Bemutatkozik az Oladi ÁMK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
„Fejlődés ellen nincs orvosság” (Neumann János) 1987.az alapítás éve 1989.a névadás éve 1993.az első (30 fős) kollégium 2000.NIVÁK 2002.Kollégium a Pozsonyi.
Advertisements

GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
EURÓPA MAGYARORSZÁG.
Székesfehérvári Belvárosi I. István Középiskola Székhelyintézmény
Móricz Zsigmond Alapiskola és Óvoda
Táncsics Mihály Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium
Alcím mintájának szerkesztése Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás.
Krúdy.
Pályaválasztás 2014/15.
Kossuth Lajos Kéttannyelvű Fővárosi Gyakorló Műszaki Szakközépiskola
Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola
Rettegi Attila programja
Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskola
Cserháti Sándor Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Nagykanizsa
a Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola
Tájékoztató TÁMOP-projektünk nyitórendezvényére Kalocsa, november 7. (Katona István ház) A Kalocsai Főegyházmegyei Levéltár gyűjteményére épülő,
Iskolánkról.
A filozófia helye a középiskolai oktatásban
Tehetségpont létrehozása
1 Pályaválasztás 2010/2011-es tanév Fné T.K.. 2 BEISKOLÁZÁSI TERV A 2010/2011-ES TANÉVRE SZAKKÖZÉPISKOLA2 osztály Nyelvi előkészítő angol Nyelvi előkészítő.
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
A Magyar Köztársaság kormánya. Folytatódnak a kormány oktatási esélyegyenlőségi programjai Arató Gergely államtitkár prezentációja Budapest, augusztus.
Beiskolázási tájékoztató december
A Keszthelyi Kistérség Szakközépiskoláinak a megújuló energiával foglalkozó szakemberképzésre irányuló igényfelmérése május.
TOVÁBBTANULÁS 2012 Felvételi eljárás a középfokú intézményekbe a es tanévre.
Bonyhádi Oktatási Nevelési Intézmény
Zelk Zoltán Általános Angol- Német Kéttannyelvű Iskola
Esélyegyenlőségen alapuló tehetség- felismerés, tehetséggondozás egy innovatív Észak-Pest megyei gimnáziumban (TÁMOP 3.4.4/B-08/2/KMR) Az Európai Unió.
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
A mai nap programja ig Köszöntő Polgármester Úr 5 perce Gyorsított tanév előkészítő információáradat ig integrációt segítő.
KAPOSVÁRI EGYETEM GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Nyílt napok 2008/2009. szakközépiskolai képzés felvételi eljárás általában felvételi eljárás iskolánkban.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
Orosházi Evangélikus Általános Iskola és Gimnázium
A KISKŐRÖSI TÖBBCÉLÚ KISTÉRSÉGI TÁRSULÁS ÓVODÁJA, ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA, KÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA Kiskőrös.
TÁMOP 3.2.2/08/A/1 A közoktatás modernizációját támogató hálózatfejlesztés a Közép-Magyarországi régióban.
Brazzorottó Jenőné elnök-igazgató
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Köszöntöm Önöket az FSZ konferencián! Dr. Zárda Sarolta rektor.
Szakképzési Tanévnyitó Konferencia október 3. Germánné Vastag Györgyi OIB elnöke A főváros oktatáspolitikájának időszerű kérdései.
Bemutatkozik a MIOK Gimnázium és Szakképző Iskola
Vas Megyei Szakképzés-szervezési Társulás Kamarai előadás március 2.
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
GANZ ÁBRAHÁM KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA
Beiskolázási tájékoztató
Boronkay György Műszaki Középiskola és Gimnázium.
Óvodai szülői értekezlet Szentgotthárdi Oktatási Intézmény.
Miért a Közgáz? Iskolai ágazatok: 1.Általános közgazdasági ágazat + 1 év nyelvi előkészítővel Az első évben heti 15 órában tanítjuk az idegen nyelvet.
Vásárhelyi Pál kereskedelmi Szakközépiskola
Pályaválasztás 2015/2016-os tanév KnéKE.
Szent László Gimnázium
Nyílt napok november óráig nyílt órák november óra január óra.
A Magyar Tehetséggondozó Társaság tehetségfejlesztést segítő tevékenysége a gyakorlati programokban Debrecen, szept Dr. Polonkai Mária a.
Szakmai beszámoló TÁMOP B-13/ Partnerség és hálózatosodás „Az iskola közös ügyünk” „Ki tud többet Szorgalmatosról?”
A jogszabályi változások megvalósulása és hatása intézményi szinten Fővárosi helyszín Készítette: Kállai Gabriella ONK, Budapest november 4.
Felvételi tájékoztató
Pályaválasztási szülői értekezlet
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tanulási karrierutak a Váci Szakképzési Centrumban.
Bemutatkozik A Debreceni Szakképzési Centrum Péchy Mihály Építőipari Szakközépiskolája NYITOTT KAPUK NAPJA
Köszöntjük a pályaválasztási szülői értekezlet résztvevőit! Nyíregyháza, szeptember 29.
1961-ben alapított intézmény Létszám: 770 fő Osztályok száma: 24 Az engedélyezett pedagógus státusz: 63 Az engedélyezett pedagógiai munkát segítő: 9,5.
ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM
VÁCI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM
Rettegi Attila február 14.
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
A KECSKEMÉTI BOLYAI JÁNOS GIMNÁZIUM
Beiskolázás a „Gundel”-ben
Előadás másolata:

Bemutatkozik az Oladi ÁMK 2008. február 22. http://www.oladiamk.hu

A történelem… 1986-2006

Jogelőd intézmények 1986.: 411. sz. Ipari Szakközépiskola és Szakmunkásképző Iskola → Teleki Banka Szakképző Iskola és Kollégium Simon István Utcai Általános Iskola Oladi Művelődési Központ

Minden változásban… 2006-2007

Minden változásban… Iskolabezárások, átszervezések országszerte - Napirenden Szombathelyen is. Integrációk, többcélú intézmények létrehozásának ösztönzése (TISZK, kistérségi együttműködések, stb.) Gyermeklétszám csökkenése várható. Szűkülnek a működési, bővülnek a fejlesztési források. Valamit akar a fenntartó Oladon is.

Az intézmény válasza Stratégia kialakítása az átszervezés és az új intézmény kérdésében A két iskola közös fejlesztési tervet alkot Cél: megújítani az intézményt Hagyományok megőrzése Az együttműködésből fakadó előnyök kihasználása A veszteségek minimalizálása

Amit elértünk A hagyományok folytathatók. Új szakmai elképzeléseinket elfogadta a fenntartó. Az átszervezés következtében nem került senki az utcára. Az intézményi célok elfogadottak a dolgozók körében Egyedüli veszteség: a Teleki kollégiumának megszüntetése

2007: az Oladi ÁMK megalakulása

Az intézmény típusa „Az általános művelődési központ szervezeti és szakmai tekintetben önálló intézmény-egységek keretében a közoktatási feladatok, továbbá a kulturális, művészeti, közművelődési, sportfeladatok közül legalább egyet-egyet ellát.” [1993. évi LXXIX. törvény (Közoktatási törvény) 33. § (5)]

Közoktatási feladatok Közművelődési feladatok Általános iskola Szakképző iskola Szakközépiskola Szakiskola Művelődési Központ és Könyvtár

Tanműhely Esti tagozat Ruházati szalon

A vezetőség Igazgató: Rettegi Attila Gazdasági vezető: Boronkay Viktória Simon István Utcai Általános Iskola Művelődési Központ - SIC Teleki Blanka Szakképző Iskola Int.egység-vezető: Sulyokné Madarász Kinga Int.egységvezető-helyettes: Kovács Rezsőné Int.egység-vezető: Fazekas Gábor Helyettese: Hufnágel Szabolcs Int.egység-vezető: Sipos László Int.egységvezető-helyettes: Pék Attila Gyak. oktatásvezető: Birosz Pál Tanműhelyvezető: Bukvai Albertné

Az Igazgatótanács Az ÁMK legfőbb döntési, véleményezési fóruma. Tagjai: ÁMK igazgató (1 fő) gazdasági vezető (1 fő ) intézményegység-vezetők (3 fő) Az intézményegységek delegáltjai (3 fő) Állandó meghívottak (tanácskozási joggal): Közalkalmazotti tanács képviselője 1 fő Szakszervezet képviselője 1 fő Szülői szervezetek képviselője 2 fő

Pedagógiai-művelődési program Oladi Általános Művelődési Központ

Közös munka

Küldetésünk Az Oladi Általános Művelődési Központ Szombathely északnyugati városrészének oktatási és művelődési intézménye, a Derkovits és az Oladi lakótelep szomszédságában. Szakmai feladatait egy általános iskolai, egy középiskolai és egy közművelődési intézményegység működtetésével látja el.

Küldetésünk Az intézmény két iskolájában 6 éves koruktól kezdve az érettségi bizonyítvány, illetve a szakmai végzettség megszerzéséig folyamatosan, egy intézményen belül tanulhatnak a diákok. Az oktató-nevelő munka minden szintjén nagy hangsúlyt kap az informatika, az idegen nyelv oktatása, a művészeti, az egészség- és a környezeti nevelés, valamint a pályaorientáció és az életkezdéshez szükséges kompetenciák fejlesztése.

Küldetésünk Az általános iskolában vonzó lehetőség az angol két tanítási nyelvű oktatás, a sportélet egyedi sajátossága a korcsolyaosztály működtetése. A szakképző iskola az informatika, az egyéb szolgáltatások és a könnyűipar szakmacsoportban indít szakközépiskolai és szakiskolai képzéseket.

Küldetésünk A közművelődés területén az ÁMK egyrészt a szomszédos lakótelepek kulturális életét, az itt élők szabadidő eltöltését szervezi, másrészt Szombathely ifjúsági centrumaként működik. A város legnagyobb tornaterme, az országban is egyedülálló mászófal és az uszoda más iskoláknak, egyesületeknek és baráti társaságoknak is biztosítja a sportolási lehetőségeket.

Küldetésünk Azt szeretnénk elérni, hogy az Oladi ÁMK eredményes szakmai fejlesztések és az intézményegységek közötti újszerű együttműködés révén a város egyik legkeresettebb és legvonzóbb oktatási intézménye és regionális szinten is jelentős ifjúsági centruma legyen.

Az iskolai nevelés általános céljai „Tanítványainkból együttműködni tudó embereket szeretnénk formálni, (…) Legyenek képesek csapatban dolgozni.”

Az oktatási kínálat megújítása 12-15 évfolyamos tervezés Általános iskola: Kéttannyelvű képzés (felmenő rendszerben) Emelt szintű informatika oktatás Szakképző iskola: Nyelvi-informatikai előkészítő (0.) évfolyam Webgazdasági szakközépiskola indítása Kínálatbővítés a ruhaipari szakképzésben

Kapcsolódási pontok angol nyelv informatika művészeti nevelés Általános iskola Szakképző iskola angol nyelv Angol két tanítási nyelvű oktatás Nyelvi-informatikai előkészítő osztály (0. évfolyam) Választható idegen nyelv az angol. Kéttannyelvű oktatás felmenő rendszerben (kb. 2016-tól) informatika Emelt szintű oktatás Webgazdasági szakközépiskola Informatikai szakképzés művészeti nevelés Művészeti alapozás Szabadidős tevékenységek Webgazdasági képzés: webdesign ismeretek oktatása Divat-stílustervező szakképzés Hangsúlyos tantárgy a szakrajz (szolgáltatás, könnyűipar szakmacsoport)

Kapcsolódási pontok – 2. Környezeti nevelés Egészség-nevelés Általános iskola Szakképző iskola Környezeti nevelés Részvétel az ÖKO iskola programban Az ÖKO iskola kiterjesztése Környezetvédelmi projektnapok Egészség-nevelés DADA program, egészségnevelési hét, egészségnevelési klubfoglalkozások, önképző szakkörök Egészségnevelési projektnapok Helytörténet oktatása Szent Márton napi rendezvény, Ismerjük meg, szeressük meg városunkat helytörténeti vetélkedő, (…) Helytörténeti projektnapok

Kapcsolódási pontok – 3. Sport Pálya-orientáció Sportkör működtetése Korcsolya, görkorcsolya, jégkorong, sakk, foci-suli, atlétika, röplabda A sportprogramok kiterjesztése a középiskolás korosztályra Pálya-orientáció Szakmák megismertetése a jobb választás érdekében Látogatás, tapasztalatgyűjtés: Munkaügyi Központ, TISZK Élet iskolája program Pályaorientáció tantárgy vagy szakmai előkészítés, alapozás Üzemlátogatás Szakmai gyakorlat

Két tanítási nyelvű oktatás Célnyelv: az angol 1-2.évfolyam: ismerkedés az idegen nyelvvel 3-8. évfolyam: az idegen nyelv mellett két további tantárgy oktatása is a célnyelven történik

Webgazdasági szakközépiskola Koncepció, tematika: Webdidaktika Alapítvány Az Első Magyar Webgazdasági Szakközépiskola 2007. szeptemberében Erdőkertesen indult el. A webgazdasági képzés a webbel kapcsolatos ismeretek oktatását, kompetenciák kialakítását fogja át, három fő ismeretkörbe sorolva: webfejlesztés-üzemeltetés, webdesign, webvállalkozás menedzsment.

Kiknek ajánljuk? A képzés azoknak a diákoknak ajánlható, akik a következő ismeretkörök valamelyikéhez vonzódnak: informatika, programozás, webfejlesztés, honlap üzemeltetés, webmesteri feladatok, digitális képalkotás, képi kifejezés, reklámkommunikáció, médiagazdaságtan, a digitális világ gazdaságtana, online marketing, webvállalkozás.

Szakmai kimenetek internetes alkalmazásfejlesztő, webmester, designer, multimédiafejlesztő, tartalommenedzser További információ: www.webgazdasagi.hu

2007. augusztusától intézményegységünk 2007. augusztusától intézményegységünk új neve Savaria Ifjúsági Centrum. Az új név kifejezi azt az irányt is, ami mentén tevékenységünket folytatjuk. Az épület földrajzi elhelyezkedését kihasználva szeretnénk a két szomszédos lakótelep fiatalságának sokrétű, igényes és vonzó programokat szervezni, kihasználva adottságainkat. A két iskolával történt összevonás után még szorosabb kapcsolat kialakítására lesz lehetőség a környék diákságával. Ezen kívül természetesen fontosnak tarjuk, hogy az egész város lakosságát becsábítsuk programjainkra, elsősorban igényes művészeti produkciókkal, melyekkel szeretnénk minden korosztályt megszólítani. Emellett természetesen a megye, a régió közönségére is számítunk, hiszen számos olyan rendezvényünk van, mely szélesebb körű érdeklődésre is számot tarthat. Öszefoglalva tehát új nevünkhöz igazodva a város – Savaria -, a környék fiatalságának – Ifjúsági -, és a régió kulturális életének kiszolgálása – Centrum - a fő célunk. Oladi ÁMK - Savaria Ifjúsági Centrum http://sic.oladiamk.hu http://omk.nyugat.hu

Színházterem Kamaraszínházi produkciók, előadóestek, mese- és bábszínház, rendhagyó irodalom órák 220 férőhely

Színházterem Zenés műsorok, koncertek, filmszínházi vetítések, iskolamozi.

Tornacsarnok Terembajnok-ságok játékos sport-vetélkedők (NOKSI Foci Kupa, Kosár Kupa, kézilabda- és röp-labda kupa), játékos sport-vetélkedők

Tornacsarnok koncertek, kiállítások vásárok 2007-ben: Padlóburkolat felújítása Tetőszigetelés

Galéria Kiállítások, képzőművészeti tárlatok Vas megyei amatőr és profi alkotóknak biztosítunk bemutatkozó lehetőséget Pályázatok gyermekeknek Diákgaléria

Könyvtár 20.000 kötetnyi könyv, 50 féle folyóirat, műveltségi vetélkedők, rendhagyó irodalom órák, eMagyarország pont

Könyvtár József Attila vers-, mese- és novellaíró pályázat 2007-ben: Kiterjesztve a középiskolás korosztályra

Uszoda Iskolai és óvodai úszásoktatás Családi úszótanfolyamok "Csecsemőúszás"

Aula Aulánkban a 10m magas mászófal az országban - méretét tekintve - az egyik legnagyobb, formavilágában pedig teljesen egyedülálló. A vidék legnagyobb mászófelülete.

Aula Az Aula ugyanakkor a legtöbb koncert és rendezvény színhelye is, befogadóképessége a 800 főt is meghaladja.

Tapasztalatok, események 2007.08-2008.02

Tárgyi feltételek, infrastruktúra Szemünk fénye program: világítótestek cseréje Mászófal továbbépítése Tornaterem padlózatának felújítása Irodák átalakítása Informatikai hálózat bővítése Riasztórendszer egységesítése Telefonhálózat egységesítése Szükséges: a tető felújítása, fűtéskorszerűsítés

Költséghatékonyabb működés Teleki Simon SIC (OMK) Összesen 2007. év 265 419 163 834 95 000 524 253 2008. év (Eötvös nélkül) 189 387 163 331 90 075 442 793 Megtakarítás 76 032 503 4 925 81 460 Megszűnt kollégium költsége 46 788 Oladon történő összevonásból 29 244 34 672

Lehetőségek, távlati törekvések Az oktatás és a közművelődés kapcsolatának erősítése Erőteljesebb nyitás a városrész felé (agoraszerű működés, lakótelepi programok) Webes megjelenés folyamatos fejlesztése Átfogó minőségbiztosítás Tanműhely építése Oladon Óvoda, kollégium?

Minden kezdet nehéz…

A szalon avatása

Megpróbáltatások…

A gazdasági vezetővel szeret mindenki jóban lenni…

Köszönöm a figyelmet… www.oladiamk.hu simon.oladiamk.hu sic.oladiamk.hu teleki.oladiamk.hu Köszönöm a figyelmet…