Alulról építkezés a Szent Korona Értékrend ideológiai, jogi és gazdasági gondolkodási módja (paradigmája) szerint Zene: Sólyomfi Nagy Zoltán: Gyökér nélkül.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Állami jelképekről és ünnepekről” szóló, 3. főtörvény Szent Korona alapú jogrendszer.
Advertisements

A mai tízen- és huszonévesek értékeiről A közügyek fogyasztói konferencia február 17. Ságvári Bence.
Tíz éves a Filozófiai Kert
„Esélyteremtés és értékalakulás” Konferencia Megyeháza Kaposvár, 2009
GLOBÁLIS válság – TOTÁLIS csőd Előadás a „Kiutak a gazdasági válságból: a fenntartható fejlődés irányai” konferencián (Budapest, MTA, május 14.)
A pénzügyi felügyelés fő irányai a biztosítási szektorban. A jövő szabályozási kérdései és irányai Dr. Banyár József Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
1 „ Gazdasági kihívások 2009-ben ” Dr. Hegedűs Miklós Ügyvezető GKI Energiakutató és Tanácsadó Kft. Dunagáz szakmai napok, Dobogókő Április 15.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
A válság és ami utána következik….
Az Európai Konvent működése Bakos Gábor BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar.
Az Európai Unió költségvetése Magyar esélyek és veszélyek Dr. Surján László október 10.
Elméleti és gazdaságpolitikai tanulságok és teendők – öt évvel a krízis után Treasury Klub konferencia Budapest, május 29. Bod Péter Ákos
A POLITIKAI-GAZDASÁGI VÁLSÁG ÉS AZ EURÓPAI UNIÓ KÉSZITETTE: GILIGOR ANITA.
Nemzetközi politikai gazdaságtan I.
Észak Dél ellen.
ÖSSZEFOGLALÓ FELADATOK
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
A KÉPVISELETI DEMOKRÁCIÁK
8.1 Az OMM felbomlása és következményei
Figyelmeztetés! E program használata fokozottan
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
1 A KBSZ BEMUTATÁSA év eseményei KBSZ SZAKMAI NAPOK - HAJÓZÁS Budapest, március 31. Orosz Dalma főosztályvezető.
Tildy Zoltán.
1956. október 6. Műegyetem Október 23. Petőfi szobor Parlament Bem tér.
Az EU többéves pénzügyi kerete
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
professional coach, motivációs előadó
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Genfi Egyetem, Európai Tanulmányok Intézete A vidékfejlesztés területi és közigazgatási aspektusai a magyar és a.
alkotmány – állam- és kormányformák
(Elhívás, felkészítés, elküldés 3.). a) Mt 10:16/a – Én elküldelek titeket… Jn. 10,11: „Én vagyok a jó pásztor. A jó pásztor életét adja a juhokért. Mt.
1 Foglalkoztatási kihívások, avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.NOVEMBER EGER Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
1 Foglalkoztatási kihívások (1), avagy mitől beteg a magyar gazdaság és a társadalom LIGA REGIONÁLIS TANFOLYAM 2010.OKTÓBER 5-6 HAJÓS Dr. Szabó Imre VDSzSz/LIGA.
Az Élet Igéje október „Állhatatossággal fogjátok megmenteni lelketeket.” (Lk 21,19)
Bibliai gondolatok - olasz tájakkal és zenei aláfestéssel
Vasútszabályozási Osztály
Az AQUAPOL együttműködési hálózatot 2003-ban, az Európai Unió támogatásával hozták létre Hollandia, Belgium és Németország.
Varga Mihály december december 19. Felzárkózás nélküli megszorítás.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Alaptörvény - vázlat Alaptörvényvázlat.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer „Az államhatalom gyakorlásáról” szóló, 1. főtörvény.
Veled Európa, de nélküled EU! Alkotmányozás, jogrendszer Miben különbözik a Szent Korona eszme értékrendje a globalista értékrendtől?
Veled Európa, de nélküled EU! Szeretet, nem Gyűlölet.
Védelem A védelem azt biztosítja, hogy az ember biztonságban éljen, értékei saját érdekeit szolgálják, vagy a világterrorista támadógépezet társtettesévé.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer AlkotmányAlkotmány – Rövid szövegRövid szöveg.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Rövid indoklás.
Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Korona alapú jogrendszer Alaptörvény szintű főtörvények.
A jog, a környezet- és a természetvédelmi jog Előadó: dr. Németh Csaba.
13. A zillmerezés, mint bruttó
20).7-es szint Rákóczi 2. sz. barlang előtt
Elektronikus fizetési meghagyás
Jogi paradigmaváltás Örök és változtathatatlan alkotmányra épül ő jogrendszer a diktatúra igénye szerint változó alapú jogrendszer helyett Alapok a három.
Nem anyagi érték (Kultúra, tudomány) A hagyomány, a művészet és a tudomány értékteremtő erő, vagy díszlet? – Életet adó gyökér, vagy karanténbeli őskövület,
Jogi informatika, 2. előadás Az információs társadalom lényegi ismérvei és egyes modelljei szeptember 21. Témakörök: 1.Az IT-ről általában 2.Az IT.
A CSALÁDOK HITVALLÁSA.
Az Élet Igéje szeptember.
Válság Kényszer és lehetőség. A magyar gazdaság örökölt hátrányai.
Vallás A vallás a természetes értékrendre vezető lelkiismereti szabadság, vagy a természetellenesség eltűrésének diktátori eszköze? Veled Európa, de nélküled.
Oktatás – nevelés Nevelés, vagy idomítás? Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez Nyomtatható változatNyomtatható.
A közösség ereje. Mi az e-demokrácia gép? Hogyan működik a gép? Mire szeretnénk használni ezt a gépet? Mi a 42? Kikből áll a 42? Mit szeretne a 42? Miről.
Itbusiness konferencia, CONFESSION ON A DANCEFLOOR Cégek az üzleti modellváltásról Gulyás János / Ipsos Zrt. Nobody’s Unpredictable.
Válság és kilábalás László Csaba adópartner
Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u Az ökoiskolák előtt álló jelenlegi kihívások és a lehetséges válaszlehetőségek.
 A politikai berendezkedések: a demokrácia és a diktatúra  A rendszerváltás Magyarországon  Az Alkotmány  A politikai pártok ma Magyarországon.
MTA Regionális Kutatások Központja Magyarország: ütköző- és konfliktusterület a migráns-kibocsájtó és befogadó térségek között Hajdú Zoltán MTA KRTK RKI.
Rendszerváltás Diktatórikus államberendezkedés demokráciává alakul Magyarországon ezt a folyamatot rendszerváltásnak nevezzük. Magántulajdon Hosszú,
Az EU intézményrendszere
A szabadság hősei Magyarország története a forradalom idején
AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, INTÉZMÉNYEI
Előadás másolata:

Alulról építkezés a Szent Korona Értékrend ideológiai, jogi és gazdasági gondolkodási módja (paradigmája) szerint Zene: Sólyomfi Nagy Zoltán: Gyökér nélkül Az Ismeretátadás Szere

Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus ideológiája megbukott „Ez a piaci fundamentalizmus, amely a reagani-thatcheri idők óta a meghatározó hitvallás volt, most megbukott A krízis újfajta gondolkodást, paradigmaváltást igényel - ez endogén válság, amelyet a pénzügyi rendszer önmaga hozott létre.” Népszabadság: Soros még nem látott ekkora válságot mti.hu október : „a neoliberális gazdaságpolitikának befellegzett, s ha nem lesz sokkal szigorúbb az államok pénzügyi szabályozása, akkor a mostani válságot újabb és újabb lufik kipukkanása követi majd.” Soros: akár profitálhat is a válságból Magyarország hirtv.hu november :

A most következő kényszerű összeomlás, katasztrófa vége egy történelmi ciklus lezárása, melynek a végén a mai nagy birodalom a sírba száll!” „Elvesztettük az erkölcsi tartásunkat (eredeti: „irányunkat, iránytűnket”). A most következő kényszerű összeomlás, katasztrófa vége egy történelmi ciklus lezárása, melynek a végén a mai nagy birodalom a sírba száll!” „Amint megkezdődik a gazdaság teljes széthullása, ezzel egy időben megkezdődik a nyugati társadalmak egyes szegmenseinek teljes elszegényedése, a globális háborúk és a teljes katasztrófa.” (B. Farell amerikai közgazdász)[i][i] az igazi kihívások csak az elkövetkező hónapokban válnak majd láthatóvá „A válság máris jelentős károkat okozott a reálgazdaságban, és számos országot recesszióba döntött, de az igazi kihívások csak az elkövetkező hónapokban válnak majd láthatóvá – jelentette ki Wolf Klinz, az Európai Parlament krízis hatásaival foglalkozó bizottságának az elnöke. „Küszöbön áll a társadalmi válság” – tette hozzá.”[ii] [i] Elemzők: az amerikai kapitalizmus össze fog omlani - jovonk.info 2009, november : [i] [ii] Még csak most jön a feketeleves november :00|Utolsó módosítás: :00| - Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus ideológiája megbukott

Az utolsó figyelmeztetés a „Die Welt” c. német újságban jelent meg, és így szól: „… igazuk lett a bírálóknak, a szkeptikusoknak, a zsémbelőknek: az Európai Unió összekuszálódott.” Az indoklás pedig: „Soha senki nem merte komolyan föltenni a kérdést, vajon összeillik-e az, ami összenő - pontosabban: amit összeraknak.”[i][i] A megoldást a megalkuvásban látja a cikk szerzője, aminek az ellentéte maga az üzenet: „A teljesen szuverén nemzetállamok régi közösségébe vezető visszaút bezárult. … Végleg kiűzettünk a nemzet nevű hazából.” Nagy Sándor a gordiuszi csomót karddal vágta el, és nem a szeretet erejével bogozta ki. A Szent Korona Értékrend csak a szeretetet ismeri, de – Jézus követőjeként – tudja, hogy mikor kell korbácsot használni az észhez térítésre. az anyag nem korlátozhatja azt, hogy megnyíljunk egymásnak. És az egymás iránti megnyílás a természetes összefonódás legtökéletesebb módja. [i][i] Die Welt: az Európai Unió összekuszálódott november : Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus ideológiája megbukott „Az összekuszált szálakat vagy a szeretet vagy a kard bogozhatja ki „Az összekuszált szálakat vagy a szeretet vagy a kard bogozhatja ki „ c. írás a címre kattintva olvasható el.

Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus jogrendszere megbukott A „polgári demokratikusan” hozott törvények a társadalmi együttélést nem az emberek, hanem a diktátorok érdekében határozták meg. Az alapkérdést az jelenti, hogy az alapszabályozás kövesse-e a megbukott rendszer neoliberális alapelveit (a gazdaságnak alárendelt állam), vagy azoktól gyökeresen eltérve, új gondolkodási módot (paradigmát) határozzon meg. A diktatúra helytartói úgy igyekeznek az alapelv-módosítást (rendszermódosítást) az embereknek eladni, hogy azt új alapelvnek (rendszerváltásnak) nevezik. Ennek megfelelően jelentette be az október i EU-csúcs a Lisszaboni Diktátum (kódolva: Szerződés) helyébe lépő új Diktátum elkészítésének szükségességét, úgy, hogy azt a jelenlegi módosításának álcázza, tehát nem kell népszavazást tartani hatályba léptetéséhez)[i], és az elkészítés idejét egy bizonytalan esemény (a világválság megszűnése) utáni időre teszi[ii].[i][ii] ______________ [i] EU-csúcs: módosítják az alapszerződést az euró garantált védelme érdekében október :30 [i] [ii] Orbán: a válság utáni Európát a régi szerződés alapján nem lehet működtetni október :49 ni

Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus jogrendszere megbukott Magyarországon az új kormány megelőzte az EU-t az alapelv- módosítás meghirdetésében. Új színt jelent az alkotmányozási folyamatban Pálinkás József véleménye[i], amely előrevivő módon felveti[i] 1. az irányítás-ellenőrzés és a végrehajtás kettős egységének (Alkotmánybíróság és Parlament kapcsolata), és 2. a gondolkodási mód szerinti folyamatosság (Szent Korona és a keresztény eszmeiség). kérdését Ugyanakkor a hatalomgyakorlás kérdésében az önkényuralmi (ellenőrzés nélküli) rendszert támogatja azzal, hogy a népszavazást az alkotmányozási folyamat végén kizárja. [i] Pálinkás: nem jó egy túlszabályozó alkotmány november :

Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez A liberális-kapitalizmus közgazdaságtana megbukott A Lisszaboni Szerződés és a magyarországi (tévesen Alkotmány nevű) évi XX. tv. tarthatatlanságának nyilvános beismerésével a diktatúra jogi gondolkodási módjának bukása vált nyilvánvalóvá[i].[i] A diktatúra november 8-án beismerte, hogy a gazdasági gondolkodási módját meghatározó közgazdaságtannal tovább zuhan a Sötét Kor felé[ii].[ii] Ezzel teljessé vált a gondolkodási mód általános bukásának beismerése, és beigazolódott, hogy a következmények feltárása nem eredményezi azok feloldását, az ok megszüntetése nélkül[iii].[iii] _________________ [i][i] A jogrendszer is összeomlott - [ii][ii] "A Világbank vezetésével tovább zuhanunk a Sötét Kor felé!" : "Orbán szótárából hiányszik a megszorítás szó, mégis él vele" : [iii][iii] Megjegyzés Drábik János október 22-én elmondott beszédéhez -

Az új világtörténelmi korszak paradigmája (gondolkodási módja) a Szent Korona Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez

Ki vagy mi a Szent Korona - Ideológiai paradigmaváltás A Szent Korona Értékrend és nem a Szent Korona Tan lép a piaci fundamentalizmus helyére – Történelmi és történeti alkotmány közötti különbség Jogi paradigmaváltás - Milyen eszközökkel és hogyan szabályozza a társadalmi együttélést a Szent Korona Értékrendje? Örök és változtathatatlan alkotmányra épülő jogrendszer a diktatúra igénye szerint változó alapú jogrendszer helyett Gazdasági paradigmaváltás - Mit mond a Szent Korona Értékrend a gazdaságról és az állam háztartásáról? a Szent Korona Értékrend lép a neoliberalizmus helyére Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Szent Koronát Szolgálók Szövetsége Tanítók Szere Az Ismeretátadás Szere Az Ismeretátadás Szere Alapok a három radikális lépés megtételéhez