Internet a németórán Egyedi Csabáné

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Állattartás mindenkinek. Mi a probléma? • Nagyon fontos lenne állatot tartani, mivel – Több, mint 2 millió kutya van Magyarországon – Ez előfutára lehet.
Advertisements

Ciprusi kaland.
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Szent Pál Korintusiaknak írt 1.levele 13.
IT mentor Digitális írástudás. Magyarországon ember digitális „analfabéta ”. Forrás: NSZS 2005 Lakossági felmérés (Ariosz Kft.)
8 Klikkelj az egérrel!.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
A prezentáció művészete
A Cyber katica csapat Bökönyi Katalin 11.A Dézsi Pál 11.A
Digitális világ Mindent rólad - Személyes adatok gyűjtése.
ELŐADÁS INDÍTÁSA Előadó: Dr. Nikolov Marianne és Dr. Ottó István Angol Alkalmazott Nyelvészeti Tanszék E-learning a CooSpace rendszerben: egy kísérleti.
Internet és tanulás – a 21. század kihívása
3 perc Tanári tevékenység Tanulói tevékenység Munkaforma • Bevezető • A pedagógus felvázolja a tanóra témáját. • Aktív figyelem • Frontális osztálymunka.
A pontos idő: 14:2714:2714:2714:2714:27 ORHIDEÁK ORHIDEÁK Zene: Autumn Rose Kattints.
IDÉZEZEK „Nem kívánok ragyogást,
A WEXEdU Alapítvány tapasztalatainak összegzése. Miért érdekli a külföldi fiatalokat Magyarország? - kíváncsiság a nyugatitól eltérő kultúra iránt - történelem.
Együtt könnyebb? – Csoportmunka a matematika órán
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetensek leszünk!? Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
Tűnödtem… wondered: " Kik az én számítógépes barátaim ? "
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
10 állítás a gyerekek internethasználatáról
(A tudomány szemszögéből)
„Én-fejlesztés a művészetek eszközeivel” tehetséggondozó tábor november november 8. NTP-MR-MPA
 Klikkelj az egérrel! :20:48
Tols vs. MKK-Apol Kontinens 34 A kezdetek Eleinte a Tols nem volt jelen a K34-en olyan mértékben hogy az gondot okozzon akármelyik ellenséges klánnak.
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Kompetenciafejlesztés – ahogy a diákok látják Bánhegyesi Zoltán Leövey Klára Gimnázium
EGYEDÜL NEM MEGY Módszertani ötletek egy kooperatív óra megtartásához
Szerelem „Azt kértem Tőled, hogy szeress még. Azt mondtad, hogy Neked ennyi nem elég. Annyi mindent adhatnék még hát kérlek Kicsim kérlek maradj még! Maradj.
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Tagintézménye
Mára ugyancsak megtépázta az idő a sárkányok létezését, mivel kizárólag mesékben bukkannak fel. A 16 század elején, az emberek elkedztek hinni a sárkányok.
Születésnapi Versek Jókívánságok!
Egy napom története Bemutatják a barátaim. Reggel felébredtem. Nagyon álmos voltam az előző esti huncutkodás miatt.
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Weboldal bemutató Most bemutatjuk hogy mit szeretnék nektek nyújtani weboldalainkon keresztül. Ha kérdésetek van küldjetek -t:
A Barátság Nagy Lánclevele
Kedves Fiam ....
Legyen idõd Az életre … Legyen időd a munkára, amivel elért eredményeidet fizeted meg.
Vizuális nevelés tantárgypedagógia
Mese a 2Ft-os CT-ről  sok kicsi sokra megy  e-kereskedők vagyunk, de mégsincs termékünk  a marketing nálunk tranzakcióra vadászik.
Névnapi Köszöntö - néhány humoros bölcsességgel és nosztalgia zenével.
LKG-Moodle A LKG ToP ( T áv O ktatási P ortál) működéséről avagy bevezetés a MOODLE e-oktatási rendszer használatába Bánhegyesi Zoltán.
LKG–HEFOP Szakmai Nap, / Hogyan éltek a gyerekek a XIX. századi Angliában? Internet a nyelvórán Kóbor Annamária.
Drogokról Saját modul megvalósítás es tanév Készítette : Szegedi Károlyné.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
Általában a kétszintű informatika érettségiről. Források, ahol utána nézhetünk részletesebben:
A gyermeki tisztaság és szeretet, minden aljasságtól mentes
Egy napon azt kérte az osztálytól a tanárnő, hogy minden osztálytársuk nevét írják föl egy lapra úgy, hogy a nevek mellett maradjon egy kis üres hely.
A pontos idő: 18:58.
Készίtette: Gribunov Anton
Meg tudod különböztetni a színeket?! OK, Akkor nézd meg ezt a képet...
Skype motívációs szerepe
A Magyar Nyelv Napja kezdőkép Tarczal-Márta Edit
Az internetes keresési módszerek
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
Office 2010 oktatása szakközépiskolában Fodor Gábor Antal Békésy György Szakközépiskola.
Más lettem? Más lettem. Polgár Fanni
Tűnődtem… " Kik az én számítógépes barátaim ? ".
JÓ REGGELT !.
S AJÁT MODUL ÖS TANÉVBEN D ROGPREVENCIÓ Szegedi Károlyné.
A sikeres társkeresést támogató adatbázisok
ÚTI BESZÁMOLÓ Tanártovábbképzés Barcelonàban
Ágota néni Firenzében Erasmus + kurzus:
Tehetséggondozás mozgóképkultúra és médiaismeret
Prezi Lőrincz Mercedes Iftenie Márta „Szász Adalbert” Sport Líceum
Letöltés az internetről
Elektronikus szótárhasználat
Netezz biztonságosan! Köszönt Benneteket a
Tommy's Window Slideshow
A játékom a Micro:Bit programozóban
Előadás másolata:

Internet a németórán Egyedi Csabáné Asterix und Obelix Internet a németórán Egyedi Csabáné

A modul témája, célok Asterix és a gallok világával való megismerkedés Feladatok, rejtvények  vérbeli gallok internetes keresés, online feladatok PowerPoint prezentáció készítése plakát készítés (kreativitás) gall nevet és személyiséget adnak magunknak, bemutatkoznak új mesefigurák kitalálása

Példák prezentációból néhány oldal feladattípusok oklevelek FILM, azaz dokumentáció a munkafolyamatról és a munka „gyümölcséről”

Figuren Obelix Asterix

Cäsar er heißt Julius Cäsar er ist der römische Kaiser seine Frau heißt Cleopatra

Troubadix Egyes fordításokban Nyekergix vagy Kornyikálfix. A falu dalnoka énekhang és zenei tehetség híján. Dalait senki nem tudja végighallgatni, a történetek végén -- néhány kivételtől eltekintve -- általában megkötözik a falusiak és betömik a száját, hogy ne tudjon énekelni. Elképesztő énekhangja azonban sokszor jól jön a falunak, például a vikingek ellen, akik így ismerik meg a félelmet.

Cím

Oklevelek

Modul értékelése 1. Milyen nehézségeid voltak? online keresés német nyelven sokszor kevés volt az idő (több órát is szántunk rá, mint az előírt) a bonyolultabb szavak megjegyzése „nem szeretem, ha kameráznak” néha nem volt egyértelmű a pontozás

Modul értékelése 2. Hogyan érezted magad munka közben? „amelyik feladatot tudtam, akkor jól éreztem magam, amikor nem tudtam akkor nem ” „néha ideges voltam, mert nem mindent találtam meg a neten és lefagyott a gép” „jól, mert kicsit lazábbak voltak az órák, elszakadtunk a monoton tananyagtól” „mindenki sokat nevetett, főleg a videónál” „nagyon jó ötlet ez a modul, a plakátoktól vidámabb lett a terem” „pár órán keresztül stressztől mentesen tanulhattam németül”

Modul értékelése 3. Mit tanultál? „megismertem a mesét, nem tudtam, hogy ennyi szereplő van” „német weblapon való keresést, új szavakat” „gyakoroltuk, milyen kiállni a többiek elé” „fejlődött az önállóságom és a kreativitásom” „mitől félnek a gallok, mi a menhír” „Idefix mindenhova követi Obelixet” „Asterixnek piros nadrágja van és csak 125 cm magas”

Internetes órarészlet, prezentáció, bemutatkozások (egyénileg) FILM 1. – 9.E, NYEKIX Internetes órarészlet, prezentáció, bemutatkozások (egyénileg) Kócosix: a falu kocsmárosa, a 9E/X country zenekar tagja Csengix: zenész, zongoraművész, Troubadix segítsége Rafx: munkanélküli, a 9E/X zenekar tagja, Miraculixnak segít a varázsital főzésében Müzlix: a legkisebb a faluban, mindenki barátja, a titkok őrzője, özvegy kozmetikus

FILM 1. – 9.E, NYEKIX 5. Barbix: énekesnő, Troubadix segédje Katarine: szakácsnő Hugix: a jó boszorkány, a macskája neve Macsix Lusbix: ruhatervező (embereknek és állatoknak egyaránt tervez) Kovix: állatgondozó

Plakátkészítés, felhelyezés a falra, bemutatkozások (párban) FILM 2. – 10.E, MZ/X Plakátkészítés, felhelyezés a falra, bemutatkozások (párban) Devadix: utcaseprő, hajléktalan, analfabéta, a 9E/X zenekar rajongója Gordon Freemanix: biológus, katasztrófák okozója, idő híján nem akar sokat beszélni Kexix: állatvédők, a pékségükben árulják az általuk sütött kekszet, papagáj-találkozókat szerveznek

Lássuk a filmet! „Minden jó, ha jó a vége, segít a csodafőzet; csatába száll a két gall, és kövön nem marad kőzet.” (Asterix és Obelix)

VÉGE  Köszönöm a figyelmet!