális átállás társadalmi fogadtatása területén ORTT Alkalmazott Kommunikációtudományi Intézet Hazay István.
Az NFC technológia most és a közeljövőben.  Könnyen használható vezeték nélküli kommunikáció néhány centiméteres távolságban  A kis távolság miatt könnyen.
Mítosz vagy valóság? Közműdíj-fizetés mobilról. 2 / Turny Ákos - Közműdíj-fizetés mobilon / 4/1/2015 Dinamikus fejlődés minden területen 1998 – 1999Az.
AUTOMATIZÁLT KÁBELKONFEKCIONÁLÁSI TECHNOLÓGIA KUTATÁSA, INTELLIGENS KÁBEL ÉS EGYEDI CSATLAKOZÓK KIFEJLESZTÉSE VLG Kábelkereskedelmi Kft. Vető Géza ügyvezető.
Dolgozók képzése Lakók felkészítése Szervezetfejlesztés Közbeszerzés kiírására került sor, elbírálás a jövő héten történik meg.
4.Tétel: xDSL, VoIP, FTTx, NGN
Digitalizálás a könyvtárban …mit, mivel, hogyan, mikor, miért, mennyire…
DIGITÁLIS ÁTÁLLÁS A FÖLDFELSZÍNI PLATFORMON Piller András Vezérigazgató Antenna Hungária március 19.
Cégnév Üzleti terv. Célkitűzések A cég hosszú távú céljainak egyértelmű bemutatása –Használjon a cég növekedését alátámasztó kifejezéseket, de legyen.
NEMZETKÖZI ÉS HAZAI MÉDIAPIACI HELYZETKÉP NEMZETKÖZI ÉS HAZAI MÉDIAPIACI HELYZETKÉP TÓTH ANDRÁS ANTENNA HUNGÁRIA DECEMBER 11. TÓTH ANDRÁS ANTENNA.
Fogyasztók diszkriminációja az EU-ban Bak Pál Európai Köz-és Magánjogi Tanszék
A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE május 26.. A KÖZBESZERZÉS JÖVŐJE A Magyar Mérnöki Kamara szerepe a közbeszerzési szabályozásban Dr. Virág Rudolf főtitkár.
Székelyföld - Románia. ... ez azt jelenti, hogy nagyon sok mindent kell még építeni, tehát ez inkább egy lehetőség mint hátrány.” Diósi László – vezérigazgató.
A digitális televíziózás és az innováció Infokommunikációs Tanszék Urbán Ágnes A digitális televíziózás és az innováció 3 A ‘90-es évek várakozása 
Szélessáv minden háztartásba 2018 végéig!
Üzleti terv bemutatása
Tény alapú pályaorientációs szakpolitika
Minden az azonnali fizetési rendszerről
Előadás másolata:

Moderátor: Sugár Mihály Vezető tanácsadó Távközlésszabályozási kihívások 2011 Kerekasztal-beszélgetés

2 Tartalom 1. Az EC felülvizsgált keretszabályozásának hazai implementációja, nyitott kérdések [szélessávú stratégia, hálózatsemlegesség, spektrumpolitika, egyetemes szolgáltatások] 2. Verseny és beruházás viszonya: •a magyarországi verseny speciálisan infrastruktúra-alapú, amelyben csak az egyetlen – és már visszaszorulóban levő – platform szabályozott? •ki valósítja meg az EC által szorgalmazott optikai NGA-lefedést, ha már az egyetlen vállalkozó is kezdi feladni? Akkor Magyarország számára nem ez lesz a jövő útja? •egyetemes lesz-e a szélessávú alapszolgáltatás? •mit tudhatunk meg a Nemzeti Hálózatról? 3. Hogyan fog megtörténni a digitális átállás, ha a szabályozás nem ösztönzi a csatornákat a DTT-ben való megjelenésre? Vagy arra számítunk, hogy a háztartások belépnek a fizetős szolgáltatásokba? 4. Kiírásra kerülnek a mobilfrekvenciák: •lehet-e tiszta képet kapni, korrekt feltételekkel pályázni, ha tisztázatlan: •refarming: a 900 MHz UMTS-felhasználhatósága •a nem allokált sávok felhasználása •a digitális hozadék sorsa •a jelenlegi frekvenciadíjak fejlesztésre gyakorolt negatív hatása •a 450 MHz-en érdemes-e egy régi technológián alapuló, életgörbéje vége felé járó 3G platformon most nyitni, amikor az eszközök biztosíthatósága hosszútávra nem lesz tervezhető? amikor már a 4G technológiákat készülnek bevezetni? 5. Mi várható: a digitális tartalmakra vonatkozó szabályozás, szerzői jogokra vonatkozó változások, új médiatörvény tekintetében [pl. lineáris/nemlineáris tartalmak szolgáltatóira vonatkozó rendelkezések, mobilfizetés és –vásárlás stb.]? A prezentáció címe

3 Az EC felülvizsgált keretszabályozásának hazai implementációja, nyitott kérdések [szélessávú stratégia, hálózatsemlegesség, spektrumpolitika, egyetemes szolgáltatások stb.] A prezentáció címe

4 Verseny és beruházás viszonya: • a magyarországi verseny speciálisan infrastruktúra-alapú, amelyben csak az egyetlen – és már visszaszorulóban levő – platform szabályozott? • ki valósítja meg az EC által szorgalmazott optikai NGN/NGA-lefedést, ha már az egyetlen vállalkozó is kezdi feladni? Akkor Magyarország számára nem ez lesz a jövő útja? • egyetemes lesz-e a szélessávú alapszolgáltatás? • mit tudhatunk meg a Nemzeti Hálózatról? A prezentáció címe

5 Hogyan fog megtörténni a digitális átállás, ha a szabályozás nem ösztönzi a csatornákat a DTT-ben való megjelenésre? Vagy arra számítunk, hogy a háztartások belépnek a fizetős szolgáltatásokba? A prezentáció címe

6 Kiírásra kerülnek a mobilfrekvenciák: • lehet-e tiszta képet kapni, korrekt feltételekkel pályázni, ha tisztázatlan: • a refarming: a 900 MHz UMTS-felhasználhatósága • a nem allokált sávok felhasználása • a digitális hozadék sorsa • a jelenlegi frekvenciadíjak fejlesztésre gyakorolt negatív hatása • a 450 MHz-en érdemes-e egy régi technológián alapuló, életgörbéje vége felé járó 3G platformon most nyitni, amikor az eszközök biztosíthatósága hosszútávra nem lesz tervezhető? amikor már a 4G technológiákat készülnek bevezetni? A prezentáció címe

7 Mi várható a digitális tartalmakra vonatkozó szabályozás, szerzői jogokra vonatkozó változások, új médiatörvény tekintetében? [pl. lineáris/nemlineáris tartalmak szolgáltatóira vonatkozó rendelkezések, mobilfizetés és –vásárlás stb.] A prezentáció címe